Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Stiri
Home > Stiri > Atacul de panica se poate trata si prin hipnoza

Atacul de panica se poate trata si prin hipnoza

Miercuri, 5 Octombrie 2005
Atacul de panica este o modalitate extrema prin care corpul raspunde la stres. Este o manifestare in-ten-sa de anxietate, care a-pare pe neasteptate. Simpto-me-le cuprind palpitatii, res-piratie rapida, tremuraturi, transpiratie, dureri in piept, bufeuri, senzatia de teama pu-ternica si imposibilitatea de a te controla.

 "Pacientul are impresia ca nu poate scapa de aceasta stare de disconfort. Atacul este de scurta durata, de la cinci la douazeci de minute", ne-a declarat prof. dr. Ion Dafinoiu de la Universitatea ,Alexandru Ioan Cuza", din Iasi.

Victimele atacului de panica sunt terorizate de posibilitatea revenirii acestuia, el producandu-se din nou prin autosugestie. Atacul de panica poate afecta serios increderea in sine, dorinta de a iesi in lume si de a te bucura de viata, ducand uneori la depresie. Aceste persoane incearca sa se izoleze pentru a evita revenirea atacului.

Rezolvarea este o combinatie intre chimioterapie si psihoterapie. Prin psihoterapie, pacientul in-vata tehnici de autocontrol si lucreaza cel mai mult la imaginea de sine, care este che-ia rezolvarii. Procesul este de o durata medie, intre 12 si 15 sedinte, si deseori se foloseste hipnoza pentru desensibilizarea pacientului in raport cu cauzele care au provocat atacul", ne-a explicat prof. dr. Ion Dafinoiu.
Sursa: Adevarul
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  08.05.2008 16:01 
am nevoie de ajutor!
nu am bani,nu lucrez decat cu ziua unde gasesc,am dus o viata terorizata,am luat multi ani si iau xanax iar acum mi s-a prescris seroxat,vreau sa fac hipnoza si psihoterapie dar nu-mi permit cine ma poate ajuta?
Spune-ti parerea
* cod Greu de citit?
Regenerare cod

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie