Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Bodybuilding
Home > Stil de viata > Sport > Bodybuilding > Richmond Bachia te invata sa ai un corp bine facut

Richmond Bachia te invata sa ai un corp bine facut

Un corp frumos il poate avea orice barbat cu putina vointa si perseverenta. De ce e nevoie de atata vointa? In definitiv, greutatile nu se ridica singure de la pamant!... In maxim doua luni sau chiar mai putin, vei trece la hainele de primavara, mult mai subtiri si care lasa loc de interpretat privirii femeilor. Vrei sa te pregatesti din timp si sa te poti lauda ca ai ce arata? In acest caz Richmond Bachia, unul dintre cei mai cunoscuti antrenori de fitness din lume, aflat timp de doua saptamani intr-un program de training la World Class Bucuresti, iti prezinta 5 exercitii pentru trunchi.

Cat de mult isi asculta Richmond Bachia propriile sfaturi?

 De 15 ani de cand practica fitnessul si participa la conventii in toata lumea in numele World Class International, instructorul norvegian stabilit in Suedia a dezvoltat o adevarata pasiune pentru tipul de antrenament echilibrat si pentru un stil de viata sanatos. "Mananc ce vreau, dar incerc sa duc un stil de viata sanatos. Nu mananc prea mult zahar si incerc sa consum cat mai multe proteine, vitamine si alimente naturale, care nu sunt "moarte" de foarte mult timp, cum sunt conservele, carnea sau legumele congelate".

Provenit dintr-o familie care pune la mare pret sportul - mama sa este fosta campioana africana la proba de 800 de metri alergat - Richmond are o opinie cel putin originala asupra beneficiilor pe care le aduc simplele exercitii abdominale. Astfel de exercitii nu iti modeleaza numai abdomenul, ci ii dau corpului tau stabilitate.

"Daca nu ai stabilitate pornind de la mijloc, atunci vei avea o pozitie de stat defectuoasa. Pe masura ce muschii abdominali devin din ce in ce mai puternici si mai supli, ai din ce in ce mai multa stabilitate. Majoritatea oamenilor nu se antreneaza si au muschii abdominali slabiti si, astfel, corpul lor tinde sa se indoaie, sa nu mai stea drept", mai spune Richmond.

Inainte de a te apuca de exercitii, mai gandeste-te o data cum vrei sa ti se dezvolte corpul. Vrei sa ai un corp vizibil musculos si puternic sau sa fii suplu, dar la fel de fortos? Pentru muschi puternici, Richmond te sfatuieste sa lucrezi cu greutati din ce in ce mai mari. "Nu trebuie sa te gandesti la greutatea maxima cu care poti lucra. Depinde de tine. Pentru ca este din ce in ce mai bine pe masura ce devii din ce in ce mai puternic. Nu exista o limita la cat de puternic poti fi", considera acesta.

Cat despre un corp suplu, plin de fibra, repetarile inseamna totul. In acest caz, poti lucra muschii cu greutati mai mici, dar nu uita sa faci mai multe repetari ale aceluiasi exercitiu.

Toate cele 5 exercitii se lucreaza in sala, pe aparate. Cand a ales acest tip de antrenamanet pentru tine, Richmond a avut in vedere faptul ca barbatilor le este mult mai usor si chiar sunt incantati sa lucreze pe aparate.

  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11  
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  09.02.2007 08:47 
.....
pai aici arata cu aparate ,dar dak nu ai aparate ce faci?
Spune-ti parerea
* cod Greu de citit?
Regenerare cod

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie