Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Tratamente corporale
Home > Stil de viata > Frumusete & ingrijire > Tratamente corporale > Tratarea celulitei prin reflexoterapie

Tratarea celulitei prin reflexoterapie

Reflexoterapia doare! Asta se intampla la primele sedinte, dar daca este executata de un tehnician aceasta va da rezultate neasteptate!
Efecte asupra organismului
  • activarea metabolismului general;
  • eliminarea toxinelor din corp;
  • reglarea sistemului endocrin;
  • activarea circulatiei sanguine;
  • scaderea ponderala ;
  • redobandirea echilibrului interior.

Celulita este o boala a pielii si a stratului celular subcutanat care se manifesta printr-o inflamatie a tesutului conjunctiv, care are aspectul unei coji de portocala. Sedinta de reflexoterapie va incepe prin masarea zonelor reflexe responsabile pentru aparitia inflamatiilor: glandele suprarenale si glanda hipofiza. Apoi se continua prin masarea zonelor corespunzatoare partilor din corp afectate de celulita, ca de exemplu: brate, abdomen, solduri, coapsa, pulpa superioara etc.

Neeliminarea toxinelor din corp reprezinta una dintre principalele cauze ale aparitiei celulitei; de aceea se va trece la masarea urmatoarelor zone: rinichi, plamani, ficat, intestin gros, glande sudoripare si sistemul limfatic, care sunt raspunzatoare pentru eliminarea toxinelor din corp.

O functionare deficitara a sistemului metabolic creeaza tendinta catre obezitate si catre acumularea de lipide. Astfel se vor masa urmatoarele zone corespunzatoare: stomac, pancreas, duoden, intestine, ficat, vezica biliara, splina. Tratarea infectiilor din organism se va face prin masarea punctelor: amigdale, sistem limfatic, splina.

Pentru reglarea sistemului endocrin se va actiona asupra: hipofizei, tiroida, ovare. Desi efectele sunt destul de rapide este recomandat pentru inceput o serie intensiva de 10-12 sedinte, efectuate 2-3/ saptamana, pentru ca apoi sa se faca 1 sedinta/ 10 zile pentru intretinere.

Rezultatele pot fi spectaculoase. Acest tip de tratament trebuie sa fie insotit si de o dieta bazata pe legume si fructe, evitand dulciurile, alcoolul si tutunul.

Articol realizat de Elisabeta Ratiu, Director Centrul de Slabire si Remodelare Corporala BettyBlue.
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  14.09.2011 21:18 
Parerea mea
incurbasiniletrosnesc ochiumaro gauraobscura
  15.10.2007 19:40 
CUM SE POATE SCAPA DE CELULITA?
BUNA.AS VREA SI EU CUM SE POATE SCAPA DE CELULITA AVAND DISPONIBIL UN BUGET MAI MIC.AM 54KG,1.65.AS VREA SA MAI SLABESC 3 KG SAU CHIAR 4.CASTE CALORII TREBUIE SA CONSUM PE ZI LA GREUTATEA MEA?VA MULTUMESC
 

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie