Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Chirurgie estetica
Home > Stil de viata > Frumusete & ingrijire > Chirurgie estetica > Vrei buze mai voluptuoase?

Vrei buze mai voluptuoase?

Multe femei isi doresc buze mai apetisante, mai pline, mai voluptoase. Acest efect se poate realiza, destul de usor si fara cheltuieli foarte mari. Dr. Vahidi Ardeshir, chirurg estetician, ne explica cum.


Una dintre intrebari este "De ce se cer aceste operatii". Eu am introdus in acest domeniu notiunea de psihoestetica. Consider ca modificarile estetice ale femeilor pornesc de la psihologia lor. In viitor voi introduce consult, evaluari psihologice si terapie speciala pre si postoperatorie pacientiilor , pentru a fi sigur ca se vor acomoda cu transformarea dorita.  Fiecaruia dintre noi, si in special pe femeilor, o simpla modificare a coafurii ne schimba starea, ne influenteaza din punct de vedere psihologic. Eu cred ca aceasta modificare are in primul rand tenta sexuala, si urmareste transmiterea unui mesaj subtil.

Va cer multe femei operatii de marire a buzelor?

Dr. V.A.: Am in jur de 6 cereri pe luna dintre care 3 ajung la interventia propriu zisa.

Este dificila interventia?

Dr. V.A.: Nu, este usoara. Un "pacient" poate veni dimineata la consult si in aceeasi zi sa plece acasa cu buzele modificate. Pacient este impropriu spus, fiindca persoana care doreste augmentarea(marirea) buzelor nu are o boala care trebuie rezolvata medical. Se poate spune ca are o necesitate psihologica de a-si schimba imaginea.

Ce substante pot fi introduse in buze?

Dr. V.A.: Se poate injecta grasime proprie, recoltata din alte zone ale corpului, sau alte substante sintetice permanente sau temporare cum ar fi acidul hialuronic. Folosirea grasimii proprii este mult mai traumatizanta din anumite puncte de vedere, probabilitatea de a face mici complicatii tip echimoze (vanatai) fiind mai mare. Este o interventie relativ mai agresiva comparativ cu substante sau proteze lichide injectabile sau acid hialuronic.  Singurul avantaj, in cazul celor care isi doresc asa ceva, sunt buzele foarte proeminente care se pot obtine.

Daca se foloseste acidul hialuronic forma dorita a buzelor este mai usor de modelat si vindecarea e mai usoara. Interventia dureaza aproximativ 30 minute, fata de 1 ora, cat e nevoie pentru transferul de grasime.

Dupa cat timp de la interventie buzele vor arata asa cum isi doreste clientul?

Dr. V.A.: In aproximativ 14 zile rana se vindeca fara sa lase cicatrici.

Pe perioada vindecarii trebuie respectate multe precautii?

Dr. V.A.: Nu, nimic special, doar aplicatii locale reci.


Buzele nu se pot mari si cu silicon?

Dr. V.A.:  In prezent se practica mult mai rar introducerea protezelor permanente tip silicon din moment ce , cele injectabile sunt mult mai putin traumatizante si mai usor de suportat si de tolerat de organism si de candidati. De exemplu unele dintre protezele permanente, datorita nerespectarii unor reguli de baza se pot deplasa in zonele cu tesut mai lax modificand aspectul, determinand medicul sa le indeparteze. Pacientei i se recomanda sa nu fumeze, sa nu aiba o mimica accentuata, orice ar putea deplasa implantul.

Mai exista un procedeu chirurgical care mareste definitiv buzele. Fiind o interventie chirurgicala mai dificila putine persoane sunt dispuse sa o suporte pentru un efect estetic.

In cat timp buzele incep sa revina la dimensiunea de dinainte?


Dr. V.A.: Depinde de fiecare organism. Aproximativ dupa 6-8 luni incep sa se micsoreze. La cererea pacientei, interventia se poate repeta de oricate ori doreste.

Refuzati femei care isi doresc sa-si mareasca buzele, si daca da, pe ce criterii?

Dr. V.A.: Unele femei nu sunt hotarate, nu au o imagine mentala despre cum ar dori sa arate. Vin o data, a doua oara, a 3a oara si nu reusesc sa se hotarasca. Aceasta labilitate psihologica trebuie sa determine medicul sa fie foarte prudent in efectuarea operatiei. In strainatate exista mult procese pentru malpraxis in care se da in judecata medicul fiindca imaginea obtinuta nu este identica cu cea din mintea pacientului.

Acum cativa ani a venit la mine o studenta care isi dorea o micsorare a sanilor si, datorita varstei ei si a cererii mai neobisnuite pentru o persoana de varsta ei am refuzat-o pe moment si i-am facut operatia dupa multe insistente, care mi-au dovedit ca nu e doar un capriciu, ci ca e hotarata si isi asuma rezultatele.

Cat costa marirea buzelor?

Dr. V.A.: In jur de 300-500 euro. Poate ajunge pana la 800 euro.

Exista programe pe calculator cu ajutorul carora  o femeie isi poate alege marimea buzelor?

Dr. V.A.: Imaginea se poate prelucra pe computer insa efectul pe viu nu va fi acelasi. In realitate se poate intampla sa fie total diferite. Daca o femeie alege o imagine care-i place pe computer si se asteapta sa iasa exact la fel va fi foarte dezamagita de rezultat. Medicul trebuie sa fie corect si sa-i explice toate aspectele dinainte. In final pacienta alege ce-si doreste in deplina cunostinta de cauza.

Apar complicatii frecvent?

Dr. V.A.: Nu apar, nu s-au raportat complicatii dupa implant. Mai ales ultimile produse pe care le folosim sunt totalmente compatibile cu organismul. In ceea ce priveste injectarea de grasime proprie pot aparea deformari postoperatorii care si ele sunt trecatoare in final

Cum se simt "noile" buze la palpare?

Au aceeasi consistenta ca testurile fiziologice, deci nu se simte nici o diferenta.


Ii puteti adresa intrebari Dr. Ardeshir Vahidi AICI  

Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  04.09.2011 15:07 
femei penibile buzane
arata penibil femeile cu buzane bot marit mai ales ca cele care fac asta sunt femei usuratice si urate stridente si maiales proaste ,parerea unui barbat ,cu banii aia mai bine pune ti mana si cumpara o carte sau ceva de mancare penibilelor
Spune-ti parerea
* cod Greu de citit?
Regenerare cod

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie