Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Home > Articole
1 2 3 4 5 6 7
Sindromul Down
Iunie 25, 2008
Il gasim si sub denumirea de "trisomia 21" (dupa accidentul cromozomial care o produce) sau mongolism (dupa aspectul figurii copilului cu aceasta afectiune). Desi cunoscuta demult, boala a fost explicata de-abia in 1959 cand a fost pusa in evidenta anomalia cromozomiala care o produce.

Spasmul hohotului de plans
Iunie 25, 2008
Se numeste o pierdere scurta a starii de constienta consectiva unei crize de plans, ce apare la copii intre 6 luni si 2 ani.

Starea de voma si greata la copii
Iunie 25, 2008
Desi este doar un simptom si nu o boala in sine, am decis sa abordam astazi aspectele ce tin de trairea psihologica a vomei atat la copii foarte mici cat si la cei mai mari si de trairile si atitudinile parintilor.

Acneea: de la o problema medicala la una psihologica
Iunie 18, 2008
Frecventa si adesea considerata banala si trecatoare, acneea are o incarcatura aparte pentru adolescentul care o simte pe ôpielea luiö. ôE normalö, ôe din cauza varsteiö, este din cauza hormonilorö, ôo sa-ti treacaö, sunt prea slabe explicatii sau consolari pentru adolescentul care evita sa se mai...

Epilepsia la copil si adolescent
Iunie 18, 2008
Epilepsia este o afectiune neurologica, care se caracterizeaza prin aparitia repetitiva a crizelor. Este frecventa la copii si adolescenti, intrucat 50% dintre crize apar inainte de 10 ani si 70% inainte de 20 de ani.

Fracturile: impactul psihologic asupra copilului
Iunie 18, 2008
Desi nu este vorba despre o boala in cea mai mare parte dintre situatii, ci despre accidente, am decis sa abordam acest subiect si vor mai urma si altele din aceasta categorie. Copilul sau adolescentul poate fi afectat medical si psihologic de fracturi si vom incerca sa vedem cum anume.

Etapele dezvoltarii limbajului verbal si nonverbal la copii
Mai 30, 2008
In perioada dezvoltarii limbajului, la unii copii pot aparea tulburari de dezvoltare a limbajului. Tulburarea este diagnosticata in momentul in care abilitatile de vorbire ale copilului sunt sub asteptarile normal clinice in ceea ce priveste abilitatea de a vorbi, de a reproduce cuvinte, de a forma...

Sindromul Tourette
Mai 27, 2008
De cele mai multe ori, sindromul Tourette este asociat cu vorbitul vulgar intr-un mod necontrolat. Este adesea folosit in filme in situatii amuzante. De fapt, sindromul are caracteristici putin mai complicate. Este o tulburare care intra in categoria ticurilor.

Tulburare de limbaj expresiv
Mai 15, 2008
In perioada dezvoltarii limbajului, la unii copii pot aparea tulburari de dezvoltare a limbajului. Tulburarea de limbaj expresiv apare ca urmare a incapacitatii copilului de a se exprima verbal la nivelul normal clinic.

Tulburare mixta de limbaj receptiv-expresiv
Mai 15, 2008
Inclusa in categoria tulburarilor de comunicare, tulburarea de limbaj receptive-expresiv poate da multa suferinta si izolare copilului si poate duce la complicatii semnificative ale sanatatii sale fizice si mentale.

1 2 3 4 5 6 7

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!

Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie