Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Stiri
Home > Stiri > Albul trateaza depresiile sezoniere

Albul trateaza depresiile sezoniere

Joi, 4 August 2005
Terapii alternative

Jeturile de lumina alba folosite in cromoterapie pot ajuta pacientii sa isi imbunatateasca autocontrolul, sa le creeze o stare de multumire, siguranta si echilibru general. Aceasta terapie este indicata pentru tratarea depresiilor afective sezoniere. Albul limpezeste gandurile, stimuleaza gandirea ordonata, creste energia si creeaza o stare de armonie.
Este contraindicata folosirea unei lumini puternice, orbitoare, deoarece pot aparea valori mai ridicate ale hormonilor de stres si diverse stari de iritare. In timpul expunerilor, pacientii nu trebuie sa poarte haine de culoare neagra, deoarece zonele pe care vor sa le trateze vor fi mai greu de penetrat de catre lumina transmisa de laser. Expunerea trupului neacoperit este cea mai avantajoasa metoda, spun specialistii, atata vreme cat asigura confortul psihic al pacientilor.
Fiind simbolul puritatii, albul poate trezi in oameni dorinta de a stabili sau restabili relatii intime, bazate pe fidelitate, care sa ofere implinire si fericire in plan familial. Cei care vor incheia sedintele de cromoterapie prin expunerile la lumina alba vor fi activi si isi vor asigura o stare de liniste si relaxare.


Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie