Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Home > Articole
1 2 3 ... 5 6 7
Psihoterapie versus medicamente
Ianuarie 28, 2009
Psihoterapia este, se stie, o modalitate de a te echilibra interior si de a gasi raspunsuri care sa te ajute sa faci alegeri potrivite, cu mai mult respect fata de propria persoana si cu mai putina suferinta.

Depresia de sarbatori: o realitate a fiecarui an
Decembrie 22, 2008
Pentru o persoana singura sau cu probleme, fericirea sau starea de bine pot deveni niste obiective de nerealizat, la care nici nu indrazneste sa se gandeasca. Mai degraba, tot ce isi doreste este o stare de confort sau de liniste (interioara, de cele mai multe ori). Insa, in preajma sarbatorilor,...

Cum iti dai seama ca suferi de oboseala cronica?
Octombrie 14, 2008
Fiecare din noi are momente in care se simte obosit. Muncim mult sau facem lucruri care nu ne fac placere si care ne obosesc, ne straduim sa avem performante ridicate si atunci ne suprasolicitam. Apoi dormim cateva zile mai bine, stam de vorba cu un prieten sau iesim putin din oras si asta ne ajuta...

Consecintele psihologice ale tinitusului
August 26, 2008
Tinitusul este un simptom, despre care anumiti specialisti spun ca este strict psihologic, altii ca este neurologic. Pentru a descoperi "ascunzisurile" acestui simptom am discutat cu psihoterapeuta Lena Rusti.

Malformatiile cardiace congenitale: efecte psihologice
Iulie 28, 2008
Ne referim astazi la acele afectiuni cardiace cu care copilul se naste. Ele sunt de mai multe tipuri si gravitatea lor este diferita. In functie de tipul lor, afecteaza functionarea inimii, circulatia sangelui si au diferite consecinte asupra functionarii organismului.

"Gura de lup" sau palatoschizis
Iulie 09, 2008
Se numeste palatoschizis si consta intr-o despicatura a palatului dur si a valului palatin. Palatur dur si valul palatin formeaza impreuna cerul gurii care la acesti copii este despicat. Este vorba despre o malformatie din nastere care apare singura sau insotita de altele, cum ar fi "buza de...

Enurezisul infantil
Iulie 09, 2008
Un diagnostic auzit foarte frecvent dar ale carui cauze raman adesea neexplorate, fie ca este vorba despre enuresis diurn sau nocturn, primar sau secundar, imposibilitatea copilului de a-si controla sfincterul uretral, a-si retine urina pana ajunge la baie sau a nu avea senzatia ca ii "vine sa...

Obezitatea la copil si adolescent
Iulie 08, 2008
Obezitatea se caracterizeaza printr-un exces de greutate si marirea testului adipos. Consecintele se rasfrang atat asupra sanatatii, multe functii ale organismului fiind ingreunate, cat si din punct de vedere estetic.

Sindromul de moarte subita a sugarului
Iulie 04, 2008
Este vorba despre incetarea vietii unui copil mai mic de un an din cauze pana acum necunoscute. Moartea este mai frecventa intre 3-6 luni si cercetarile au incercat sa scoata in evidenta diferite corelatii si evenimente care ar avea o contributie, dar pana acum nimic nu este concludent.

Tulburari ale menstruatiei la adolescenta
Iulie 04, 2008
Ttulburarile ciclului menstrual nu sunt rar intalnite in timpul pubertatii si adolescentei, dar in schimb sunt nu sunt tratate foarte des atat din punct de vedere medical, cat si psihologic, considerandu-se in mod gresit ca "trec cu varsta".

1 2 3 ... 5 6 7

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!

Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie