Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Stiri
Home > Stiri > Cacaua creste nivelul colesterolului "bun"

Cacaua creste nivelul colesterolului "bun"

Miercuri, 14 Martie 2007
Un consum zilnic de cacaua poate determina cresterea colestrolului "bun" (HDL), potrivit unui studiu recent efectuat
O echipa de cercetatori japonezi au efectuat un experiment, avand ca si subiecti 25 de barbati cu un nivel normal sau mediu de colesterol si carora nu li s-a administrat in prealabil medicamente, antioxidanti sau suplimente nutritive.

Participantii aveau o greutate corporala normala si nu obisnuiau sa consume mult alcool. Dupa cateva probe de sange si urina atent analizate, specialistii i-au impartit pe participanti in doua grupuri: primilor li s-a administrat timp de 12 saptamani o bautura dulce cu un continut ridicat de cacao, iar cei din al doilea grup au primit o bautura dulce, insa faca cacao. Pentru eficienta maxima, cercetatorii au cumparat boabele de cacao si le-au prajit si le-au macinat in laborator.

De asemenea, au analizat pudra de cacao pentru a fi siguri ca nu a fost alterat nivelul antioxidantilor in timpul procesarii boabelor. Dupa aceasta perioada, rezultatele au aratat o crestere a nivelului de colesterol "bun" cu pana la 24% in cazul participantilor din primul grup si doar 5% pentru cei din al doilea grup.

Cacaua contine antioxidanti numiti polifenoli, care ar fi responsabili de rezultatele obtinute in urma studiului. Insa, cercetarea nu dovedeste ca numai cacaua ar fi singurul motic pentru cresterea nivelului de colesterol "bun" si se recomanda o dieta echilibrata cu un aport de polifenoli si din fructe, ceai, vin si legume.
Sursa: Stiri24

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie