Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Home > Articole
1 2 3 4 5 6 7
Anxietate normala vs. anxietate patologica
Februarie 27, 2008
Anxietatea reprezinta o dimensiune normala si pozitiva a vietii umane. Ea are o functie: permite anticiparea pericolelor, scoaterea individului dintr-o situatie periculoasa, ii asigura progresul, in masura in care previziunile sale alarmante ne motiveaza sa intervenim asupra viitorului.

Aspecte psihologice ale intreruperii sarcinii
Februarie 13, 2008
Momentul aflarii sarcinii este intotdeauna un moment dificil, incarcat de trairi, de ambivalenta, de incertitudine. Atat pentru sarcinile dorite sau chiar mult asteptate cat si pentru cele nedorite.

Despre psihoterapia psihanalitica
Decembrie 10, 2007
Ceea ce deosebeste in mod evident psihoterapia psihanalitica de celalte metode psihoterapeutice este cautarea sensului.

Influenta factorilor genetici si psihologici asupra obezitatii
Decembrie 03, 2007
Cea mai frecventa deviere de la reglarea comportamentului alimentar este obezitatea. Obezitatea este definita ca o depasire cu 30% sau mai mult a greutatii corporale normale pentru o persoana. In ultimii 20 de ani procentul persoanelor care au devenit obeze aproape s-a dublat.

Cum se manifesta depresia sezoniera?
Noiembrie 19, 2007
Daca te simti deprimat in timpul zilelor scurte de iarna, in timp ce vara sau primavara esti plin de energie si esti vesel, se poate sa suferi de depresie sezoniera. Depresia sezoniera apare in aceeasi perioada, in fiecare an, de obicei iarna sau toamna.

Ce trebuie sa stim despre schizofrenie
Noiembrie 05, 2007
Schizofrenia este definita in dictionarul de psihiatrie Larousse ca o psihoza care survine la adultul tanar, de obicei cronica, din punct de vedere clinic caracterizata prin semne de disociere mentala, de discordanta afectiva si de activitate deliranta incoerenta care, in general, determina o rupere...

Tulburarea hipocondriaca
Septembrie 12, 2007
Tulburarea hipocondriaca (denumita in mod popular ipohondrie) reprezinta frica sau convingerea, patologice, de a suferi de o boala grava, cu toate ca nici o astfel de boala nu este prezenta.

6 metode de a scapa de depresie
August 28, 2007
Depresia te poate face sa te simti fara putere. Dar, din fericire, exista multe lucruri pe care le poti face pentru a-ti imbunatati starea de spirit si pentru a-ti mentine sanatatea. Nu totul depinde de doctorul tau.

Cand trebuie sa ne luam concediu de odihna?
August 27, 2007
De mult ori raspundem la acesta intrebare destul de simplu: cand este vremea buna de facut calatorii. Insa nu este chiar asa, deoarece trebuie sa fim precauti si sa ne luam concediu inainte de a simti primele simptome ale sindromului de oboseala cronica.

Depresiv sau pur si simplu nefericit?
August 20, 2007
Depresia este o afectiune care in timp influenteaza gandirea, afectivitatea, comportamentul si confortul fizic. In multiplele sale variante, aceasta se intalneste la 20% dintre femei, 10% dintre barbati, si 5% dintre adolescentii din intreaga lume, si poate debuta la orice varsta, inclusiv in timpul...

1 2 3 4 5 6 7

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!

Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie