Spasmul hohotului de plans

Se numeste o pierdere scurta a starii de constienta consectiva unei crize de plans, ce apare la copii intre 6 luni si 2 ani.
Are doua forme diferite:
1. Forma albastra, cea mai frecventa, marcata de o pierdere de cunostinta in timp ce copilul plange din pricina unei dureri, frustrari, mustrari. Copilul plange in hohote, nu mai poate fi linistit in niciun fel, orice actiune din partea anturajului nu mai produce niciun efect. Respiratia se accelereaza pana la blocajul in care pare sa nu mai respire cateva secunde, apare o albastrire (cianoza) si pierderea cunostintei insotita de cadere sau relaxare brusca (e ca o carpa). Apoi copilul isi revine, culoare redevina normala, respiratia de asemenea.

2. Forma palida, in care copilul paleste si cade, mai ales in contextul fricii sau emotiei intense. Caderea poate fi precedata de un strigat produs prin eliminarea brusca a aerului.


Ambele forme pot fi insotite de cateva miscari spasmodice si o deviatie a globilor oculari. Copilul isi revine spontan in cateva secunde, cel mult un minut. Pe encefalograma nu pare niciun semn si criza nu se confunda cu epilepsia. De oicei, catre 3 ani dispare dar in anumite cazuri poate persista.
 

Cand apare aceasta criza?

Circumstantele in care apare criza merita observate pentru ca adesea apare intr-o anumita situatie sau cu o anumita persoana. Desi adultii se sperie si incearca sa evite producerea ei, foarte rar reusesc sa descopere adevaratul motiv si sa reia comunicarea cu copilul. Majoritatea au tendinta de a supra-proteja copilul, de a nu-l supara sau frustra in niciun fel pentru a nu plange, sa nu se loveasca, ceea ce este extrem de daunator pe termen lung pentru ca produce o comunicare si o relationare extrem de neautentica.
Ei il feresc de foarte multe experiete, ii fac pe plac si atunci simptomul reprezinta un santaj emotional resimtit de adultii din jurul copilului. In plus, copilul poate sa nu fie primit la gradinita, parintii evita sa-l duca in vizita sau sa-l lase cu alte persoane, se produce o dependenta excesiva de mama sau bunica si copilul nu reuseste sa-si dobandeasca autonomia fireasca.

Din punct de vedere psihopatologic, este studiata interactiunea inconstienta a copilului cu persoana in prezenta careia se produce criza, angoasa lor si imposibilitatea exprimarii prin alte mijloace a trairilor copilului. Unele mame tind sa ascunda aceasta problema, pe cand altele cer ajutor, mai intai medical apoi psihologic.
Ele inteleg sau intuiesc latura psihologica a acestor manifeatsri si isi doresc sa gaseasca o solutie pentru relatia cu copilul lor.

De multe ori, constatam in cadrul unei abordari psihoterapeutice de tipul consilierii ca ele au dificultati in a spune "Nu" copilului, de a-i interzice ceva sau au trait experiente traumatizante in propria lor copilarie sau adolescenta. Alteori, sarcina a fost nedorita, exista conflicte in cuplu sau statutul de mama este ambivalent pentru ea. Alteori traume medicale, decesul cuiva si doliul, mutari frecvente, stare de nesiguranta sau de amenintare pot contribui la aparitia acestui simptom greu de explicat si de tratat.

Cele mai importante in cadrul acestui simptom sunt: reactia adultului la aparitia crizei, actiunile lui, frica pe care o simte si atitudinea pe care o va aborda in continuare fata de copil.
Din punct de vedere neurologic, spasmul hohotului de plans nu prezinta niciun pericol si nu lasa urme. Cu toate acestea este absolut necesar sa fie diagnosticat de medicul neuro-psihiatru infantil pentru a nu fi confundat cu o alta afectiune.
 

Comentarii (41)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • sandra pe 2 Mar 2015, 17:05
    spasmul hohotului de plans

    Buna mamici.Baietelul meu de 1,8 luni are spasmul hohotului de plans si ca drept urmare,acum,cand vreau sa ma reintorc la sv,ne refuza orice bona,la gradi la fel..noi rezolvam prin suflatul in fata,care nu are efect cand este racit si are mucisori..destul de greu,sper sa treaca macar la 3 ani,asa cum aud

    1
    0

  • andreea pe 12 Feb 2015, 11:36
    stare de lesin a bebelusului de 5 luni

    Buna ziua,am o verisoara mica de 5 luni,care a lesinat de 2 ori. Adica, nu a lesinat pur si simplu s.a albit la fata si s.a inmuiat dar si.a revenit .ce sa fac?????

    0
    0

  • anca sara pe 21 Aug 2014, 11:54
    spasmo hohotului plans

    Cand a lesinat fata s-a invinetit ,avea mainile inclestate si a stat cateva minute lesinata.dupa ce si-a revenit din lesin plangea intr-una si nu vroia sa mai deschida ochisorii.abia dupa ce i-a bagat la spital o perfuzie si-a mai revenit din plans si deschise ochii dar apoi adormise

    0
    0

  • anca sara pe 21 Aug 2014, 11:39
    spasmul hohotului de plans

    Fetita mea are 11 luni si e prima data cand se intampla sa lesine in timp ce plange.am fost internate si i s-a facut injectii si E.E.G

    0
    0

  • Adrian pe 6 Iun 2014, 13:34
    o solutie la spasmul hohotului de plans

    Fetita noastra are 18 luni si a avut doar patru crize. Analizand in profunzime situatia si circumstantele producerii socului am observat doua componente: frustrare si un soc datorat unei lovituri. combinatia acestora duce la declansarea crizei. De atunci am fost foarte atenti ca aceste doua elemente sa nu mai fie simultane. Loviturile nu le putem evita , insa frustrarea pe care o simte un copil care este iubit si ocrotit cu atentie ....SE POATE EVITA !. Un sfat pentru toti parintii iubitori : Nu incercati sa faceti educatie prematura - pentru copii totul este un joc si deci trebuie sa ne adaptam noi (maturii) cerintelor lui si sa le modelam cu mult timp si rabdare comportamentul.

    3
    0

  • ina pe 11 Mai 2014, 00:12
    spasmul hohotului de plins

    Am un baietel de 1an si la virsta de 8 luni dupa ce fetita mea mai mare a cazut peste el dar nu grav,am avut prima criza,am avut impresia ca mor linga el,sotul stiga ,fetita plingea,baiatul era lesinat,un adevarat calvar.\am intrat cu totii in panica,dupa ce sa linistit era alb ca varul,de atunci crizele se repeta nici nu tin minte cite au mai fost,ma linistesc cin citesc ca se pare sa nu fie asa grav,mamica mea imi zice ca la virsta de 2 anisri eu tot am facut asa crize,dar nu asa de des ca el,adica vre;o 4,am fost la neurolog dar nu mi;a placut reactia Doamnei,sunt disperata,retraiesc enorm,sper sa dispara odata pentru totdeauna,Doamne ajuta! Se pare ca avem forma palida,care este cauza ,ajutatima sa scapam de aceste crize,va rog mult.....

    2
    0

  • cristina pe 27 Apr 2014, 20:12
    Spasmul hohotului de plans

    Si noi avem aceasta problema. Se manifesta de la cateva luni. La inceput se invinetea la buze si se oprea respiratia max 10 sec, dupa care isi revenea. Pe la 7 luni cand ii luai ceva din manute,cand il puneam in patut sau daca ceva nu ii convenea facea o forma mai grava, se invinetea la buze, isi dadea ochii peste cap, i se oprea respiratia, uneori si un minut, se inclesta dupa care se relaxa dintr-o data. Acum la un an si o luna, nu mai face asa grav de obicei il stropesc cu apa rece, il pisc sau ii suflu in gura si isi revine. Am vb cu un pediatru si mi-a spus sa ma duc la neuropsihiatrie infantila sa ii faca o electroencefalograma desi nu vede nici o problema la copil, se dezvolta normal. A zis ca pe la 3 anisori o sa treaca de la sine, odata ce incepem sa ne intelegem cu el. Va dorim multa sanatate tuturor!

    4
    0

  • ionut pe 13 Nov 2013, 14:35
    am o fetita care lesina si se invineteste in urma plansului care e cauza

    am o fetita care lesina si se invineteste in urma plansului care e cauza

    5
    0

  • ionut pe 13 Nov 2013, 14:33
    am o fetita care lesina si se invineteste in urma plansului care e cam o fetita care lesina si se invineteste in urma plansului care e cauzaauza

    am o fetita care lesina si se invineteste in urma plansului care e cauza

    0
    0

  • ioana otvos pe 16 Iul 2013, 15:49
    spasmul hohotului de plans

    buna ziua am un baietel de 2 ani si 2 luni a inceput crizele pe la 8 luni ,la inceput nu-si lua aer dupa care isi revenea repede apoi la a 2 criza sa facut albastru si lesina.am fost la doctori specialisti si miau dat siropuri pe baza de plante naturale (calmabeyby)dupa care sia mai revenit cateva luni la a 3 deja incepea doar cu nervi ,strigaturi,dat din maini si piceoare,era imposibil sa vezi la un bebe asa ceva ,iar acum de curand a avut a 4 crizadar de tura asta am crezut ca cad jos odata cu el sa albastrit,a lesinat si ia mers gurita intr-o parte .lam dat cu apa nu a reactionat ,iam deschis gurita si am suflat asa sia revenit cumva..Intrebarea mea e: nu poate pati nimica de la aceste crize sau nu este ceva ce sa il mai calmeze sa nu mai faca asa zisele crize de nervi?ca din cate am vazut eu numai la nervi vace asa ceva astept raspuns daca ma puteti informa si ajuta. sanatate la toti copii.

    0
    3

  • Anca pe 21 Iun 2013, 17:36
    Efecte S.H.d.P.

    Poate avea efecte la nivel psihic pe termen lung?Daca acesta s-a produs doar in copilarie,la varsta mica si nu s-a mai repetat,cum poate influenta o persoana mai tarziu,la maturitate?

    0
    0

  • Anca pe 21 Iun 2013, 17:36
    Efecte S.H.d.P.

    Poate avea efecte la nivel psihic pe termen lung?Daca acesta s-a produs doar in copilarie,la varsta mica si nu s-a mai repetat,cum poate influenta o persoana mai tarziu,la maturitate?

    0
    0

  • Marilena pe 15 Iun 2013, 20:44
    spasmul hohotului de plans

    Buna seara tuturor! Sunt mama unui baietel de 7 ani care a avut spasmul hohotului de plans de la un an si pana la trei ani. Nu le pot recomanda mamicilor decat sa-si pastreze calmul atunci cand are o criza copilul lor (ca sa-l poata proteja), sa aiba multa rabdare pentru ca e o afectiune de durata, sa nu se sperie pentru ca nu e epilepsiesau altceva grav si mai ales sa isi impartasesca mai des copilul. Asa am citit pe un site (destul de tarziu), asa scria o mamica acolo, dar niciodata nu am mai reusit sa intru pe acel site sa ii multumesc pentru sfat si sa le indemn pe celelalte mamici sa ne urmeze exemplul. De-asta am intervenit aici si acum. Si eu am fost la neurolog si mi-a recomandat Timonil, dar m-am speriat cand am citit prospectul si nu i-am dat niciodata din el, mai ales ca si medicul imi spusese ca nu-l va ajuta prea mult. Sanatate si rabdare multa va urez!

    4
    0

  • Cristina pe 10 Iun 2013, 22:48
    Spasmul Hohotului de plans

    Buna...Am citit articolul si este foarte interesant si cred ca singurul care descrie starea asa de bine. Am aproape 17 ani si am avut spasmul hohotului de plans si pana pe la vreo 5 ani erau destul de dese aceste "crize" dar dupa s-au rarit gen o data la cativa ani. Din cate imi amintesc unu a fost odata cand am cazut si unul din cauza unei certuri acum trei ani. Sincer nu e atat de nasol pe cat pare, noi cei care avem aceste crize sau cel putin eu nici nu imi dadeam seama cand am lesinat si cand m-am trezit pentru ca pare ca si cum as fi clipit pentru o secunda si mi-am revenit, bineinteles ca dupa sa aflu ca a durat ceva pana m-am trezit. In concluzie toti copii care au acest lucru sa incerce sa aiba o copilarie cat mai normala pentru ca va trece cu timpul tot...:)Chiar trece de la sine.

    0
    0

  • andrei andreea pe 1 Iun 2013, 17:56
    spasmul hohotului de plans

    am o fetita de 1 anisor si mia facut 2 crize pana acuma as vrea sa stiu ca pot sa ai fac sa daca exista un tratament ptr aceste crize

    0
    0

  • Adin pe 28 Mar 2013, 19:49
    Spasmul hohotului de plans

    Foarte interesante comentariile. Am si eu un baietel de 1 luna si o saptamana si are "Forma albastra" si face 1 data la cateva zile, cand incepe sa planga il iau in brate imediat si mai raresc din crize, dar parerea mea este ca aceasta stare este declansata de ceva, de ex prima oara a facut la 2 saptamani, cand nu a avut manusile pe manute si sa zgariat pe pleoapa , atunci sa speriat atat de tare incat a negrit si nu a avut aer pentru aproximativ 7 secunde. A 2-a oara cand i-am facut baitza sa speriat k l-am luat putin mai direct sa zic asa(fiind tineri si fara experienta) iar de atunci face tot la cateva zile avnad in vedere k are dureri de la colici si il si deochi de cateva ori pe zi daca incepe sa planga si nu il calmez imediat, adica sa il iau si sa ma plimb cu el , sa vb cu el, intra in "criza" sa ii zic asa.

    0
    0

  • andreea pe 18 Ian 2013, 12:06
    spasmul hohotului in plans

    La noi s-a intamplat la baietelul de un an si 2 luni ca s-a enervat din cauza ca fratele lui i-a luat o jucarie din manuta si s-a ridicat a plans de 2 ori si s-a invinetit,nu a mai respirat,s-a facut albastru la fata dupa care s-a albit si a lesinat.L-am stropit pe fata cu apa rece dar nu reactiona nici intr-un fel,l-am scos afara si i-am deschis gurita si i-am suflat in gurita si atunci e reusit sa traga un pic de aer si dupa un minut si-a revenit dar tot palid era.Ce ma sfatuiti sa fac? Apoi mi-a mai facut 2 crize din astea dar incercam din rasputeri sa nu il suparam si facem ce doreste in spreanta ca nu va mai avea aceste crize si intr-adevar merge .Oricum vom merge la un neurolog pt investigatii amanuntite sa vedem poate e doar o etapa trecatoare,sau o fi cauza ca a cazut de 2 ori pe spate si ajuns cu capul de dusumea ,o fi si asta o cauza...sa speram ca va fi bine

    4
    0

  • nicoleta pe 13 Mai 2012, 17:12
    spasmul hohotului de plans

    Buna tuturor, am o fetita de 9 luni iar la 7 luni a avut prima "criza" sa spun. Am luat-o din carucior si am pus-o pe pat culcata iar in secunda doi un plans puternic si fara sa isi mai ia aer,ochii erau incrucisati,fata rosie rosie,am ridicat-o apoi deodata mainile au fost drepte,capul plecat si gata nu mai respira....uffff ce sperietura.totul a fost de max un minut. Am crezut ca m-i se pare iar dupa max 2 saptamani un episod identic, problema era ca nu mai puteam ajunge la niciun medic fiind vineri pe la ora 2. Asa ca am contactat telefonic un specialist in asa ceva iar luni am fost prezenta. Dupa consultatie,fata mea este sanatoasa,nu are nimic, nu urmeaza niciun tratament trebuie doar sa ii fac un ecograf la capusor sa ma asigur ca totul e ok. De atunci fetita mea a mai facut de 2 ori aceasta criza dar in urma a doua cazaturi, presupun ca sperietura...urmata de lipsa de aer trece la lesin...speram sa nu se mai repete dar important e, ca in acest caz, sa nu ne speriem,sa tipam, sa nu fie mai multe persoane pe copil ...sa fie persoana cu care se intampla, sa linisteasca copilul,mangaind-ul usor,batand-ul usor pe spate si tinut la piept. Copilul isi va reveni, atentie se poate intampla si pe strada mergand.... Nu va cocolositi copilul,va fi mai rau, fiti naturali. Multa sanatate tuturor.

    2
    0

  • coman teo pe 8 Mai 2012, 08:41
    Spasmul hohotului de plans

    Sunt o mamica carei i s-a intamplat ca fetita mea sa faca aceste crize incepand cu varsta de 10 luni, s-a intamplat doar de 3 ori pana acum in comparatie cu alti copii; fetita are 1an si 8 luni, a fost un episod recent, eram impreuna cu sotul meu, mai aveam putin si il resucitam si pe el. Inca de la primul episod am consultat un specialist si m-a sfatuit sa nu intru in panica, sa ma stapanesc, pe cat posibil sa nu ma pierd pe moment si primul lucru pe care sa-l fac este sa incep sa o stropesc cu apa rece, lucrul acesta da rezultata in secunda doi, oricum ma sperii de fiecare data, mai ales prima data am inceput sa tip puternic ceea ce a facut ca fetita sa-si revina imediat; nu am stiut ca acest lucru se poate intampla la un copil... Ar trebui sa se dea mai multe informatii mamicilor despre eventualele probleme care ar putea apare. Acum am inceput serviciul si am lasat fetita la bunica, am informat-o despre acest lucru ca se poate intampla, am instruit-o, eu sper sa nu fie cazul, dar daca... sa nu se piarda cu firea si sa actioneze imediat. ea nu a auzit de acest lucru si considera ca am un copil cu problema de sanatate grava, ea nu a pomenit asa ceva... Sper sa nu se mai intampleca. Succses mamicilor si sanatate.

    0
    0

  • Lucian pe 3 Ian 2012, 22:29
    Spasmul hohotelui de plans

    Salut, am un baietel de 1,4 luni si prima criza de spasm a facut-o pe la 8 luni cand a cazut din fundulet pe spate si s-a lovit la capusor, moment in care ne-am speriat, dar nu am bagat de seama si am pus vina pe lovitura. Cea de-a doua criza a facut-o acum la 1,4 ani cand la fel a cazut in parc si am observat ca sa si albastrit. Deci la noi stim ca loviturile la cap sunt motivele principale. Multa sanatate.

    0
    0

  • emilia pe 19 Oct 2011, 12:56
    spasmul hohotului de plans

    si fetita mea are spasmul hohotului de plans in forma albastra. am fost la medic si mi-a spus sa nu imi fac griji ca va trece cu timpul.se intampla atunci cand se loveste sau are cate o frustrare. si eu m-am speriat prima data.dar si eu cand am fost mica am avut asta.va doresc sa aveti un copil sanatos si multa putere.

    3
    0

  • ionescu florian pe 22 Mai 2011, 12:11
    Spasmul hohotului de plans

    Am un baietel de 3 ani,si pe la varsta de 6-7 luni a avut prima criza de plans,fapt care ne-a speriat foarte tare si bineinteles am mers la pediatru,care l-a diagnosticat cu "spasmul hohotului de plans".Ne-a recomandat sa i-l tratam cu Timonil ,dar a uitat sa ne spuna efectele adverse ale acestui sirop(care este pentru epileptici,si bineinteles un puternic drog medicinal).Am oprit tratamentul cu Timonil imediat(trptat in 6 zile),dupa ce a luat timp de 3 sapatamani .Nu va drogati copilul;aceasta nu e o boala:va trece de la sine pana la 3-4-5 ani cel mult.Pe la varsta de 2 ani si jumatate aceste asa zise crize au incetat.Conteaza foarte mult atitudinea parintilor fata de copil. Multa sanatate!

    2
    1

  • medeea pe 27 Mar 2011, 20:55
    Copil cu spasmul hohotului de plans

    Eu am avut spasmul hohotului de plans si am fost extrem de protejata de parinti , la gradinita nu am fost primita, si nici singura nu ma lasau niciunde chiar si in momentul in care am ajuns la scoala nu puteam sa merg in excursii si tabere pentru ca nu ma lasau parintii! Erau prea putine informatii pe atunci! Prima data au zis medicii ca sunt epileptica dar multumesc lui Dumnezeu nu sunt! Eu imi aduc aminte perfect de momentele in care pur si simmplu nu mai aveam aer si simteam durere cand plangeam! Acum am 27 ani si sunt bine sanatoasa! Singurul lucru care ma urmareste e ca imi e frica sa plang! Oricum mama mea era in stare de soc de fiecare data cand ma albastream si intepeneam!

    1
    0

  • NAN SIMONA pe 16 Dec 2010, 13:51
    spasmul hohotului de plans?

    cine ma poate ajuta adresa mea este symonyca06@yahoo.com

    0
    0

  • nan simona domnita pe 16 Dec 2010, 13:48
    spasmul hohotului de plans?

    fetita mea are 1 an si noua luni.are spasmul hohotului de plans de la 6 luni.toti mi-au zis ca in timp dispare.pe zi ce trece face sub forme tot mai urate.de 2 saptamani in timpul crizei care nu tine mai mult de 2 min.maxim,i se inclesteaza mainile amandoua si se albastresc foarte tare.ce sa mai fac sunt disperata?precizez ca are si astm bronsic deci suntem in spital lunar si medicul ei stie si despre aceste crize.ce-i de facut.ajutati-ma.

    0
    3

  • anca pe 8 Dec 2010, 21:25
    pentru Raluca

    Initial, doar se invinetea, apoi lesina si isi revenea dupa cateva secunde. Si eu ma panicam, ca aveam impresia ca nu se mai trezeste, dar uitandu-me pe ceas mi-am dat seama ca e chestiune de secunde... Tratamentul l-am intrerupt din propria hotarare, mi se parea exagerat sa continui cu Timonil, care are atatea reactii secundare. Medicul prezisese ca din cauza siropului va fi mai putin energica fetita, dar s-a inselat rau de tot! Acum inca mai face crize, dar destul de rar si eu m-am obisnuit, spre deosebire de sotul meu care se panicheaza cand o vede...si ea profita din plin de slabiciunea lui.

    0
    6

  • PATRICIA COSTACHE pe 4 Dec 2010, 13:36
    Spasmul hohotului de plans

    buna ziua,am o fetita de 2 luni si jumatate. S-a intamplat de 2 ori k dupa baita sa i se contracte f tare abdomenul,nu mai poate sa respire,devine palida si are o transpiratie rece.in cele din urma isi revine singura dar am citit despre spasmul hohotului de plans si nu prea se incadreaza in el.Daca cineva a patit k mn si stie despre ce este vb.va rog mult sa imi tr un mail la cd_andrei07@yahoo.com multumesc mult

    0
    1

  • Dana pe 25 Oct 2010, 21:51
    spasmul hohotului de plans

    Servus! Am si eu o fetita de 2,1 ani si mi-a facut o asfet de criza cam pe la 1,10 ani apoi acu o sapt si ieri. Eu cred ca totul e de la faptul ca tati o alinta prea mult , iar eu incerc sa-l determin sa fie putin mai responsabil si mai realist, atunci e momentul cand copilul speculeaza, nu-i convine ca-i nu-l las pe tati sa-i faca toate mofturile, cel putin asa am constatat eu ca in urma la astfel de momente se pregatea sa planga dar lesina , mai precis nu mai respira se invinetea si devenea ca o carpa. Daca este un specialist in zona rog sa-mi spuna ce e de facut. Va doresc multa sanatate!

    0
    1

  • raluca pe 7 Oct 2010, 20:16
    spasmul hohotului de plins

    si noua ni-sa intimplat asa,.dar stai linistita.fetita mea a facut pisu dupa ce a facut criza.,si am mers cu ea la medic neurolog.a zimbit cand iam povestit.asa ia venit ei sa faca.nu te speria.

    1
    0

  • ana-maria pe 4 Oct 2010, 15:54
    spasmul hohotului de plans

    Fetita mea de 1,2 ani face spasmul hohotului de plans , in forma albastra cam de la 10 luni.Pana acum plangea puternic dupa care lesina si imediat isi revenea, dar acum mi-a facut o astfel de criza iar in momentul in care si-a revenit a facut caca si a continuat sa planga. Vi s-a intamplat si voua asa sau nu?

    0
    0

  • julya nikolaisen pe 21 Aug 2010, 01:11
    spasmul hohotului de plans.

    fata mea a avut spasmul hohotului de plans de la o varsta frageda. am trecut prin tratamente, chia am fost si la specialist cu ea si mi-a recomandat sa nu-i dau ciocolata pana la varsta de 7 ani, ceea ce am si facut. acum are 11 ani iar cand ea a implinit 3 ani ne-am mutat in Norvegia.acolo am intrerupt tratamentul si crizele acelea care ma bagau in sperieti sau terminat. la fiecare criza imi lesina...nici nu vreau sa-mi aduc aminte. acum e o fata normala-nu i dau ciocolata deloc. cred ca sfatul doctorului m-a ajutat foarte mult.

    2
    0

  • raluca pe 18 Aug 2010, 16:52
    spasmul hohotului de plins

    anca,fetita ta cind face criza lesina?sau doar se invineteste?pe mine ma termina cind face cite o criza.ai intrerupt tratamentul cu voia medicului sau tu singura?

    0
    0

  • anca pe 16 Aug 2010, 12:32
    spasmul hohotului de plans

    Revin cu precizarea ca au trecut 2 luni de cand am hotarat sa intrerup tratamentul cu Timonil si sa nu-mi chinui fetita cu analize inutile. Crizele s-au rarit semnificativ, ce pot spun foarte clar e ca apar pe fondul unei dureri (lovituri, aparitia dintilor) sau sperieturi bruste, la care se adauga si frustrarea. Am schimbat si eu maniera de a privi lucrurile, cand incepe criza, o intind pe pat pe partea stanga si o las pur si simplu sa se calmeze. O iau in brate abia dupa ce plange si printre suspine incearca sa spuna ceva pe limba ei.Dupa care ne continuam linistite activitatea...

    1
    0

  • RALUCA pe 6 Aug 2010, 15:46
    spasmul hohotului de plins

    fetita mea are 3 ani,si are spasm de la 6 luni.pina la 1an si 6 luni nu iam dat nici un tratament .dar a inceput sa lesine mai des si am mers la neurolog in onesti.mia dat sa-i dau timonil,si nu a mai lesinat o perioada,.apoi a inceput iar sa lesine cu toate ca ai dau in continuare.,dar nu asa de des,(lesina de 2 -3 ori pe luna)in cite 1luna deloc.o sa mearga la gradinita,si nu stiu ce sa fac.oare o primeste?

    0
    2

  • mihaela pe 19 Iun 2010, 16:26
    spasmul hohotului de plans

    Am un baietel de 2 ani si 9 luni si mi-a facut prima criza la varsta de 8-9 luni forma usoara ,dar de vreo 3 luni face foarte urat si se scapa pe el ,se dezechilibreaza cade jos .Ce sa fac ?

    0
    0

  • anca pe 4 Iun 2010, 12:56
    spasmul hohhotului de plans

    Fetita mea de 1 an si 3 luni are spasmul hohotului de plans, dar initial era forma albastra. Am inceput tratament cu Timonil 1 ml/zi impartit in 2 doze, dar dupa 7 saptamani in care crizele au fost mai rare, au revenit in forma palida. Mi s-a recomandat dublarea dozei de Timonil, plus un set de analize, gen calcemie, anemie,etc. Sa consult oare alt specialist?

    1
    1

  • alexandra pe 13 Aug 2009, 13:30
    buna

    buna ziua tuturor mamicilor am un baiat de un an si cinci luni si el are spasm pana acum mia facut trei crize am mers cu el si i sa dat un tratament mi sa spus sa stau linistita se va face bine in timp

    0
    1

  • elena pe 9 Aug 2009, 03:34
    spasmul hohotului de plans

    Fetita mea a avut acest spasm al hohotului de plans pana la varsta de 7 ani si 8luni. A fost consultata de neurolog si cardiolog si totul a fost bine. Eu spun tuturor mamicilor ca, toata starea de bine, sau de rau, din timpul sarcinii, chiar si din timpul preconceptiei, se rasfrange asupra fatului; acest lucru se vede chiar din primele luni de viata, daca urmariti cu atentie. Eu am avut necazuri peste necazuri, am plans mult; acum regret ca nu am avut taria sa gestionez necazurile, in alta maniera (ma intreb daca as fi putut, caci, si astazi sufar la fel, mai ales din cauza nedreptatilor). Un lucru este cert: ignorati, fiti absolut indiferente la orice "atac" destinat sa va arunce in stres, suparare (mai ales suparare), depresie. Cautati, neancetat, acea stare de bine. Si, nu uitati, evitati filmele de groaza, precum si cele care va induce o stare de suparare. Daca vreti sa aveti un copil sanatos, atunci este obligatoriu sa renuntati la tutun, alcool, droguri, si medicamente; nici chiar vitamine sa nu luati dupa recomandarea vecinei. Va doresc sa aveti un copil sanatos, si fericire fara de sfarsit.

    3
    2

  • SOLOMON IONELA pe 1 Mar 2009, 16:29
    SPASMUL HOHOTULUI DE PLANS

    O PARERE PLINA DE PROFESIONALISM.AM DORI MAI MULTE INFORMATI APROFUNDATE.MULTUMIRI

    11
    4

  • SOLOMON IONELA pe 1 Mar 2009, 16:27
    SPASMUL HOHOTULUI DE PLANS

    UN ARTICOL PROFESIONIST SI DORIM MAI MULTE DETALII.MULTUMIRI

    9
    1

  • Masaru Viorica pe 18 Feb 2009, 20:45
    Spasmul hohotului de plans

    Mi-a placut foarte mult articolul, mai ales din pricina faptului ca si eu ma confrunt cu acest diagnostic (fiica mea de 1 an si 6 luni).As avea o intrebare ce trebuie facut in asemenea cazuri ca sa-si revina cat mai repede, ce metode sa urmez ca sunt foarte speriata....Adresa mea de mail este vio_gano@yahoo.com. Mutumesc!

    2
    10

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod