Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Home > Articole
1 2
SIDA poate fi invinsa cu tratament neintrerupt
Decembrie 03, 2009
33,4 milioane de persoane infectate HIV traiesc mai mult datorita efectelor benefice ale terapiei antiretrovirale. Numarul deceselor SIDA a scazut cu peste 10% in ultimii cinci ani, odata cu accesul mai multor persoane la tratament.

3 terapii noi pentru bolnavii cu HIV si hepatita B
Octombrie 20, 2009
Pentru bolnavii infectati cu HIV si/sau virusul hepatitic B sunt disponibile trei medicamente noi de ultima generatie care au un profil de siguranta foarte bun, anunta medicii specialisti in boli infectioase in cadrul unei conferinte de presa care anunta lansarea acestor tratamente.

"Nedetectabil" - cuvant care aduce speranta pacientilor cu HIV/SIDA
Mai 08, 2009
"Nedetectabil" este un termen care aduce multa speranta in sufletul pacientilor cu HIV/SIDA si asta pentru ca inseamna ca nu exista niciun risc pentru pacient de a dezvolta infectii grave.

Peste 50% dintre persoanele infectate cu HIV sunt femei
Octombrie 22, 2008
De la primele cazuri de SIDA raportate in 1981, infectia a crescut la proportii pandemice. Conform informatiilor publicate de OMS si UNAIDS, la sfarsitul lui 2007 traiau peste 33,2 milioane persoane cu HIV / SIDA, numarul femeilor infectate reprezentand mai mult de 50% din total si 2,5 milioane...

Toate gravidele vor face testul HIV/SIDA
Octombrie 10, 2008
Toate femeile insarcinate din Romania vor fi testate pentru depistarea unei eventuale infectiii cu HIV. Proiectul, demarat de ministerul Sanatatii, este sustinut si de Institutului de Boli Infectioase "Matei Bals" din Capitala.

Un nou medicament impotriva SIDA
Septembrie 05, 2008
Un nou medicament impotriva SIDA cu ajutorul caruia sansa recuperarii pacientului este de 80% indiferent de gradul infectiei pacientului a fost lansat si in Romania. Prezista (darunavir) este un inhibitor de proteaza (IP) indicat in asociere cu alte medicamente antiretrovirale pentru tratamentul...

Aspecte psihologice in infectia HIV/SIDA
Iulie 29, 2008
Indiferent de varsta persoanei infectate, HIV/SIDA afecteaza intreaga familie. Oamenii se opun si rezista natural la schimbari legate de ei insisi sau de cei pe care ii iubesc, cu atat mai mult cu cat HIV/SIDA semnaleaza schimbari severe in existenta individului, asociate mai devreme sau mai tarziu...

HIV/SIDA
Iunie 25, 2008
HIV reprezinta acronimul denumirii in limba engleza a virusului Human Immuno-Deficiency Virus, adica virusul imuno-deficientei umane. HIV este virusul care duce la SIDA, insa cu toate ca HIV duce la SIDA, o persoana poate fi infectata cu HIV multi ani fara sa dezvolte SIDA.

Noutati in terapia HIV
Iunie 19, 2008
Agentia Europeana a Medicamentului acorda aprobarea definitiva pentru un nou inhibitor de proteza HIV, tipranavir (Aptivus�). Boehringer Ingelheim a anuntat recent ca a primit autorizatia definitiva de punere Pe piata din partea Agentiei Europene a Medicamentului (EMEA) pentru inhibitorul de...

Care sunt simptomele herpesului genital?
Iunie 13, 2008
Herpesul genital este o infectie cauzata de virusul herpes simplex - VHS. Exista doua tipuri de VHS si ambele pot cauza herpesul genital (cel mai frecvent fiind VHS 2).

1 2

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!

Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie