Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Alimentatia si sanatatea
Home > Stil de viata > Nutritie > Alimentatia si sanatatea > Sucurile de legume: o "bomba de sanatate" pentru organism

Sucurile de legume: o "bomba de sanatate" pentru organism

Esti un fan al salatelor si al sucurilor proaspat stoarse din legume? Cu siguranta ai aflat ca acestea lupta eficient impotriva bolilor, insa vrei sa stii pe ce leguma sa te bazezi pentru a preveni sau a usura simptomele unei afectiuni. Acum ai posibilitatea sa profiti din plin de beneficiile pe care le aduce aceasta alegere sanatoasa.
Legumele reprezinta o alegere alimentara sanatoasa datorita efectelor protectoare impotriva bolilor. Insa, sucurile proaspat stoarse din legume crude constituie o adevarata "bomba" de sanatate pentru organismul tau, deoarece aprovizioneaza fiecare celula si tesut din corp cu elementele nutritionale necesare.

Bineinteles ca organismul tau isi poate lua substantele nutritive si din consumul de legume proaspete in stare cruda, insa sucurile sunt mult mai usor si mai rapid digerate si asimilate.

Carentele de vitamine si minerale pot fi mult mai rapid "rezolvate" consumand sucuri proaspete din legume, decat legumele in stare cruda.


Pe ce leguma sau combinatie de legume ma bazez in caz de...

Acidoza: morcov, sfecla, castravete si spanac;
Acnee: morcov, salata verde si spanac;
Alergii: morcov, salata verde si spanac;
Amigdalita:morcov, spanac, sfecla si castravete;
Anemie: sfecla, telina si morcov;
Apendicita: morcov, sfecla si spanac;
Artrita: castravete, sfecla, telina, morcov si macris de balta;
Astm: morcov, ridichi si telina;
Boli cardiovasculare: morcov, sfecla, castravete si spanac;
Boli oculare: rosie, morcov, telina, patrunjel si spanac;
Bronsita: rosie, morcov, ceapa si spanac;
Constipatie: morcov, sfecla, spanac si macris de balta;
Colita: morcov, sfecla, castravete si spanac;
Diabet: morcov, telina, salata verde si spanac;
Dispepsie/indigestie: morcov, sfecla, castravete si spanac;
Eczema: morcov, spanac, castravete si sfecla;
Epilepsie: morcov, telina si spanac;
Gripa: morcov, ceapa si spanac;
Guta: rosie, castravete, sfecla, morcov, telina si spanac;
Hemoroizi: morcov, spanac, gulie si macris de balta;
Hipertensiune: morcov, spanac, sfecla si castravete;
Icter: morcov, telina, spanac, sfecla si castravete;
Insomnie: salata verde, morcov si telina;
Migrena: morcov, salata verde si spanac;
Obezitate: rosie, sfecla, varza, salata verde, spanac si morcov;
Oboseala: morcov, spanac, sfecla si castravete;
Probleme cu sinusurile: rosie, morcov, ceapa si spanac;
Raceala: morcov, telina, ceapa si spanac.






Articole utile
Ghidul alimentelor indicate in diverse boli
Codul culorilor in alegerea legumelor si a fructelor
Organismele modificate genetic - "capcana" sanatatii?
Fructele: cum le selectezi, le depozitezi si le consumi
Legumele: cum le selectezi, le pastrezi si le consumi
de Ioana Marosan

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie