Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Frumusete & ingrijire
Home > Stil de viata > Frumusete & ingrijire > 10 ingrediente cosmetice daunatoare

10 ingrediente cosmetice daunatoare

Incerci sa vanezi produsele cosmetice cu mai multe ingrediente naturale decat sintetice? Pentru aceasta trebuie sa fii foarte atenta la componentele din lista de ingrediente in momentul in care vrei sa achizitionezi o lotiune, un sampon sau o crema de maini.
Din multitudinea de ingrediente mai mult sau mai putin nocive pentru sanatatea ta, expertii sunt de parere ca ar trebui excluse urmatoarele componente sintetice, pentru a fi inlocuite cu derivate naturale benefice.

1. Imidazolidinyl urea si diazolidinyl urea - sunt cele mai frecvente substante conservante folosite, dupa parabeni (compusi sintetici inclusi in aproape toate categoriile de produse cosmetice). Academia Americana de Dermatologie le-a etichetat drept principala cauza care determina aparitia dermatitei. Aceste doua substante sunt cunoscute si sub denumirea: Germall II (diazolidinyl urea) si Germall 115 (imidazolidinyl urea). Niciuna dintre ele nu are un efect antifungic si este necesara combinarea lor cu alte substante conservante. Aceste substante chimice sunt toxice pentru organism.

2. Methyl/propyl/butyl/ethyl paraben - sunt conservantii cei mai utilizati in industria cosmetica. Folositi pentru a inhiba dezvoltarea bacteriilor si pentru a prelungi valabilitatea produsului cosmetic, acestia sunt toxici. Studiile efectuate au aratat ca pe langa reactiile alergice si iritatii ale pielii, acesti parabeni se intalnesc in tesuturile tumorale ale femeilor care se confrunta cu cancerul mamar. Asadar, absorbtia lor in organism si acumularea in timp pot cauza cancer.

3. Uleiul mineral si derivatele sale (parafina si alte petrochimicale) sunt produse sintetice ale petrolului procesat chimic. Ele, de obicei, pot insuma 10% din produsul cosmetic si sunt considerabil folosite pentru pretul lor scazut, o mare stabilitate si o usoara integrare in orice formula. Cand sunt folosite in cosmetice, ele blocheaza porii si inhiba functiile naturale ale pielii. (Sursa: Korres) Este folosit in foarte multe produse (Uleiurile pentru bebelusi contin 100% ulei mineral!).

4. Sodium Lauryl Sulfate (SLS) - substanta sintetica folosita in majoritatea sampoanelor, spumantelor de baie si sapunurilor. Cauzeaza iritatii ale ochilor, ale pielii, caderea parului si alte reactii alergice. Este adesea "deghizata" intr-o substanta pseudo-naturala, prin explicatia ca "provine din nuca de cocos". Interactionand cu alte substante formeaza nitrati, care sunt recunoscuti ca si substante cancerigene.

5. Propylene Glycol - este un element standard pentru majoritatea extraselor din plante. Este sintetic si a fost legat, in mod repetat, de un numar mare de alergii si reactii toxice. (Sursa: Korres).

6. Talcul - numeroase studii stiintifice au descoperit ca o aplicare frecventa a pudrei de talc in zona genitala este asociata cu o crestere a riscului de aparitie a cancerului ovarian.

7. Lanolina - emolient obtinut din lana oilor. Este folosita in compozitia rujurilor si a cremelor si poate provoca forme grave de acnee. De obicei, lanolina folosita in industria cosmetica este contaminata cu pesticide si insecticide.

8. Stearalkonium Chloride - substanta chimica folosita ca si ingredient in balsamul de par si in diferite creme. Este toxica si cauzeaza reactii alergice. Se sustine ca ar avea proprietati de hidratare si este mult mai ieftin si usor de folosit in compozitia balsamurilor de par decat proteinele si extractele din plante (care intr-adevar aduc beneficii pentru sanatatea parului).

9. Parfumurile sintetice - pot avea peste 200 de ingrediente in compozitia lor. Bineinteles ca nu ai cum sa afli care anume sunt acestea, din moment ce pe eticheta este precizat un simplu cuvant "Parfum/Fragrance". Cateva dintre problemele pe care le cauzeaza aceste parfumuri sunt: migrenele, ameteala, iritatii ale pielii, hiperpigmentare, tuse violenta, voma.

10. Vopselele sintetice - sunt folosite cu scopul de a "infrumuseta" aspectul compozitiei. Trebuie evitate cu orice pret. Le poti recunoaste deoarece sunt inscriptionate pe eticheta ca si FD$C sau D$C urmate de o culoare si un numar. De exemplu: FD$C Red No. 6 / D$C Green No. 6. Aceste vopsele sintetice sunt considerate a fi cancerigene. Daca pe produsul pe care tocmai intentionezi sa-l cumperi vezi inscriptionat acest lucru, mai bine renunta la el!

In concluzie este indicat sa cauti produsele care contin cele mai multe ingrediente naturale. Nu folosi cosmeticele care sunt colorate artificial. Samponul tau este verde, albastru sau roz? Contine parfumuri sintetice? Nu-l cumpara si vei vedea cum dispar unele probleme alergice cu care te-ai confruntat pana in acel moment.

de Ioana Marosan
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  23.12.2011 10:26 
Produse organize
Folosesc de ceva timp doar produse organice, fara conservanti chimici. O sursa foarte buna de aceste produse, d eund eputeti cumpara online este: www.naturissimo.ro
  21.12.2011 14:37 
Detalii despre algele marine brune LAMINARIA
Detalii despre beneficiile LAMIFAREN gasiti pe http://lamifaren.quantshop.ro.
  18.12.2011 12:01 
nu cred ca mai exista natural in ziua de azi
sunt perfect de acord ca produsele naturale sunt cele mai benefice pentru orice dar daca ne gandim cum cresc plantele in ziua de azi si uleiurile oare sunt procesate in asa fel incat sa fie suta la suta naturale si deci benefice cineva zicea ca foloseste smantana dar oare stim noi cum este produsa acea smantana si ce contine sau laptele care inainte avea garantie 2 zile si acum are 2 luni poate si mai mult oare laptele respectiv este original ? cred ca in ziua de azi natural nu mai poate gasi decat la bunica la tara care se ocupa de gradinarit fara sa adauge pesticide si alte chimicale sa i creasca plantele mai repede si mai frumos si la tara sunt multi tarani care folosesc fara sa stie tot felul de substante pentru ca asa ii invata pe ei patronul de magazinul de ierbicide si pesticide ca daca foloseste produsele lui plantele vor creste mai frumos si nu vor fi atacate de daunatori si etc in concluzie natural este f greu de gasit doar daca iti vei pune planta dorita in ghiveci si nici asa nu stii daca semintele sunt originale deci traim intr o era a contrafacutului si toti incerca sa ne atraga cu bio si natural parerea mea este ca daca intra devar plantele ar fi suta la suta naturale pamantul in care acestea cresc poate fi intoxicat sau apa de ploaie poate contine diversi compusi chimici care sunt daunatori deci natural este o pasare foarte rara in ziua de azi
  11.11.2011 15:01 
parabeni
cred ca suntem invadati de e-uri si de tot felul de substante nocive pentru organismul nostru.trebuie urgent sa luam masuri impotriva acestui razboi de supravietuire.ce se va intamla cu bietii nostrii copilasi care sunt incoltiti din toate partile de aceste otravuri mascate ca fiind substante naturale/dzeu sa ne fereasca de toate si sa ne dea intelepciune sa stim a ne ferim de parabeni si de fratii lui .va pup
  11.09.2011 00:50 
verificati asta
www.mysisel.com/adrianstoica
  30.06.2011 19:41 
cosmetice fara parabeni
buna tuturor. eu am gasit produse cosmetice fara parabeni pentru copii si si pentru adulti pe http://shop.bio-produse.ro/. sunt cosmetice organice foarte bune si fara urma de parabeni sau ftalati sau alte asemenea. mi-au fost recomandate de o prietena dupa ce am nascut, pentru ca nu vroiam sa folosesc pentru bebeul meu nimic care ar fi putut sa ii faca rau si stiam ca parabenii nu sunt deloc buni, nici pentru noi, ce sa mai zic pentru pielea lui. sint foarte multumita de ele si ii recomand tuturor.
  07.06.2011 11:29 
Cosmetice naturale si organice
Acum avem la indemana varianta cosmeticelor organice. Eu mi-am cumparat zilele trecute dintr-un magazinas din Complexul Timpuri Noi(piata Timpuri Noi), o crema de fat de la Essential Care, care este "curata". Si i-am mai luat si copilutului un gel de dus marca Bentley si niste nuci de sapun. Eu stau in zona si m-am bucurat tare mult ca s-a deschis un astfel de magazin langa mine. Preturile sunt accesibile.
  04.06.2011 15:27 
parafina nu este bune?
parafina nu este buna pentru piele?
  28.04.2011 15:21 
trist!
demachiantul integral Vichy 3 in 1 este bun? am vazut ca scrie pe eticheta "fara parabeni"
  28.04.2011 15:14 
trist!
demachiantul integral Vichy 3 in 1 este bun? am vazut ca scrie pe eticheta "fara parabeni"
  08.04.2011 10:27 
Parabenii
Buna! Știți ca la unele " medicamente" -suplimente alimentare destinate copiilor ( de la 6 luni) si adultilor contin parabenii renumiti ca fiind toxici? Ce ziceti de Septilin -Hymalaya care contine ca si conservanti 4 substante,toate sunt parabeni ( metil paraben de sodiu,propil paraben de sodiu,metil paraben,propil paraben)..........Si te intrebi de ce i-a aparut bebelusului bubite?!!!
  07.04.2011 20:02 
important
mastile de fata facute acasa sunt foarte bune si naturale cum ar fi galbenus de ou malai pentru gamajul fetei banana capsunile laptele sunt foarte bune dar multa lume spune ca nu sunt bune si nu au rabdarea sa faca asa ceva si le au intrat in cap ca acele creme de firma si scumpe sunt foarte bune total fals.cremele bune sunt cele de la plafar si sunt de elita si stiu foarte bine ceea ce sustin.iar o mare greseala o fac pustoaicele care nu sunt informate deloc si se iau la intrecere cu alte fete si iau cea mai scumpa crema din comert cum ar fi loreal sau multe firme de rahat sau daca cutia este colorata si arata bine ele zic ca sunt tare bune.sau daca miros bine si sunt super imparfumate sunt si bune este FALS FETELOR fiti atente ce cumparati inclin spre cremele de la plafar si mastile de acasa si veti avea un ten curat si luminos si hranitor nu va lasati pacalite de ambalaj fiti mai atente cu voi si dati va o mai mare importanta asupra voastra.trbuie sa aveti rabdare si veti fi foarte frumoase si naturale lumea a uitat de naturaletea chipului si tot ce a lasat dumnezeu nu trebuie sa dati banii cu ,carul pe panaramele de crema asa zisele de foarte bune
  01.03.2011 16:59 
AU MARE DREPTATE
Methyl/propyl/butyl/ethyl paraben si Sodium Lauryl Sulfate (SLS) - sunt pe lista nocivelor din "nivea diamond touch" . cele care nu ma cred pot sa cumpere si sa vada singure.
  23.02.2011 12:30 
substante chimice daunatoare
ma bucur ca tot mai multa lume constientizeaza problemele legate de substantele chimice daunatoare aflate in cosmeticele pe care le folosim zilnic. lista este buna, dar e doar un inceput. daca vreti sa aflati mai multe despre parabeni, SLS, triclosan, etc, puteti sa cititi si articolele postate pe bio-produse.ro. informatiile sint mult mai variate si mai detaliate.
  30.12.2010 21:28 
EXPERIENTE BENEFICE VERIFICATE IN TIMP
Am si eu 2 propuneri de sampoane de tip tratament pentru par: unul cu o combinatie unica de aloe vera si ulei de jojoba si altul cu infuzie de ceramide Satinique (acei solzisori din lipide care refac firul de par deteriorat din cauza vopselei, soarelui/frigului, feonului, stresului, lipsei de minerale). Eu am avut intotdeauna un par deosebit de des si frumos si am avut grija de el de-a lungul timpului, nu m-am spalat cu orice face doar spuma... Va pot da detalii celor interesati daca ma contactati direct pe ingrid.anastasescu@yahoo.com
  05.12.2010 22:41 
procente
cred ca procentele doar ne ajuta sa ne calmam in unele situatii. de ce, de exemplu, 15% dintr-un produs toxic intr-o crema sau altceva ni se pare putin, dar 15% sanse de a face un cancer ni se pare enorm? cremele si lotiunile sunt concepute in principiu pentru folosire zilnica, ceea ce e ingrozitor - sa te expui la cate 3 produse de ingrijire minim, zi de zi, an dupa an...unde ajugem in 20 de ani?? si totusi, optiuni avem in continuare putine in romania.
  27.11.2010 16:56 
produsele Lush
A folosit cineva produse LUSH? Ce parere aveti despre ele? Unele contin si Propylene Glycol, Sodium Stearate, kaolin...nu stiu ce sa mai cred. Astept parerile voastre...Multumesc.
  29.04.2010 19:34 
Produsele organice pe care le folosesc
Eu am descoperit produsele de la Sanctum, fara parabeni, aluminiu, petrochimice, uleiuri minerale etc.
  29.04.2010 17:32 
produse organice
eu folosesc cosmetice organice de la sanctum, nu contin parabeni, petrochimice, dioxine, aluminiu etc. In plus, sunt certificate de usda, ocf si sunt fabricate in australia.
  23.04.2010 15:01 
natural
Parerea mea este ca, deja, suntem niste mutanti si ne autodistrugem intr-un mod "filozofic". Stim cu totii ca progresul are o latura buna (de imbunatatire a nivelului de trai) si alta distructiva, care v-a duce la disparitia noastra ca specie. E trist, dar adevarat.
  24.03.2010 13:48 
buna.am ramas surprinsa sa aflu ca nu doar parabenii sunt daunatori.chiar imi cautam o crem de fata fara barabeni,dar acum nici nu mai stiu ce sa fac.oare exista in comert o crema de fata care sa nu contina toate aceste ingrediente daunatoare?
  24.03.2010 13:42 
buna.am ramas surprinsa sa aflu ca nu doar parabenii sunt daunatori.chiar imi cautam o crem de fata fara barabeni,dar acum nici nu mai stiu ce sa fac.oare exista in comert o crema de fata care sa nu contina toate aceste ingrediente daunatoare?
  23.03.2010 14:30 
naturale
fetelor,doamnelor eu am o sensibilitate mare la ten si deseori ma intrebam de ce iar imi apar borbonele,cosuri,etc. folosind produse cosmetice de calitate..raspunsul l-am gasit intr-un final ca si acestea au substante daunatoare..in special parabenii care mie imi fac rau.si am inceput sa imi demachiez tenul si ochii cu ulei de masline si dupa sa ma spal pe fata cu un sapun Sebomed iar drept tonic folosesc ceaiul de salvie,creme pt fata nu folosesc ci masti naturale,fond de ten fara aceste substante folosesc de la roche posay toleriane care are in componenta lui apa termala si acopera foarte bine imperfectiunile.vreau sa va spun ca sunt foarte multumita de tenul meu!
  21.03.2010 20:44 
Cosmetice bio
Exista o alternativa - cosmeticele bio. Scrieti-mi pe adresa office@bio4life.ro sau intrati pe site, acolo veti gasi de toate.
  09.03.2010 00:19 
Buna. As vrea sa stiu si eu de unde pot cumpara produse Korres.Mentionez ca sunt din Constanta.Va multumesc anticipat pentru raspuns!
  07.03.2010 22:20 
nu exista produse 100% naturale
Nu exista produse 100% naturale.Incercati cu fructele sau legumele in sine sa vedeti cat tin ele si asa va veti da seama k de fapt toate produsele contin conservanti.Mai ales k pe unele produse nu e trecut tot ce contine.
  01.03.2010 22:27 
concentratii
Aia e toxic,aialalta nu e buna,etc.etc... Dar poate am uitat de zicala "si otrava e buna dar in cantitati mici!" Cine ne spune ca o substanta,un conservant e toxic,cancerigen sa ne spuna si concentratia.Cat la suta ne poate dauna?Cu presupusul dam toti dar unii doar din auzit de la vecina,de la colega sau de la coltul strazii.Asteptam specialistii cu procente macar aproximative.
  21.02.2010 16:59 
bine de stiut
lucruri interesante! ar fi bine sa ne informam cat mai mult.
  14.02.2010 15:35 
un mic ajutor
un bun exfoliant ptr fata stiu ca este zatzul de cafea;) iar ptr luciul parului incercati cu otet de mere...chiar da rezultate, dar aveti grija la cantitate ptr ca sunt suficiente cateva picaturi:D ...acum as avea si eu o rugaminte: eu folosesc crema de fata si as vrea sa stiu ce "produs" natural poate inlocui "beneficiile" ei.
  14.02.2010 15:30 
un mic ajutor
un bun exfoliant ptr fata stiu ca este zatzul de cafea;) iar ptr luciul parului incercati cu otet de mere...chiar da rezultate, dar aveti grija la cantitate ptr ca sunt suficiente cateva picaturi:D ...acum as avea si eu o rugaminte: eu folosesc crema de fata si as vrea sa stiu ce "produs" natural poate inlocui "beneficiile" ei.
  21.01.2010 10:45 
produse ff bune
Am descoperit pe piata produse cosmetice naturale care sunt foarte bune, firma se numeste Korres, si as putea sa zic ca mai ales la cremele de fata nu le voi mai schimba niciodata, sunt foarte bune
  02.06.2009 11:34 
Uleiueile minerale: daunatoare sau benefice ?
Inteleg ca traim inconjurati de produse mai mult sintetice decat naturale, fie ca sunt alimente, cosmetice sau haine. Fiind nou in acest domeniu - al cosmeticii - am incercat sa citesc cat mai mult, sa experimentez cat mai multe produse, am fost chiar si la cursuri in tara si la training in strainatate. Am descoperit o companie germana care isi bazeaza productia de cosmetice pe "free of mineral oils and waxes". Desi are o experienta de 30 de ani, politica firmei nu consta in reclama agresiva, ci in convingerea proprie a consumatorilor asupra calitatii produselor. Una din intrebarile lor adresate clientilor este: Ce preferati? Un mar mare, verde, mirosind a apple -despre care banuiti ca este tratat cu conservanti SAU un mar mai micut, dar care stiti sigur ca este crescut natural ? Dumneavoastra ce alegeti ? Cosmetice pentru care se investeste puternic intr-o reclama agresiva sau cosmetice care prefera sa-si foloseasca banii de reclama in propria munca de cercetare in laborator si in tehnologie cat mai buna pentru obtinerea de produse naturale ? Uleiurile minerale: benefice sau daunatoare ?
  04.04.2009 03:11 
produse naturale
Folositi produse Akamuti 100% naturale
  18.10.2008 11:19 
ETC
Pe langa substantele nocive enumerate mai sunt si altele. 146 pot provoca tumori, 376 pot favoriza iritarea pielii si a ochilor, 314 genereaza schimbari biologice, 218 pot cauza probleme de reproductie. Sursa informatiei nu este secreta, exista pe internet!!!
  18.10.2008 11:14 
Exista si fara!
Daca doresti sa folosesti cosmetice pure, poti. Nu stiu cum as putea sa dau de tine, dar poti sa-mi scrii pe ildiko79_95@yahoo.com
  18.10.2008 11:11 
Exista si fara
Foarte interesant articolul! Eu am gasit deja produse cosmetice care nu contin niciun element descris in articol. Daca doriti informatii, puteti sa-mi scrieti pe ildiko79_95@yahoo.com. Nu doresc sa fac reclama publica, dar daca va pot ajuta cu ceva, scrieti-mi.
  15.09.2008 14:47 
de unde cosmetice organice?
Cine poate sa imi spuna de unde sa cumpar produse cosmetice naturale, fara substante otravitoare?
  13.08.2008 13:26 
Bun articol. Dar, se pare, sunt mult mai multe substantele care trebuie evitate. Si e obligatoriu sa ne schimbam preferintele. Si in alimentatie si in ingrijirea personala. Nu stiu de ce inca multe femei vor cosmetice pline de ingrediente sintetice cu formule kilometrice, cosmetice colorate si parfumate (toate artificiale, bineinteles)etc. Eu acum folosesc cosmeticele organice BcomBIO. Printre cele mai apreciate in Franta. Acum sunt si la noi.
  13.06.2008 00:26 
multumim
Multumim mult. Ar trebui scris mai mult si prin reviste. Daca nu evitam chiar totul, macar o parte. E greu sa nu te poti apara de ce ai nevoie. Poate face cineva o campanie prin licee si prin facultati sa vedeti cum se schimba lucrurile, printre actori. Multa sanatate tuturor.
  29.05.2008 12:37 
substante
as vrea sa stiu si eu care este principalul produs chimic care se gaseste in fixativ etc etc eu sunt eleva la acest profil si nimeni nu ma poate ajuta pt k nici profa nu stie... ast raspunsu vostru pe adresa mea de email...patrysblonda@yahoo.com
  21.05.2008 23:47 
COLECTIA SANOVITA
Din pacate rapoartele arata ca peste 125 de compusi pe care le contin produsele cosmetice sunt cancerigeni. Sanovita nu contine substante sintetice sau chimice ci doar compusi naturali prelucreti prin nanotehnologie (micronizarea particulelor) si zeolitmicronizat ,un mineralmicroporos natural.Eu le folosesc de ceva timp .daca vreti amanunte contactati_ ma
  12.03.2008 18:15 
Acelasi subiect
Folosesc de ceva vrema cremele dermatocosmetice de la skincode. Pe langa faptul ca ptr mine sunt foarte bune nu contin acei parabeni de care trebuie sa ne ferim.
  16.01.2008 13:41 
Putem sa ne protejam si sa fim frumoase !
Lista ingredientelor toxice poate fi completata, dupa parearea mea, cu sarurile de Al din anti-perspirante, antimoniu din rimel etc. Fiecare persoana trebuie sa-si faca un test privind influenta ecotoxinelor (produse cosmetice, detergenti, radiatii etc). Exista si la noi cabinete medicale specializate in diagnostic integrativ care ofera aceste teste, impreuna cu evaluarea riscurilor de boala aferente (tumori, polineuropatii, steatoza hepatica etc) si terapii integrative de detoxifiere. Aceste teste sunt vitale pentru femeile cu boala fibrochistica, noduli, displazie, chisturi etc la sani, deoarece aceste ingrediente toxice actioneaza ca disruptori endocrini (xenoestrogeni) si acumularea lor in timp poate duce la cancer. Vestea buna este ca putem scapa prin detoxifiere de acest balast nociv. Vestea proasta este ca putin dintre noi o fac, asa ca solutia cea mai buna pare a fi selectarea produselor cosmetice si cautarea frumusetii durabile, care vine din interior (echilibrul neuro-hormonal).
  05.01.2008 20:38 
Dar daca folosim produse albe, adica au culoarea alba, avem ceva? Mai contine vopsea produsul? Sau produsele fara parfum?
  29.12.2007 13:11 
Incercati gama avene
Lucrez ca beauty adviser intr-o farmacie. Stau toata ziua printre cosmetice... majoritatea contin acei parabeni si omniprezentul parfum (fragrance)... exista insa gama avene, fara parabeni, pentru pielea sensibila. Incercati.
  17.12.2007 21:57 
Ce sa mai folosim!!!!
Sigur ca orice produs am folosi este nociv. Dar oare exista vreun produs sa nu fie nociv?? Cred ca ne otravim incet dar sigur. Acum ramane de vazut care rezista mai mult. Pentru dinti folosim sare cu bicarbonat, pentru par ou si ne clatim cu otet, iar ca unguent ulei din plante sau...ceva gras.
  23.11.2007 20:42 
Elmiplant
Chiar azi{ 23.11.2007} mi-am cumparat un sampon cu extract de mesteacan si musetel. Eram foarte fericita ca am gasit in sfarsit un sampon cu extracte naturale, pt k am avut probleme cu caderea parului si am constatat k e din cauza samponului pe care il foloseam. Dar, surpiza...si asta contine vreo 3 sau 4 din ingredientele nocive despre care am citit mai sus, si mai scrie mare pe eticheta "BIO". Mda...cred k o sa continui sa ma spal cu galbenus de ou si zeama de lamaie cum am facut si pana acum. Iar pt ten nu o sa mai folosesc nici o crema. Doar masti naturale. Smantana e un bun hidratant, faina de porumb un bun exfoliant s.a.m. si o sa economisesc si bani.
  31.10.2007 12:42 
am gasit o marca care nu foloseste parabeni si eram fff mandra de ea-elmiplant.Acum am aflat ca ea contine si alte ingrediente periculoase:ulei mineral,petrolatum.Va rog, daca gasiti marci de cosmetice care folosesc mai putine substante nocive sa anuntati
  25.10.2007 12:21 
Gerovital
Am folosit, pana acum, creme de firma pentru ingrijirea tenului. Nu am stiut de existenta atator ingrediente nocive. Am crezut ca,daca sunt scumpe,sunt si bune. De curand, mi-am propus sa cumpar produse Gerovital, crezand ca sunt naturale. Am ramas stupefiata cand am vazut ca demachiantul contine parabeni. O sa renunt si la aceste produse si, probabil, am sa folosesc produse naturale care imi sunt la indemana, in casa...fructe, legume, oua, miere...Si cand ma gandesc ca am cheltuit f multi bane pe produsele pentru ingrijirea tenului. Oare mai exista ceva natural?
  11.08.2007 11:06 
nu trebuie sa folosim nimic. n-am incredere in toate produsele astea, care nu fac nimic decat sa goleasca buzunarele femeilor care cred in ele. iar daca au vreun efect vizibil, imi permit sa-l numesc placebo. ajunge sa ne ingrijim, sa ne spalam si sa mancam ce trebuie. pana sa se inventeze toate astea femeile erau fericite si frumoase, fara vreo crema super-speciala. eventual o masca naturala din vreun fruct. si sapunul de casa era singurul existent. si curata foarte bine. oricum, toata lumea imbatraneste odata si-odata, asa ca nu vad rostul cremelor de riduri. in fine. sper ca n-am fost prea rautacioasa, dar asta e parerea mea si cred ca sunt destul de obiectiva.
  21.04.2007 11:56 
Toate produsele contin cate ceva toxic.. ce sa mai folosim?
  29.01.2007 16:47 
fara titlu
uitativa la pagina www.dr.baumann.de este o firma in germania unde produsele cosmetice sint fara conservante ,sint foarte bune si sint fara parfum.daca aveti vreo intrbare puteti sa-mi scrieti pe adresa :giuffria23@yahoo.de sipot sa va trimit nr.de telefon .eu le folosesc pentru ca sint alergica la parfum, si cum ca in germania 99%sint numai conservante,asa am reusit sa gasesc ceva foarte bun care este mult mai ieftin ca la farmacie aici.nu stiu daca este posibilitata de facut comanda in rominia,dar se poate intreba.sper ca sfatul meu sa va ajute.monica
  19.12.2006 12:27 
E si conservanti cosmetici
Sunt chimista si acum 35 de ani cand mi-am inceput activitatea apareau in rev.de specialitate primele articole referitoare la aditivi alimentari si cosmetici. Se stie ca gruparile organice care contin electroni impari sau dublete ne conectate in legaturi chimice interactioneaza cu ADN, perturba replicarea celulara producand erorile de cod genetic care conduc la cancer. Erau incriminate grupele SH, NH, -O-O- peroxi, nitriti. Am incheiat activitatea in ministerul mediului si am participat la reuniuni internationale care vizau controlul alimentului, subst. periculoase. Am venit ingrozita de cunoasterea acumulata in domeniu, de pasi prudenti pe care trebuie sa-i faca guvernele in eliminarea E-urilor si subst periculoase pentru a nu perturba comunitatea economica - platitoarea de impozite. Valabil si pentru medicamente. Cum e posibil sa mai faci reclama azi la piramidon? contine ciclu piranic! cancerigen, Am decizii privind eliminarea subst. verde de paris de la conservarea alimentelor destinate grupelor defavorizate: copii batrani. Dar noi ? Mancam fasole, linte, cafea, alti simburi tratate cu verde de Paris sau kiwi, banane cu bromura de metil? Atentie se acumuleaza preferential in anumite organe! Unele nu sunt eliminabile din corp! Cantitatile propuse a se utiliza acum 35 de ani erau mult sub doza toxica pentru om dar se punea si atunci intrebarea: e moral? ce ne vom face cand toate produsele vor fi conservate cu acesti aditivi cumpliti ? Eu am decis: nu am mancat salam,nu m-am fardat si rujat niciodata (nici cand am fost soacra!)si pretind eticheta consumatorului pe care o studiez enervant de mult. Credeti ca nu-mi e si mie pofta de muschi afumat? sau suncute frumos ambalate. Toate au nitriti! L,Oreal are parabeni.Atentie si la produsele apicole care au antibiotice scad imunitatea. Dar o crema de fata buna costa 175 EUR.Tine cam 1 an. Mai bine ne demachem cu felii de castraveti, sunt chiar racoritori vara. In concluzie e cumplit!!!!!!!!!!
  22.11.2006 17:45 
crema preparata in casa
stie cineva cum se poate prepara in casa o crema pentru fata, cu ingrediente absolut naturale si la indemana? gasesc extrem de folositor articolul, pe mine ma preocupa aceste lucruri de mult. Exista informatii foarte interesante si utile in acest sens, pe site-ul organizatiei Greenpeace www.greepeace.ro. Parerea mea e ca doar cerinta pietei ar putea determina producatorii sa inlocuiasca ingredientele nocive, dar asta presupune consumatori informati.
  21.11.2006 22:38 
m-ati speriat
acum ce fac? scriu o lista cu denumirile acestea si o iau cu mine cand vreau sa cumpar ceva?
  20.11.2006 17:37 
multumiri
Tot articolul este bine documentat,scris frumos si la obiect
  20.11.2006 14:07 
MII DE MULTUMIRI
VA MULTUMESC DIN SUFLET PT SFATURILE BUNE SI NECESARE.
  20.11.2006 13:48 
10 ingrediente cosmetice care trebuie evitate
Multumesc pentru sfaturi voi incerca sa fiu mai atenta la ceea ce cumpar.Deja incerc sa fac unele asocieri cu sfaturile si simptomele pe care le am in ultimul timp.
  20.11.2006 01:37 
Multumim mult!!!
  13.11.2006 21:40 
VERIFICATI: MULTE PRODUSE NATURALE SUNT 99% SINTETICE
Din pacate, e aproape imposibil sa evitam aceste ingrediente nocive cand cumparam produse cosmetice din comert. Este foarte important sa citim de fiecare data ingredientele produselor, chiar daca uneori sunt ascunse sub o folie pe care trebuie sa o ridici ca sa le citesti (pe cutie sutn lipite mai multe straturi de foite cu informatii, iar ingredientele nu se afla pe stratul de la suprafata...). Chiar si produsele din magazinele naturiste pot contine, pe langa extrasele de plante si ingredientele naturale, si conservanti, arome artificiale, parafina etc. Asa ca e vital pentru sanatatea noastra sa verificam de cate ori vrem sa cumparam un produs si sa nu ne multumim cu eticheta de "produse naturale/ cu extracte din plante" etc., care este aplicata multor firme cosmetice straine si romanesti. Din experienta mea, singurele produse care contin aproape 100% produse naturale, non-nocive, sunt produsele "bio/biologice" sau "organic" (in engleza), care se incadreaza unui standard pentru produsele naturale si sunt verificate periodic. Exista cateva optiuni si in Romania, desi majoritatea produselor "bio" nu sunt disponibile. Nu stiu daca am voie sa dau nume, dar va spun ce am descoperit pana acum (fara nici o incercare de reclama): Lush, Sabon (!numai uleiurile de corp, celelalte produse de la Sabon contin multe ingrediente sintetice). Elmiplant a scos o gama de creme "fara parabeni/fara parafine", care din pacate contin restul de ingrediente daunatoare. Cat despre marci care se vand ca "naturale", merita sa verificati voi inseva: The Body Shop, Boots, L'Occitane etc. Cred ca in Romania avec laboratoare naturiste competente, si mi-ar placea sa vad marile companii romanesti scotand pe piata produse fara parabeni si derivate din petrol, mai ales ca au inteles beneficiile naturii asupra corpului uman. Daca cineva mai stie alte companii/ produse care nu utilizeaza substante chimice nocive si care sunt disponibile in Romania, ar fi bine sa le faca publice aici, pentru binele tuturor. Si poate asa se conving si alte companii ca este mai rentabil sa renunte la aceste ingrediente in favoarea unora mai scumpe dar naturale, decat sa isi piarda clientele care nu vor sa isi mai riste sanatatea. Cred ca multe dintre noi nu ar fi incantate sa afle ca toate cremele lor antirid cu papaya si unt de cacao (de exemplu) e compus 100% din substante sintetice.
  11.11.2006 12:45 
bleumarine
PRODUSELE COSMETICE OI ALBE SAU NEGRE? Calitatea unui produs cosmetic este data mai intai de materiile de baza -excipient sau baza si nu de principii activi pusi in valoare pe etichete si care reprezinta un procent infim (cateodata de 1 la 1000, cum ar fi acidul hyaluronic, vitamina H,,,). Intr-adevar, materiile grase vegetale brute si ceara naturala de albine utilizate ca excipienti sunt si ele o mina de principii activi: ele ajuta pielea sa reconstituie protectia hidrolipidica ce fixeaza umiditatea si faciliteaza absorbtia celorlalti activi. Si chiar daca nimanui nu i-ar trece prin cap sa faca o baie de motorina, uneori facem totusi mpachetari cu o verisoara a motorinei -parafina. Uleiul de parafina este, din pacate, un exemplu de deseu al industriei petroliere foarte utilizat de unii fabricanti si care nu are nici o actiune pozitiva (chiar daca se mentioneaza parafina pura ). Parafina este un lant de hidrocarburi inasimilabile de catre organsim si doar faptul ca nu costa mai nimic determina fabricantii sa o amestece cu adevaratele ingrediente pentu a avea cantitatea .. Problema este ca parafina este totusi oclusiva, ea creaza un film, o bariera intre principii activi si piele si astupa porii. Principii activi evidentiati de publicitate sunt foarte rar asimilabili direct de catre piele si deci nu pot fi eficace. Moleculele de colagen, de exemplu, sunt prea mari pentru a putea penetra tesutul conjunctif- pe care ar trebui sa-l intinereasca dupa spusele de marketing. El va avea un simplu efect hidratant (si nici acesta nu este sigur...); keratina din par este o proteina moarta ce nu poate absorbi nici vitamine, nici proteine, nici acizi din fructe, nici nimic: substantele coafante nu fac decat sa colmateze bresele din parul deteriorat si este imposibila orice fel de reparare . Se stie ca ingredientele care au cu adevarat o actiune terapeutica si care pot penetra in sistemul venos sunt interzise in cosmetica (altfel, ar deveni medicamente). In schimb, unele ingrediente curente, cum ar fi PEG (polyetilena glicol) sunt responsabili de punctele negre si acnee. O mare parte din ingrediente sunt alergeni, s.a.m.d. In ceea ce priveste algele, de exemplu, in stare proaspata le punem degeaba pe piele. Nu se intampla nimic. Pentru a deveni bio-disponibile este necesara o macinare extraordinar de fina (micronizarea) cu o tehnologie speciala la -50 . Celula infima a algei este sparta , iar principii activi (oligo-elemente si saruri) reusesc sa aiba un schimb ionic cu epiderma si sa actioneze asupra tesutului conjunctif. (lipoliza, dinamizarea sintezei colagenului, etc). Conditiile de eficienta sunt asadar gradul de macinare (o pudra cu o granulatie prea mare este total ineficace) si baza cu ajutorul careia principii activi ajung la piele (ideal ar fi pudre de cereale, caolin, talc, etc, care hranesc n acelas timp si hidrateaza, si mai ales nu astupa porii.) Etichetele sunt acum din ce in ce mai clare. Legislatia obliga fabricantii la mentionarea ingredientilor in ordinea procentajului. Si chiar daca legislatorul nu a mers prea departe (un ingredient continut in proportie de 0,001% poate fi indicat inaintea unuia continut in proportie de 0,01 %, daca aceasta convine marketingului), substantele alergene sunt obligatoriu de mentionat, iar baza, care este in proportia cea mai mare (apa, paraffinum..., cera microcristallina,talc, kaolin) apare intotdeauna la inceput de lista. Dumneavoastra alegeti daca va plimbati printr-un lan de cereale sau mergeti la pompa de petrol...
 

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie