Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Relaxare
Home > Stil de viata > Psihologie > Relaxare > Metode de relaxare

Metode de relaxare

Daca te simti stresat inseamna ca ai probleme cu somnul, probleme de concentrare, inseamna ca nu poti gandi pozitiv si nu te simti bine in pielea ta. Organismul tau iti trimite semnale ca se simte stresat prin intermediul durerilor de cap, al indigestiilor, al durerilor de stomac sau prin oricare alt semn. Mesajul este clar: ai nevoie sa te relaxezi. Iata cateva idei pentru lupta antistres.

Psihologie

Da dovada de un maxim de creativitate cu ajutorul metodei Six Thinking Hats
Top Sanatate iti recomanda
·Pledoarie pentru coregrafia energiei vitale
Trei discipline chineze antice te invata sa lupti cu succes impotriva "umbrelor" ce-ti ameninta sanatatea si vigoarea.
Vorbeste pozitiv cu tine insuti

Vorbind pozitiv cu tine insuti iti influentezi puterea interioara de a face fata situatiilor neprevazute si mai putin placute; te ajuta sa decizi cum sa reactionezi in fata stresului. Cand aplici latura opusa - gandirea negativa, autocritica - automat iti determina stresul sa avanseze in grad.


Cum sa faci acest lucru?

  • Spune-ti lucruri pozitive in fiecare zi - Sunt bun la...; Totul merge bine; Ma simt impacat cu mine insumi etc;
  • Imagineaza-te intr-o situatie pozitiva - ii prezinti un proiect sefului tau, care este foarte multumit, drept urmare te felicita si te incurajeaza sa-ti exprimi ideile si propunerile;
  • Aminteste-ti lucruri pe care le-ai facut foarte bine in trecut si care au fost urmarile - ai fost promovat datorita ultimelor lucrari pe care le-ai facut;
  • Iti poti face o caseta pe care sa te inregistrezi spunand lucruri pozitive si relaxante.


Relaxarea

Ce gasesti a fi relaxant?

  • Dansul, artele, meditatia, pescuitul, plimbarile alaturi de prieteni, lectura unei carti, muzica, discutiile cu un prieten sau sportul?
  • Ce parere ai in legatura cu masajul?
  • Poate in cazul tau merge yoga sau un curs de tai chi;
  • Ceaiurile de plante te pot destinde destul de mult;
  • Ce zici de o baie calda, cu o spuma de baie reconfortanta, in compania lumanarilor sau a betisoarelor parfumate?

Gandeste-te la lucruri relaxante pe care le poti face si incearca sa le incluzi rutinei cotidiene sau macar rutinei sfarsitului de saptamana. Exista si metode de relaxare care-ti ocupa din timpul zilnic numai cateva minute. Acestea pot fi folosite in locuri si situatii diferite. De exemplu poti sa-ti rezervi cateva minute destinate relaxarii daca te simti coplesit de treburile de la locul de munca.

  • Respiratie profunda - insipra cat mai adanc si apoi expira foarte lent, concentrandu-te sa lasi muschii organismului sa se relaxeze.
  • Focalizeaza-ti respiratia - trage aer cu putere in plamani si, in timp ce expiri, adreseaza-ti diferite incurajari - "Relaxeaza-te" sau "Sunt calm".
  • Intinde-te - ridica-ti bratele deasupra capului, trage de ele si intinde-te; intinde orice parte a corpului care are nevoie de acest lucru;
  • Fa exercitii de vizualizare - imagineaza-ti un loc minunat in care sa te simti excelent; tine cont ca depinde numai de tine schitarea lui pana la detaliere - ce vezi, ce vrei sa auzi, ce mirosi, ce simti.


Exercitiu simplu de meditatie

  • Pregateste-te sa stai confortabil si sa-ti constientizezi fiecare inspirare-expirare.
  • Incepi sa numeri dupa fiecare respiratie. Inspirare-expirare 1, inspirare-expirare 2,..., pana cand ajungi la 10 si o iei de la inceput. Daca te incurci, ia-o de la inceput. Fa acest exercitiu timp de cateva minute si concentreaza-te la aerul care intra si paraseste organismul tau.
  • In cazul in care diferite ganduri sau zgomote apar in mintea ta, observa-le, lasa-le sa treaca si reintoarce-te la exercitiu.


Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  15.09.2011 10:26 
produs Relaxare
Vreau sa va recomand un produs foarte bun pentru relaxare http://www.iherb.com/Free-Doctor-s-Best-Suntheanine-L-Theanine-150-mg-10-Veggie-Caps/38909?at=0 Puteti lua monstra gratuit. In plus, daca doriti sa mai comandati gratuit si altceva in valoare de 5 usd(sau o reducere de 5 dolari din costul unui produs) folositi codul HUJ019. Transportul e de 4 usd pana in Romania si ajunge in cca 9 zile. Eu am mai luat de pe site-ul respectiv Melatonina, Triptophan tot pentru relaxare. In plus, sora mea ia frecvent CLA, produse pentru slabit, vopsele naturale pentru par care nu se gasesc la noi, la un pret mult mai avantajos. E cel mai mare magazin online de produse naturiste.
  04.09.2011 20:26 
relaxare
un articol interesant.
  08.08.2011 19:06 
mancare si dragoste
mancati bine si faceti dragoste...nu e nici greu nici complicat.o dieta echilibrata va da energie mentala si fizica.actul sexual in sine ajuta la eliminarea stresului mai mult decat va asteptati....
  19.02.2011 13:45 
placut
voi incerca chiar acum , sper sa reusesc va rog sa mai puneti pe sait si alte idei de relaxare sau alta metoda de meditatie .Este un articol minunat si chiar am incredere in asa ceva
  03.02.2011 20:40 
BRAVO!
Felicitari! Bravo!
  21.01.2011 17:54 
multumesc de ajutor
Va multumesc mult de ajutor chiar este adevarat!!!Eram depresiv si nu mai ma suportam! MULTUMESC
  21.01.2011 17:53 
,
Multumesc mult pentru sfat este de mult ajutor!!!Eram stresat din cauza internetului si imediat ce v-am ascultat sfaturile m-am calmat rapid eram depresiv!!!
  08.06.2010 15:33 
sfaturi pe pielea mea
am avut si eu probleme atacuri de panica din cauza stresului am consultat mai multi medici dar fara nici un rezultat pana m-am dus cu o prietena la salina.dupa ce am facut vreo 4 sedinte am inceput sa imirevin am facut tot tratamentul recomandat adica 10 sedinteabia astept sa merg din nou fac pauza 28 zile www.salinadinoras.ro
  23.04.2010 07:04 
Cred in reusita
Am mai avut probleme de ingrijorare serioasa.Am reusit mai mult sau mai putin sa le depasesc.De aceea cred in ce scrie in acest articol si voi increca din nou.Sfaturile sint bune.
  22.04.2010 12:33 
hai la mine
"parerea mea...conteaza?da pentru mine in primul rand...ma simt stresata si parca nimic nu ma multumeste..sunt obosita...nervoasa...plictisita...parca sunt...sa zicem...nefericita...poate e prea mult zis asa...ma cert des...nu-mi convin multe lucruri...vreau o metoda sa ies din starea asta...nici nu ma pot odihni cum trebuie...vreau sa ies efectiv din starea asta...vreau sa rad tot timpul...vreau sa ma bucur de tot ce ma inconjoara...ma poate ajuta cineva?" da te ajut eu.....vino la mine si te ajut sa iesi din starea ta, dupa un ciocan bine tintit n-o sa mai stii de nimic
  12.04.2010 18:02 
fsehfzsufg
Chiar functioneaza aceste pareri si eu chiar nu mai sunt asa stresata! Multumesc
  21.07.2009 14:47 
relaxare
Karma Massage oferă servicii complete de masaj de relaxare, masaj erotic, erotic body massage în Bucureşti, Romania. Karma Massage care încă de la început şi-a demonstrat profesionalismul şi a oferit calitate prin serviciile prestate, se impune şi în acest moment ca lider în Bucureşti în ceea ce priveşte masajul fie el erotic, de relaxare sau erotic body massage. În acelaşi timp masseusele noastre se pot deplasa şi la hotel, putând astfel să vă bucuraţi de intimitatea camerei dumneavoastră de hotel. Ca urmare vă asteptăm să apelaţi la serviciile noastre şi nu uitaţi, suntem mereu la dispoziţia dumneavoastră, 24 de ore pe zi. Masajul poate fi acum, cu ajutorul nostru, o experienţă plină de senzualitate. Nu rămâne decât să vă alăturaţi nouă în fiecare zi când aveţi nevoie de relaxare sau de un moment de explorare a propriei intimităţi. Salonul nostru de masaj este situat chiar in centrul Bucurestiului putând ajunge oricând în maximum 30 de minute la dumneavoastră acasă sau în camera de hotel.
  01.07.2009 15:53 
recomand picaturi transformate in pahare de 3-4 ori pe zi, fabricate din extract de struguri storciti cu piciorul.in cazul supradozei poate aparea mahmureala pentru care se recomanda alte pahare.daca nu functioneaza mariti doza!:D
  21.06.2009 20:10 
...
parerea mea...conteaza?da pentru mine in primul rand...ma simt stresata si parca nimic nu ma multumeste..sunt obosita...nervoasa...plictisita...parca sunt...sa zicem...nefericita...poate e prea mult zis asa...ma cert des...nu-mi convin multe lucruri...vreau o metoda sa ies din starea asta...nici nu ma pot odihni cum trebuie...vreau sa ies efectiv din starea asta...vreau sa rad tot timpul...vreau sa ma bucur de tot ce ma inconjoara...ma poate ajuta cineva?
  28.03.2009 14:58 
relax
ma relaxez numai daca ascult muzica sau cand ma duc la bunici la tara. acolo uit de toate grijile care ma apasa.
  24.03.2009 14:31 
mod de relaxare
Singurul mod in care ma pot relaxa, este sa ma intind in pat si sa privesc cerul instelat (http://www.spaceart.ro) in acel moment, parca intru in alta lume unde uit toate problemele din acea zi. Va garantez.
  02.02.2009 16:06 
moduri de relaxare
bune metode, sper sa fie de folos tuturor
  17.11.2008 18:51 
Moduri de relaxare
Sunt metode bune de relaxare prin care scapi de stres si te ajuta sa faci fata lucrurilor peste care simti ca nu poti sa le faci fata.
  03.11.2008 10:55 
Incercati, chiar ajuta.
  17.08.2008 15:39 
cocan
Este adevarat ce spuneti.
  30.05.2008 15:06 
buna
Si eu fac parte din categoria oamenilor stresati. acum iau niste picaturi "remediu bach". Pentru colesterol este bun extractul din muguri de maslin... mama mea l-a avut mare si dupa doua luni de tratament i-a scazut.
  12.05.2008 18:06 
Salut
Si eu sunt tare stresata, am nervi in cap, si nu ma pot relaxa... sunt tare speriata, pt ca am colesterolul mare, si sa nu patesc ceva... cer ajutor prin sfaturi.
  27.01.2008 22:59 
Stres
Sincer sunt o persoana foarte stresata. Am dureri de spate zilnic dar ma relaxam prin sport dar imi ocupa timpul si nu mai ma timp de scoala si trebuie sa aleg intre santatate si scoala. Parerea mea sincera este ca acest caz intareste parerea mea ca "Scoala Distruge". Cati copii inainte sa mearga la scoala erau buni si dupa gimnaziu vezi ca sunt golani?!
  13.12.2007 14:23 
Elimina stresul
Iata cateva din metodele mele: -plimbari lungi alaturi de o persoana apropiata; -muzica si dansul; -discutii pe teme pozitive.
  22.06.2007 11:38 
am nevoie
Sunt foarte stresat si am nevoie de o metoda de concentrare imi simt organismul foarte obosit si creierul la fel si nu mapot concentra si nu stiu ce sa fac va rog ajutati-ma
  13.06.2007 16:53 
relaxarea
In yoga,relaxarea isi face simtite rezultatele dupa vreo 3 luni de practica zilnica dupa un program bine stabilit. Sugestiile oferite pe acest site sunt frumoase si binevenite insa bineinteles ca necesita perseverenta pentru a deveni utile. Nu este usor sa renuntam la un mod de viata chiar daca am constientizat ca este gresit.
  19.03.2007 22:42 
vointa
lipseste vointa
  03.03.2007 22:24 
Nu pot!!!
Salut! am 18 ani. si. Nu pot sa ma pacalesc, hai sa zicem k p altu l-as putea pacali in legatura cu o incurajare, dar pe mine insumi nu ma pot pacalii!! cum ar fi "ma simt impacat cu mine insumi..." cum pot sa-mi zic eu asta, cand eu am tiparit in minte ca nu e asa, si orice incercare e in zadar... pur si simplu nu pot sa mi-o repet...(replica)
  08.11.2006 21:13 
buna
eu fac asemenea exercitii de fiecare data cand ma simt obosit s-au am insomnii,ma ajuta foarte mult sa dorm linistit,da cred ca este un sfat foarte bun
  23.05.2006 10:35 
stres
am aplicat aceste metode si chiar au rezultate
  06.02.2006 01:44 
relaxare prin muzica
buna.acum doi ani am lucrat la o fabrica si eu si sotul meu.lucram in trei schimburi si era foarte obositor si stresant.cand ajungeam acasa de la servici aproximativ jumatate de ora ne intindeam pe pat si ascultam muzica de relaxare(VANGELIS).numai asa ne puteam reveni dupa opt ore de stres.
  31.01.2006 14:05 
depinde de puterea de concentrare
Buna ziua, in mare parte aveti dreptate am incercat si eu cei drept nu a prea tinut, din cauza ca sunt foarte stresata, nu dorm foarte mult, lucrez cam 13-14 ore pe zi mai putin de 13niciodata, cel putin in ultimul an, adevarul e ca nu stiu ce sa ma mai fac, am pic jos de 3 ori asta vara, nu reusesc sa ma mai relaxez, am incercat bcu gandirea pozitiza, cu masaj cu metoda dumneavoastra dar nu pre tine niciuna daca ati avea un al sfat pentru mine va-s fii recunoscatoare.va multumesc
  30.01.2006 22:52 
chiar te relaxezi
daca te tii chiar te relaxezi, numai ca trebuie sa mananci sanatos, sa nu bei toate prostiile, etc.
  30.01.2006 18:20 
relaxare
habar am.sunt nrrvoasa tat timpul.orice lucru cu care nu sunt d acord ma enrveaza.credeti k asta o sa mearga?
  19.01.2006 17:49 
parerea mea
sunt bune exercitiile de relaxare, dar pe langa ele trebuie sa avem o alimentatie echilibrata:cate putin din fiecare
  19.01.2006 17:49 
buna
e ceva de care chiar am nevoie,desi recunosc uneori mi-e tare lene,si ma dau batuta.stiu ca are rezultate,am incercat,trebuie doar multa rabdare si timp.e minunat acest site si are de toate firii mele romantice.va multumesc ca existati...si va pupic!
  19.01.2006 17:49 
Interesant articol
A sosit la momentul potrivit acest articol, chiar aveam mare nevoie de un sfat referitor la stres. Cred ca este foerte indicatpentru cineva stresat. De fapt toate articolele voastre sint interesante. Iar in ceea ce o priveste pe Rada s-ar putea sa aiba nevoie si de cineva specializat, eu zic ca nu i-ar strica sa consulte un medic psiholog poate problemele ei sint mai deosebite si dupa parerea mea un specialist te poate ajuta foarte mult. Cu drag , Mariana
  19.01.2006 17:49 
salut
am incercat toate metodele sa stiti ca merge , dar cind te prind stresurile sau nervii e greu sa-ti aduci aminte de metodele de cal mare sau relaxare, eu am probleme permanent noapte ,pot dormi dar mi se inclesteaza gura , si e tare strasnik nu stiu ce sa fac daca ziua poti controla atunci cum ramine in timpul somnului. pa
  19.01.2006 17:49 
buna
ma bucur ca articolele de la psihologie medicala au fost dezbatute pt ca sunt probleme care reprezinta un adevarat infern pt bolnavi
  19.01.2006 17:49 
Super articol
L-am citit si mi-a dat de gandit... Multumesc de sfaturi! O sa incerc sa vad daca ar efect asa cum se spune in teorie... am impresia sa cred ca DA!
 

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie