Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Nutritia & sportul
Home > Stil de viata > Sport > Nutritia & sportul > Vara - strategii nutritionale de succes

Vara - strategii nutritionale de succes

Unul dintre cele mai la indemana moduri de a te mentine in forma este acela de a profita de avantajele pe care ti le ofera sezonul estival. In privinta alimentelor, acestea sunt mai ieftine, sunt pregatite usor si iti ofera o multime de vitamine esentiale.

Mareste imaginea
Sport

Cauta in site mai multe informatii despre suplimentele nutritionale
Adrese utile
· Aerobic
· Sali de forta
· Fitness
Top Sanatate iti recomanda
·4 scuze pentru a nu face miscare, eliminate
Panica... ambitie... vise... cate sentimente ne "invadeaza" in momentul in care constatam cateva kilograme in plus, celulita sau vergeturi.
Mananca multe legume si bucura-te de fructe

In timpul lunilor de vara, legumele verzi si bogate in fibre au niste preturi modice. Este momentul sa profiti, deoarece laptucile, broccoli-ul sau sparanghelul sunt gustoase si foarte slabe din punct de vedere caloric. De asemenea, ele contin nutrienti importanti si fibre care te ajuta la buna functionare a organismului. O masa perfecta poate consta in legume asortate cu proteina slaba si cu un cartof copt sau o portie de orez brun. In ceea ce priveste fructele, capsunele sunt o tratatie cu adevarat speciala. Desi nu se poate spune ca au un aport caloric scazut, ele beneficiaza de o cantitate imensa de vitamina C si de fibre. De aceea, o gustare formata din capsune si un iaurt dietetic neindulcit este mai mult decat permisa.


Fa gratare in aer liber

Daca tot a venit vara, profita cat poti de iesirile in aer liber. Foloseste intotdeauna gratarul pentru a frige carnea - astfel vei manca gustos si sanatos in acelasi timp. Daca ai mancat numai carne fiarta in perioada dietelor, aceasta schimbare va fi binevenita. Nu uita sa gatesti mai multa carne pe gratar, chiar si pentru drum - astfel nu veti fi nevoiti sa va opriti la fast food pentru mancare. Iar carnea la gratar poate fi inclusa in salate sau mancata simplu, deci nu vei avea probleme cu modul de servire. Nu te limita numai la carne - pe gratar poti pune si legume proaspete, care vor primi un gust deosebit. Poti frige sparanghel stropit cu usturoi pisat sau poti intinde o folie pe care sa asezi rosii, ceapa, ciuperci sau orice alte legume preferi tu. La gratarele in aer liber, mananca doar proteine, legume si salate fara sosuri. In cazul in care nu ti-ai propus sa te "tratezi regeste", fa tot posibilul sa te tii departe de chips-uri, lichior, prajituri si salata de cartofi.
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  26.10.2011 01:27 
IlTHBvJTMsQJLgu
Wow! Great thininkg! JK
Spune-ti parerea
* cod Greu de citit?
Regenerare cod

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie