Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Afectiuni
Home > Afectiuni si boli > Ginecologie > Afectiuni > Sangerarile vaginale dupa sex: 10 cauze frecvent intalnite

Sangerarile vaginale dupa sex: 10 cauze frecvent intalnite

Tocmai ce ai terminat o partida de sex senzationala si esti intr-o stare de euforie pana cand te duci la baie si realizezi ca sangerezi. Nimic nu te poate aduce mai repede cu picioarele pe pamant decat sangerarile inexplicabile (pe moment) care apar dupa un act sexual.
In aceste situatii nu trebuie sa stai pe ganduri si sa te consolezi cu ideea ca va trece de la sine, ci sa te duci de urgenta la un consult specialist pentru a nu-ti agrava starea si mai mult. Merita sa faci acest lucru, macar pentru simplul fapt ca vei avea tu constiinta impacata ca ai facut ceva in aceasta privinta.

Cauzele acestor sangerari nu sunt nicidecum facile si de trecut cu vederea. Iata 10 dintre cele mai intalnite motive pentru care sangerezi in urma unui contact sexual.


1. Displazia cervicala

Se manifesta prin aparitia unor celule anormale la suprafata cervixului. Displazia cervicala poate evolua in cancer al colului uterin, daca este netratata. Un risc crescut il au persoanele care au avut contacte sexuale cu mai multi parteneri, care si-au inceput viata sexuala inainte de a ajunge la varsta de 18 ani sau care au nascut inainte de a implini 16 ani. De obicei, tratamentul folosit este crioterapia (metoda de inghetare), vaporizare cu laser, indepartarea cu ajutorul unei sarme (LEEP) sau cu ajutorul unui bisturiu.


2. Chlamydia

Este o infectie bacteriana, mai frecventa la femei, in special adolescente intre 15-19 ani, care e posibil sa nu se manifeste vizibil. Uneori apar sangerari vaginale sau dureri la urinat, insa nu imediat ce a fost contactata, ci dupa 1-3 saptamani sau chiar 1-6 luni de la contactul sexual.


3. Gonoreea

Infectia gonoreica afecteaza in special femeile intre 15 si 19 ani si barbatii intre 20 si 24 de ani. Popular a fost denumita "blenoragie" sau "sculament".


4. Tricomoniaza

Se numeste astfel dupa numele parazitului care o provoaca - Trichomonas Vaginalis. Parazitul se transmite prin contact sexual vaginal, dupa care, in 5 pana la 28 de zile apar secretii urat mirositoare de culoare verde-galbui, in special la femei. Vaginul femeii e un mediu ideal pentru dezvoltarea acestui germene. 7 milioane de cazuri noi de tricomoniaza apar anual in lume. Exista posibilitatea (destul de rar) de a se transmite prin urina, colacul toaletelor sau piscina.


5. Vaginita (inflamatie a vaginului) si cervicita (inflamatie a cervixului)

Cele mai multe cazuri de cervicita sunt cauzate de infectarea cu boli cu transmitere sexuala (BTS), cum sunt gonoreea si Chlamydia. Vaginita este o inflamatie a vaginului care se manifesta prin secretii, mancarime si durere.


6. Endometrioza

Se caracterizeaza prin prezenta tesutului care in mod normal captuseste cavitatea uterina, si in alte locatii situate in afara uterului. Mai mult de jumatate din femeile afectate raporteaza dureri in timpul actului sexual. Tratamentul poate fi medicamentos sau chirurgical pentru extirparea tesutului "nedorit". Pilulele contraceptive pot ajuta in aceasta situatie.


7. Polipii cervicali

Acestia se prezinta sub forma unor umflaturi mici, moi, rosii localizati la nivelul canalului cervical (dintre uter si vagin).  Cel mai frecvent tratament consta in extirparea lor, operatie nedureroasa.


8. Infectiile vaginale fungice

Se manifesta prin inmultirea numarului de fungi (ciuperci) care se gasesc in zona vaginala. Printre cele mai intalnite simptome se numara: mancarime, arsuri, secretie alba, fara miros si cu un aspect branzos. Unele dintre aceste infectii produc un grad avansat de disconfort (de exemplu infectiile produse de Candida albicans):  pot produce durere, dificultate la inghitire, scurgeri vaginale anormale.


9. Polipii uterini

Acestia apar cand mucoasa interna a uterului se mareste si modifica structura uterului. Sunt extrem de rare cazurile in care acesti polipi pot creste si sa devina benigni sau maligni. Femeile care au polipi uterini pot intampina sangerari intre perioadele menstruale (metroragia), dupa un act sexual, dupa menopauza sau in timpul terapiei hormonale.


10. Tumorile fibroide

De regula, sunt tumori benigne si foarte rar maligne. Simptomele unei tumori fibroide pot varia de la o femeia la alta, la unele lipsind total. In cazurile in care femeia poate astepta pana la menopauza se poate observa o disparitie a tumorilor pe masura ce corpul inceteaza sa mai produca estrogen. Este foarte important ca aceste persoane sa nu ia estrogen sub nicio forma (nici anticonceptionale), deoarece acesta favorizeaza dezvoltarea tumorilor.  

Daca ai remarcat sangerari vaginale anormale dupa un act sexual nu sta pe ganduri, ci prezinta-te de urgenta la un consult de specialitate.

Articole utile
Boli cu transmitere sexuala
Herpesul genital
Secretiile vaginale normale si anormale
Ma doare cand fac sex: 6 cauze frecvente
Spuse si nespuse despre contraceptie
de TopSanatate
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  01.12.2011 17:29 
help !!!
buna.. de o sapt imi curge mereu o subs rosie spre alb, mi-am inceput viata sexuala acum 2 ani,,, si nu mi s-a mai intamplat pana acum ... tocmai mi-a trecut menstruatia de o sapt si ceva.... oare e ceva grav? prietenul meu spune ca poate mi-a atins vreo vena ceva, si ca nu e nimic grav... uneori in timpul zilei am scurgeri vaginale normale alteori insotite de sange .... astept urgent un rasp....am 17 ani nu pot sa ma duc la ginecolog deoarece am auzit ca nu poti merge fara parinte.
  01.12.2011 17:26 
help !!!
buna.. de o sapt imi curge mereu o subs rosie spre alb, mi-am inceput viata sexuala acum 2 ani,,, si nu mi s-a mai intamplat pana acum ... tocmai mi-a trecut menstruatia de o sapt si ceva.... oare e ceva grav? prietenul meu spune ca poate mi-a atins vreo vena ceva, si ca nu e nimic grav... uneori in timpul zilei am scurgeri vaginale normale alteori insotite de sange .... ast urgent un rasp....am 17 ani nu pot sa ma duc la ginecolog deoarece am auzit ca nu poti merge fara parinte.
  30.11.2011 11:27 
TEAMA.
IUBITA MEA DUPA ACTUL SEXUAL SANGEREAZA SI ARE DURERI VAGINALE,SANGERAREA NU E DE LOK MARE CATEVA PICATURI,,,,SI MI-E TEAMA NU STIU CE AR PUTEA FI,ROG O PARERE.MULTUMIM.
  23.11.2011 01:00 
sangerar dupa sex
am sangerari dupa contactu sexoal cu parteneru asi dori un sfat sa stiu dak ma poate ajuta cineva mersi .
  23.11.2011 00:59 
sangerar dupa sex
am sangerari dupa contactu sexoal cu parteneru asi dori un sfat sa stiu dak ma poate ajuta cineva mersi .
  05.10.2011 00:11 
de ce am sangerat???
sunt o fata de 16 ani si deja am inceput viata sexuala incan nici o data nam sangerat cand am facut sex am facut si o pauza de 1 luna.si dupa o luna azi am facut sex si ce surpriza am sangerat.baiatu sa speriat a crezut k sunt pe rosu.si eu stiam k nu sunt si mam speriat fffffffffffoarte tare dc mi sa intamplat asta ajutatima va rog sunt speriata:(
  09.08.2011 16:29 
sangerari dupa contact
RUPTURI DE COL UTERIN SI CICATRIZATE VICIS
  31.07.2011 19:21 
AM O SANGERARE ATUNCI KND AM CONTACT SEXUAL CU SOTUL MEU
  14.07.2011 09:37 
cva
eeeeeeeeee ionut ...................
  22.06.2011 10:53 
sangerare abundenta
Am avut o pauza destul de lunga,pana am reluat viata sexuala,dupa prima partida,surpriza,era numai sange pe mine,pe pat si pe partener.Ce ar putea fi,un sfat va rog!
  18.05.2011 08:54 
am o sangerare la 15 zile dupa menstruatie maronie.
  02.05.2011 18:53 
vreau o pare urgenta,va rog
am avut sangerari dupa actul sexual,dar au fost ca niste firicele mici de sange,(1-2)..dar acum am avut in timpul actului sexual o sangerare ceva de genul ca la dezvirginare,adica mai mult...Ce sa fac?e grav??va rog sa imi sp.....
  18.04.2011 15:57 
vreu un sfat urgent
eu am facu dragoste cu prietenu meu noi face odata pe saptamana el lucreaza pana sambata si primele saptamani nu am avut nimic a treia saptamana dupa ce am facuto mam dus la baie si mam spalat si mia curs putin sange dc va rog un sfat e bun venit ms
  18.04.2011 15:57 
vreu un sfat urgent
eu am facu dragoste cu prietenu meu noi face odata pe saptamana el lucreaza pana sambata si primele saptamani nu am avut nimic a treia saptamana dupa ce am facuto mam dus la baie si mam spalat si mia curs putin sange dc va rog un sfat e bun venit ms
  22.02.2011 23:36 
sangerarea dupa contactul sexual
dupa ce am fost diagnosticata cu rana pe col,am facut tratament cu ovule,la 3 zile dupa terminarea tratamentului am avut contact sexual si am sangerat,maine merg la medic,oare e grav?
  22.02.2011 23:32 
sangerarea dupa contactul sexual
dupa ce am fost diagnosticata cu rana pe col,am facut tratament cu ovule,la 3 zile dupa terminarea tratamentului am avut contact sexual si am sangerat,maine merg la medic,oare e grav?
  08.02.2011 05:59 
curioasa
interesant dar as vrea mai multe detalii despre medicatie,prefer sa ma tratez singura,ultima mea experienta la ginecolog m-ar putea marca pe viata.incearca ca recomanzi si medicamentatia la fiecare dintre afectiuni.ms mult C.L.21
  10.01.2011 21:06 
interesant articol
interesant...am intrat sa citesc aces articol..deoarece de 2 saptamani,am aceasta problema...sangerez in timpul actului sexual...urmeaza sa ma duc la medic...sper din toata inima sa nu fie ceva grav...oricum,simt ca e cev ain neregula cu mine...promit sa revin cu vesti...
  25.12.2010 11:08 
de ce nu-i stergi pe fatalai aia care vb urat
m-am bucurat ca gasesc ceva raspunsuri aici dar cu animalele alea care nu stiu sa vb am renuntat sa mai citesc
  20.12.2010 18:50 
sunt disperata
dupa fiecare contact sexual sangerez si pot spune k si a doua zii dar sangele este o culoare mai inchisa...mi sa intamplat asta de vreo 2 sau 3 ori dupa contactul sexul.vreau sa-mi dati o parere va rog frumos
  07.12.2010 11:05 
sangerare
Cu contact sau fara, sangerez dupa menstruatie. Am fost la doctor si mi s-a spus ca sunt sanatoasa. (?) Sunt eu nebuna sau doctorii nu stiu ce sa-mi spuna, dupa analize destul de scumpe?
  13.09.2010 09:27 
cervicita dupa pierdere de sarcina in luna a 2 a
AM NEVOIE DE UN RASPUNS CE E DE FACUT SI OARE E DIN CAUZA SOTULUI AM CERVUCITA.AM AFLAT IN SPITAL DUPA O PIERDERE DE SARCINA IN LUNA A 2 A SAU SA FIE DIN CAUZAQ SARCINII.
  23.08.2010 19:48 
ajutatima va rog!!!
am 16 ani si mi-am inceput viatza sexuala,la inceput nu am avut probleme insa acum dupa actul sexual sau poate dupa o zi doua imi curge din pasarik o substanta rosietica spre negru dativa cu parerea va rog....
  15.06.2010 16:26 
tu hotarasti
tu hotarasti,dar te sfatuiesc sa mai astepti macar 2 ani.
  28.04.2010 16:33 
Volcano
la fel am inceput viata sexuala la 15..kiar daka am o relatie de un an si juma deja ku acea persoana..uneori as vrea sa fiu virgina... da..totusi..inceppind viata sexuala la o virsta frageda..am putea avea ceva komplikatii...??
  04.03.2010 21:07 
raspuns pt eleva
Da e grav, o sa-ti cada putza daca ai. Daca nu, o sa-ti creasca una, fix intre picioare
  04.03.2010 19:37 
graba strica treaba
De ce te-ai grabit asa mucoaso stii? Nu este sanatos sa faci sex inainte de a sti sa te stergi la nas. In loc sa te joci cu papusile te joci cu penisurile si ai senzatia ca esti trendy, cool sau mai stiu cum. Esti doar o curva in devenire
  26.01.2010 18:50 
eleva
am inceput viata sexuala la 15 ani,stiu ca e prea devreme,dar e ceva grav ?vreau un rasp ,va rog
  17.01.2010 09:21 
va rog sa ma ajutati
am 18 ani si mi`am inceput viata sexuala acum 5 luni... de o luna am sangerari dupa actul sexual...ce as putea avea ? va rog sa ma ajutati
  15.01.2010 10:15 
ce se intampla cu mine?
am 19 ani si nu mi-a venit niciodata ciclul menstrual..mi-am inceput viata sexuala la 17 ani...dupa fiecare contact sexual am sangerari si in timpul contactului dureri..ce pot sa fac ?ajutati-ma va rog
  13.01.2010 19:37 
sangerari
buna,...mi-am inceput viata sexuala in urma cu vreo saptamana si de atunci am scurgeri vaginale insotite de sange...ce inseamana asta?
  28.12.2009 18:53 
sangerare in timpul actului sexual
am avut o rana pe col, am facut electroexcizie in urma cu 10 luni, am repetat papanicolau si a iesitII II,bacteriologic nimic si totusi mai am iarasi singerari in timpul contactului.Ultimul control a fost in urma cu 3 luni si eram ok. doamna dr spune ca sint vasele de singe friabile si din cauza asta se intimpla sa sangerez.nici sotul meu nu are nici o problema... ce se intimpla?
  03.11.2009 02:19 
Imi este frica
... in timpul actului sexual sangerez ... si nu mi s-a intamplat nu numai odata ci de mai multe ori . Me-am inceput viata sexuala cam de vreme . Am 16 ani . Am facut`o doar cu un singur baiat ! Ajutati`ma va rog
  17.09.2009 02:33 
Ani
buna.as vrea si eu parerea cuiva daca se poate...recent am observat ca sangerez in timp ce ma masturbam...as vrea sa stiu daca e ceva grav fiindca mi e frica de complicatii...
  10.09.2009 09:23 
sangerari in timpul actului sexual
de putin timp am dupa consumare actului sexual ,sangerari de scurta durata si dureri de burta.vreau sa stiu daca ma puteti ajuta cu un sfat,multumesc
  22.07.2009 17:39 
vreau un sfat urgent
am facut prima data sex neprotejat,iar de atnci timp de 3 zile am observat niste secretii,iar dupa 3 zile am sangerat nu foasrte mult.va rog sa imi ziceti daca trebuie sa ma prezint la medic sau daca pot face cva acasa
  15.03.2009 03:37 
din ce cauza
de ce am avut sangerare in timpul uni act sexual neprotejat tinand cont ca mestruatia mea trecut de 3 zile si cand mi-am inceput viata sexuala nu am avut sangerare?ce pericol poate fi pt mine cat si pt partener?
  23.02.2009 16:50 
doresc un sfat
imi este cam teama de ce mi se intampla ... sangerez de o luna, 1 data sau de 2 ori pe saptamana un rosu maroniu ... as dori si eu un sfat...
  07.01.2009 19:43 
boli venerice sau mai multi parteneri
Cel mai probabil ca ai vreo boala venerica pe care nu ai tratat-o cum trebuie, deci trebuie tratata, sau e posibil ca ai avut mai multi parteneri de sex, ca altceva nu prea are ce sa fie, acestea sunt principalele cauze ale sangerarii dupa sex.
  04.12.2008 21:48 
IMI VINE CICLU PESTE SARCINA
SANGEREZ DUPA O PARTIDA DE SEX CU IUBITUL MEU. DATI MAI MULTE ARGUMENTE. VA ROG CONTACT: ADELUTZA17_ALEX
  18.07.2008 17:45 
insarcinata.sangerare contact sexual
sunt in a 2 luna d sarcina si foarte rar am sangerari la contactul sexual cu sotul meu.mentionez ca facem dragoste aproape in fiecare zi si inca nu am fost la un ginecolog.va rog mult sa-mi spuneti daca este ceva grav
  10.12.2007 01:20 
De ce?
De ce trebuie ca femeile maritate sa se trezeasca din senin cu cate o boala venerica? Unde gresim noi si ce trebuie sa facem? Va multumesc si daca se poate un raspuns sa stiu ce sa fac pe viitor.
  30.07.2007 16:21 
intrebare
daca ai una dintre bolile mai sus amintite, cele care provoca sangerari vaginale dupa sex, ce ede facut? e grav? astept raspuns. va multumesc.
  07.07.2007 12:39 
Sangerari
Salut.. Am o problema ce nu-mi da pace de ceva timp.. eu merg zilnic la sala de fitness si am facut si fac multe abdomene.. am observat ca am mici sangerari cand plec de la sala.. oare sa fie din cauza efortului prea mare?
  14.06.2007 01:38 
bts
eu sunt baiat.multi baieti(si fete) cred ca la primul contact sexual fata nu ramene insarcinata si nici unul nu se poate imbolnavi. nu mi-se pare o idee prea buna sa ia un contact sexual neprotejat chiar de ar fi primul sau ultimul. boala e tot boala si se ia la fel de repede sau greu(depinde de boala, de modalitatile de transmitere si de rezistenta organismului-asta nu inseamna ca trebuie sa ne culcam pe o ureche)
  04.06.2007 14:13 
dati-mi va rog un sfat
Oare e potrivit sa trimit acest articol si fetitei mele de aproape 14 ani ? Are deja un prieten.. din cate stiu eu nu si-a inceput viata sexuala, si nici nu are de gand sa o inceapa pana termina liceul (asa zice ea !) dar, oricum ar fi, ea trebuie sa fie pregatita pentru viata sexuala. Astept un raspuns cat mai repede... Ce pacat ca atunci cand mi-am inceput eu viata sexuala n-am avut cu cine sa ma sfatiesc... sa vorbesc deschis de problemele pe care le-am avut... Acum prin sistemul acesta de informare (news-letter) mi se pare super !
  03.06.2007 11:54 
ASISTENTA
UN MOD DE EDUCARE FOARTE BUN O CALE ,O METODA DE INFORMARE EXTRAORDINARA. FELICITARI PENTRU CEEA CE FACETI .(AM CRESCUT PE VREMEA COMUNISMULUI CIND EDUCATIA SEXUALA APROAPE NICI NU EXISTA, IAR PE MAMA MEA NU AM PUTUT SA O INTREB NICIODATA........, CUM AS FI PUTUT SA-L INTREB PE TATA CIND NU AM VORBIT NICIODATA CU MAMA DESPRE SEXUALITATE . INCA ODATA FELICITARI PENTRU CEEA CE FACETI
 

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie