Stiri
![]() ![]() Pudra care dauneaza cafelei
Vineri, 23 Martie 2007
Produsul analizat contine o serie intreaga de aditivi alimentari si grasimi vegetale hidrogenate a caror combinatie poate avea efecte nefaste asupra sanatatii. Coffeeta este o "crema pudra pentru cafea". Aceasta contine, conform etichetei: "Sirop de glucoza, grasime vegetala hidrogenata (28%), proteine din lapte, emulsificatori E471(n.r. mono si digliceride ale acizilor grasi) si E472 e (n.r. esteri glicerici ai acidului diacetiltartric cu acizi grasi), stabilizatori E340 (ii) (n.r. fosfati de potasiu), E452(i) (n.r. malati de calciu) si E341(ii) (n.r. fosfati de calciu)". Valoarea energetica speci-ficata de producator este de 520kcal/2175 kj. De asemenea, mai sunt mentionate urmatoarele valori, pentru 100 de grame de produs: "Proteine 1,7 g, grasimi 27,9 g, colesterol 0 g, sare 39,9 mg, grasimi hidrogenate 27,76 g, nehidrogenate 0,11 g". Eticheta nutritionala nu este tradusa in limba romana, existand doar varianta in limba bulgara si poloneza. ANALIZA. Este un produs care vrea sa inlocuiasca frisca pentru cafea, dezechilibrat nutritional, avand in compozitie sirop de glucoza cu index glicemic ridicat, ne precizeaza profesorul Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. De asemenea, produsul analizat contine si o cantitate ridicata de grasime vegetala hidrogenata, foarte periculoasa pentru sanatate. Trebuie avut in vedere ca aceste grasimi se afla in foarte multe alte alimente pe care noi le consumam zilnic. Produsul mai contine o serie intreaga de aditivi alimentari de sinteza. Produsul are o valoare energetica foarte ridicata la 100 de grame. CONCLUZII. Avand in vedere faptul ca produsul este bogat in calorii, in zaharuri cu index glicemic foarte ridicat si in grasimi hidrogenate, specialistul nostru nu il recomanda bolnavilor de diabet, cardiovascularilor, persoanelor cu afectiuni renale, hepatice, suferinzilor de boli inflamatorii, bolnavilor de cancer, de boli pulmonare, alergicilor si celor cu boli dermatologice. Pe de alta parte, o cafea de calitate nu are nevoie de nici un adaos pentru a-si pune in valoare aroma si efectele neurostimulatoare! Mai mult, este cunoscut faptul ca proteinele din lapte, sub influenta temperaturii ridicate a cafelei, pot precipita scazand efectul cafeinei.
Sursa: Jurnalul National
![]() Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
![]() sper ca aceasta rubrica e urmarita de multi romani, eu o urmaresc in mod frecvent si de multe ori sunt tentata sa trimit spre verificare produse care nu au nici un fel de informatii nutritionale pe ambalaj. Ma refer in primul rand la alimentele pe care le consuma copiii nostri si despre care nu stim mare lucru.
In ceea ce priveste produsul mai sus descris, laptele este mult mai sanatos unde mai pui ca nici nu are atatea calorii.
Spune-ti parerea
|
|
Asigura-te ca nu pierzi nicio informatie utila: articole/retete importante sau horoscopul zilnic. Da click pe butonul “Allow” pentru a ne permite sa-ti trimitem notificari.
Cresterea copiilor | Frumusete & ingrijire |
Medicina alternativa | Nutritie |
Psihologie | Relatii |
Sarcina | Sanatate sexuala |
Sistemul imunitar | Slabeste sanatos |
Sport | Shopping |