Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Prevenire
Home > Afectiuni si boli > Ginecologie > Prevenire > Ce e "bine" si ce e "rau" pentru igiena intima

Ce e "bine" si ce e "rau" pentru igiena intima

Modul sanantos de intretinere a igienei intime se ascunde, in constiinta publica, intre obiceiuri vechi din popor si mode "de sezon". Fiind un subiect care nu se discuta deschis in mod uzual, multe femei si multi barbati se intreaba care este conduita corecta de igiena intima, care le face bine. Dr Iuliana Baltes, doctor cu 15 ani de experienta in planificare familiala, ne explica cum ar trebui sa-si intretina fiecare dintre noi igiena intima, dupa ultimile cunostinte ale medicinei.

Pentru barbati e mai usor

Ei nu au un mediu favorabil dezvoltarii germenilor si nu risca sa se contamineze de la materiile fecale. Singura "dificultate" de igiena este decalotarea organului sexual pentru o toaleta completa.
Se stie ca circumcizia poate fi o masura eficienta de prevenire a infectiilor.

In ceea ce priveste legenda - cand e mai bine sa te speli pe maini: inainte sau dupa ce urinezi - Dr. Baltes recomanda solutia corecta din punct de vedere medical: " si inainte si dupa".

Barbatii trebuie sa fie atenti la o eventuala roseata, la umflaturi, vezicule, si alte modificari suspecte de pe tegumentul penisului, fiindca de obicei reprezinta primul semn al unei boli venerice. 

  1 2 3  
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  10.02.2012 11:21 
fericita
buna, si eu am fost diagnosticata cu candida albicans si ginecologul mi-a dat 4sau5 tratamente,degeaba.Pana la urma mi-a spus ca nu ma voi scapa de ea decat dupa ce voi naste[natural] pt.ca atunci ,,se desprinde microbul''.Nu stiu daca chiar asa a fost dar cert e ca am scapat de ea dupa nastere.
Spune-ti parerea
* cod Greu de citit?
Regenerare cod

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie