Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Bodybuilding
Home > Stil de viata > Sport > Bodybuilding > 8 pasi pentru cresterea masei musculare

8 pasi pentru cresterea masei musculare

Daca nu ai un program bine stabilit si daca motivarea iti lipseste, atunci nu vei obtine corpul pe care ti-l doresti. Multi dintre cei care frecventeaza salile de gimnastica nu reusesc sa-si atinga scopul, acela de a avea o masa musculara de invidiat. Cauza este lipsa de informare. Iata 8 pasi importanti care trebuie inclusi in programul tau de construire a masei musculare.

Pasul 1
Alimenteaza-ti corpul cu un surplus de calorii

Pentru a construi masa musculara, trebuie sa consumi mai multe calorii decat arzi. Aceasta este una dintre cele mai importante reguli, iar daca nu consumi un numar adecvat de calorii pe zi, atunci vei esua in construirea masei musculare.

Munca depusa la sala de gimnastica reprezinta doar putin ajutor in cresterea masei musculare. Adevaratul miracol are loc in afara salii de gimnastica, atunci cand te hranesti si cand te odihnesti. Atunci corpul tau foloseste nutrientii pe care tu ii consumi pentru a repara muschii afectati, pentru a creste puterea si marimea acestora si pentru a-i pregati pentru urmatoarea vizita la sala de gimnastica.

Daca nu-ti alimentezi corpul suficient pentru a facilita cresterea muschilor, atunci acest proces nu va avea loc. Pentru a-i asigura corpului tau necesarul de calorii pentru cresterea masei musculare, trebuie sa consumi de 15 - 20 de ori greutatea corporala in calorii in fiecare zi.

Trebuie sa adaptezi acest numar la:

1. Ritmul tau metabolic - Esti slab natural si iti este ai probleme cu luarea in greutate? Sau ti se pare ca te ingrasi doar uitandu-te la mancare? In functie de corpul tau poti creste sau scadea numarul de calorii.
2. Nivelul de activitate - Practici un sport sau ai un job extenuant din punct de vedere fizic? Daca da, atunci trebuie sa consumi un numar mai mare de calorii pentru a compensa. Daca duci o viata sedentara si nu esti activ din punct de vedere fizic (exceptand orele petrecute la sala de gimnastica) atunci nu ai nevoie de un numar mare de calorii ca cei care au o viata activa.
3. Scop - Doresti sa obtii o masa musculara cat mai mare? Atunci vei dori sa consumi cat mai multe calorii. Iti doresti doar sa capeti un corp bine lucrat? Atunci iti trebuie doar o mica crestere a numarului de calorii consumate.

Majoritatea antrenorilor sunt atat de concentrati asupra antrenamentului fizic incat "uita" de importanta nutritiei. Nutritia este mai importanta decat antrenamentul de la sala.
  1 2 3 4 5 6 7 8  
de Alina Popescu
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  02.02.2012 18:50 
Pai
cred ca vroia sa scrie 0,06 . si asa' la 100 kg , necesari 6litrii :)
Spune-ti parerea
* cod Greu de citit?
Regenerare cod

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie