Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Bodybuilding
Home > Stil de viata > Sport > Bodybuilding > 8 pasi pentru cresterea masei musculare

8 pasi pentru cresterea masei musculare

Daca nu ai un program bine stabilit si daca motivarea iti lipseste, atunci nu vei obtine corpul pe care ti-l doresti. Multi dintre cei care frecventeaza salile de gimnastica nu reusesc sa-si atinga scopul, acela de a avea o masa musculara de invidiat. Cauza este lipsa de informare. Iata 8 pasi importanti care trebuie inclusi in programul tau de construire a masei musculare.

Pasul 3
Mareste consumul de apa

Apa este foarte importanta in construirea masei musculare si pentru sanatate. Este cunoscut faptul ca trebuie consumata apa cat mai multa pe parcursul zilei, dar cati fac acest lucru? Daca ai fi atent la cantitatea de apa pe care o consumi zilnic ai fi surprins.

De ce este apa atat de importanta pentru corpul nostru? 80% din corpul nostru este format din apa, creierul contine 85% apa, iar tesutul muschiilor slabi 70%. Studiile au aratat ca deshidratarea, chiar foarte mica, poate scadea semnificativ forta si performantele fizice.

Nu numai ca apa iti mareste forta, dar aceasta te ajuta sa previi si accidentele din timpul antrenamentelor. Antrenamentul intensiv pe o perioada lunga de timp poate afecta articulatiile si tesuturile de legatura, iar apa ajuta la lubrifierea articulatiilor si la formarea unei "pernite" in jurul acestora. Apa este importanta si in procesul digestiv.

Cata apa este suficienta?

Pentru a afla cata apa este suficienta zilnic, inmulteste greutatea corporala cu 0,6. Pentru a-ti fi mai usor, pastreaza o sticla de apa intotdeauna la indemana.
  1 2 3 4 5 6 7 8  
de Alina Popescu
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  02.02.2012 18:50 
Pai
cred ca vroia sa scrie 0,06 . si asa' la 100 kg , necesari 6litrii :)
Spune-ti parerea
* cod Greu de citit?
Regenerare cod

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie