Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Stiri
Home > Stiri > Medicamentele antiacneice determina cresterea colesterolului

Medicamentele antiacneice determina cresterea colesterolului

Miercuri, 23 August 2006
O treime dintre pacientii care folosesc tratamentul antiacneic cu Roaccutane au observat o crestere a colesterolului si peste 40% dintre acestia au intampinat o ridicare a nivelului trigliceridelor din sange, potrivit rezultatelor unui studiu.
Aceste efecte adverse erau cunoscute de catre doctori, insa primele rapoarte au aratat ca un numar redus de persoane sunt afectate de acestea. "Acesta este o reactie adversa de care stiam inca de la inceput. Am monitorizat pacientii inca din prima zi cand a aparut medicamentul pe piata. Singurul lucru diferit este numarul crescut al pacientilor cu un nivel peste limita normala de colesterol si trigliceride, fata de numarul estimat", sustine Dr. Stephen Stone.

De asemenea, cercetatorii au descoperit ca o persoana din 10 care folosesc Roaccutane prezinta o crestere a nivelului de enzime. "Daca rezultatele testelor sunt anormale, nu poate fi considerata neaparat o greseala medicala. Sunt doar teste de laborator, nu atacuri de inima. Isotretinoin este indubitabil cel mai eficient tratament antiacneic pentru acneea severa. Nu putem sa trecem cu vederea faptul ca isotretinoin este cea mai importanta descoperire in dermatologie in ultimii 30 de ani", sustine Dr. Lee Zane.

Roaccutane este cel mai eficient tratament antiacneic de pe piata farmaceutica, rezolvand peste 89% dintre cazurile de acnee. Insa, prezinta si efecte adverse precum defecte la nastere (in cazul femeilor care au urmat tratamentul in timpul sarcinii).
Sursa: Stiri24
de Ioana Marosan

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie