Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Sport
Home > Stil de viata > Sport > Beneficiile aerobicului acvatic

Beneficiile aerobicului acvatic

In timp ce beneficiile programelor de jogging sau de ridicat greutati sunt cunoscute de majoritatea oamenilor, beneficiile programelor de aerobic acvatic de abia incep sa fie descoperite. Exercitiile tale obisnuite de intretinere pot fi eficientizate daca le faci in apa.

Sport

Cu totii admiram in secret persoanele care au un corp bine tonifiat.
Top Sanatate iti recomanda
·Pilates pentru picioare
Aripioare de grasime, celulita, gambe inestetice - toate aceste aspecte neplacute pot fi ameliorate.
Daca nu stiai, exercitiile in apa au urmatoarele avantaje.

Flexibilitate

Exercitiile acvatice nu numai ca iti tonifica muschii, dar lucreaza si la nivelul articulatiilor, corpul tau devenind mult mai flexibil.


Reducerea efortului

Exercitiile aerobice se fac de cele mai multe ori in apa pentru ca tu sa nu simti un efort prea mare; in apa, accelerarea respiratiei este insesizabila.

Forta muschilor

Apa este un aparat de exercitii natural si adjustabil instant. Rezistenta este de patru pana la 42 de ori mai mare in apa decat in aer.


Fara accidentari

Daca vrei sa te antrenezi pentru probe de viteza, o poti face atat in apa, cat si pe uscat, diferenta fiind ca in apa corpul tau nu este predispus la accidentari. Apa suporta 90% din greutatea corpului tau, ceea ce duce la reducerea riscurilor de accidentare.


Recuperare/ Odihna

Numeroase studii arata ca exercitiile acvatice pot ajuta la recuperarea mobilitatii si la eliminarea acidului lactic din organism.


Arderea grasimilor

S-a demonstrat in urma a catorva studii ca exercitiile acvatice ajuta la arderea grasimilor in acelasi mod eficient ca si in cazul exercitiilor efectuate pe pamant, asta in cazul in care sunt efectuate la aceeasi intensitate.


Mentinerea unei pozitii de stat corecte

Apa intareste muschii erectori ai spatelui (ca si pe cei abdominali), acest lucru ajutand la prevenirea accidentarilor si la mentinerea unei posturi bune.


Echilibru

Atunci cand faci exercitii in apa, iti construiesti o simetrie musculara, deoarece ti se opune rezistenta din ambele directii.


Echilibru general

Exercitile acvatice imbunatatesc coordonarea, prin combinarea miscarilor opuse (brat drept cu picior stang) cu rezistenta apei.


Intarirea muschilor abdominali/ erectori ai spatelui

Fara sa faci nici o flotare, poti sa iti tonifici muschii spatelui si pe cei abdominali ca urmare a rezistentei opuse de apa.


Functionalitate


Ca urmare a pozitiei verticale in apa, exercitiile acvatice sunt o pregatire foarte eficienta pentru activitatile zilnice care te solicita mai mult: de la caratul cumparaturilor la curatatul podelei.


Eliberarea de stres

Scufundarea in apa produce instant schimbari biologice, dintre care o crestere a fluxului sangvin si o trezire a simturilor. Rezultatul este o atitudine optimista instanta si un nivel redus de stres.

In curand, afla mai multe despre tipurile diferite de exercitii pe care le poti face in apa.
Exercitii acvatice pentru picioare.
Exercitii acvatice pentru brate.
Exercitii acvatice pentru abdomen.
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  21.01.2009 00:45 
aerobicul acvatic
Buna ziua, mi se pare chiar foarte atragatoare metoda care o propuneti. V-as fi foarte recunoscatoare daca mi-ati spune si mie adrese din Bucuresti unde pot gasi bazine pentru efectuarea de astfel de exercitii sub apa. As fi foarte incantata deoarece imi place sa innot si in acelasi timp as vrea sa dau jos si cateva kg. prin aceasta metoda. Adresa mea de mail este aurika_dulcika89@yahoo.com va multumesc anticipat
Spune-ti parerea
* cod Greu de citit?
Regenerare cod

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie