Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Nutritia & sportul
Home > Stil de viata > Sport > Nutritia & sportul > Vara - strategii nutritionale de succes

Vara - strategii nutritionale de succes

Unul dintre cele mai la indemana moduri de a te mentine in forma este acela de a profita de avantajele pe care ti le ofera sezonul estival. In privinta alimentelor, acestea sunt mai ieftine, sunt pregatite usor si iti ofera o multime de vitamine esentiale.

Mareste imaginea
Sport

Cauta in site mai multe informatii despre suplimentele nutritionale
Adrese utile
· Aerobic
· Sali de forta
· Fitness
Top Sanatate iti recomanda
·4 scuze pentru a nu face miscare, eliminate
Panica... ambitie... vise... cate sentimente ne "invadeaza" in momentul in care constatam cateva kilograme in plus, celulita sau vergeturi.
Mananca multe legume si bucura-te de fructe

In timpul lunilor de vara, legumele verzi si bogate in fibre au niste preturi modice. Este momentul sa profiti, deoarece laptucile, broccoli-ul sau sparanghelul sunt gustoase si foarte slabe din punct de vedere caloric. De asemenea, ele contin nutrienti importanti si fibre care te ajuta la buna functionare a organismului. O masa perfecta poate consta in legume asortate cu proteina slaba si cu un cartof copt sau o portie de orez brun. In ceea ce priveste fructele, capsunele sunt o tratatie cu adevarat speciala. Desi nu se poate spune ca au un aport caloric scazut, ele beneficiaza de o cantitate imensa de vitamina C si de fibre. De aceea, o gustare formata din capsune si un iaurt dietetic neindulcit este mai mult decat permisa.


Fa gratare in aer liber

Daca tot a venit vara, profita cat poti de iesirile in aer liber. Foloseste intotdeauna gratarul pentru a frige carnea - astfel vei manca gustos si sanatos in acelasi timp. Daca ai mancat numai carne fiarta in perioada dietelor, aceasta schimbare va fi binevenita. Nu uita sa gatesti mai multa carne pe gratar, chiar si pentru drum - astfel nu veti fi nevoiti sa va opriti la fast food pentru mancare. Iar carnea la gratar poate fi inclusa in salate sau mancata simplu, deci nu vei avea probleme cu modul de servire. Nu te limita numai la carne - pe gratar poti pune si legume proaspete, care vor primi un gust deosebit. Poti frige sparanghel stropit cu usturoi pisat sau poti intinde o folie pe care sa asezi rosii, ceapa, ciuperci sau orice alte legume preferi tu. La gratarele in aer liber, mananca doar proteine, legume si salate fara sosuri. In cazul in care nu ti-ai propus sa te "tratezi regeste", fa tot posibilul sa te tii departe de chips-uri, lichior, prajituri si salata de cartofi.
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  26.10.2011 01:27 
IlTHBvJTMsQJLgu
Wow! Great thininkg! JK
  07.06.2009 23:17 
sanatate
gratarul este f sanatos dar sa fie din piept de pui de preferat nu alte carnuri deoarece carnea de pui nu este bogata in grasimi sau colesterol. eu personal mananc gratare din piept de pui cate 2-3(aprox 250g) plus 3-4 rosi la o singura masa dar pana in ora 14 servesc aceasta masa. pe gratar in timpul in care se face carnea storc lamaie si este f gustos si nu se arde maruntesc atat carnea de pui cat si rosile si le servesc incet cu pauze intre fiecare inghititura pt a ajuta stomacul la digestie. se mai poate servi si langa cateva feli de cas proaspat
  12.05.2007 18:45 
gratarul-sanatos?
Parca nu era sanatos gratarul!Mai incercati sa cadeti de acord domnilor, ca ne bulversati complet!!!
  02.03.2007 08:45 
Gratar=cancer!?
Totusi citim peste tot ca gratarul nu e tocmai benefic organismului.Ce sa mai crezi? Toate informatiile despre nutritie se bat cap in cap si suntem derutati.
  16.08.2006 12:13 
regim si sport
nu poti slabi fara regim combinat cu efort fizic.am reusit sa slabesc aprox.30kg astfel fara nutritionist intr-un an jumate.ambitia e importanta dar perseverenta e si mai importanta.
  08.08.2006 16:17 
Gratar in aer liber? Asta considerati sanatos? Nu stiati ca fumul si in special carnea afumata este considerata de nutritionistii lumii cangerigena? Imi cer scuze, dar asta nu suna a strategie nutritionista care sa ne fie de ajutor.
  07.08.2006 10:22 
dieta
buna, sfatul meu este sa mergi la un medic nutritionist sa-ti recomande o dieta bazata pe alimente sanatoase care iti plac si care sa dea rezultate. Eu nu am fumat niciodata, insa ma ingrasasem intr-un timp destul de mult. Dieta de la nutritionist m-a ajutat foarte mult sa slabesc si sa-mi mentin greutatea ideala.
  28.06.2006 20:51 
dieta
Dupa ce m-am lasat de fumat m-am ingrasat f. mult.Am inceput sa tin aceeasi dieta de slabit pe care o tineam cand fumam ,atunci cand ma ingrasam.Daca inainte avea efect acum intarzie sa apara.De ce?Stiti voi cumva cauza?
  09.06.2006 09:34 
dieta
kg in plus nu se dau jos asa de repede precum se spune.
  26.04.2006 16:49 
retete
buna, de mai multe luni nu mai mananc carne dar nici mancare fiarta, as dori mai multe retete fara foc va multumesc
  10.02.2006 11:00 
Mai lasati carnea deoparte
Chiar nu ati aflat ca in general carnea nu e buna?Mai ales ca este impregnata cu tot felul de aditivi care sint total nesanatosi. Nimic nu-mi displace mai mult decit imaginea zecilor de gratare fumeginde de la marginea vreunei paduri, in week end.Cica oamenii au iesit sa se relaxeze, sa respire aer curat, sa se detoxifice; de fapt se imbuba zdravan cu friptane.Eu sint o vegetatriana convinsa, am 14 ani de cind nu maninc carne si nu mi s-a intimplat nimoc rau, ba din contra, ma simt excelent si am chef de viata.Carnea poate fi inlocuita cu succes cu proteina vegetala din soia, nuci, alune, cu proteina animala din brinzeturi, unt, lapte.Mai reflectati, mai cititi despre studiile pe care le fac oamenii de stiinta, mai trageti cu ochiul la modul de alimentatie al occidentalilor cu adevarat destepti si s-ar putea sa va schimbati regimul alimentar.Va doresc succes!!!
  19.01.2006 17:48 
probabil nu bei destula apa (sau lichide in general); eu te-as sfatui sa consulti un medic.
  19.01.2006 17:48 
urina
dece urina are culoare inchis{fara lipete}
 

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie