Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Acneea
Home > Stil de viata > Frumusete & ingrijire > Acneea > Alimente care reduc acneea

Alimente care reduc acneea

Persoanele care se confrunta cu problema acneei trebuie sa stie ca o varietate de alimente sunt deosebit de benefice pentru a preveni sau a reduce acneea.

Frumusete & ingrijire

Pentru un par sanatos si plin de vitalitate consuma vitamine si minerale.
Top Sanatate iti recomanda
·Imperfectiunile pielii
Esti, intr-adevar, norocoasa daca nu ai avut niciodata acnee sau alte semne inestetice pe fata.
Intotdeauna trebuie sa alegi alimentele cele mai proaspete pentru a asigura o sanatate de fier organismului si, implicit, te vei putea bucura de o piele catifelata si hidratata. Foloseste-te de sugestiile urmatoare pentru a putea gati niste salate, bauturi si supe delicioase.

Incearca mai multe combinatii folosind legumele si fructele in stare naturala, deoarece gatindu-le nu vei face decat sa distrugi nutrientii si enzimele esentiale pentru o buna digestie si absorbtie. Daca totusi le preferi gatite, portiile mici pentru o singura masa sunt cele mai indicate.

Urmatoarele linkuri te vor duce in listele de fructe, legume, seminte pentru a analiza continutul de vitamine si minerale pe care fiecare aliment le contine. Astfel vei putea decide singur/a dintr-o mare varietate de alimente pentru a-ti asigura echilibrul nutritional zilnic.

Vitaminele, mineralele si acneea

Pentru o piele sanatoasa ai nevoie de multi antioxidanti (vitamina A din betacaroten, vitamina C, E) si seleniu, complex de vitamine B, vitamina D, potasiu, fosfor, magneziu, zinc, fier si sodiu. O dieta bogata in betacaroten si zinc este foarte benefica pentru acnee. O hranire eficienta a pielii, care porneste din interior va accelera procesul de vindecare a cicatricelor.

Asocierea alimentelor cu suplimentele nutritive lucreaza cel mai bine impreuna. Este foarte important sa combini toate vitaminele si mineralele, deoarece luate separat au nevoie de sfatul unui nutritionist. Daca nu esti sigur/a ca ai luat cate putin din fiecare, verifica lista vitaminelor si a mineralelor pentru a mari cantitatea de nutienti.


Importanta apei si acneea

Bea mai mult de 2 litri de apa pe zi, pentru a elimina toxinele din organism si a asigura o buna functionare a rinichilor, a ficatului si a intestinelor. Un sistem digestiv lenes este adesea corelat cu aparitia acneei.

Apa va mentine pielea supla si perfect hidratata. O piele deshidratata este uscata si aspra, procesul natural de exfoliere al pielii este incetinit si porii sunt blocati, lucru care favorizeaza aparitia acneei.
de Ioana Marosan
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  31.10.2010 18:37 
pentru acnee
Eu am facut vaccinul stafilococic,e f bun
Spune-ti parerea
* cod Greu de citit?
Regenerare cod

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie