Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Stiri
Home > Stiri > Consumati lichide ca sa nu faceti depresii

Consumati lichide ca sa nu faceti depresii

Vineri, 5 August 2005
Sangele devine vascos, apar nevroze, muschii nu mai functioneaza bine

Lipsa apei in corp face organismul sa functioneze la „turatie” redusa. Sangele scade in volum, incepe sa devina dens si sa circule greu. Sunt afectate in special zonele periferice. „Daca nu se consuma cel putin 1,5 litri de apa pe zi, sangele devine vascos, iar organele nu mai reactioneaza la maximum”, spune dr. Doru Cristian Gavrila, medic internist la Policlinica nr. 2 din Braila.
Specialistii avertizeaza ca, fara apa, sunt in pericol si secretiile interne ale organismului, care scad si ingreuneaza digestia, provocand, de cele mai multe ori, constipatie si senzatia de uscaciune in gura. Cele mai expuse sunt persoanele cu probleme renale. „Daca urina se concentreaza, pot aparea crize renale si usturime la mictiune, de aceea este mai bine sa prevenim asta prin consumul de apa”, explica dr. Gavrila.

Muschii nu mai dau randament

Ca sa functioneze bine, muschii au nevoie de sange sanatos. Asta inseamna ca organismul trebuie sa primeasca apa in cantitate suficienta pentru a evita formarea sangelui vascos, responsabil de gradul de motricitate scazuta. „O solutie pentru cei care nu obisnuiesc sa bea prea multa apa ar putea fi o alimentatie bazata pe consumul de fructe si zarzavaturi, din care sa lipseasca dulciurile, fainoasele si carnea. In felul acesta, va fi reglat si tranzitul intestinal si se va evita constipatia”, spune dr. Gavrila.
Oboseala musculara poate fi urmata de cea psihica, manifestata printr-o lipsa de chef inexplicabila, spun specialistii. „Pe fondul deshidratarii, caldura excesiva poate accentua nevrozele sau depresiile, in cazul persoanelor cu probleme psihice, dar si la populatia normala apar semne atipice de comportament”, a observat psihologul Margareta Dinca. Ea spune ca deshidratarea poate avea un impact negativ crescut asupra substantelor cerebrale, ceea ce face, de multe ori, ca persoanele calme si linistite sa devina brusc agresive, irascibile, agitate.

Nu faceti dusuri in nestire

In zile caniculare, dusurile relaxeaza. Dermatologii spun insa ca e bine sa nu fie folosite din abundenta, pentru ca pot afecta pielea. Nu folositi sapunul sau gelul de dus la fiecare spalare: pielea se degreseaza, devine mai sensibila si capata un aspect neplacut. Pentru a verifica gradul de hidratare a organismului, spun specialistii, pielea poate fi prinsa intre degete si tinuta cateva secunde. „Daca pielea isi revine repede la starea initiala, inseamna ca este bine hidratata. In caz contrar, se impune cresterea consumului de apa”, ne-a sfatuit dr. Catalin Popescu, dermatolog la Spitalul Colentina.

Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  16.09.2011 13:47 
VzmHWFIPMmDl
I found just what I was nedeed, and it was entertaining!
Spune-ti parerea
* cod Greu de citit?
Regenerare cod

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie