Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Chirurgie estetica
Home > Stil de viata > Frumusete & ingrijire > Chirurgie estetica > Vrei buze mai voluptuoase?

Vrei buze mai voluptuoase?

Multe femei isi doresc buze mai apetisante, mai pline, mai voluptoase. Acest efect se poate realiza, destul de usor si fara cheltuieli foarte mari. Dr. Vahidi Ardeshir, chirurg estetician, ne explica cum.


Una dintre intrebari este "De ce se cer aceste operatii". Eu am introdus in acest domeniu notiunea de psihoestetica. Consider ca modificarile estetice ale femeilor pornesc de la psihologia lor. In viitor voi introduce consult, evaluari psihologice si terapie speciala pre si postoperatorie pacientiilor , pentru a fi sigur ca se vor acomoda cu transformarea dorita.  Fiecaruia dintre noi, si in special pe femeilor, o simpla modificare a coafurii ne schimba starea, ne influenteaza din punct de vedere psihologic. Eu cred ca aceasta modificare are in primul rand tenta sexuala, si urmareste transmiterea unui mesaj subtil.

Va cer multe femei operatii de marire a buzelor?

Dr. V.A.: Am in jur de 6 cereri pe luna dintre care 3 ajung la interventia propriu zisa.

Este dificila interventia?

Dr. V.A.: Nu, este usoara. Un "pacient" poate veni dimineata la consult si in aceeasi zi sa plece acasa cu buzele modificate. Pacient este impropriu spus, fiindca persoana care doreste augmentarea(marirea) buzelor nu are o boala care trebuie rezolvata medical. Se poate spune ca are o necesitate psihologica de a-si schimba imaginea.

Ce substante pot fi introduse in buze?

Dr. V.A.: Se poate injecta grasime proprie, recoltata din alte zone ale corpului, sau alte substante sintetice permanente sau temporare cum ar fi acidul hialuronic. Folosirea grasimii proprii este mult mai traumatizanta din anumite puncte de vedere, probabilitatea de a face mici complicatii tip echimoze (vanatai) fiind mai mare. Este o interventie relativ mai agresiva comparativ cu substante sau proteze lichide injectabile sau acid hialuronic.  Singurul avantaj, in cazul celor care isi doresc asa ceva, sunt buzele foarte proeminente care se pot obtine.

Daca se foloseste acidul hialuronic forma dorita a buzelor este mai usor de modelat si vindecarea e mai usoara. Interventia dureaza aproximativ 30 minute, fata de 1 ora, cat e nevoie pentru transferul de grasime.

Dupa cat timp de la interventie buzele vor arata asa cum isi doreste clientul?

Dr. V.A.: In aproximativ 14 zile rana se vindeca fara sa lase cicatrici.

Pe perioada vindecarii trebuie respectate multe precautii?

Dr. V.A.: Nu, nimic special, doar aplicatii locale reci.


Buzele nu se pot mari si cu silicon?

Dr. V.A.:  In prezent se practica mult mai rar introducerea protezelor permanente tip silicon din moment ce , cele injectabile sunt mult mai putin traumatizante si mai usor de suportat si de tolerat de organism si de candidati. De exemplu unele dintre protezele permanente, datorita nerespectarii unor reguli de baza se pot deplasa in zonele cu tesut mai lax modificand aspectul, determinand medicul sa le indeparteze. Pacientei i se recomanda sa nu fumeze, sa nu aiba o mimica accentuata, orice ar putea deplasa implantul.

Mai exista un procedeu chirurgical care mareste definitiv buzele. Fiind o interventie chirurgicala mai dificila putine persoane sunt dispuse sa o suporte pentru un efect estetic.

In cat timp buzele incep sa revina la dimensiunea de dinainte?


Dr. V.A.: Depinde de fiecare organism. Aproximativ dupa 6-8 luni incep sa se micsoreze. La cererea pacientei, interventia se poate repeta de oricate ori doreste.

Refuzati femei care isi doresc sa-si mareasca buzele, si daca da, pe ce criterii?

Dr. V.A.: Unele femei nu sunt hotarate, nu au o imagine mentala despre cum ar dori sa arate. Vin o data, a doua oara, a 3a oara si nu reusesc sa se hotarasca. Aceasta labilitate psihologica trebuie sa determine medicul sa fie foarte prudent in efectuarea operatiei. In strainatate exista mult procese pentru malpraxis in care se da in judecata medicul fiindca imaginea obtinuta nu este identica cu cea din mintea pacientului.

Acum cativa ani a venit la mine o studenta care isi dorea o micsorare a sanilor si, datorita varstei ei si a cererii mai neobisnuite pentru o persoana de varsta ei am refuzat-o pe moment si i-am facut operatia dupa multe insistente, care mi-au dovedit ca nu e doar un capriciu, ci ca e hotarata si isi asuma rezultatele.

Cat costa marirea buzelor?

Dr. V.A.: In jur de 300-500 euro. Poate ajunge pana la 800 euro.

Exista programe pe calculator cu ajutorul carora  o femeie isi poate alege marimea buzelor?

Dr. V.A.: Imaginea se poate prelucra pe computer insa efectul pe viu nu va fi acelasi. In realitate se poate intampla sa fie total diferite. Daca o femeie alege o imagine care-i place pe computer si se asteapta sa iasa exact la fel va fi foarte dezamagita de rezultat. Medicul trebuie sa fie corect si sa-i explice toate aspectele dinainte. In final pacienta alege ce-si doreste in deplina cunostinta de cauza.

Apar complicatii frecvent?

Dr. V.A.: Nu apar, nu s-au raportat complicatii dupa implant. Mai ales ultimile produse pe care le folosim sunt totalmente compatibile cu organismul. In ceea ce priveste injectarea de grasime proprie pot aparea deformari postoperatorii care si ele sunt trecatoare in final

Cum se simt "noile" buze la palpare?

Au aceeasi consistenta ca testurile fiziologice, deci nu se simte nici o diferenta.


Ii puteti adresa intrebari Dr. Ardeshir Vahidi AICI  

Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  04.09.2011 15:07 
femei penibile buzane
arata penibil femeile cu buzane bot marit mai ales ca cele care fac asta sunt femei usuratice si urate stridente si maiales proaste ,parerea unui barbat ,cu banii aia mai bine pune ti mana si cumpara o carte sau ceva de mancare penibilelor
  19.02.2011 20:33 
costul
de ce trebuie sa coste atat de mult o marire a buzelor,tinand cont ca sunt vremuri atat de grele.Costa mai mult decat o inmormantare
  12.02.2011 17:19 
daaa
eu mi-am injectat 2 ani doar teosyal kiss care este cel mai bun acid hyaluronic,imi face niste buze senzuale superbe,2 fiole ma tin cam 10 luni,merita,sunt superbe xxxx! la dt Turcu si la clinica Proestetica am mai fost :P
  02.02.2011 09:24 
buze senzuale
nu sunt contra operatiilor estetice,dar prefer naturaletia.Fetelor ginditiva bine cind doriti ceva sa schimbati,ca ati puti-a primi rezultatele nedorite.
  09.12.2010 17:01 
Mi-am injectat acum 24 de ore Teosyal Kiss in buze si acum inca sunt putin valurite, mici edeme si vanatai. Se simte un usor disconfort si-s foarte uscate. Ar trebui sa le masez? Ma cam deranjeaza micile edeme, se simt ca niste bobi de mazare..Sper sa nu ramana asa ca desi nu se vad decat daca te uiti atent, "bobitele de mazare" ma cam deranjeaza.
  04.04.2010 02:22 
buze
Buzele voluptoase sunt cu siguranta mai frumoase, eu mi le-am facut acum cateva luni a dr morad iancu si sunt foarte multumita. Conteaza foarte mult sa gasiti un medic care sa mearga pe linia naturala a buzelor tale.
  04.04.2010 02:22 
Buze
Buzele voluptoase sunt cu siguranta mai frumoase, eu mi le-am facut acum cateva luni a dr morad iancu si sunt foarte multumita. Conteaza foarte mult sa gasiti un medic care sa mearga pe linia naturala a buzelor tale.
  26.06.2009 13:22 
eu locuiesc an moldova, la noi aceasta operatie costa 50 euro la clinica "sancos" care e cea mai renumita! este reala?
  17.04.2009 14:22 
se face anestezie pt asa ceva
  07.04.2009 13:41 
si eu am apelat la marirea buzelor cu acid hialuronic...dar nu m-a tinut foarte mult...cel mult o luna si ceva...as fi vrut sa incerc bioalcamid..
  04.02.2009 22:04 
varsta
varsta impiedica marirea buzelor? are vreo legatura? sau nu se fac interventii persoanelor sub 18 ani?
  16.01.2009 17:05 
Interesant
interesant sa iti maresti buzele dar sa nu exageram atata timp cat da un aspect ma natural mi se pare ok am vazut la unele vedete buze de abia mai deschideau gura ce sa mai erau oribile foarte umflate aratau oribil
  23.11.2008 20:58 
Scump
Mi se pare foarte scump. Eu imi doresc enorm sa am buze mai groase dar nu imi permit... of, of.
  02.09.2008 17:14 
Eu am folosit bioalcamid
MIGREAZA! Deci eu mi-am pus acum 3-4 ani si se cunoaste foarte frumos, dar numai 1-2 ani, apoi migreaza, nu va inchipuiti ce penibil este cand te intreaba cineva ce ai deasupra buzei superioare, jos se observa mai putin; nu inteleg de ce la mine a migrat practic tot bioalcamidul si sus si jos; saptamana aceasta doresc sa-mi fac programare pt al scoate! Migrarea sa nu se fi datorat stresului pt ca, atunci cand sunt nervoasa, acesta se vede imediat prin alte locuri, iar buzele practic raman aceleasi pe care le aveam inainte natural, iar cand nu sunt nervoasa sau stresata, nu se cunoaste; doresc sa fiu contrazisa ca catre cineva in stiinta. Sfatul meu, incercati ori altceva, ori faceti pt 6 luni ori nu stiu; pe mine m-a costat 1600 ron acum 3-4 ani! Ca fapt divers va face anestezie locala si e in regula! Si eu va inteleg pe toate cele care vreti, eu am buzele extrem de subtiri, nu am exagerat cu bioalcamidul dar iata. Cum se simt "noile" buze la palpare? Au aceeasi consistenta ca testurile fiziologice, deci nu se simte nicio diferenta. Sa stiti ca e greu sa mananci un mar pt te doare, se intampla sa te mai lovesti, sau te saruta pe buze mai apasat prietenul, te inseaca la inima; nu glumesc! si se simte ca ceva tare acolo, deci se observa ca ai ceva si repet doare rau! Asa ca, va rog sa aveti grija cu bioalcamidul!
  06.04.2008 15:44 
CE NAS DA PENTRU BUZE CU VOLUM
Ajutati-ma, am probleme ma simt penibil cu buze subtiri, poate sunt ceva pastile? La o fetita de 14 ani nu ar dauna marirea buzelor.
  06.04.2008 15:38 
Ce nas da pentru buze mai pline
Problema e ca am 14 ani dar imi doresc enorm, in ziua de axi dintro 100% sunt doar 3% cu buze subtiri va dati seama cum ma simt, am incercat rujuri pentru volum niciun efect, poate sunt ceva pastile. Astep raspuns.
  20.02.2008 23:23 
Marire buze
Este adevarat ca bioalcamidul are caracter migrator? Cat de mare e riscul ca acesta sa migreze si daca sunt factorii care duc la acest lucru sau se intampla pur si simplu?!
  01.10.2007 16:07 
BUZE MAI GROSUTE
UN ALT PROCEDEU, IN AFARA DE OPERATIE, NU EXISTA?
  01.10.2007 04:17 
wowww
Super tare! As vrea sa stiu si eu orasul in care e clinica ,si poate va fac o vizita.
  11.09.2007 02:34 
daaaaaaaaaaa
am inceput sa ma informez despre chestia asta.sunt complet obsedata! imi doresc foarte foarte foarte mult buzele mai mari, mai carnoase!!!! mi'e un pic teama sa nu apara complicatii sau ceva.am doar 18 ani, insa in viitorul apropiat ash dori sa apelez la acest lucru!!!cred k dak o sa am buzele asa cum imi doresc o sa leshin de fericireeee!! :D
  19.03.2007 18:47 
da, de ce nu
este benefic pentu cele ce isi doresc buze mai senzuale eu sunt una dintrea acelea care ar vrea sa aiba mai mult!!!!!as apela cu siguranta in viitor la as ceva
  10.03.2007 14:25 
Trebuie sa te iubesti asa cum esti. Si sa stii sa-ti zimbesti singura tie in oglinda. Numai atunci vor straluci ochii mai puternic si-ti vor zimbi si ceilalti din jur ca raspuns. Buzele pot fi modificate prin metode chirurgicale, dar zimbetul luminat de soarele din suflet nu ti-l poate schimba nimeni. Iubiti-va imaginea asa cum este ea, precum iubiti si viata cu toate surprizele ei placute si neplacute. Iar acum deschideti geamul si lasati sa intre soarele in casa!
  02.03.2007 21:49 
buze
este posibil ca buzele sa se poata mari si prin metode naturale,fara opertie???????????????????? astep raspuns q interes
  02.03.2007 21:48 
buze groase
imi plac buzele groase,asa km le are angelina jolie. ....daca nu exista riscuri,de ce nu?
  12.02.2007 11:08 
Pretul mamoplastiei
Asa cum am mai mentionat intr-un material anterior, preturile unei mamoplastii variaza intre 3500-4500 de EU, si difera de la clinica la clinica, in functie de pretentiile chirurgului. Si totusi mult mai accesibila la noi in tara. Pentru dumneavoastra ca si locatia, cel mai aproape, ar fi Bacau sau Iasi.Din pacate nu pot sa nu fiu subiectiv la recomandare, si totusi alt nume nu va pot recomanda decat Clinica Medical Service din Bacau care va poate raspunde la cerinte.
  09.02.2007 15:47 
sa fim noi insine
Sa ne acceptam micile imperfectiuni poate fi uneori dificil, mai ales pentru noi femeile, si numai cele puternice si sigure pe sine reusesc.Pentru cei care ne plac si ne pretuiesc cu adevarat nu conteaza daca avem cupa A sau C la sutien, ori daca avem sau nu buzele Angelinei Jolie.Iar cei care nu ne plac, nu ne vor place nici dupa efectuarea "imbunatatirilor".Asa ca aveti taria sa fiti voi insiva.
  02.02.2007 13:15 
Buna ziua as dori daca se poate sa ma informati in legatura cu pretul maririi sanilor si cicatrizarea cu laserul al vergeturilor Eu locuiesc in piatra neamt si as dorii daca se poate sa-mi recomandati o clinica mai aproape. VA MULTUMESC
 

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie