Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Sexul si sanatatea
Home > Stil de viata > Sanatate sexuala > Sexul si sanatatea > Viata sexuala si dorintele partenerului

Viata sexuala si dorintele partenerului

Citeam mai demult pe un forum ca sex fara dragoste se poate, in schimb dragoste fara sex nu. Increderea, respectul si viata sexuala sunt echilibrul unei relatii de dragoste, iar satisfacerea dorintele partenerului reprezinta liantul care ne ajuta sa avem o relatie fericita si bineinteles, de durata.

Sanatate sexuala

TopSanatate iti recomanda
·Cum sa scapi de leucoree?
Femeia prezinta o scurgere vaginala fiziologica (adica normala), cu origine dubla, vaginala si cervicala. Cresterea cantitativa a acesteia sau modificarea ei calitativa definesc leucoreea.
Orice diminuare a dozei unuia dintre cele trei "ingrediente" poate duce la dezechilibre in cuplu. Primele doua notiuni, increderea si respectul sunt clare si toti stim ce inseamna si ce presupun.


De cate ori trebuie sa facem dragoste?

In schimb notiunea de viata sexuala este foarte diferita de la persoana la persoana. O intrebare simpla "de cate ori trebuie sa facem dragoste?" duce la o plaja foarte larga de raspunsuri de la "de cinci ori pe zi" si pana la "o data la sase luni", ca sa nu vorbim de extreme ("de ce sa fac dragoste?" sau raspunsul unei nimfomane sau al unui barbat care sufera de satiriazis care ar puteam fi "non-stop" - o sa vorbim cu alta ocazie despre acestia din urma cand o sa vedeti ca sunt niste boli si nu niste personaje de invidiat.
 
Comunicarea in cuplu este esentiala intr-o relatie si alegerea frecventei cand se face dragoste si ce pozitii sau modul in care se desfsoara actul sexual trebuie sa fie decizii comune. Parerea specialistilor este ca un cuplu trebuie sa faca dragoste de, in medie, de 3-6 ori pe saptamana.

Atat barbatul, cat si femeia au asteptarile lor si amandoi trebuie sa cunoasca dorintele celuilalt. Nu trebuie sa existe bariere atata timp cat exista un consens. Libidoul femeilor si satisfacera sexuala depind de factori psihologici (sentimentele catre partener sau sentimentul de mandrie ca beneficiaza de afectiunea partenerului).

Femeia are nevoie de stimulare erotica, de imbratisari, sa fie sarutata, sa fie alintata sau stimulata chiar si de o jucarie erotica. Femeia are nevoie de afectiune si stimulare erotica mai mult decat un barbat pentru a ajunge la marele "O". Majoritatea femeilor nu cunosc orgasmul cand fac prima data sex, ci
dupa un timp. Ele trebuie sa acumuleze o experienta sexuala, sa-si cunoasca trupul si reactiile la stimulii erotici inainte de a se putea relaxa suficient pentru atinge orgasmul.

Femeile au multe zone erogene, in timp ce la barbatii ele sunt limitate in jurul penisului; un motiv in plus pentru a crede ca femeile beneficiaza de un orgasm prelungit si mai intens.

Dupa primul orgasm, o femeie il poate avea pe al doilea, al treilea sau chiar al patrulea. Pauza dintre orgasme poate fi foarte mica daca foloseste jucarii sexuale in timpul penetrarii.

Orgasmele multiple la femei devin din ce in ce mai intense si puternice in timp ce la barbati ele devin mai slabe. Multe femei descriu orgasmul ca un val care le invaluie si curge prin tot corpul, nu numai in zona genitala. Chiar daca nu toate femeile ating orgasmul, si ele se pot declara satisfacute.

La barbat, actul sexual este urmat de ejaculare. Barbatii sunt obsedati de a avea o erectie puternica si isi doresc o prelungire a erectiei si sa creasca senzatiile erotice, dar ambele sunt conectate cu ejacularea.

Placerea sexuala se limiteaza de abilitatile psihologice, care se micsoreaza in timp. Multi barbati trecuti de varsta de 40 de ani folosesc mai mult timp la barbierit dacat la sex. Nu este corect! Viata sexuala este foarte importanta si la acesta varsta si chiar si peste.

Dupa cum spuneam mai sus, atat femeile cat si barbatii au cateva dorinte "ascunse", care pot fi specifice fiecareia/fiecaruia (stimularea punctului G, stimulare clitorisului, respectiv stimularea/masajul prostatei, etc) sau comune (sarutul pe anumite parti ale corpului, sexul oral, etc). Aceste dorinte "ascunse" trebuie aflate direct sau prin descoperire/experienta pentru o relatie bazata dragoste, respect si incredere.

Cum atat pentru acum... ramaneti cu bine si nu uitati sa descoperiti cateva dorinte noi ale partenerului!

Articol realizat de www.loveisland.ro
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  08.12.2011 20:43 
buna
da asa este aveti dreptate
Spune-ti parerea
* cod Greu de citit?
Regenerare cod

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie