Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Home > Articole
1 2
Workshop "Scriptul sexual, rolurile gender si dorinta sexuala"
Decembrie 02, 2009
Intre 18 si 20 decembrie poti participa la workshopul de psihosexologie si psihoterapie "Scriptul sexual, rolurile gender si dorinta sexuala", organizat de Clinica Aquamarin.

Anhedonia sau neputinta de a simti placere
Octombrie 23, 2009
Nu mai simti nicio placere si satisfactie in a face lucruri care in mod firesc iti aduceau o stare de bine? Afla care sunt cauzele acestui simptom de la psihoterapeutul Lena Rusti!

Workshop "fantezia si motivatia sexuala"
Septembrie 10, 2009
Intre 9 si 11 octombrie a.c. poti sa participi la un workshop de psihosexologie si psihoterapie, organizat de Clinica Aquamarin.

Cand partenerul neglijeaza relatia
Februarie 23, 2009
"Nu mai este ceea ce a fost" ... De cate ori nu ti s-a intamplat sa auzi aceasta "plangere" in jurul tau sau sa o simti chiar pe pielea ta? E firesc sa te intrebi din ce motive se poate instala aceasta lipsa de interes a partenerului si ce solutii ai la indemana.

Un alt fel de dependenta: adictia sexuala
Februarie 17, 2009
"Nu pot rezista o zi fara sex" - este o replica spusa, in general, de barbati. Este doar o scuza, o dorinta de a atrage sau o dependenta? Pentru a descoperi de unde incepe adictia sexuala si cand putem vorbi de comportament sexual anormal, am discutat cu psihologii Claudiu Ganciu si Anca Munteanu.

Si totusi, nu mai vreau sa fiu frigida
Decembrie 02, 2008
Cauza organica: exista anumite afectiuni, fie la nivelul creierului, fie la nivelul sistemului genital sau endocrin, care pot influenteze viata sexuala a unei femei. Daca ea nu simte dorinta sexuala si nu poate sa simta placere in urma unei stimulari sexuale sau a unui act sexual, sa inceapa prin a...

Frigiditatea – mit sau realitate?
Noiembrie 06, 2008
Dincolo de glume sau de etimologii prost construite, frigiditatea nu este un apanaj de superioritate si distantare a persoanei. De cele mai multe ori, neputinta de a deveni "fierbinte" si de a avea o relatie sexuala pasionala, este semnul unor probleme si vulnerabilitati care tin de persoana sau de...

Cu cine discuti despre disfunctia sexuala?
Octombrie 02, 2008
Cuplul contribuie foarte mult la diagnosticul unei disfunctii sexuale. Multe din disfunctiile sexuale feminine (dispareunia sau vaginism) raman nediagnosticate. Cel care in cuplu cere frecvent ajutorul, este barbatul, considerat a fi partea activa in cuplu.

Teama in viata sexuala
Septembrie 23, 2008
Am putea considera ca nu are nicio legatura teama cu viata sexuala, daca nu am auzi de atatea ori: "Mi-a teama sa il las sa se apropie de mine", "Mi-e frica sa am relatii sexuale", "Nu pot sa-mi depasesc frica de durere", "Mi-e teama ca o s-o dezamagesc", "De fiecare data ma tem ca n-o satisfac"...

Pregatit pentru a incepe viata sexuala?
Septembrie 17, 2008
De cele mai multe ori activitatea sexuala incepe inca din copilarie, fie prin abuz sexual, fie din curiozitate si insuficiente informatii. In urma relatiilor sexuale prea timpurii, cand organele sexuale nu sunt inca dezvoltate se produc traumatisme fizice, rupturi de organe, sangerari puternice,...

1 2

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!

Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie