Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Vitamine si minerale

Sulful

Ceea ce caracterizeaza sulful este cu siguranta mirosul sau pregnant si intepator. Desi nu exista o doza minima sau maxima recomandata, sulful este un element care isi are locul sau in functionarea normala a organismului.
Doza zilnica recomadata: nestabilita.

Surse
Alimentele bogate in proteine, precum carnea si pestele, anumite ape, ca si aerul, ne furnizeaza sulful.


Roluri si caracteristici ale sulfului
  • Intervine in actiunile asupra agentilor toxici;
  • Este legat de proteinele specializate in fabricarea tesutului osos si de cele cu rol in sanatatea unghiilor si a parului;
  • Se fixeaza de mai multe toxine, pe care le transforma in substante chimice care nu mai sunt toxice.


Nota utila
Sulfatii care se gasesc ocazional in alimentele preparate si in medicamentele din grupul sulfamidelor nu au nimic de-a face cu sulful, in afara de rezonanta asemanatoare a denumirii.


Informatiile au fost preluate din cartea "Terapia prin vitamine", Maude Bouchard, Editura Niculescu, Bucuresti, 2003, www.niculescu.ro

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie