Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Educatie sexuala
Home > Stil de viata > Sanatate sexuala > Educatie sexuala > Sexul oral: riscuri si precautii

Sexul oral: riscuri si precautii

Este destul de dificil ca expertii sa determine gradul de risc pe care ti-l asumi practicand sexul oral, din moment ce majoritatea cuplurilor nu se limiteaza numai la aceasta practica sexuala. Fie ca practici sau nu sexul oral, trebuie sa-i cunosti foarte bine riscurile.

Sanatate sexuala

Descoperiti-va sentimentele reciproce in functie de pozitia adoptata in timpul somnului
Top Sanatate iti recomanda
·Sex: de cate ori
Fac sex de 15 ori pe saptamana, iar un act sexual dureaza 3 minute... Cat de mult conteaza cifrele in viata sexuala?
Bolile cu transmitere sexuala care pot fi contactate prin sex oral: chlamydia, gonoreea, herpesul genital, HIV, virusul papiloma uman (HPV), sifilis, infectii vaginale fungice, uretrita negonococica (NGU).


Chlamydia si sexul oral

Sexul oral nu este considerat a fi cauza principala a infectiei cu chlamydia, insa expertii nu exclud contactarea acestei boli prin sex oral. Daca vaginul, cervixul, anusul, penisul sau gura vin in contact cu secretii sau fluide deja infectate, transmiterea bolii este posibila.


Gonoreea si sexul oral

Infectia gonoreica poate fi transmisa mai departe prin sex oral (fie ca esti in postura celui care executa sau primeste). Nu este deloc nevoie de ejaculare pentru ca gonoreea sa se transmita mai departe. Bacteria Neisseria Gonorrheae, responsabila de aceasta boala supravietuieste foarte bine in gat, iar infectiile cu gonoree in gat contactate prin sex oral sunt destul de frecvent intalnite.


Herpesul genital si sexul oral

Herpesul genital se ia prin contact sexual de orice tip cu o persoana infectata (chiar daca nu are simptome) sau prin atingerea unor suprafete infectate. Asadar, riscurile pe care le implica sexul oral cu o persoana infectata sunt foarte mari.


HIV si sexul oral

Cu toate ca riscul de infectare prin sex oral este destul de scazut, exista totusi cateva cazuri mediatizate la care infectia a fost transmisa prin contactul cu sperma, secretii vaginale sau sange. Virusul HIV nu se transmite prin saliva.


Virusul papiloma uman (HPV) si sexul oral

Virusul papiloma uman este contactat destul de rar prin sex oral, insa exista asemenea cazuri. Pe cale sexuala se transmit 30 de tipuri din cele 100. Alte surse de infectie sunt atingerea unei zone infectate sau apa din piscina.


Uretrita negonococica (NGU) si sexul oral

Sexul oral este un factor de risc care poate declansa uretrita negonococica (NGU). Aceasta infectare este provocata de cele mai multe ori de microbul chlamydia.


Sifilisul si sexul oral

Sexul oral este considerat o modalitate eficienta de a transmite sifilis. Infectarea cu sifilis se face prin sex vaginal, anal si oral.


Infectiile vaginale fungice si sexul oral

Exista dovezi care atesta faptul ca femeile care se confrunta cu infectii fungice recurente au contactat aceste infectii prin sex oral. Sexul oral cu o persoana infectata poate cauza o infectie in gat. Prin urmare, daca executi sex oral unei persoane care are o infectie fungica nu are cum sa-ti afecteze vaginul, deoarece ciuperca va fi distrusa de catre sistemul tau digestiv.


Ce masuri de precautie trebuie sa iau?

Folosirea metodelor de bariera - prezervative orale - sunr cele mai indicate pentru a face sex oral sanatos. De asemenea, unii experti recomanda sa nu te speli pe dinti inainte de a efectua sex oral, deoarece lezarile usoare care pot fi generate prin periaj cresc riscul de transmitere a fluidelor infectate.

Articole utile:
Ce e "bine" si ce e "rau" pentru igiena intima?
12 sfaturi care previn infectiile vaginale
Secretiile vaginale normale si anormale
Spalaturile vaginale: sanatoase sau nu?
Totul despre masajul senzual, erotic si tantric
Gimnastica sexuala: mai multa placere
Viata sexuala si dorintele partenerului
14 idei pentru un orgasm reusit
Sex - reguli generale de precautie
de TopSanatate
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  13.11.2011 12:23 
sex oral
e normal sexu oral dar e important sa fi curat
Spune-ti parerea
* cod Greu de citit?
Regenerare cod

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie