Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Abuzuri
Home > Stil de viata > Psihologie > Abuzuri > Violenta domestica impotriva femeilor

Violenta domestica impotriva femeilor

Hartuirea domestica se poate intampla oricui fara a tine cont de varsta, statut economic, rasa sau backgroud educational.El isi cere scuze si promite ca nu o sa se mai repete; tie iti este frica sa-l crezi, asteptandu-te la un viitor episod agresiv. Mania izbucneste cand te astepti mai putin, cuvinte dureroase sunt aruncate la intamplare, uneori fiind insotite de agresiuni fizice.

Psihologie

Da dovada de un maxim de creativitate cu ajutorul metodei Six Thinking Hats
Top Sanatate iti recomanda
·Ce este analiza tranzactionala?
Analiza tranzactionala este, in primul rand, o filosofie, un punct de vedere asupra oamenilor.
Violenta domestica se poate intampla oricui, insa, de cele mai multe ori, barbatii abuzeaza de partenerele lor de viata. Violenta domestica, intalnita si cunoscuta si sub numele de abuz domestic are loc intre partenerii unei relatii. Ea ia mai multe forme incluzand constrangerea, amenintarea, izolarea, abuzul fizic, emotional si sexual.

In lipsa ajutorului si a suportului, abuzul va continua si se va inrautati. Cel mai bine este sa intelegi optiunile pe care le ai si sa iei masuri cat mai urgent; nici o persoana nu are dreptul sa fie abuzata.


Relatia abuziva sau despre putere si control

Cu toate ca nu exista nici un tipar pentru victimele violentei domestice, relatiile abuzive au caracterisitici similare. In majoritatea cazurilor, partenerul pretinde putere si control absolut asupra celeilalte persoane.

Un mare esantion al populatiei are prejudecata ca abuzul domestic tine numai de manie. Agresorii tind intr-adevar sa isi verse mania asupra partenerei, insa, aceasta forma de agresiune nu se axeaza, nu este legata intrinsec numai de manie. Hartuitorii vor de fapt sa inoculeze teama asupra persoanei de cuplu din dorinta de a avea senzatia ca detin puterea si controlul absolut in relatie.

Mania constituie una dintre metodele la care recurge agresorul pentru a obtine autoritatea suprema. In acelasi timp, el mai poate apela la violenta fizica - lovituri, ciupituri, palme, pumni, strangulari chiar si la cea sexuala - fortand partenera sa intretina raporturi sexuale sau dorind sa o implice in diferite activitati sexuale impotriva propriei sale vointe.

In acest tip de relatii abuzive, agresorul utilizeaza diferite tactici pentru a obtine puterea:

  • Copiii pe post de pioni - te acuza ca esti un parinte rau, te ameninta ca-ti va lua copilul, foloseste copilul pe post de mesager.
  • Constrangere si amenintari - ameninta ca va rani alti membri ai familiei, animalele din casa, copiii sau chiar ca-si va face siesi rau.
  • Negare si cenzura - isi neaga atitudinea comportamentala violenta si te invinovateste pe tine pentru aparitia ei; lucru ce te poate determina sa devii confuza si sa te autoinvinovatesti cu toate ca nu-ti apartine greseala.
  • Abuzul economic - controleaza castigul vostru financiar, refuza sa va impartiti banii, te cearta pentru banii pe care ii cheltuiesti si nu vrea sa te lase sa lucrezi in afara domiciliului vostru. Agresorul iti poate sabota performantele de la locul de munca, fortandu-te sa lipsesti de la serviciu sau sunandu-te la munca foarte des.
  • Abuzul emotional - recurge la insulte si la un limbaj grosier, te critica si incearca sa-ti diminueze increderea in sine.
  • Intimidare - utilizeaza o anumita mimica, privire, gesturi precise pentru a te intimida; poate sparge diferite obiecte.
  • Izolare - iti limiteaza intalnirile cu familia si prietenii, are pretentia sa-i ceri voie de fiecare data cand parasesti domiciliul, nu te lasa sa muncesti - in cazul in care te lasa detine controlul asupra activitatilor si evenimetelor tale sociale.
  • Putere - ia majoritatea deciziilor, iti defineste rolul si-ti traseaza sarcinile pe care le ai de indeplinit in relatie, iti controloeaza viata sociala, te trateaza ca pe un oarecare obiect pe care il detine.


Recunoasterea abuzului - semne caracteristice

In unele cazuri aceasta forma de abuz nu este foarte usor identificabila. O relatie abuziva poate avea un inceput extrem de subtil. Agresorul poate arunca intamplator remarce nepotrivite privindu-ti tinuta vestimentara sau sau poate manifesta o gelozie absurda, lipsita de motivatie. Gradual, formele abuzive isi maresc aparitia si intensitatea.

Este extrem de important sa stii ca aceste abuzuri nu apar subit, peste noapte; ele implica un proces treptat care urmareste dezintegrarea persoanei agresate.

Esti intr-o postura delicata, de abuz, daca:
  • ai fost vreodata lovita sau amenintata cu violenta;
  • simti ca nu ai nici un cuvant de spus in privinta lucrurilor pe care sa le imbraci cand parasesti casa sau a petrecerii timpului liber;
  • esti acuzata de partener de lucruri sau actiuni pe care nu le-ai facut niciodata;
  • trebuie sa-ti intrebi partenerul pentru deciziile cotidiene - de exemplu cine ia copilul de la scoala? cine cumpara azi paine?
  • nu mai ai incredere in sine pentru ca partenerul te insulta si foloseste diferite epitete negative la adresa ta;
  • iti limitezi timpul petrecut in compania prietenilor si a familiei din cauza cererilor partenerului;
  • partenerul pretinde raporturi sexuale impotriva vointei tale;
  • accepti deciziile luate de partener pentru ca te temi sa nu-l enervezi;
  • primesti acuze de infidelitate;
  • iti schimbi comportamentul de frica sa nu starnesti mania si furia partenerului.


Spargerea ciclului - dificila, dar imperioasa

Violenta domestica devine parte a unui ciclu dificil de intrerupt. Daca esti intr-una din situatiile abuzive, este posibil sa recunosti una din caracteristicile de mai jos:

  • partenerul recurge atat la comunicarea violenta verbala, cat si la cea non-verbala (gesturi, mimica etc.) pentru a te intimida;
  • partenerul implora iertare, iti aduce cadouri si promite ca se va schimba;
  • partenerul isi schimba rapid starea de spirit; poate deveni oricand tensionat, manios sau deprimat;
  • promite sa inceteze, insa repeta comportamentul abuziv.

De obicei, de fiecare data cand se intampla abuzul, se inrautateste si posibilitatea de evadare se scurteaza. Iesirea din acest tipar al violentei se desfasoara destul de dificil, mai ales daca esti singura si nu primesti sprijin din partea nimanui.

Cand traiesti intr-un mediu haotic, ostil si stresant, incepi sa te indoiesti de tine si de abilitatile de a avea grija de tine. Aceasta forma de violenta iti diminueaza increderea in sine si sensul realitatii.

Este important sa-ti dai seama daca esti sau nu capabila sa depasesti aceasta situatie de una singura. De cele mai multe ori, unica solutie consta in parasirea partenerului.
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  06.02.2012 21:54 
neancredere
acest om minte!Nu-si va schimba atitudinea decat pe termen scurt dupa care va fi mai rau cu cei pe care spune ca ii iubeste.Am asa ceva langa mine si din pacate sunt la varsta cand nu am cum sa-mi castig existenta si suport MIZERIILE SOTULUI CU MULTA SUFERINTA
  07.01.2012 17:16 
Invatare de minte
Poate ca o sa para ciudat,insa fac parte din categoria celor care au abuzat fizic de sotie.Scriu cu toata convingerea ca lucrurile se pot indrepta si sunt convins ca ceea ce s-a intamplat nu se va mai repeta.Din cauze care nici pana acum nu reusesc sa le deslusesc in totalitate, am reusit "performanta" de a zdruncina sotia din toate punctele de vederi.Din punctul meu de vedere, avand in spate o casnicie de peste 25 ani, am facut o greseala imensa de a da in femeia care o iubesc,in femeia care mi-a daruit 2 copii minunati. Motivul? Prostia barbateasca de a ma considera "smardoiul" casei, de a ma considera cel mai cel. Imi vine sa imi tai mainile pentru loviturile pe care le-am aplicat, imi vine sa urlu de durere pentru singuratatea in care traiesc,pentru prietenii si rudele pe care le-am pierdut prin comportamentul meu total nepotrivit. Nu imi este rusine sa imi ascund numele , nu imi este rusine sa stie lumea ca am fost un mare prost care nu a stiut sa aprecieze ce avea langa el. Incerc prin acest mesaj sa adresez tuturor barbatilor din categoria mea, sa nu procedeze ca mine ,sa isi iubeasca asa cum imi iubesc eu acum sotia, si macar in al 12-lea ceas, mi-am dat seama cat de nemernic am putut sa fiu. Transmit tuturor barbatilor sa stie sa isi aprecieze jumatatea lor , sa stie ca acea jumatate sufera asa cum sufera si ei, si ca nimic in lumea asta nu este mai frumoasa, decat o dragoste sincera si adevarata. Iubiti-va sotia, iubiti copiii , iubiti tot ce este in preajma voastra si apreciati pe toata lumea care va intinde o mana de ajutor. In viata conteaza sa poti ca macar in al 100-lea ceas sa reusesti sa te trezesti si sa realizezi monstruozitatea care se produce intr-o familie unde incerci sa faci pe durul. Am ajuns in sfarsit la concluzia ca pumnii,scuipatul,injuratul,jignitul nu aduce nimic bun intr-o relatie unde trebuie sa existe dragoste ,intelegere si respect. Din punctul meu de vedere, sunt devastat si incerc sa repar si sa revin la ceea ce am fost la inceputurile mele.Am convingerea ca dupa toate cele intamplate cu mine si familia mea , am sa reusesc sa indrept lucrurile. Credeti-ma ca dupa atatia ani este dificil sa renunti la o femeie pe care o iubesti si pe care din totala inconstienta am ranit-o. Ca incheiere revin cu acelasi sfat : Nu procedati ca mine , iubiti-va familia si copiii, sunt cele mai frumoase lucruri care se pot face intr-o relatie unde se doreste armonie si respect. Sper sa imi fie invatatura de minte cele ce am tras.
  13.12.2011 18:02 
Porcaria este ca de fapt ne distrug valoarea de om,de deminitate umana,de parca ei ar fi semizei si nopi niste simple muritoare,marionete,la comnada lor.Mai degradant este ca ei iti impun sa nu fi tu insuti,asa pozezi in altcineva
  13.12.2011 17:58 
avem nevoie de curaj
Eu am o mare nedumerire.Daca barbati astia sustin ca s-au indragostit de noi,de ce incearca tot timpul sa ne modeleze,sa ne transforme?Asta e pura ipocrize,inseamna ca nu sunt decat niste misogini labagii,iertati caracterul vulgar.Adica suntem destul de proaste inutile pt ei,dar le e frica tot timpul sa nu ne inhate altcineav,Daca nu avem valoare in ochii lor,de unde aceasta frica?Nue e de ajuns degradarea ,umilirea la care suntem supuse continuu,mai trebuie si acuzatii,ineptii anticipate fara nici o baza reala.Sincer ,eu cred ca so,lutia noastra e de a al;ege viata reala,pt ca ce traim noi nu reprezinta decat un iad sufletesc,repetitiv,pt ca noi il permitem,il lasam sa se manifeste.Stiu ca suna dur,dar prefer solitudinea de una singura,decat solitudinea in 2,care iti aminteste tot timpul ca ai un sef care te poate lovi oricand,care te poate insulta oricand,acre te degradeaza in cele ami intime vibratii ale sufletului.Nu o sa vina nimeni sa lupte in locul nostru,doar noi putem stopa calvarul.Va doresc mult curaj
  13.12.2011 17:45 
nimeni nu merita asta
Porcaria este ca de fapt ne distrug valoarea de om,de deminitate umana,de parca ei ar fi semizei si nopi niste simple muritoare,marionete,la comnada lor.Mai degradant este ca ei iti impun sa nu fi tu insuti,asa pozezi in altcineva
  01.12.2011 15:46 
violenta si nepasare!!!!!!!!!!
NU CREDEAM CA VOI AJUNGE VREODATA IN SITUATIA ASTA,DAR ASEARA AM FOST BATUTA SI INSULTATA DE SOTUL MEU IN PREZENTA COPIILOR,CARE NU STIAU CUM SA INTERVINA ATUNCI CAND RAFALELE DE PUMNI SI PICIOARE SE ABATUSERA ASUPRA MEA.INTR-UN MOMENT DE RATACIRE MI-A VENIT IDEEA SA SUN LA 112,CREZAND CA VOI SCAPA ,DAR SURPRIZA...MI-A RASPUNS O DOAMNA CARE NU M-A LASAT SA MA PREZINT SI SA SOLICIT AJUTORUL POLITIEI,SPUNANDU-MI SA STAU CALMA,IN CONDITIILE IN CARE EU ERAM CA UN SAC DE BOX.TREBUIA SA STAU CALMA DACA SE PUTEA CHIAR SA O INVIT LA O CAFEA CA PARCA EU SUNASEM DE DRAG NU DE FRICA...INTR-UN FINAL I-AM SPUS PRINTRE LACRIMI SI GEMETE DE DURERE CA SOLICIT UN ECHIPAJ IN STRADA...,PENTRU CA SOTUL MEU ..JANDARM DE MESERIE,MA LOVESTE CONTINUU DE FATA CU COPIII,DAR GHICI CE MI S-A SPUS?CITEZ"DA CE DOAMNA TE-AM PUS EU SA-TI IEI UN ASEMENEA BARBAT?",DE PARCA EU O SUNASEM CA PE O PRIETENA SAU RUDA CARE ..TREBUIA SA MA JUDECE...DACA AS FI STIUT CA TREC PRIN ACEST CHIN ,OARE CREDEA DOAMNA DE LA 112 CA O MAI DERANJAM????E GREU SA FI IN PIELEA CELUI CARE E VICTIMA VIOLENTEI SI SA VEZI CA PANA LA URMA AUTORITATILE II PROTEJEAZA TOT PE CEI MAI TARI...MAI ALES DACA FAC PARTE DIN SISTEM...TOTI CHIAR SI SOLTUL MEU SUNT ANGAJATI AI M.I-ULUI.SI CA SA REVIN LA SUBIECT...NU A VENIT NICI UN ECHIPAJ DE POLITIE...DE RUSINEA LUI SPUNE SOTUL MEU...CA II SUNT COLEGI...URAT..URAT CA TRAIM INTR-O TARA UNDE FEMEILE SUNT BATJOCORITE SI CADRELE M.I.FAC ABUZ DE PUTERE...
  01.12.2011 15:45 
violenta si nepasare!!!!!!!!!!
NU CREDEAM CA VOI AJUNGE VREODATA IN SITUATIA ASTA,DAR ASEARA AM FOST BATUTA SI INSULTATA DE SOTUL MEU IN PREZENTA COPIILOR,CARE NU STIAU CUM SA INTERVINA ATUNCI CAND RAFALELE DE PUMNI SI PICIOARE SE ABATUSERA ASUPRA MEA.INTR-UN MOMENT DE RATACIRE MI-A VENIT IDEEA SA SUN LA 112,CREZAND CA VOI SCAPA ,DAR SURPRIZA...MI-A RASPUNS O DOAMNA CARE NU M-A LASAT SA MA PREZINT SI SA SOLICIT AJUTORUL POLITIEI,SPUNANDU-MI SA STAU CALMA,IN CONDITIILE IN CARE EU ERAM CA UN SAC DE BOX.TREBUIA SA STAU CALMA DACA SE PUTEA CHIAR SA O INVIT LA O CAFEA CA PARCA EU SUNASEM DE DRAG NU DE FRICA...INTR-UN FINAL I-AM SPUS PRINTRE LACRIMI SI GEMETE DE DURERE CA SOLICIT UN ECHIPAJ IN STRADA...,PENTRU CA SOTUL MEU ..JANDARM DE MESERIE,MA LOVESTE CONTINUU DE FATA CU COPIII,DAR GHICI CE MI S-A SPUS?CITEZ"DA CE DOAMNA TE-AM PUS EU SA-TI IEI UN ASEMENEA BARBAT?",DE PARCA EU O SUNASEM CA PE O PRIETENA SAU RUDA CARE ..TREBUIA SA MA JUDECE...DACA AS FI STIUT CA TREC PRIN ACEST CHIN ,OARE CREDEA DOAMNA DE LA 112 CA O MAI DERANJAM????E GREU SA FI IN PIELEA CELUI CARE E VICTIMA VIOLENTEI SI SA VEZI CA PANA LA URMA AUTORITATILE II PROTEJEAZA TOT PE CEI MAI TARI...MAI ALES DACA FAC PARTE DIN SISTEM...TOTI CHIAR SI SOLTUL MEU SUNT ANGAJATI AI M.I-ULUI.SI CA SA REVIN LA SUBIECT...NU A VENIT NICI UN ECHIPAJ DE POLITIE...DE RUSINEA LUI SPUNE SOTUL MEU...CA II SUNT COLEGI...URAT..URAT CA TRAIM INTR-O TARA UNDE FEMEILE SUNT BATJOCORITE SI CADRELE M.I.FAC ABUZ DE PUTERE...
  28.11.2011 15:31 
Psihologul va raspunde
Pentru a solicita sau accepta divortul nu este necesar sa aveti o dovada scrisa de catre un specialist, decat daca acest lucru va securizeaza pe d-voastra. Faptul ca v-ati recunoscut in postura de victima va responsabilizeaza de decizia pe care o veti lua in continuare pentru a iesi dintr-o astfel de relatie disfunctionala sau pentru a intra alaturi de partener intr-un proces terapeutic de consiliere maritala sau psihoterapie pe violenta. Din pacate, urmarile nefaste asupra copilului pot aparea oricand, util ar fi sa le constientizeze si sa ceara ajutor specializat.
  24.11.2011 09:31 
Ajuta-te singur
In situatii de acest gen nu exista sfarsit.Daca s-a intamplat o data va urma si alta data.Speri degeaba ca nu se va mai intampla pentru ca ti-a promis asta si degeaba apelezi la cei din jurul tau sa te ajute pentru ca nu au cu ce decat pe moment.Singura persoana care te poate ajuta esti tu. Nu exista alta solutie decat separarea, fiecare pe drumul lui si poti fi convinsa ca te vei descurca. Copii vor creste oricum si poate mai bine cu greutati si cu un singur parinte decat cu doi si un scandal permanent.Va spun asta din experienta atat din copilarie cat si la maturitate.
  19.11.2011 18:05 
violenta domestica
toate femeile agresate de sotii lor ar trebui sai lase singuri nici sa nu se uite la ei ca nu se merita sa stai cu asemanea om sau sa te gandesti ca trece si timpul repara nu e asa daca te bate o data asa se repeta toata viata cat stai cu el.
  11.11.2011 21:24 
Ofer ajutor
Avocat as putea oferi ajutor femeilor si copiilor aflati in situatii de abuz domestic, cazurilor grave, prin consultanta gratuita martea la birou si asistenta juridica in raport de venituri acolo unde e cazul. Tel .0784162690, Email. avocatconsult.eu@gmail.com
  29.10.2011 18:16 
oare de ce acceptam?
poate ca nu mai sunt la fel de frecvente ca in trecut cazurile de violenta FIZICA in familie, dar cea psihica sau emotionala parca e in crestere. altfel imi imaginam viata de cuplu, casatoria. si el era diferit. la inceput era un mielusel bland care ma coplesea cu atentie, cadouri, complimente si "dragoste". apoi a inceput sa devina posesiv si gelos. problema e ca ma consideram vinovata uneori. ne-am casatorit totusi... si viata impreuna nu e roz: imi verifica permanent telefonul mobil, imi limiteaza iesirile in oras, imi interzice intalnirile cu majoritatea cunoscutilor sub pretextul "acum esti maritata. vrei sa stai cu mine sau cu altii?" nici macar parintii nu mi-i pot vizita fara voia/stirea lui. ca sa nu mai spun de controlul financiar. cu toate ca am un venit, nu am niciodata bani, decat daca cumva se gandeste el sa imi dea. si totusi ma intreb de ce accept toate astea? oare pentru ca am fost martor al violentei in familie cand eram copil? oare pentru ca ma gandesc ca trebuie sa si suferi? ca toate nu pot fi bune? ca de cele mai multe ori, copiii repeta greselile parintilor? avem si un copilas impreuna si mi-ar placea sa creasca langa ambii parinti. oare se va schimba? sau situatia va deveni si mai re? la cine sa apelez? de parinti imi e si rusine, ca ei nu au prea fost de acord cu casatoria... si de lume mi-e rusine... sper...
  26.10.2011 20:29 
Fara violenta
Buna, nu stati niciodata la bataie....orice putei.....fugiti...cat putei...nu va faceti singuri rau...o viata aveti si este scurta....fugiti ct putei si aparativa cu legea. va pop
  26.10.2011 20:24 
Contra violentei
buna, nu sunt de acord cu violenta in nici un caz, sunt de parere ca se poate rezolva si in alte feluri chiar daca nu e intelegere doar prin vorbe....sunt si alte metode ....o viata aveti.....trece repede...daca va batjocoriti familia si pe cei apropiati....o sa ajungeti rau.nu stiti ce repede trec ani. va pop.
  05.10.2011 11:02 
e greu dar...
Am tot sperat sa fie bine dar cred ca ma insel .De 16 ani astept linistea dar...Sunt si zile bune dar zilele in care plang sunt mule.Am un baietel de 15 ani sunt casnica locuiesc in casa socrilor mei separati cu mancarea dar menajera casei sunt eu.Pentru socrii si sot sunt doar o umbra.Nu pot lua decizii in nicio privinta totul li se cuvine sunt stapanii casei "nu-ti convine pleaca".Multe certuri multa violenta.Ce pot face? Daca voi lua o decizie in favoarea mea va suferi copilul deci nu pot
  27.09.2011 10:22 
sunt si eu o victima
Aseara am luat prima si sper, ultima palma de la sotul meu.A fost ingrozitor.Imi tiuia urechea si capul. Am fost la Urgente, radiografii, pastile calmante si cu actele de acolo merg la medicina legala si mai departe la politie. Asta nu se lasa asa.Uitandu-ma in urma, era clar ca se va ajunge aici, tot comportamentul lui ducea la agresiune fizica. M-a mai amenintat si altadata, a aruncat cu diferite obiecte, m-a izolat de familia mea, spunandu-mi ce mult ma iubeste si ca trebuie sa aloc tot timpul "familiei" noastre si lui. Am avut o periioada in care am crezut ca sunt eu "defecta" si poate are el dreptate dar ...realitatea a aratat ca nu ma inselam.Imi verifica telefonul, dand cu el de pereti daca a constatat ca am vorbit cu familia mea, comenta mereu cum ma imbrac, pe urma a inceput sa ma injoseasca si sa imi spuna ca sunt lipsita de valoare tot mai des, alternand cu declaratii de iubire...acum, punand totul cap la cap imi dau seama ca are mari probleme. Cam asta a fost viata mea de vreo 2 ani incoace. Acum , dupa episodul de aseara, ma doare urechea si gatul, de la socul fizic al loviturii. Sfat: daca vedeti ca partenerul are manifestari ce si cele din articol, rupeti legatura, nimic nu merita sa dea cineva in tine. Culmea era ca individul asta il acuza pe un om care isi batea calul...in fata mea e doar un las si un neputincios. Sper sa termin povestea asta cat mai repede si sa imi gasesc linistea pierduta.
  17.09.2011 14:33 
PARERE
DE CE INSTINCTELE ANIMALICE SI LE_A MACIFESTAT ASUPRA COPIILOR CARE PRIMEAU BATAIE ZI DE ZI LE ZICEAM CA LE DAU 100 LEI ZIUA IN CARE NU IAU BATAIE ASTA ERA PRIN 1994 CRED ACUM TRAIESC IN LINISTE CU CEI 4 COPII IAR EL CU FEMEI CUM A FCT O VIATA EVACUATA CU 4 COPII IN 2004 L_AM LASAT IN CASA CE NE_A DAT_O PRIMARIA PANA SI HAINELE DE PE NOI AU RAMAS LA EL NU AM VRUT NUMAI LINISTE AM DIVORTAT CAND ERAU COPIII MICI DAR AVNIT IN ORASUL UNDE M_AM MUTAT(BAIA_MARE)SI NE FACEA ACOLO CIRC ACUM COPIII IMI REPROSEAZA DE CE AM ASTEPTAT 26 DE ANI CA SE RESIMTE IN VIATA LOR VA DAU UN EXWMPLU CAND S_A DUS LA SCOALA LA CEL MIC AVEA ORA DE GEOGRAFIE DI A ZIS LA PROFESOR SA II DEA VOIE SA II DEA O MAMA DE BATAIE LA COPIL CA A LUAT NOTA PROASTA IN FATA CLE\ASEI L_AS BATUT TATA_SAU OARE UNDE M_IA FOST CAPUL CA AM MAI STAT CU EL NU TREBUIE TOLERATA NICI VIOLENTA FIZICA NICI VERBALA
  24.08.2011 08:57 
este purul adevar,dar cine i-a o hotarare???
ma confrunt cu o asemenea situatie! sunt deja pensionata pe caz de boala,in urma unui avc ischemic,care probabil s-a datorat tot unei situatii tensionale ,din una dinte conflictele furtunoase,cu urlete,si agresiuni,verbale,chiar fizice! stau cu sotul meu,iar partas la aceste evenimente este baietelul de 10 ani! depind financiar de acest om! cu o pensie de 500 ron,unde sa pleci? si nimeni nu-ti sare in ajutor! zilele trecute am fost iar agresat verbal,terorizata si traumatizata psihic,am inceput sa opun rezistenta,fapt ce l-a infuriat rau pe sot,facndu-l sa ma ameninte si mai rau. am luat telefonul si am sunat la politie,mi-a raspuns centralista,dar sotul mi-a smuls telefonul din mana,imbrancindu-ma si trantind telefonul in mine,loc ce s-a cocretizat cu o urata vanataie! am ajuns la usa apartamentamentului,unde am strigat in gura m,are dupa ajutor!!! neputand sa descui asa,am fost nevoita sa primesc lociturle acestuia,in timp ce strigam ca cineva sa cheme politia NIMENI nu a intervenit! toti sau auzit si au stat cumintiin casele lor!@ singurul care a auzit si cu siguranta a suferit a fost baietelul meu,care statea ghemuit in dormitor! ASTA esteajutorul civic al semenilor din jurul nostru! C ceri ajutor,si nu vine nimeni!!!!
  18.08.2011 22:28 
familia incotro?
Am citit cateva comentarii si imi este foarte greu sa recunosc ca sunt abuzata psihic. Atat eu si copilul vesnic suntem intr-o lupta surda cu tatal, care este un om bun si din punct de vedere material ne asigura totul, mai putin dragostea lui. In ulimii 7 ani situatia s-a inrautatit treptat . Totul a inceput cu o relatie extraconjugala a sotului. De atunci treptat viata de cuplu a inceput sa se dezintegreze. Acum am ajuns sa locuim in aceeasi casa , dar in camere separate, iar el este tot timpul nemultumit de ceva. Vesnic gaseste motive de incruntare si de nemultumire si daca mie nu are ce sa-mi reproseze, atunci se agata de copil. In ultimul timp ma gandesc dn ce in ce mai des sa-i acord divortul cu care tot ma ameninta. Mai am insa un an de asteptat , deoarece doresc sa termine copilul liceul . Intrebarea din titlul mi-am pus-o de multe ori, deoarece valorile cu care am crescut au fost in sensul sabilitatii familiei, al intelegerii si respectului reciproc ,de ajutorare a celui care are nevoie. Acum dupa 28 de ani de casatorie imi dau seama ca aceste valori aproape au disparut si ma ingrozesc. Ce a invatat copilul nostru din atitudinea noastra? Sper ca ceea ce nu i-a placut sa nu repete si el la randul lui cu viitoarea sa familie. Cert este ca inca nu am gasit o modalitate sa ma protejez ,iar o alta intrebare pe care mi-o pun este cine poate sa-ti dea o dovada ca esti abuzat psihic, cu care in ultima instanta sa te poti apara .
  16.05.2011 16:41 
politia e corupta
Si tatal meu e la fel,bea toata pensia si sunt separati de doi ani,si mamei mele seara ii este frica sa iasadi casa,ba chiar si ziua ,iar el urla ,o ameninta ca o omoara si am chemat politia si nu facut nimic,ba din contra pe ea a certato ca mai tipa si ea CA sa saturat de 35 ani aceasi viata sperand ca imbatraneste si se liniste-te,si ca acum dupa vreo doua luni in care toate neamurile lui a avut de aface cu politia ca toti sunt nebuni el sa se laude ca fratii lui l-au ajutat ca au afaceri cu politisti ca unul e vecin cu seful de post,ca altul ia muncit in casa,imi vine sa ma duc la parchet sa-i reclam,se lauda ce ei sunt buni si ca nurorile sunt rele,dar nu recunosc ca sunt cu totii betivi,te cred in romania e greu sa se faca ceva cu femeile ,si eu as putea sa-l dau afara ca am acte pe casa lor dar cam in 2 luni o voi lua la mine ,orcum politia putea face ceva ca nu odata i-am chemat,dar niciodata nu e prea tarziu,succes,galati
  03.05.2011 16:59 
Violenta la batranete
Buna ziua, Imi spun si aici pasul, poate cineva ma ajuta. Tata are 65 de ani si in ultimul timp bea mult si o bate pe mama, bani nu aduce acasa. m-am gandit ca nu e bine ca la violenta sa raspunzi cu violenta(-ias putea usor administra cateva palmi),de aceea v-as cere sfatul: as vrea sa-l internez la balamuc sau la inchisoare. politaiul i-a spus ca daca mama depune o declaratie in sensul ca a lovit-o il comdamna la 3 ani.sunt din judetul B-N.va rog, ajutati-ma! mail: xlbocskay@gmail.com
  13.04.2011 20:53 
violenta.......
si eu ma regasesc in situatiile de mai sus ,dar nu gasesc puterea sa-l parasesc si promite ca nu mai face si apoi se repeta povestea...
  23.02.2011 07:38 
da bn spus femeile nu ar trebui sa accepte dar multi barbati cred k au mai mare putere decat femeile,deci?
  03.02.2011 17:56 
violenta
nu e corect doar k esti barbat sa lovesti o femeie nu ar trebuie sa accepte nici o femeie sa fie lovita nu ar trebui nici un compromis
  27.11.2010 13:06 
exista Casa Blu!
Au si centru de consiliere si adapost pentru femeile batute! Scieti-le aici: http://nuepoveste.ro/pagini/casa-blu sau pe forum http://nuepoveste.ro/forum/ sau dati-le un telefon: 021-311-46-36
  15.11.2010 22:31 
nu stiu ce sa fac
Sunt casatorita de 4 luni,dar avem o relatie de peste 10 ani iar aseara pt. ca a consumat alcool iar mie nu mi=a convenit mi=a dat un cap in gura
  14.11.2010 22:24 
o speci care trebuie sa dispara
aproape toti sunt la fel betivi,curvari,violenti si nu ne apara nimeni legile noastre sunt mult prea blande pentru aceste animale. eu as propune pentru o palma 48ore de arest si sa vedeti cum se potolesc .sunt sigura ca multe femei sunt de acord cu mine/
  14.11.2010 16:37 
si eu sunt o victima a violentei domestice..am rezistat 10 ani intr-o astfel de casnicie. e foartegreu. cu ajutorul familiei ,prietenilor si in primul rand al lui Dumnezeu am reusit sa gasesc un adapost pentru femei unde am locuit 2 luni de zile si am inceput procedura de divort.este greu....dar nu imposibil...
  26.10.2010 02:52 
am nevoie de ajutor
sunt o femeie abuzata si fizic si psihic.am 48 de ani si sunt in aceasta casnicie de 25ani .mi-e teama de sotul meu .asa a fost din totdeauna dar am sperat ca daca eu sunt buna si intelegatoare o sa fie si el la fel . m-am inselat amarnic.anii au tecut si el e la fel .acum as vrea sa-l parasesc dar mi-e teama.cum sa fac?
  21.10.2010 19:01 
bun articol
sincer, aceste abuzuri nu sunt pedepsite cum ar trebui..mult mai dur ar trebui actionat ca sunt mii de femei in situatia asta, si cum nimeni nu face nimic, ele continua alaturi de acele animale.
  14.10.2010 15:20 
Proasta legislatie
O legislatie similara tarilor civilizate, pedepsirea abuzatorilor si indepartarea acestora din locuinta.
  25.09.2010 14:13 
exista asociatii care se implica .... sunt una dintre acele victime ale violentei domestice....si spre norocul meu am trait in timisoara...unde am gasit cu ajutorul APFR un adapost ..in care am fost cazata impreuna cu fiica mea... este foarte greu sa iei o asemenea decizie...dar credeti-ma este cel mai bine....NU RAMANETI LANGA ASTFEL DE ANIMALE....NU MERITA SA VA DISTRUGETI VIATA...nici pe a voastra nici a copiilor...
  16.09.2010 15:00 
A J U T O R !!!
Exista organizatii guvernamentale sau neguvernamentale care se implica real in solutionarea acestor cazuri? Sa le trimiti sa caute un avocat bun este fara sens, cand ele sunt paralizate de frica si nu vad nici o scapare. Singura solutie este sa stie ca au pe cineva cu adevarat de partea lor, care le apara de amenintarile majore ale stapanilor de sclavi. EXISTA ASTFEL DE ORGANIZATII ? Daca stie cineva, il rog sa scrie !
  15.09.2010 22:20 
LA CINE SE POATE SOLICITA AJUTOR?
Exista in Romania un organism -guvernamental sau neguvernamental care se implica efectiv in rezolvarea acestor cazuri? Trimiterea catre un avocat bun este ineficienta in conditiile in care cel astfel abuzat este practic paralizat, prins in panza de paianjen si lipsit de puterea de a incepe o actiune atata vreme cat nu are un sprijin.
  15.08.2010 08:55 
da solutia, ca astea le stim, noi, romanii!
Parerea mea este ca autorul acestui articol a batut apa-n piua de pomana. Toate Astea-s cunoscute de bietele femei, de catre copiii minori si, in acest caz, dupa ce, sa zicem, a identificat cineva starile de fapt, trebuia ca tot acela sa gaseasca si modalitatile de rezolvare a acestor probleme. Restul e apa de ploaie.... Cum se rezolva diferendele in familie, pana la instanta de judecata, asta trebuia sa spuna cineva tare sau mai putin tare!
  02.08.2010 19:59 
viata mea
astazi m-a batut barbatul prima dat,simt ca nu mai am aer nu concep asa ceva m-a dezamagit profund...pt mine deja este un ...nimeni...nu stiu ce o sa fac.trebuie sa ma gandesc bine avem si un bibic...
  13.06.2010 08:27 
Violenta
Eu ma aflu in aceasta situatie si pot sa spun ca de fiecare data e si mai rau.Problema mare este ca pana acum a reusit sa strice toate lucrurile mele si ale copiilor si in acest moment sunt pe drumuri cu cei 2 copii si nimeni,dar chiar nimeni nu ne-a dat vreun ajutor cu toate ca am cerut la "forurile" care se ocupa cu aceste probleme.Nu avem unde locui,nu am un job si nici nu pot sa ma integrez in societate din cauza situatiei in sine. Ajutor?Nimeni nu ridica un deget,totul e doar pe hartie si pentru reclama. In aceste conditii,ce mai poate face o femeie si mama cu copiii ei? Sincer?Am ajuns la concluzia ca viata nu mai are sens...
  09.06.2010 12:36 
Viata in cuplu unde predomina violenta e grea
Fetelor daca sunteti torturate de parteneri parasitii voi primele fara nici o ramuscare si nu va reintoarceti inapoi catati-a pe altul!
  02.06.2010 19:26 
violenta
cel mai bine intr-o situatie de genul asta este de evitat prin abandon sau prin parasi-ire,viata ti-o poti reface in orice moment,succes
  13.05.2010 22:02 
am trecut prin asta
am o astfel de relatia si ink incerc sa scap de ea....e groaszik de greu....renuntati l primul semn...cat ink se poate!
  22.04.2010 12:14 
stiu si eu cum e
pleaca, lasa-l ca si eu l-am lasat pe al meu. e greu.. nici nu-ti dai seam cat de greu va fi... te va cauta...dar degeaba. fii putrenica si capul sus
  21.04.2010 13:15 
trebuie sa ai ceva curaj
cred ca trebuie sa vrei intradevar sa faci acest lucru adica sa scapi de el mai ales daca nu aveti copii sau nu sunteti casatoriti.gandeste-te in primul rand la tine si apoi la ce o sa zica el sau lumea.si asta trebuie sa fie mereu mai intai sa-ti fie tie bine si apoi celorlalti din jur oricat de mult ai iubi aceea pers.o sa ajungi mai tarziu sa-ti fie frica sa te trezesti dimineata crede-ma sunt casatorita de 10 ani si am un sot iubitor si ma respecta avem si 2 copii pe care-i iubeste f mult si la noi nu este cazul de asa o viata nici macar jigniri dar bataie nici atat dar chiar si asa chiar si cudoi copii nu as sta sa suport toate astea in primul rand pentru mine oricefemeie are dreptul sa aiba ceva libertatate sa se simta sigura pe ea si sa-si cumpere un lucru fara sa ceara voie partenerului eu nu lucrez am grija de copii dar banii sunt si ai mei nu doar ai lui pentru ca suntem o familie si ne iubim.si cel mai important este ca si el ma iubeste nu doar eu.trebuie sa-ti iei inima in dinti si sa pui capat pentru ca nu merita nimeni o astfel de viata.te pup si ai grija de tine si dumnezeu sa-ti dea putere.
  20.04.2010 00:18 
sa il lasi..asta sa faci
Cu toate ca nu am decat 21 de ani si nu am trecut prin asa ceva cunosc destul de multe persoane care sunt in situatia ta..de cele mai multe ori femeile se invinovatesc..si asta e cea mai mare problema..pentru ca nu este vina voastra!!! de ce nu vreti sa deschideti ochii?un barbat care ar iubi o persoana in primul rand ar respecta-o! iar un barbat care isi loveste iubita sau o jigneste nu se numeste barbat! este un las, un frustrat si un dobitoc! dar eu vad ca tu esti constienta ce mare dobitoc ai ca iubit...ce fel de om lasi sa te atinga si sa profite de bunatatea ta...de ce nu pui piciorul in prag? nu ai demnitate?crezi ca nu mai exista barbati care sa te placa? ai fi uimita sa vezi ce barbati buni exista..doar ca trebuie sa ii recunosti...eu m-am jurat..oricat de mult vi iubi un barbat..cu prima ocazie cand ma va jigni sau ma va agresa fizic il dau in mm..decizia iti apartine..vrei sa te chinui in continuare? asa va fi mereu...crezi ca vei fi fericita? pentru cateva momente fericite(cand se scuza,si atentie!asta e comportamentul unui barbat despre care vb acest articol) vei putea suporta nenumaratele momente cand te vei simti un om de nimic? inseamna ca exact asta esti daca nu faci nimic! chin placut in continuare!viata merge inainte..in timp ce altora li se pupa si picioarele tu vei plange si te vei simti un nimic.
  23.03.2010 13:36 
parere
pai daca esti proasta si-ti place sa iei bataie stai alaturi de el. ai si o varsta "inaintata" la care nu se mai uita nimeni la tine. crezi? indura tu inca o zi, inca una, pana te baga-n spital. si daca-ti zice ca el e mare, tare, destept, inseamna ca asa e din moment ce tu esti proasta si-i inghiti toate astea. fii desteapta si da-i papucii, da-l si pe mana politiei. distruge-i viata cum face si el cu tine. dragostea ta, care zici ca o simti pentru el, nu e reciproca. iubeste un prost care te trateaza ca pe o otreapa daca asa crezi ca meriti.
  22.03.2010 21:09 
solutie
Draga mea, mergi la politie si punei o denuntie!!! Eu locuiesc in spania, si traiesc o situatie asemanatoare....De ceva timp am avut curajul sa vb cu prietnele mele..sa le spun ce mi se intampla Si m-au indrumat sa merg la un psiholog! Chiar daca termenul...sperie...sa zic asa...sa stii k ma ajuta sa ies din necazul in care traiam! Mi sa spus ca ceea ce el face se cheama abuz emotional...si ma ajuta sa vad realitatea..pt ca eram confuza total!!! mereu ai dadeam dreptate lui...si...cite si mai cite... Solutia!! ia-ti inima in dinti!! Ai incredere in tine!! Si denunta-l!! Sa nu iti fie frica!! E mult pina faci primul pas..restul vine de la sine!! Sanatate multa iti doresc...si putere! capul sus!!!
  23.02.2010 19:00 
frica
am si eu o problema mai nasoala am un tata de nota 10 cand e treaz iar cand bea numa scandal i trebuie ne scoate afara si pe mine si pe mama mea nui poti zice nimic ca iti da in cap cu ce apuca.de curand am avut o altercatie cu el am incercat sami apar mama si mam ales cu o arcada sparta si cu un ochi aproape scos.ce mai am de facut unde sa plec is disperat .sal omor ce sa fac ca legea nu face numic.
  09.02.2010 13:07 
Fugi
Cel mai bine e sa fugi de el, departe, il vei uita greu, greu, poate chiar o sa vrei sa te reintorci, si eu am fost ca tine, si e posibil sa gasesti din nou un astfel de om pentru ca nu am fost obisnuiite cu iubirea neconditionata, ci doar sclave. Fii tare!
  28.12.2009 15:33 
nu am curajul sa ma despart de el
si eu sunt intr-o situatie asemenatoare.am numai 24 ani dar in acesti 5 ani de cand stau cu el am ajuns sa nu mai am incredere in mine.el se crede cel mai despept iar eu sunt mereu jignita cu fel de fel de cuvinte dure.acele cuvinte mau facut sa ma simt un om de nimic, un om inutil care nu valoreaza nimic.lui ii plece sa tina tot venitul pe care il adul lasandu-ma fara nimic in buzunar.ce ma doare cel mai mult e ca il iubesc tare mult dare simt ca nu mai pot mi-e foarte frica de reactia lui din orice moment.cret e ca si mama lui il incurajaza in tot ceea se face asupra mea,mai rau e cai mama lui ma jigneste si mereu ma face sa ma simt pros in orice moment,mereu ii ia apararea si il invata ce tratamente sa-mi mai alpice.cand ii trec nervii el vine si inmi cere iertare ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic.imi tot reprosaza ca ca el ii stapanul meu si ma pune sa intretin raporturi sexulale fara sa vreau eu.eu trebuie sa ma supun ca sa-i fac lui pe plac ca altfel ma jigneste si chiar poate da in mine.cum sa scap de chinul asta????????????ce ati face in locul meu?cum sa ma apar de el si mama lui?
  22.11.2009 22:39 
super
super ! am descoperit ca ma incadrez in tipare ! super articolul ! what shall i do now?
  16.11.2009 00:26 
si eu sunt intr`o situatie asemanatoare k cele prezentate mai sus.avem o relatie de 2 ani jumatate si dupa un an a inceput sa ma jicneasca iar ulterior au urmat palmele.de fiecare data isi cerea scuze si motiva k se simte neinteles si ma facea sa ma simt vinovata.nu stiu daca o sa am vreodata puterea sa pun capat relatiei
  04.10.2009 21:38 
buna seara
AS DORI SI EU O IDEE? CE SA FAC DACA AS PATI LA FEL CA ARTISTA MIHAELA RUNCEANU?ADICA STRANGULATA ?
  05.09.2009 09:47 
Fara scapare
m-am regasit si eu prin multe randuri de mai sus si dupe ce am citi mi-am dat seama ca nu sunt singura neajutorata oare ce tb sa facem ca sa scapam de astfel de oameni si daca exiat totusi o cale de remediere? sunt cu el de 9 ani aveam o fetita de aproape 5 ani iar abuzurile au inceput cam de 1 an stau la mine in casa am un servici deci as putea sa ma intretin si el nu ma vede buna de nimik nimik nu e pe placul lui oare iubirea noastra s-a dus odata cu icperea consumului de alcool sua cu greutatile "crizei"? va rog daca exista vre un centre unde pot apele pt rezolvarea problemelor unde sa mergem amandoi da-ti un raspuns si oare politia chiar nu face nimik ? nu am apelat dar poate voi avea nevoie va pup si va dorsc mult curaj pt rezolvarea problemelor
  18.06.2009 19:38 
ajutor
vreau sa plec de langa el (suntem casatoriti de 29 ani; imi este teama de el, dar nu am unde sa ma duc. Stiu ca am nevoie de ajutor, dar nu stiu cui sa-l cer.Va rog sa-mi spuneti daca in Bacau exista o fundatie pentru femeile abuzate. Multumesc Daca ma puteti ajuta, va rog vali_anca2008@yahoo.com
  30.05.2009 11:10 
ma da afara din casa lui,casa construita din banii mamei mele
va ror sa ma ajutati pentru ca nu mai stiu la cine sa apelez...tatal meu ma bate zi de zi ma injura,a imbolnavit o pe mama pentru ca vrea sa o bage in spital asa zice el,vrea sa ma omoare si politia nu face nimic penrtu ca atuci cand sesizez vin si incep sa spuna ca nu e problema lor si pleaca..apoi incep iar orele de teroare.pe data de 28.05.2009 m a baut pentru ca i am luat apararea mamei mele,ma dat cu capul de gresie si cu o lanterna in cap apoi mi a dat cu pumnii in sani si cred ca am si o coasta rupta pentru ca nu ma pot misca normal.nu mai am la cine apela nu stiu ce sa mai fac,va rog sa ma ajutati..ne ameninta si pe mine si pe mama ca ne mutileaza ca ne omoara iar mie imi este frica sa mai vin acasa de la sacoala..nu am cu cine sa vorbesc pentru ca mama din cauza lui nu mai traieste in realitate nici nu stiu ce are..casa in care locuiesc este construita din banii mamei si el a trecut o pe numele lui..in fiecare zi ne zice sa plecam din casa si ne bate..ne priveaza de lumina electrica si apa atunci isi termina el treburile..va rog sa mi spuneti la cine sa apelez..pe cine sa mai contactez pentru ca pe cei din politie nu ii intereseaza."nu este treaba lor."vreau sa obtin un ordin orice sa nu se mai atinga de mine si de mama sa nu mai aiba dreptul sa ne dea afara din casa noastra..va rog sa ma ajutati..claudiaelena1990@yahoo.com
  17.03.2009 01:40 
divort dificil
Eu ..sunt in divort din ianuarie acest an.Am fost amenintata cu moartea prin telefon, de catre sotul meu.Am avut nenumarate conversatii telefonice prin care el doar m-a insultat si m-a amenintat cu inchisoarea,cand eu eram in strainatate,munceam ca sa-i ofer familiei mele un trai mai bun iar el statea acasa,cica cu copilul.Acum zice ca eu nu am fost mama la copil, ptr ca nu am stat cu el in ultimii 3 ani, am venit doar in vacanta, in vizita.Imi cere sa renunt la custodia copilului.Zice ca eu nu pot sa vin acum sa ii schimb educatia copilului.Dupa ce m-a lasat datoare in Spania,la banca( i-am cumparat masina),a inceput sa zica sa ma intorc acasa.Trebuie sa platesc rata lunara de 200€, in Spania si mai avem si aici alte rate.El nu a vrut sa munceasca pana acum, dar acum o luna s-a angajat ca sa poata demonstra la tribunal ca are venit sa poata castiga custodia.Acum, eu,am renuntat la serviciul din Spania, sunt in somaj, am venit acasa casa nu pierd custodia copilului.Sper sa nu se intample lucrul acesta.Deocamdata am trecut cu bine peste toate, sper sa fiu puternica pana la capat.Trebuie sa locuiesc la mama mea, ptr ca mi-e frica sa ma duc acasa.Pe teritoriul Spaniei are ordin de restrictie,nu se poate apropia de mine mai mult de 200 m.Sper ca acesta, impreuna cu declaratia legalizata de la martorii care au auzit amenintarile si cu inregistrarea pe care o am,sa se ia in calcul si in Romania,ptr ca in Spania toate acestea sunt puse la punct.
  01.03.2009 08:07 
comentarii
Va sarut, am o parere despre acesti indivizi ,sint bolnavi psihici si daca nu recunosc este si mai grav .Am citit toate comentariile dar nu am gasit nicio adresa la care sa apelati in acste cazuri.Ete dureros ca sint si copii la mijloc si vazind agresiuni in familie cind vor fi mari vor face si ei la fel . Ce ne facem ,cunosc si eu unele cazuri si vreau sa aflu cu se poate rezova in bine ptr. mama si copil.Multe dau exemple sa plece , e bine dar unde sa se duca dac nu au unde sa stea? nu au alta casa ? Daca aflati o rezolvare ptr. aceste mame comunicati .Va multumim
  19.02.2009 13:38 
cosmar
sunt intr-o situatie din care nu vad iesirea desi am incercat .sunt batuta ,agresata psihic si nu pot face nimic ,m-a amenintat ca ma omoara si mi-a si demonstrat-o in cateva randuri cand m-a strans de gat.am plecat de cateva ori dar nu m-a lasat in pace si ultima oara m-a rapit pur si simplu de la parintii mei promitandu-mi marea cu sarea .mi-e foarte frica ,am incercat de cateva ori sa-i spun ca nu mai pot ,sufar de o depresie in urma batailor ,dar nu iau decat bataie ,devine un monstru si ma invinovateste pe mine .nu am cu cine sa vorbesc ,nu am legatura cu familia si imi controleaza fiecare miscare ,deasemenea ma inseala fara sa aiba vreo remuscare ,noi nu mai avem nici viata sexuala ,dar nu ma lasa sa plec ,nu stiu ce sa fac ,cum sa scap de cosmarul asta ,nu avem copii.familia mea nu mai vrea sa auda de mine ,politia nu a facut nimic mi-au ras in nas si eu am luat si mai multa bataie .am avut si o tentativa de suicid anul trecut pe fondul traumei .unde sa cer ajutor .mi-e frica
  17.02.2009 14:06 
LEGI, LEGI, LEGI!!!!!!
Dupa cum a precizat Dl Comisar Sef Dragos Holca: „O singură instituţie nu poate face nimic, deoarece violenţa domestică este un obiect interdisciplinar. Trebuie definite foarte clar competenţele fiecăruia. Aici nu este vorba de ierarhie, ci de colaborare şi de coordonare”. Destul de frumoas spus. DAR SE GANDESTE INE VA IN MOD FOARTE ERIOS LA CE FEL DE SOCIETATE VA FI SOCIETATEA ROMANEASCA IN VIITORUL PROPIAT? NU CRED! NU SE FACE NIMIC DE 20 DE ANI. iNAINTE DE 1989, POLITIA DADEA AMENZI SI ERAU LEGI CARE SE APLICAU AGRESORULUI. fAMILIA ERA MAI PROTEJATA DECAT ESTE AZI. cU CE LEGI PROTEJAZA STGATUL ROMAN FAMILIA, MAMA SI COPILUL, AZI? CU NICI UNA!!! AGRESORUL, DACA ARE CALITATEA DE SOT, NU ESTE NICI MACAR EVACUAT, IAR AGRESATA RISCA SA PLATEASCA CU VIATA, DUPA CARE LEGEA INERVINE...AICI MAMELE SI NCOPII NU SUNT DE LOC LUATI IN CALACUL. LA OFICIEREA ACTULUI DE CASATORIE SE SPUNE C STATUL ROMAN PROTEJAZA MAMA SI COPILUL! NEADEVARAT! nu o face! NE TREBUIESC LEGI APLICABILE, CARE SA FIE CUNOSCUTE. FEMEILE NU-SI CUNOSC DREPTUIRILE. SUNT SI BRBATI AGRESATI, DAR MAJORITATEA AGRESATELOR SUNT FEMEILE. ELE NICI NU NSTIU CA SUNT AGRESATE, DIN LIPSA DE CULTURA, EDUCATIE, CUNOASTEREA FORMELOR DE AGRESIUNE. AR TREBUI PREDATE IN LICEE, IN CADRUL ORELOR DE PSIHOLOGIE SI SOCIOLOGIE, ACESTE LUCURI CU PRIVIRE LA DEMNITATEA UMANA, AGRESIUNILE DE TOT FELUL, DREPTURILE OMULUI SI ALE FAMILIEI. NU ESTE NORMAL SA NU NE INTERESEZE CE FEL DE SOCIETATE DEVINE SOCIETATEA NOASTRA. TREBUIESC LUATE MASURI URGENTE DE CATE PSIHOLOGI, SOCIOLOGI, TEOLOGI, LEGIUITORI, PARLAMENT, POLITIE, PROCURATURA....SOMNUL SOCIETATII NASTE MONSTRII. SA NU NE MAI MIRAM DE TOATE VIOLENTELE PE CARE LE VEDEM LA PROTV. LA ORA 5. ASA ESTE! ce este de facut? ASTEPT SA VAD COMENTARII! SI SEMNATURI PE petitieonline.ro, petitia nr. 46342046. macar sa stim daca tot suntem multe, daca suntem decise sa facem ceva.
  25.01.2009 06:50 
actiune la Botosani- Lupta impotriva violentei
Dna Viorica Hrustovici, membră a Asociaţiei Filatelice Botoşani, cu mult apreciatul sprijin al Asociaţiei, împreună cu Muzeul de Istorie al judeţului Botoşani şi cu Poliţia Botoşani, a organizat acţiunea cu temele: “Violenţa Domestică”, “Lupta femeii pentru emancipare”, care s-a desfăşurat în cadrul săptămânii ,,Lupta împotriva violenţei”. Suportul acţiunii a fost expoziţia Dnei Viorica Hrustovici care, prin intermediul filateliei şi cartofiliei, prezintă modele de femei care au reusit să devină pioniere intr-un domeniul sau altul, cum ar fi în cercetare, medicină, aviaţie, cosmos, inginerie. Exponatele de filatelie reprezintă peste 200 de personalităţi feminine, cunoscute în perioada interbelică printre care: Laureate ale Premiului Nobel pentru Ştiinţă şi Cercetare (Marie Curie) şi Premiului Nobel pentru Pace (Maica Tereza), premii în literatură (Martha von Suttner), etc. În filatelie, pentru a prezenta cele 170 personalităţi feminine, s-au folosit întreguri poştale, mărci poştale, maximafilie, coliţe şi plicuri circulate, acestea fiind expuse pe 5 panouri. În cartofilie, pe cele 5 panouri sunt 150 cărţi poştale, circulate între anii 1899-1910, şi prezintă peste 30 de personalităţi feminine. Dintre acestea, 2 panouri le prezintă pe A.S.R. Maria şi A.S.R. Elisabeta. Materialul filatelic şi cartofilic este insoţit de partea documentară din studii ale sociologilor care au studiat condiţia feminină privind emanciparea economică, culturală, politică şi juridică privind dreptul de vot. Dna Viorica Hrustovici a declarat: ,,Modernitatea, din păcate, a condus şi la efecte negative ale emancipării femeilor. Femeia care a dorit să devină licenţiată, să aibă independenţă economică, a transformat aceste obiective în priorităţile vieţii personale, sacrificând astfel familia. In prezent, femeia se confruntă şi cu experienţa tristă a lipsei locurilor de muncă în toate domeniile ca şi a renumerării insuficiente. Din acest motiv, multe femei sunt nevoite să plece în străinătate pentru a găsi un loc de muncă, iar familia suferă, se destramă, şi aceasta se reflectă asupra copiilor care sunt afectaţi cel mai mult. Despărţirea sau lipsa unuia sau al ambilor părinţi, duce la lipsa de control asupra copiilor şi aceştia îşi iau destinul în propriile mîini. Aşa se explică agresivitatea verbală şi fizică pe care o întîlnim pe stradă, în şcoală şi în viaţa de familie. Prin exponatele prezentate de mine, am dorit să ofer ca modele comportamentale pentru tineri personalităti feminine care, prin ambiţie, tenacitate, inteligenţă şi foarte mult curaj, au reuşit, într-un mod armonios, să imbine viaţa personală cu cea socială.’’ In concluzie: Acţiunea-dezbatere ,,Lupta împotriva violenţei” are scopul de a fi porta-voce pentru problemele sociale cu care se confruntă familia. Implicarea instituţiilor enumerate mai jos demonstrează că se doreşte reducerea până la dispariţie a unei grave probleme a societăţii contemporane – agresivitatea. Dl profesor, muzeograf Gh. Median a fost moderatorul acţiunii iar invitaţiei au răspuns reprezentanţi ai instituţiilor din oraşul Botoşani, printre care: D-na Viorica Timofte, C.J.Botoşani (Direcţia de Programe- Integrare Europeană), Dna Cristina Livadaru - Director al Penitenciarului Botoşani, Dna Anca Silion de la Poliţia de Proximitate, Casa Corpului Didactic, Dl Traian Apetrei, ziarist - Director al Teatrului Mihai Eminescu, Uniunea Internationala a Femeilor Române UNIFERO, prin Dna Minodora Topală, Dl Director Burlacu de la Asistenţa Socială–Primăria Botoşani,Dna procuror Cornelia Palaghiu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani, Dna Carmen Moraru, ziaristă, Dna Virginia Constantiniu - Monitorul de Botoşani. Invitaţii au prezentat ,,Violenţa domestică”, efectele asupra femeilor şi asupra copiilor, măsurile ce se concretizează în sensibilizarea populaţiei, coordonarea comitetelor de specialitate şi urgentarea soluţionării cazurilor cu care se confruntă poliţia de proximitate.S-a prezentat de asemenea sistemul de sprijinire a persoanelor, victime ale violenţei domestice prin conceptul de reţea. Au fost amintite instituţiile specializate care pot da mână de ajutor persoanelor care se adresează Poliţiei de Proximitate. Dupa cum a precizat Dl Comisar Sef Dragos Holca: „O singură instituţie nu poate face nimic, deoarece violenţa domestică este un obiect interdisciplinar. Trebuie definite foarte clar competenţele fiecăruia. Aici nu este vorba de ierarhie, ci de colaborare şi de coordonare”.
  05.01.2009 02:51 
Violenta domestica
Violenta domestica a ajuns o problema care ne afecteaza pe toti direct sau indirect. O problema ce nu tine cont de varsta, cultura, status social, etnie, regiune si chiar nici de confesiuni religioase. O problema care se propaga la o asa intensitate incat este foarte probabil ca in fiecare moment sa fie victima cineva cunoscut tie. Pentru cei ce o tolereaza ajunge sa devina un ciclu din ce in ce mai greu de intrerupt... pentru cei ce o practica - un drog ce le da senzatia de superioritate. Trebuie sa i ne impotrivim cu orice chip!
  28.08.2008 16:13 
O idee
1. pleaca 2. afla din ce cauza se comporta in acest fel, ceva il nemultumeste si aici ar fi multe de aflat 3. arata-i ca nu-ti este frica de el (el se hraneste cu frica ta) 4. incearca sa-l atragi in activitati comune care sa-i distraga atentia de la alcool 5. convinge-l ca are o problema care se poate rezolva insa si prin alte modalitati 6. in cel mai rau caz apeleaza la autoritati 7. curaj, viata nu incepe si se termina cu el, nu acesta este scopul vietii de a te crampona de un mascul. poti fi oricand ce vrei si cand vrei, fara sa fii conditionata de nimeni si de nimic
  28.06.2008 15:33 
Cum sa procedez?
Si eu sunt in postura de a fi abuzata de sot. S-a "apucat" zdravan de bautura si de aici a pornit totul. Eu il fac de ras, nu sunt buna de nimic, nu fac nimic bun, il fac de rusine. Incearca sa ma santajeze, sa ma ameninte in toate felurile, chiar a incercat sa se "omoare" de cateva ori iar cand a iesit ultima oara din spital mi-a spus ca-mi va face viata un iad si va rog sa ma credeti asta face. Mai recent a incercat sa ma si bata, sa ameninte ca da foc la casa, la casa mamei mele etc... Poate avea influenta si educatia primita, educatie care a lipsit cu desavarsire, parintii lui fiind alcoolici, care au sfarsit tragic tot din cauza alcoolului? Dati-mi un sfat ca eu nu mai stiu ce sa ma fac cu un astfel de barbat. Va spun cinstit ca ma regasesc in totalitate in randurile scrise ale acestui articol, am ajuns sa ma tem, sa-mi fie rusine de oamenii din jurul meu, sa-mi fie frica sa mai stau in casa. Ce trebuie sa fac? Coca
  15.05.2008 10:35 
Violenta domestica
Este adevarat ca cu cat trece timpul cu atat este mai greu sa iei decizia de a-l parasi. Devii intr-un fel dependenta de acest abuz, mai ales daca este emotional. Eu de 23 de ani nu ma simt stapana pe mine, traiesc doar pentru a suporta crizele de furie ale sotului si daca nu ar fii copiii asupra carora sa-mi revars dragostea si interesul viata mea ar fi searbada si inutila. As vrea sa-l parasesc, dar sansele sunt mici caci mi-am ratat cariera si mi-ar fii imposibli sa ma descurc cu copiii. Nu stiu ce imi rezerva viitorul si sunt tot mai ingrijorata, caci gandul ca toata viata sa fiu nevoita sa traiesc astfel ma deprima.
  30.04.2008 13:13 
O societate care poate ajuta femeile
As dori sa-mi spuneti si mie unde pot gasi o societate care ajuta femeiele, neguvernamentala. E vorba de soacra mea care este abuzata violent de catre barbatul sau si vrea sa inceapa o procedeura de divort. Va rog sa-mi raspundeti pe mail andrey212002@yahoo.com
  11.02.2008 09:19 
Sa facem ceva...
Adevarul ca trebuie sa se ia o initiativa pe baza acestui fragil subiect care ne ingrozeste pe noi femeile, nu vorbe ceva concret, totusi nu traim in jungla.
  11.02.2008 09:14 
Adevarat
Adevarat este ca trebuie sa spunem lucrurilor pe fata insa de cele mai multe ori nu avem curajul din cauza influentei mari poate a parintilor care de cele mai multe ori au o mentalitate invechita de ex. si eu am trecut prin asta si acum e bine ... sau ca lucrurile se vor inrautati.
  08.12.2007 22:37 
Eu nu sunt...
din fericire una dintre multele femei abuzate, dar sunt foarte intrigata de acest subiect pentru ca sunt o feminista convinsa care lupta pentru non-violenta si pentru egalitatea intre sexe. Sunt studenta la facultatea de psihologie si mi-am ales ca subiect pentru lucrarea de licenta violenta domestica si impactul pe care-l are aceasta asupra adolescentilor. Mi-as dori ca acest subiect sa fie mai dezbatut pentru ca realitatea e doar una: violenta domestica exista de cand lumea dar pana nu de mult a fost un subiect tabu. Trebuie sa avem curajul sa spunem lucrurilor pe nume!
  20.11.2007 00:40 
baiatu' mami
m-am despartit de prietenul meu acum 4 luni deoarece am realizat ca sunt intru-n cerc vicios de agresiune.mama lui,o femeie obsedata de singuratate,nu ne lasa nici sa suflam,daca doream sa mergem la mine acasa sa dormim singuri,se supara si astepta sa o chemam si pe ea.de multe ori a venit neinvitata si ajungeam sa imi petrec seara cu ea la televizor in propriul meu pat,in timp ce el naviga pe net in cealalta camera,fara sa se gandeasca macar ce neplacuta e situatia pt mine.cred ca nici nu mai trebuie sa mentionez ca nu eram destul de buna pt copilul ei.pe la spate ma facea puturoasa,ca nu-s femeie de casa,ca nu-i gatesc lui suficient,etc.ea il agresa pe el,il iubea egoist,iar el ma agresa pe mine.m-a agresat in asemenea hal,si atat de mult timp incat deja ma gandeam la sinucidere.eram atat de atasata de el incat nu ma puteam desprinde,desi constientizam ca-mi face rau si nu-l mai vreau.dar nu puteam nici cu el nici fara el.atat de traumatizata am fost de ei doi ca ajunsesem sa cred ca moartea e sigura scapare.nu stiu exact ce s-a intamplat si cum de am avut puterea sa o rup,dar stiu ca intr-o dimineata m-am trezit si mi-am spus ca asa nu se mai poate.am fugit de el si de ma-sa mancand pamantul.
  19.11.2007 18:06 
eu am scapat
..de sot. am avut puterea sa intentez actiune de divort cu cativa ani in urma. am un sfat pt toate femeile care trec prin aceasta situatie, nu va mai lasati calcate in picioare, indiferent daca la propriu sau la figurat sau la amandoua.nu mai iertati cand vi se spun o gramada de prostii si vi se cer o gramada de scuze.. odata ce v-a jignit sau ce ati primit o palma, treaba asta se va repeta si poate va lua amploare, ca omul ce se gandeste, m-a iertat data trecuta, inseamna ca pot sa intind coarda si mai tare ca o sa ma ierte si de data asta. la noi exista niste legi nescrise cu privire la casatorie, dar am fost in stare sa trec peste tot ca sa-mi apar linistea sufleteasca, pana si mama mea imi spunea iarta-l ca e barbat, mai greseste, nu te face tu de ras despartindu-te de el. n-am tinut cont de nimic pentru ca stiu ca sunt si eu om si nu am de gand sa ma sacrific pentru cineva care nu merita.
  15.09.2007 00:16 
si eu sunt la fel
mie mi e frica sa termin cu el desi el locuieste in casa mea proprietate personala si eu ma intretin singura mi e frica sa termin cu el ptr ca ma ameninta ma urmareste si sta la usa mea tot timpul si daca i spun de buna voie sa plece il apuca nervii si se repede la mine deci nu intelege ca nu mai suport abuzul la care ma supune nu intelege de vorba buna ca vreau sa termin relatia cu el deci alta solutie nu am decat sa i pun hainele la usa sa vina sa si le ia sa pot scapa de el!e umilitor dar atat timp cat el este in casa mea nici nu pot sa aduc vorba de despartire sau sa i propun sa ne despartim -nici gand- ar fi in stare sa ma omoare si sa mi sparga tot din casa(lucururile mele facute cu banii mei de altfel)ce sa fac va rog dati mi un sfat imi este foarte frica de el incat imi tremura tot corpul cand se enerveaza si nu mai pot sa pronunt nici un cuvant decat sa zic ca el si numai ca el si numai ce vrea el sa auda sau mai am o alternativa sa tac din gura nu mai scot nici un cuvant.va rog vreau un sfat?multumesc
  09.08.2007 21:35 
la cine poti apela?
buna!sora mea este in aceasta situatie.a apelat la politia locala care i-a ras in nas.politistul fiind prieten cu sotul ei.la cine altcineva poate apela?
  25.08.2006 22:19 
fara iesire.
esti prinsa intr o capcana.doar cu o situatie financiara buna te poti rupe din relatie.dar copilul care isi iubeste tatal agresiv.asa ca nu ti mai ramine decit sa astepti sa treaca o criza si vine o vreme cind nu mai ai nimic in suflet.incotr o/
  04.08.2006 15:54 
fara speranta
Cred ca mai toate programele de asa zisa" protectie "a mamei si copilului,deocamdata,in tara noastra sunt doar pe hartie! Ar fi timpul sa ne implicam cu totii cu adevarat pentru niste programe viabile,prin care toti acesti "oameni",(daca ii putem numi asa)sa isi primeasca pedeapsa cuvenita.Poate asa va inceta si la noi violenta de orice fel.Oricum sunt multe de spus si de facut,pentru ca pana acum au fost doar vorbe!!!!!!!!!!!!!!!!!
 

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie