Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Relaxare
Home > Stil de viata > Psihologie > Relaxare > Metode de relaxare

Metode de relaxare

Daca te simti stresat inseamna ca ai probleme cu somnul, probleme de concentrare, inseamna ca nu poti gandi pozitiv si nu te simti bine in pielea ta. Organismul tau iti trimite semnale ca se simte stresat prin intermediul durerilor de cap, al indigestiilor, al durerilor de stomac sau prin oricare alt semn. Mesajul este clar: ai nevoie sa te relaxezi. Iata cateva idei pentru lupta antistres.

Psihologie

Da dovada de un maxim de creativitate cu ajutorul metodei Six Thinking Hats
Top Sanatate iti recomanda
·Pledoarie pentru coregrafia energiei vitale
Trei discipline chineze antice te invata sa lupti cu succes impotriva "umbrelor" ce-ti ameninta sanatatea si vigoarea.
Vorbeste pozitiv cu tine insuti

Vorbind pozitiv cu tine insuti iti influentezi puterea interioara de a face fata situatiilor neprevazute si mai putin placute; te ajuta sa decizi cum sa reactionezi in fata stresului. Cand aplici latura opusa - gandirea negativa, autocritica - automat iti determina stresul sa avanseze in grad.


Cum sa faci acest lucru?

  • Spune-ti lucruri pozitive in fiecare zi - Sunt bun la...; Totul merge bine; Ma simt impacat cu mine insumi etc;
  • Imagineaza-te intr-o situatie pozitiva - ii prezinti un proiect sefului tau, care este foarte multumit, drept urmare te felicita si te incurajeaza sa-ti exprimi ideile si propunerile;
  • Aminteste-ti lucruri pe care le-ai facut foarte bine in trecut si care au fost urmarile - ai fost promovat datorita ultimelor lucrari pe care le-ai facut;
  • Iti poti face o caseta pe care sa te inregistrezi spunand lucruri pozitive si relaxante.


Relaxarea

Ce gasesti a fi relaxant?

  • Dansul, artele, meditatia, pescuitul, plimbarile alaturi de prieteni, lectura unei carti, muzica, discutiile cu un prieten sau sportul?
  • Ce parere ai in legatura cu masajul?
  • Poate in cazul tau merge yoga sau un curs de tai chi;
  • Ceaiurile de plante te pot destinde destul de mult;
  • Ce zici de o baie calda, cu o spuma de baie reconfortanta, in compania lumanarilor sau a betisoarelor parfumate?

Gandeste-te la lucruri relaxante pe care le poti face si incearca sa le incluzi rutinei cotidiene sau macar rutinei sfarsitului de saptamana. Exista si metode de relaxare care-ti ocupa din timpul zilnic numai cateva minute. Acestea pot fi folosite in locuri si situatii diferite. De exemplu poti sa-ti rezervi cateva minute destinate relaxarii daca te simti coplesit de treburile de la locul de munca.

  • Respiratie profunda - insipra cat mai adanc si apoi expira foarte lent, concentrandu-te sa lasi muschii organismului sa se relaxeze.
  • Focalizeaza-ti respiratia - trage aer cu putere in plamani si, in timp ce expiri, adreseaza-ti diferite incurajari - "Relaxeaza-te" sau "Sunt calm".
  • Intinde-te - ridica-ti bratele deasupra capului, trage de ele si intinde-te; intinde orice parte a corpului care are nevoie de acest lucru;
  • Fa exercitii de vizualizare - imagineaza-ti un loc minunat in care sa te simti excelent; tine cont ca depinde numai de tine schitarea lui pana la detaliere - ce vezi, ce vrei sa auzi, ce mirosi, ce simti.


Exercitiu simplu de meditatie

  • Pregateste-te sa stai confortabil si sa-ti constientizezi fiecare inspirare-expirare.
  • Incepi sa numeri dupa fiecare respiratie. Inspirare-expirare 1, inspirare-expirare 2,..., pana cand ajungi la 10 si o iei de la inceput. Daca te incurci, ia-o de la inceput. Fa acest exercitiu timp de cateva minute si concentreaza-te la aerul care intra si paraseste organismul tau.
  • In cazul in care diferite ganduri sau zgomote apar in mintea ta, observa-le, lasa-le sa treaca si reintoarce-te la exercitiu.


Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  15.09.2011 10:26 
produs Relaxare
Vreau sa va recomand un produs foarte bun pentru relaxare http://www.iherb.com/Free-Doctor-s-Best-Suntheanine-L-Theanine-150-mg-10-Veggie-Caps/38909?at=0 Puteti lua monstra gratuit. In plus, daca doriti sa mai comandati gratuit si altceva in valoare de 5 usd(sau o reducere de 5 dolari din costul unui produs) folositi codul HUJ019. Transportul e de 4 usd pana in Romania si ajunge in cca 9 zile. Eu am mai luat de pe site-ul respectiv Melatonina, Triptophan tot pentru relaxare. In plus, sora mea ia frecvent CLA, produse pentru slabit, vopsele naturale pentru par care nu se gasesc la noi, la un pret mult mai avantajos. E cel mai mare magazin online de produse naturiste.
Spune-ti parerea
* cod Greu de citit?
Regenerare cod

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie