Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Boli cu transmitere sexuala
Home > Afectiuni si boli > Ginecologie > Boli cu transmitere sexuala > Boli cu Transmitere Sexuala

Boli cu Transmitere Sexuala

Exista o singura metoda absolut sigura de protectie impotriva bolilor care se transmit pe cale sexuala. Abstinenta. Orice persoana activa sexual e in pericol sa se imbolnaveasca, chiar fara sa realizeze, fiindca unele boli se manifesta prin simptome foarte subtile.

Este foarte important sa-ti cunosti bine corpul ca sa depistezi cat mai repede boala, fiindca multe dintre ele se trateaza cu succes doar daca tratamentul este inceput devreme. Daca observi vreun simptom te poti adresa medicului ginecolog, daca esti femeie, sau urolog daca esti barbat.

Fiecare articol din seria BTS(boli cu transmitere sexuala) abordeaza cate o boala foarte raspandita, va explica cum se contacteaza si cum poate fi tratata.

HIV-SIDA

Despre SIDA si contactarea HIV ului s-au popularizat foarte multe informatii. Se stie ca boala ataca sistemul de aparare al organismului pana acesta devine vulnerabil la cea mai mica agresiune din afara.


Cum se transmite

Sunt cunoscute caile de transmitere: sexuala, prin orice fel de sex, prin ace contaminate, de la mama la fat si prin alaptare.


Cum se observa

Simptomele infectarii pot aparea prima data chiar dupa 10 ani de la contaminare sau se pot manifesta foarte devreme ca o raceala banala insotita de pierdere in greutate, astenie, febra persistenta si infectii vaginale la femei.


Exista sanse de tratament

Un tratament care sa vindece definitiv boala nu s-a elaborat inca, insa exista medicamente care incetinesc multiplicarea si dezvoltarea virusului. Cu cat tratamentul este inceput mai devreme cu atat sansele de a tine boala sub control sunt mai mari.

 

Consecintele

Boala slabeste imunitatea, expunand organismul la orice fel de infectie. O persoana cu SIDA nu se imbolnaveste datorita agresivitatii unui microb, ci datorita propriei vulnerabilitati.

  1 2 3 4 5 6 7 8  
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  05.12.2011 22:32 
uiealSSp
So excited I found this article as it made things much quikecr!
Spune-ti parerea
* cod Greu de citit?
Regenerare cod

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie