Ce trebuie sa stim despre schizofrenie

Schizofrenia este definita in dictionarul de psihiatrie Larousse ca o psihoza care survine la adultul tanar, de obicei cronica, din punct de vedere clinic caracterizata prin semne de disociere mentala, de discordanta afectiva si de activitate deliranta incoerenta care, in general, determina o rupere a contactului cu lumea exterioara si o repliere autista.
Schizofrenia poate sa apara la oricine, indiferent de rasa, cultura, religie, loc de origine, indiferent de saracia sau bogatia mediului din care provine; barbatii au acelasi risc de boala ca si femeile. Nu exista configuratie familiala tipica care sa predispuna la schizofrenie.
 
Schizofrenia nu este o boala rara. Statisticile evalueaza ca riscul de imbolnavire este de 1%, ceea ce insemna ca unul din 100 noi nascuti poate dobandi aceasta boala.

Se deceleaza in general in adolescenta. Riscul aparitiei ei este diminuat dupa varsta de 30 de ani si dispare complet dupa 45 de ani.

Ereditatea are probabil un rol, insa nimeni nu a descoperit pana in prezent genele acestei boli.


Simptome ale schizofreniei


Sunt de retinut unele simptome care anunta debutul unui episod schizofrenic: izolare sociala, inadaptare vadita la locul de munca, scoala, acasa, inadaptare in ceea ce priveste igiena corporala, bizarerii de comportament, afectivitate tocita sau nepotrivita, discurs vag, ermetic sau etafizic, bizarerii de ideatie (superstitii, idei telepatice, "al saselea simt").

Cum incepe sa se manifeste schizofrenia difera de la persoana la persoana. Pentru unii, boala incepe dintr-odata, gandurile lor devin tulburi, pot avea halucinatii. Pentru altii, schimbarea este gradata si incep sa apara semne de izolare sau de neglijarea propriei persoane.

Deseori schizofrenia avanseaza treptat, astfel incat familia sau persoana afectata nu inteleg multa vreme adevarul. O evolutie progresiva poate duce la acutizare sau la criza, care poate implica halucinatii, agitatie psihomotorie, tulburari de gandire (idei delirante), etc. Uneori schizofrenia evolueaza rapid si chiar neprevazut, aparand modificari grave de comportament in cateva saptamani, sau chiar zile care duc la un episod psihotic acut.

Se estimeaza ca o proportie de 20% dintre persoanele cu schizofrenie nu mai fac recaderi dupa consumarea primului episod al bolii. In celelalte cazuri boala poate fi stabilizata prin tratament sau poate evolua, ca orice alta boala, cu recaderi si remisiuni. Evolutia catre cronicitate se face numai intr-o proportie foarte mica.

Schizofrenia, atunci cand devine cronica, nu poate fi vindecabila – in sensul in care se vindeca o gripa. In aceste cazuri ea necesita, ca si alte boli cronice, cum ar fi diabetul, ingrijiri adaptate pe o perioada mai lunga de timp, chiar pe timpul intregii vieti.


Posibilitati de tratament ale schizofreniei


Tratamentul medicamentos este prima cale de abordare  a schizofreniei. Cele mai folosite medicamente sunt neurolepticele. Terapia este prescrisa pe o perioada indelungata, uneori timp de cativa ani.

A suferi de schizofrenie inseamna a fi diferit de ceilalti; inseamna sa traiesti intr-un alt mod realitatea si sa suferi intens din aceasta cauza. Persoana suferinda de schizofrenie nu este intotdeauna capabila sa se exprime. Ea nu-si percepe nici destul de clar, nici suficient de analitic suferinta in asa fel incat sa poata sa-si deschida sufletul, sa se poata destainui celorlati.

Este evident ca schizofrenia constituie un eveniment de viata care implica modificarea interrelatiei a cel putin 3 parteneri: pacientul, anturajul si medicul. Cu siguranta ca vindecarea acestei boli depinde in mare masura de influenta pozitiva pe care cei doi ultimi parteneri o pot exercita asupra primului – pacientul. Acesta isi poate, desigur, trai singur boala, insa sansele de vindecare cresc semificativ atunci cand cei trei parteneri fac front comun pentru combaterea ei.

De psihoterapeut Viorica Dragomir, Clinica Aquamarin
 

Comentariile 1-50 din 59

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Popa Lin pe 22 Iun 2017, 23:05
    sfaturi

    ca să nu calci şi tu în spinii unde am păşit şi calc eu... dacă ai un schizofrenic AŞTEAPTĂ-TE LA RĂU! sau MĂCAR PUNE RĂUL ÎNAINTE! vezi cu medicamentele, să le ia şi mai ales să fie corespunzătoare...dăi pe ascuns în mâncare sau altceva dacă nu vrea să ia...

    0
    0

  • Popa Lin pe 22 Iun 2017, 22:57
    diversitate

    sunt n forme ale schizofreniei deci n medicamente...apoi bolnavul trebuie tratat diferit dacă e cazul...scuze domnilor doctori că vorbesc eu... dar pentru că din 2004 nimeni dintre abilitaţi nu aţi comunicat corespunzător cu mine, nu m-aţi învăţat nimic şi tot mi-am dat eu cu părerea

    0
    0

  • Popa Lin pe 22 Iun 2017, 22:51
    instituţiile abilitate

    nu doar din cauza schizofrenicului se alege praful de viaţa ta ci şi graţie instituţiilor abiliate să se ocupe de nebun...acum nu mai dau 100 de exemple despre ce javre au fost cu toţii ...acum lucrurile sunt mult mai bune, dar cum rămâne cu ce a fost!

    0
    0

  • Popa Lin pe 22 Iun 2017, 22:43
    m-am exprimat incomplet peste tot

    am privit lucrurile dintr-un anumit unghi, ceea ce fac în continuare; unii schizofrenici sunt de o nimicnicie ieşită din comun şi răspund cu mult rău la bine

    0
    0

  • Popa Lin pe 22 Iun 2017, 22:36
    bolnavul

    bolnavul schizofrenic nu conştientizează faptul că e bolnav, neagă şi reacţionează violent dacă îi spui că e bolnav DECI NU IA MEDICAMENTE...CONSECINTA: BOALA SE AGRAVEAZĂ DE LA AN LA AN

    0
    0

  • Popa Lin pe 22 Iun 2017, 22:31
    schizofrenie

    treaba schizofrenicului pe lumea asta e să facă un coşmar din existenţa celor apropiaţi

    0
    0

  • Popa Lin pe 22 Iun 2017, 22:30
    despre nebuni

    dacă s-ar pune paru pe nebuni, jumătate dintre ei ar intra în normalitate

    0
    0

  • milan pe 29 Mar 2017, 20:50
    schizofrenie

    mi-or gasit boala la 24 de ani psihoza schizofrenica forma simpla sindrom descendent ...mi-o zis ca o sa-mi revin cu timpul dar nu s-a intamplat asta ...nu am avut penzie niciodata desii sant handicapat gradul 2 ...acum am auzit ca s-a schimbat legea ca putem sa primim si noi o penzie dar sa vezi la evaluarea facuta la spitalul pius branzeudin timisoara acuma in luna ianuarie doamna doctor stoica m-o gasit doar cu o simpla tulburare schizotipala pentru care nu se poate capata nicio pensie .....starea mea este la fel ca si acum 30 de ani nu s-a schimbat nimic in bine ...am gresit ca nu am dat bani la medici ca nu am avut de unde ...si uite asa in handicapat te face un om sanatos un medic daca vrea si tu nu ai absolut nimanui cui sa te plangi ....daca cineva stie sa-mi spuna ce sa fac eu in situatia asta va rog sa-mi spuna ....va multumesc anticipat .....

    0
    0

  • alinadincuta pe 9 Dec 2015, 12:39
    schizofrenie

    am un baiat in varsta de 29 ani care sufera de schizofrenie, tratamentul cu midora ii merge bine doar o perioada de timp.Eu sunt o femeie singura si nu mai pot face față situatiei pentru că nu mai colaboreaza , nu mai vrea sa ia tratamentul și nu mai vrea să mearga la control. Vă rog frumos să-mi spuneti ce sa fac cu el , dacă s-a mai confruntat cineva cu aceasta problema si daca exista vreo institutie unde poate fi internat sa primeasca tratament corespunzator deoarece este violent . Multumesc !

    0
    0

  • toma rodica pe 30 Sep 2015, 16:11
    schizofrenie

    am un frate de 36 de ani si sufera de schizofrenie si nu stiu ce sa ii mai fac va rog frumos sa ma ajutati.scrietimi si pe facebookul meu toma rodica.va multumesc

    4
    0

  • chitucrys pe 25 Mai 2015, 11:15
    Cine ma ajuta...va rogggg

    Allan - in ce consta acest tratament spiritual? Fratele meu are 40 de ani si recent a inceput sa aiba stari violente cu familia, toti ii vrem raul, dar mai ales mama mea. Va rogggg....

    0
    1

  • paul pe 6 Mar 2015, 14:58
    schizofrenia

    inca de mic copil am suferit mult la scoala luam bataii de la toti nu mam putut adapta in niciun colectiv ,mo batut golanii ,uneori ma dureau toate coastele plangian in fine acum in 2015 ma simt pe romanesti spus un cacat traiesc din banii lu maicamea lu taicameu acuma dupa atatea internari la socola iasi si medicamente toate prostiili de medicamenti care nu ma ajuta la nimic toata viata am sa fiu un om care nu o sa poata face nimic pe lumia asta ,acuma mam treb ciam cand nu o sa mai fii maicamia si taicamio pentru ca boala nu o sami triaca niciodata va salut si iertatima da ca vam plictisit

    2
    0

  • paul pe 6 Mar 2015, 14:17
    is bolnav de schizofrenii

    DI CI MAMA DRECU NOI CEI CARE SUFERIM DE SCHIZOFRENII SUNTEM URATI DE TOATA LUMEA IO NAM INTALNIT MACAR UN OM CARI SA SE POARTE FRUMOS CU MINE ,ACUM UN AN AM FOST DUS CU POLITIA LA SPITALU SOCOLA DIN IASI ,GABORII MAU LASAT LA TRIAJU DE INTERNARI SI MI-AU DESFACUT CATUSELE SI MA LUAT O ANIMALA DE OM SI 2 ZILE PANA MAU SCOS NAM MAI FOST OM ,ETC ACUMA NU MAI AM NICIUN VITOR IN TARA ASTA NENOROCITA PENTRUCA M-AU dat afara si din scoala MAU NINOROCIT ,ACUM VA INTREB PE DUMNEAVOARTA DICI TREBUIA IO SA PATATESC TOATE ASTEA IN VIATA AM SA VA SPUN ALTADATA DESPRE CELELELALTE NECAZURI VA SALUT CU STIMA.

    4
    0

  • daniela pe 2 Dec 2014, 21:37
    schizofrenie

    si eu am fost diagn cu schizo. nu e paranoida dar am niste simpto nasoale, parca ma strange o menghina de cap uneori, am si tiuieli in cap p partea stg. am luat si sedative naturiste dar acum dupa tratam nu mai au putere deloc. am decis sa merg si pe la manastiri pt k eu cred in puterile unor sfinti si in Dumnezeu. poate k ne e dat sa depasim sau sa traim cu anumite suferinte ... asta e.

    3
    1

  • VICTOR pe 31 Aug 2014, 19:35
    discutie

    as vrea sa stiu pt ce motiv nu mi se da pensia la inceput pe perioada de 5 ani de zile asa cum scrie pe internet ca dureaza prima parte a tratamentului si ma pune din an in an sa ma duc la pshilog si comisi pt ce atata bataie de cap in fiecare an cand pe internet pe wikipidia scrie destul de clar ca tratamentul se face pe o perioada minima de 5 ani daca ma imbolnavesc dinou mai rau cala inecputul boli si refuz din cauza nebuniei sa ma duc la doctor si la comisi la asta nu se gandeste statul roman sau medici poate pt uni li se pare simplu da nu e chiar asa nu te poti juca cu starile de boala cine are grija de mine atunci financiar iar ajung la chistoace dupa strada cum am patit in primi 3 ani ai boli cand am refuzat sa ma duc la comisi.sufar de schizofrenie.astept raspuns multumesc anticipat

    0
    0

  • Anonym pe 21 Iun 2014, 02:16
    Schizofrenie

    Pe la vartsa de 17 ani am plecat in italia cu semnatura parintilor , la inceput a fost foarte bine am avut de lucru dar dupa aia au inceput problemele , neavand sprijin , ajutor mi-a fost foarte greu si am intrat in depresie . M-am pornit acasa , pot sa zic ca pe drum am avut parte de aventura vietii mele cu multe ganduri multe sunete in cap multe mjirosuri ciudate si eu credeam ca asta e doar din cauza mea . Am ajuns acasa cu chiu cu vai in tacerea mea incercand sa nu para nimic suspect sau mie asa mi se parea ca sunt suspect de cv ... M-am intalnit cu fratele meu ne-am imbratisat toate bune si frumoase mama ma chemat la masa dar totul parea foarte suspect pentru mine mi se parea ca toti se poarta prea frumos cu mine vor ceva de la mine vor sa imi faca ceva , Am refuzat sa mananc insistenta mamei continua si mie mi se parea ca vrea sa imi faca ceva rau , bineinteles doar in capul meu si de aici au inceput tot felul de idei . Ma uitam la niste poze si cum a facut aparatul blitz ..era in poza fratemiu un prieten si eu Si fratemiu avea niste ochi foarte rosii . de aici au inceput tot felul de ganduri necurate ... ca el e satan si multe altele . Am tinut-o intr-o delirare de pe la ora 10 seara pana a doua zi la 7 dimineata cand a venit salvarea ... Mama chemase salvarea . Eram foarte agresiv aveam cateva nopti nedormite vreo 3 nopti drumul inca o noapte de chin acasa + 2 zile inainte sa ma pornesc din italia . Cred ca asta a fost factorul principal care ma facut sa delirez inn asa hal.'' Nedormitul '' Am ajuns la spital mi-au facut o injectie pentru somn inca aveam idei nepricepute in cap ... Am vorbit cu Domnul doctor ''M'' nu pot sa ii spun numele un doctor foarte bun care cand iti vorbea parca iti lua toata rana . Si dupa 10 zile am iesit din spital nevindecat complet , Stiam foarte bine sa imi ascund sentimentele si gandurile . Povestea ar continua intr-un mod foarte tragic pentru mine dar cred ca este destul pentru acum. Va multumesc !!!

    2
    1

  • Popa Lin pe 21 Dec 2013, 15:03
    Dumnezeu

    Cel de Sus poate fi un medicament foarte bun pentru schizofrenic...din păcate în cazul fiului meu chestia asta nu funcționează absolut deloc! conștientizez că dacă în lumea plină de lupi, aș mărșălui cu Domnul în suflet aș fi de o mie de ori mai puternic! dar din păcate eu NU sunt nici prea prost, nici prea deștept, deci CELE SFINTE NU SE LIPESC DE MINE! cine altcineva decât eu are de suferit! totuși Tatăl din Cer cred că are grije de mine, chiar dacă eu nu cred în El!

    6
    4

  • Popa Lin pe 21 Dec 2013, 14:55
    medicamente pt schizofrenie

    adevărat că medicamentele administrate ADECVAT sunt bune! dar de unde ca să știu eu ADECVAREA respectivă? deci cele mai multe medicamente sunt luate complet greșit și prin urmare fac mai mult rău decât bine! deci voi dacă beneficiați de asistență medicală nu aveți decât să luați pastile! eu nu iau! nici recomandate de medic deoarece se poate și ca medicul să dea tratament aiurea...parcă vream să scriu de schizofrenie...e bine și aia cu ceaiuri și alte buruieni...din păcate nu mă pricep deloc la asta...nu ceai am băut toată viața ci două cisterne de alcool!

    0
    0

  • Popa Lin pe 21 Dec 2013, 14:43
    schizofrenie

    cum e cu medicamentele? păi dacă nebunul e nebun înseamnă că nu conștientizează gravitatea bolii! DECI NU ÎȘI IA MEDICAMENTELE! ceea ce se cunoaște de cei care lucrează cu schizofrenicii! și SE MAI CUNOAȘTE CĂ PUR ȘI SIMPLU SCHIZOFRENICUL NEAGĂ FAPTUL CĂ ESTE BOLNAV! ce dracu e asta secretul lui Polichinelle! pe care-l știu de 10 ani! dar doar eu!

    0
    2

  • pirvu gabriela pe 7 Sep 2013, 08:32
    schizofrenie

    shizofrenia se amelioreaza foarte mult cu dragostea sincera a celor din jur si cu credinta in Dumnezeu .dar pentru asta mai este nevoie o constientizare a propriei deficiente,si dorinta de vindecare.Cititi carti din "Psihoterapia ortodoxa""cred ca ajuta.

    1
    2

  • alina pe 13 Iun 2013, 21:26
    schizofrerie

    o prietena de a mea sufera de diabet[4 prize de insulina pe zi] de 30 de ani ia avand acum 33 .an urma cu 10 ani a facut un copil ,iar problemele de zi cu zi cu sotul a anceput sao ia antr-o parte diagnosticata cu aceasta boala schrizofenie fiind internata de 3 ori si nevrand sa ia tratamentul la un necaz fie el cat de mic cedeaza pshiic.ce am putea face sa asi ia tratamentul .merita sa se faca bine deoarece are un copil de crescut si oameni ce o iubesc .cu stima si respect

    2
    0

  • Ana pe 5 Mai 2013, 18:58
    Boala!

    Buna ziua! Am o sora de 54 ani. A fost plecata mai multi ani in Grecia . A avut grija de oameni batrani. De un an de zile a venit schimbata . La inceput a spus ca i s-a facut vraji. A mers pe la preoti. A cheltuit multi bani. Dar este din ce in ce mai rau. Ea nu constientizeaza.Crede ca are dreptate si refuza orice discutie pe tema sanatatii ei. Pe scurt: se crede trimisa lui Dumnezeu. Crede ca ea ii vede si pe dracul si pe Dumnezeu. Ca are misiune de la Dumnezeu sa indrepte lumea. Pentru ea: ciorile, pisicile, tiganii sunt ai diavolului. Oamenii de stiinta sunt oamenii diavolului. Aude tot felul de voci. Nu mai este capabila sa mai munceasca. Toata ziua este in biserici si se roaga si tine predici. Problema este ca nu stiu ce sa fac, din moment ce ea crede ca este sanatoasa. Ea crede ca va ajunge in rai. Am nevoie de un sfat.

    8
    2

  • TUREANSCHI pe 15 Apr 2013, 14:24
    VREAU SA MA VINDEC

    ACUM 5 ANI AM AVUT O CADERE SPHICA PE FOND EMOTIONAL

    18
    3

  • thomas pe 23 Mar 2013, 17:02
    Ce spuneti de acest caz ?

    Am ascultat o persoana publică la televizor spunind că va creste nivelul de trai in Romania, si ca vor mari salariile sim pensiile . Dar intr-un alt interviu dupa cca. 1 an , l-am auzit spunind ca nu a afirmat el asa ceva! In ce categorie îl incadrăm ?

    7
    1

  • maria pe 9 Feb 2013, 19:14
    voi doar aratati cu degetul..dar noi cum ne simtim?v-ati gandit vreodata?

    am aproape 17 ani si sunt schizo...am aflat asta akm cateva zile.medicii mi-au recomandat un tratament care mai mult ma distruge,imi ataca respiratia,musculatura si are mult reactii adverse ,si l-am luat aproape 2 ani.tot timpul cand intrebam dc il iau schimbau sub pana am inceput sa tip si mi-au zis ca il iau deoarece am facut meningita la 7 ani si cica ma ajuta.am facut si ore de pshihologie dar nu vb despre asta imi dadea un test cu stari si eu alegeam cat de mult le-am simtit in ultimele sapt apoi ma punea sa aleg culoriile care imi plac,bine inteles ca sa scap am ales mai intai cele mai deschise culori si apoi o chema pe maicamea da habar nu am ce ii zicea?cum iti poti da seama cum gandesc din astea?am intrat in depresii de mai multe ori si mi s-a spus ca am si 2 personalitati,ce inseamna asta?plus ca eu acasa(la tara) nu am nci un prieten abia am cativa la oras pe care i-am intalnit la scl dar si asa in timpul liber nu pot sa ma vad cu ei ,deoarece nu am voie sau nush dc nu ma lasa ai mei... in fiecare zi imi era rau da eu nu ziceam si cand nu am mai suportat si am inceput sa zic mi-au schimbat doza de pastile ..am anorexie,anemie si multe altele ,din cauza acestora am intrat in spital ...la 10 ani am ajuns mai mult inconstienta in spital .nu am cui sa spun toate astea pt ca mi-e frica ca o sa fiu considerata si mai ciudata si nu voi mai avea nici un prieten chiar si sora mea nu ma asculta ,cand ii spun cum ma simt cateodata ma asculta dar de cele mai multe ori zice ca exagerez si ca asta cred eu sau ca nu e adevarat ..practic ma face nebuna. am doar 2 colege care ma asculta si chiar m-au ajutat mult , akm 2 zile tot incercau sa ma faca sa nu mai plang si pana la urma au reusit , dar totusi ai mei puteau sa-mi zica e mai rau ca am aflat eu....si daca stiu ca am asta dc nu fac nimik ,adik bn sunt schizo dar atmosfera de acasa nu ma ajuta deloc ,m-am saturat sa am cearta de la 7-8 dimineata si sa vad cum bunicamea incearca tot timpul cate cv sa sufere mami ,akm cativa ani tati a batut-o din cauza ei pe mami din cauza unei sau mai multor minciuni si o auzeam pe mami plangand si pe tati tipand sa nu mai planga si cum dadea in ea..pt o clipa nu ma mai puteam gandi la nimik inafara de razbunare..imi venea sa merg acolo si sa-l iau la bataie . am scapat de moarte de 6 ori si de multe ori ma intreb de ce..de ce m-a lasat aici sa sufar?aveam perioade cand aproape zilnic plangeam seara CONCLUZIA LA CARE AM AJUNS: medicamentele sunt niste prostii care mi-au facut rau..akm daca un medic imi zice ca asta ma va ajuta si ca nu voi mai avea schizo nu il voi crede si daca tot va insista mai mult ca sigur voi face ca toti dracii pt ca nu mai am incredere in ei..dak racesc nu pot lua orice medicament deoarece poate reactiona fatal asupra mea in combinatie cu ce am luat si ce a asimilat corpul meu pana akm SFATUL MEU: spuneti-va parerea chiar daca e buna sau rea ,spuneti ce ganditi dar aveti grija cui ,deoarece puteti suferi dupa

    18
    0

  • popa.lin pe 18 Ian 2013, 00:03
    TAB

    am fost toată viața un tip nervos sau măcar repezit...rezultatele unor teste îmi arată că sunt diliu...printre altele am TAB...peste câteva zile am TREI PROCESE, două la tribunal și unul la judecătorie...din vina justiției române umblu pe drumuri de trei ani...cică judecătorii sunt niște dumnezei care nu pot fi trași la răspundere deci fac ce vor...procurorul face ca judecătorul, iar poliția respectă indicațiile procurorului...nu mai scriu de asta, scriu de nebunie...vreau să spun că eu sunt un nebun care mă străduiesc ca să mă port normal într-o lume anormală...mai precis plină de javre, curve și alte lighioane. poate că din cauza țăcănelii mele eu văd pe lume prea mulți ticăloși...sau așa o fi? eu nu merg niciodată la medic și nu iau niciodată medicamente...33 de ani am avut servici deci plăteam impozit pentru sănătate...ba 5 ani am avut două locuri de muncă, deci plăteam în două părți...dacă mergeam la spital și vedeam că sunt tratat ca un rahat de ce să merg? iar acum sunt boschetar deci cum se vor uita la mine! eu funcționez cu alcool, dar poate e cazul ca voi să nu faceți ca mine...poate încercați cu ceaiuri, cu muzică și mai ales cu Cel de Sus...eu îl respect pe Domnul dar nu am tangențe personale...vă rog să mă iertați, că eu intenționam ca să dialogăm despre boala fiului meu...și nu despre schizofrenie am scris eu...toate cele bune și vă salut cu respect!

    6
    0

  • Radu pe 5 Nov 2012, 12:09
    Schizofrenia se trateaza cu SOLIAN- 200mg

    Schizofrenia se trateaza cu SOLIAN .Se poate vindeca approape complet si scapati de psihoze ! Incepeti cu doza de 200mg, dar e bine sa intrebati si un medic . Daca medicul nu cunoaste medicamentul incercati si la alti medici ! Medicamentul se gaseste la farmacii in Romania !

    3
    5

  • anonimul pe 1 Iul 2012, 14:32
    schizofrenia

    schizofrenia reprezinta 0,000001% din populatia planetei, restul sunt produsi ai celor 40% din populatia planetei care reprezinta serviciile secrete! schizofrenia e o boala produsa de serviciile secrete!

    8
    5

  • Marian Popescu pe 13 Mai 2012, 14:14
    Mintea

    Orice tulburare a mintii are vindecare. Cand sunt prezente si halucinatiile vindecarea este si mai spectaculoasa. Deci cu mintea trebuie lucrat, nu cu stomacul introducand in el tot felul de substante. freemind_tm@yahoo.com

    10
    4

  • Roxana Savu pe 4 Apr 2012, 21:04
    Psihoterapie pentru schizofrenici

    Sunteti/cunoasteti tineri bolnavi de schizofrenie? Eu organizez excursii ( impreuna cu psihiatrii, psihologi, familii cu un astfel de membru). Daca sunteti interesati, scrieti-mi pe olga.dutch@yahoo.com ).

    11
    2

  • Mey eu sint schizo pe 19 Feb 2012, 03:59
    Ce trebuie sa stim despre schizofrenie

    Mey mey. Termenul de ETAFIZICA NICI NU ESTE IN DICTIONAR, Ceia ce incercati sa definiti nu are relevanta si nu se regaseste in realitate. Ba mai mult. Daca aplicati simptomele veti gasi ca: Cei de la sate care au casele departe de sat sunt schizofrenici ca sint izolati social, inadaptarea poate fi din cauza unor interese, nepotriviri, felul de a fi a celorlalti,...ideile telepatice si "al saselea simt" exista, sunt reale, e adevarat cam rar si se explica prin fenomenul de receptie a unui gind sau chiar idei. Asta explic ca parapsiholog nu ca psiholog stimata ... Mai patrunde in cunoastere ca nu cunosti sufletul. PUNCT.

    6
    1

  • cretu simona pe 7 Feb 2012, 15:32
    schizofrenia,lipsa de comunicare

    dragiimei, asvrea sa va indic unblogg pe care am inceput sa il scriu pe tema lipsei de comunicare. Schizofrenia este o ruptura. In societatil traditionale (precum el rurale de azi) oamenii isi construiesc identitata in relatie cu ceati. Ei stiu cum sa construsca aceasta identitate (s bucura, sunt deschis, vorbesc, is folosesc inima, isi exprima sentimentele, etc); inchimb, de cca 200-30 de ani, de cand cuprgresul, oameni uinceput sa isi construiasca identitatea singuri (studiind, etc); ei uita cum sa relationeze cu ceilalti; aceasa este ruptura, schizofrenia. Sunt oanei ae doar critica, sunt rationali, nu isi exprma sentimentele si nu se bucura, nu stiu sa asculte (activ); nustiu sa faca nexting, (sa duca discutia mi departe); starea aceasta este de analogic (niste patternuri sunt: folesesc cauza efect in traducerera comunicarii; iti spun popune un subiect inloc sa duca mai departe conversatia, sa)etc; sa te vindeci de schizofrenie, in termeni comunicarii inseamna sa inveti sarelationezi c ceilalti, adica sa trecide pe analogic pe dialogic. Credeti-ma, am citit sute de carti, pentru ca am fo crescuta de parinti schizofrenici si am crezut ca o sa sufar si eu; Cartea Together este infinit cea mai bun abordare; te invata cum sa relationezi ceea ce inseamna in termenii cartii sa treceti de pe analogic pe dialogic. Pana sa ajung sa traduc si sa public cartea, va recomandblogg-ul meu desre comunicare

    6
    0

  • cretu simona pe 7 Feb 2012, 15:16
    schizofrenie

    http://comunicare.ablog.ro/2012-02-07/cauza-efect-aplicata-in-comunicare.html#axzz1ldpBPqvr

    10
    1

  • andreea pe 31 Ian 2012, 21:21
    catre allan

    te rog frumos ajuta-ma si spune-mi cum te-ai vindecat eu sunt andreea si adresa mea de email este dia550042@yahoo.com

    5
    5

  • seba pe 30 Ian 2012, 08:00
    si totusi exista iubire..

    Nu fac eclama la produsul sau tratamentul pe cre il detin de la Valeriu Popa primt-un apropiat al sau: Schizofrenia poate fii si cand esti tanar dar buzele nu mai vor sa sarute cu dragoste infocata o fata respectiv baiat...lipsavitaminelor ;dar deunde le luam.Ne-ar trebui b3 niacina vitamina sufletului. Tratament:-255ml sau grame de morcov(e mai bun sucul decat rontaitul...) -142ml sau gr. telina -57ml au gr patrunjel Acestea se pot schimba dupa anotimp,astea sunt de iarna,toamna Eu am puntele de reflectie din talpi si tot ce ai voie sau nu sa mananci de la ing.Victor Bogdan,deci eu am rezultateff bune ca multi care mai consuma si produsul dansului specific pentru schizofrenie Apisan Forte produs brevetat..contactatil este un om deosebit.

    5
    2

  • Ciprian pe 29 Ian 2012, 21:21
    Tratament schizofrenie in toate formele de complexitate

    Buna ziua la ora actuala schizofrenia se poate trata cu succes datorita medicatiei noi care a aparut pe piata dar trebuie sa avem putina credinta (credinta cat un graunte de mustar zice Dumnezeu de veti avea, veti putea muta chiar si muntii din loc).Asadar, cunosc in complexitate toate formele de tip schizofrenic.In primul rand trebuie sa aveti credinta in Dumnezeu ca fara El nu puteti face nimic.De asemenea cunosc persoane multe aflate in aceasta suferinta, dar Dumnezeu ne-a dat plantele si mineralele naturii pentru vindecarea absolut a tuturor bolilor si multe persoane nu le stiu folosi in viata de zi cu zi.De exemplu ceaiul de coada calului combate cele mai teribile halucinatii, confuzii etc.La fel ceaiul de sunatoare(planta din tulpina careia daca o rupi iese o seva rosie care semnifica sangele Mantuitorului), iarasi un bun remediu pentru bolnavul psihic.Iar in al doilea rand meloterapia ajuta foarte mult bolnavul psihic de a se detasade tot negativismul acestei lumii, ceea ce precede la o gandire pozitiva.Prin urmare,schizofrenia se poate trata cu succes daca sti cum sa te comporti cu bolnavul,sa sti sa il ajuti sa se integreze in societate si cu siguranta el se va insanatosi.Eu v-as da un sfat intelept celor care sufera de aceasta boala, stim ca in zilele noastre sa mergi la un psihoterapeut te costa o gramada de banii,si v-as sugera de asemenea in locul de amerge la un psihoterapeut sa ascultati muzica de relaxare (meloterapie foarte multa),astfel bolnavul va incepe incet incet sa isi revina ,sa gandesca pozitiv, dar trebuie si putin ajutat cu medicamentatie,fiindca si medicamentele care au aparut sunt facute de oamenii de stiinta in laborator,prin urmare oamenii de stiinta stiu folosul lor dupa ce le-au studiat in laboratoare tot cu ajutorul lui Dumnezeu(fara Dumnezeu nu putem face nimic).Asadar in incheiere as mai aminti un elixir al vietii de fapt sunt 2 procedee: 1.Un ceai facut din musetel, menta, sunatoare si tei este un adevarat elixir al vietii omenesti,fiindca suntem formati din corp, minte si suflet=> Musetelul este corpul uman,Menta este mintea noastra,TEIUL=SUFLETUL, si sunatoarea sangele .(Acesta este elixirul vietii ). 2.Ginsengul care vindeca absolut orice boala si multa lume nu stie treaba asta, chiar si cancerul se vindeca cu Ginseng nu degeaba este numita radacina vietii care creste sub forma de om.Aici este esenta lui DUMNEZEU.De asemenea ginsengul combinat cu Gingko Biloba formeaza esenta vietii, fiindca Ginsengul reprezinta radacina vietii ,iar Gingko Biloba reprezinta regenerare totala a organismului de aceea combinat(Ginseng+Ginkgo Biloba)este un adevarat elixir al vietii care te readuce la starea de om sanatos . As incheia prin urmatoarele cuvinte sper sa va fii fost de folos si aveti credinta in Dumnezeu ca fara El nu putem face nimic de aceea exista un determinism in lumea asta , si totul este de la Dumnezeu.Nimic fara Dumnezeu si Doamne Ajuta !!!

    8
    2

  • Borislav pe 11 Ian 2012, 18:56
    z

    ce prostii copiati frate :)) riscul de 1% e doar pentru odata in viata de a avea un moment schizofrenic ;))) auzi la ei

    6
    1

  • george pe 8 Dec 2011, 23:48
    .....

    asi vrea sa stiu din c e cauza poate devine o persoana de aceasta voala si daca esti si o alta ipoteza in care sa ajungi in pragu bolii de exemplu .... consumarea de droguri si intreruperea lor duce la schizofrenie si daca da ... asi vra sa stiu si alte cauze ...si cum poti ajuta acea persoana ...dupa ce a fost internata si a fost tratatata de schizofrenie ms mult un imail daca sae poate cu explicatii ms ...

    3
    2

  • CLAUDIU pe 6 Nov 2011, 13:36
    AM UN UNCHI BOLNAV CU DIAGNOSTICUL SCHIZOVRENIE

    STAU IN JUDETUL CONSTANTA SI DACA STIE CINEVA CE SPITALE ESTE IN JUDET UNDE SAL POT INTERNA PERMANENT,CA NU POT AVEA GRIJA DE EL

    10
    3

  • tatiana pe 22 Nov 2010, 16:43
    ce este schizofrenia grifata

    am un caz in familie....multumesc5

    7
    1

  • marga eugen pe 9 Nov 2010, 22:00
    ce stiu cei ce si dau cu parerea

    daca te uiti 10 ore pe zi timp de un an la documentare despre schizofrenie nu sti cum e o zi din viata unui schizofrenic schizoid_eu@yahoo.com asaca parerile desteptilor care deja au descifrat tainele universului si acum in lipsa de ocupatie se ocupa de ceea ce nu au cum sa priceapa sunt ridicole

    2
    1

  • marga eugen pe 9 Nov 2010, 22:00
    ce stiu cei ce si dau cu parerea

    daca te uiti 10 ore pe zi timp de un an la documentare despre schizofrenie nu sti cum e o zi din viata unui schizofrenic schizoid_eu@yahoo.com asaca parerile desteptilor care deja au descifrat tainele universului si acum in lipsa de ocupatie se ocupa de ceea ce nu au cum sa priceapa sunt ridicole

    2
    1

  • mirabela pe 25 Oct 2010, 18:29
    schizofrenic

    in cat timp isi face injectia efectul la un pacient care are schizofrenie de vreo 2 ani?

    9
    0

  • Anonim pe 27 Sep 2010, 15:45
    subiect legat de schizo.

    Cred ca cel mai bine ar fi sa fim mult mai precauti cu totii in ceea ce priveste aceasta boala si sa nu ne mai plangem cu fraze gen "daca devin.." sau "daca am..." sau mai stiu eu ce. Indicat ar fi atunci cand incepi sa simti ca ceva nu-i in regula cu gandirea ta sau ai devenit dintr-o data prea depresiv, sa consulti un medic psiholog sau sa apelezi la un prieten(a) foarte apropiat(a) si sa-i comunici problemele legate de tine deoarece iti poate da un sfat care, cu putin noroc, te poate ajuta sa iesi din starea respectiva si sa constati ca defapt pur si simplu a fost o stare temporara.

    2
    0

  • adrian pe 2 Aug 2010, 04:12
    tratament

    dragi colegi de suferinta, e greu cu somnu mancavas gura am numai cosmaruri. sper sa gasesca astia un leac mai repede ca nu mai suport boala asta ma chinuie rau. daca vre-ti sa schimbam o parere ma gasiti la id asta maddoggxxx

    4
    0

  • irina pe 14 Iul 2010, 12:44
    Dragi schizofrenici.........

    Eu va inteleg...Sunteti OAMENI ca si noi....dar mai sensibili sau genii neintelese....Nu percepeti realitatea altfel,ci o percepeti mult mai profund decat majoritatea dintre noi...Va astept pe messenger sa discutam despre aceasta boala,care cere multa afectiune si intelegere din partea celor din jur si multa vointa din partea celor diagnosticati....Doar astfel va ajutam si va ajutati sa va vindecati!...Eu cred in vindecare!....ID-ul meu de mess: irinadulce2002......Numai bine!

    3
    0

  • somalez pe 6 Iun 2010, 16:32
    schizofrenia

    Nimeni nu poate vindeca schizofrenia.Este o boala care se produce in timp,din cauza mediului putin adecvat in care traim,din neputinta se naste schizofrenia,o purtam pe brate apoi pana in ziua in care decidem ca nu mai e loc pt noi.din durere si neajunsuri ajungem schizofrenici.medicamentele nuti pot limpezi gandurile.amintirile nu ti le poate sterge nimeni.modul nostru de a intelege acest lucru ne pot face sa devenim mai puternici sau nu decat aceasta boala

    4
    4

  • TONYMAN pe 3 Apr 2010, 02:53
    Radu

    Radu as vrea sa iau legatura cu tine in privinta acestui lucru:si eu am un bolnav de schizofrenie paranoia in familie.Daca esti dispus sa ma contactezi,adresa mea de e-mail e tony_salcau@yahoo.com.Multumesc anticipat

    1
    0

  • nedelcu aurel pe 1 Sep 2009, 15:08
    sfaturi

    surioara mea are schizofrenie si incerc sa aflu cat mai multe pentru a o putea ajuta

    4
    1

  • radu pe 9 Mar 2009, 19:35
    o boala care nu se poate controla decat cu medicatie

    eu ma numar printre persoanele care au in grija un schizofrenic paranoia.are boala de 20 ani iar de 15 ani este in grija mea zilnica.este fff greu sa poti comunica sau sa poti controla persoana cu aceasta boala.cu cat inainteazain varsta sunt mai severe si mai violente manifestarile ei.medicamentele aproape ca nu isi mai fac efectul dupa 20 ani de administrare.imi pare rau ca nu s-a gasit medicamentul minune care sa ai reabiliteze mental pe acesti oameni.oare ce este de facut cu noi acesti oameni 'intregi la minte'care avem grija de ei.ne afecteaza si pe noi?cum ai putem controla?am 35 ani si traiesc un mare cosmar zi si noapte.

    5
    2
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod