Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Stiri
Home > Stiri > Vitamina B13, indicata in afectiuni hepatice

Vitamina B13, indicata in afectiuni hepatice

Luni, 1 August 2005
Acidul orotic, numit si vitamina B13, previne imbatranirea precoce, unele tulburari hepatice si ajuta in procesele de memorie. Se gaseste in forma naturala in lapte, drojdie de bere, in radacinoase si in zer. Specialistii spun ca acidul orotic este produs chiar de organismul uman, rolul sau fiind acela de a declansa o sinteza intre proteine si acidul nucleic, substanta ce imbunatateste capacitatea de concentrare, mai ales in cazul varstnicilor.
B13 se metabolizeaza in organism in acid folic si vitamina B12 si poate fi de ajutor in prevenirea atacurilor de cord, a sclerozei si a problemelor cu ficatul. äImpreuna cu celelalte vitamine de tip B, contribuie la formarea hematiilor (globulele rosii), intareste functiile ficatului si ale maduvei spinarii. Este indicata si in caz de anemie sau in stari de convalescenta post-chirurgicalaö, spune farmacistul Cristina Paun, din cadrul unei unitati private.
Acidul orotic, afirma specialistii, este folosit si ca ingredient in cosmetica, in suplimentele nutritionale si in cercetarile biochimice. In compozitia lui se regasesc minerale precum potasiul, calciul si magneziul, substante usor integrate si folosite de organism.

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie