Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Hipnoza
Home > Stil de viata > Psihologie > Hipnoza > Tehnicile de hipnotizare

Tehnicile de hipnotizare

Este foarte important ca terapeutul care aplica hipnoza sa aiba vointa, siguranta, incredere in sine si prestanta. Ca tehnica de inducere cea mai buna este aceea care a folosit cel mai bine prin rezultatele ei.

Psihologie

Da dovada de un maxim de creativitate cu ajutorul metodei Six Thinking Hats
Top Sanatate iti recomanda
·Ce este analiza tranzactionala?
Analiza tranzactionala este, in primul rand, o filosofie, un punct de vedere asupra oamenilor.
In timpul sedintei de hipnoza se produc fenomene psiho-fiziologice complexe, pe care terapeutul trebuie sa le cunoasca, sa le anticipeze, sa le intuiasca in functie de reactivitatea fiecarui pacient.


Tehnicile de hipnotizare sunt multiple

Terapeutul, asezat in fata pacientului ii pune mainile pe umeri, efectuand pase magnetice, coborand mainile in lungul bratelor pana la varful degetelor. Acesta este procedeul mesmerian. Mesmer magnetiza arbori, franghii, lanturi. In conceptia unor specialisti, pasa magnetica se efectueaza incet, cu mainile destinse, cu degetele usor flectate, la o distanta de cativa centimetri de pacient. Tipul de efctuare a paselor variaza de la un pacient la altul, de la 15 minute la 2 ore.

Realizand somnul hipnotic, terapeutul intreaba de ce boala sufera, de cata vreme, cum se manifesta aceasta, unde este localizata si care ar fi cauza bolii.

Alt procedeu terapeutic utilizeaza excitatii slabe, repetate, monotone asupra pielii prin netezire, mangaieri, de-a lungul intregului corp.

O alta tehnica este prin asezarea terapeutului in fata pacientului si cuprinderea mainilor acestuia, astfel incat sa-i atinga policele, ramanand cateva momente in aceasta pozitie.

Procedeul Charbord folosea scarpinatul usor si uniform al regiunii laterale a gatului. Nikolaev  executa pase cu ajutorul lampii electrice de culoare albastra.

Richet aseza pacientul in fotoliu, aproape de el, apuca ambele degete mari in mana si le tinea puternic.

Pitres utiliza apasarea puternica in zona ovarelor, pe frunte, ureche, zona lombara, glezne, incheietura mainii, omoplat, mai exact in zonele reflexe histerogene.

Forel pregatea catalepsia asezand pacientul in fotoliu, sprijinit cu mainile de suporti. Actionarea asupra analizatorului vizual, prin mixarea privirii induce oboseala muschilor care sustin globul ocular.

Procedeul Loewis foloseste o mica oglinda rotunda, plasata la cativa centimentri in dreptul radacinii nasului.

Vechii egipteni induceau hipnoza fixand cu privirea o cruce de culoare rosie aflata pe un fond cenusiu, plasand-o in fata ochilor pacientului si invitandu-l sa priveasca cat poate de fix in centrul crucii.

Procedeul Monton este posibil de aplicat si bolnavilor psihotici, cunoscuti ca fiind putin hipnotizabili.

Ellman lua in mainile sale mainile pacientului si-l anunta ca i le va strange de trei ori si ca pe masura ce trece timpul, pleoapele ii vor fi din ce in ce mai obosite si se vor inchide tot mai mult pana nu le va mai putea dezlipi.

de dr. Lidia Illia Danielescu, psiholog
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  28.01.2012 22:02 
e doar un simplu joc eu il hipnotizez pe fratemio
  06.11.2011 16:25 
Se poate asa ceva...
S-ar putea sa fie adevarat ce scrie din cea ce stiu le ieseau foarte bine hipnoza celor din trecut dar se stie ca mai demult oamenii aveau puteri mult mai magnetice din cauza ca nu erau chimicale daunatoare sanatatii si nu opreau nici cresterea nici energia.....dar se poate sa nu fii reusii acum hipnoza care a avut diploma de putere....
  06.11.2011 16:25 
Se poate asa ceva...
S-ar putea sa fie adevarat ce scrie din cea ce stiu le ieseau foarte bine hipnoza celor din trecut dar se stie ca mai demult oamenii aveau puteri mult mai magnetice din cauza ca nu erau chimicale daunatoare sanatatii si nu opreau nici cresterea nici energia.....dar se poate sa nu fii reusii acum hipnoza care a avut diploma de putere....
  14.09.2011 12:37 
stanciu
vreau sa stiu cum ie
  25.04.2011 03:45 
eu nu cred in asa ceva
  17.11.2010 20:10 
plauzibil
Mda.... sunt exemplificate cateva procedee de hipnotizare, si se prezinta doar ideea de baza a lor. as vrea sa citesc despre un singur procedeu mai amanuntit
  17.11.2010 20:09 
plauzibil
Mda.... sunt exemplificate cateva procedee de hipnotizare, si se prezinta doar ideea de baza a lor. as vrea sa citesc despre un singur procedeu mai amanuntit
  03.09.2010 18:14 
pt mine
tare mult as vrea sa pot intelege despre ce e vorba...
  28.02.2010 13:49 
tehnici de hipnotizare
unde se poate invata macar o tehnica de hipno?
  28.02.2010 13:48 
tehnici de hipnotizare
unde se poate invata hipnoza?
  28.02.2010 13:48 
tehnici de hipnotizare
unde se poate invata hipnoza?
  28.02.2010 13:45 
hipnoza
e o cale utila si rapide prin care biocompiuterul uman este programat sa execute un program util existentei fiintei,scoate din hazard si redirectioneaza constructiv,poate crea progr de protectie impotriva manipularilor banale sau abil exercitate asupra fiintei, poate crea programe de constientizare a info detinute si ascunse in structurile spirituale, poate crea o punte cu info detinute de fiinta dar ce sunt do bandite in alte vieti si se pot reactualiza constient spre utilizare, dau un mic exemplu, x a fost mai multe vieti vindecator, in fiecare viata a invatat alte tehnici de vindecare,acum poate gratie hipnozei sa isi reaminteasca aceste info. De ce nu? a face bine, si a nu mai fi ignorant pt a fi usor manipulabil de cei despre care Mantuitorul spunea:"aceasta nu este imparatia mea" cine vrea sa stie sa citesca carte realizata in transa data de Arhanghelul Mihail autorului, Franc Hatem,"CELE 5 CHEI". Succes si incredere in a va face programe diverse, de ex. renuntare la fumat, fara a te ingrasa, dar si cu o programare suplimentara de a alege aparent involuntar cele mai bune programe de detoxifieri, bineinteles cu intelepciune,nu vom ruina pe cineva,sinele superior poate discerne intre ceva artificial evaluat, si ceva rezonabil dpdv calitate/rezultate/costuri.
  05.02.2010 18:21 
hipnotizare
SINCER mar interesa sa stiu si eu sa hipnotizez si sa pot vindeca cu aceasta boli
  20.10.2009 23:05 
Super!
mie mi-a placut articolul, nu stiam ca si egiptenii faceau hipnoza, mersi!
  27.03.2009 15:49 
nu stiu
a fst cam greu de citit si nu am inteles prea multe si eu ma gandeam la aceva
  23.12.2008 22:29 
Nu stiu cum sa fac
nu stiu cum sa fac. poate pt ca nu sunt hipnotizist
  10.09.2008 14:51 
Tare:X
Si eu stiu hipnotiza si vreau sa stiu mai multe despre asta:p:X..
 

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie