Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Capcanele dietei
Home > Stil de viata > Slabeste sanatos > Capcanele dietei > S.O.S, nu ma pot opri din mancat!

S.O.S, nu ma pot opri din mancat!

Daca gasesti refugiul in mancare de cate ori esti stresat/a, nervos/oasa, suparat/a, plictisit/a, singur/a trebuie sa iei masuri numaidecat. Lupta impotriva acestor obiceiuri cu cateva "arme" care-ti stau la indemana.

Slabeste sanatos

Vrei sa stii cum poti slabi sanatos? Afla care sunt nutrientii de baza.
Top Sanatate iti recomanda
·Toamna "ingrasa"
Tot mai multe studii statistice au ajuns la concluzia ca dintre toate anotimpurile, toamna este sezonul care favorizeaza cel mai mult cresterea in greutate.
Masoara-ti senzatia de foame!

Iniante de a te napusti asupra alimentelor, incearca sa stabilesti pe o scara de la 1 la 5 pe ce treapta ai plasa "senzatia de foame" din acel moment. Daca te gandesti la treptele 4 si 5, pune-ti toata vointa la bataie pentru a nu cadea prada tentatiilor.


Gaseste alternative la mancat!

O lista cu activitatile pe care le poti alege in locul mancatului este mai mult decat binevenita. Ai putea sa te plimbi, sa asculti muzica, sa suni un prieten/a, sa fac un dus fierbinte sau o baie, sa faci sport, sa faci curatenie prin casa, sa stai in fata calculatorului, sa te uiti la televizor sau orice altceva care-ti poate distrage atentia de la mancare.


Pastreaza un jurnal al dietei!

Notandu-ti fiecare aliment consumat te poate ajuta sa tii o socoteala si sa te opresti inainte de a te arunca asupra mancarii. Sau macar sa fii mai cumpatat/a.


3 alimente sanatoase inainte de toate!

Obisnuieste-te sa alegi 3 alimente sanatoase inainte de a le consuma pe cele mai bogate in calorii. Cateva solutii excelente ar fi: un mar, un morcov si un iaurt. Daca vei simti in continuare senzatia de foame, iti poti permite sa mai mananci ceva. Insa, de cele mai multe ori, aceste alimente se pot transforma intr-un aliat de incredere, potolindu-ti apetitul.


Miscarea fizica in mod regulat!

A te mentine in forma cu ajutorul catorva exercitii efectuate zilnic te poate ajuta sa lupti eficient impotriva stresului si sa ai o stare de bine pe toata durata zilei. Vei avea si mai multa vointa de a te abtine de la alegerile nesanatoase.


Nu ignora importanta somnului!

Numeroase cercetari sugereaza ca lipsa somnului intensifica senzatia de foame si poate afecta metabolismul, fapt care iti va ingreuna "lupta" cu kilogramele. Lipsa somnului conduce la scaderea leptinei, proteina care controleaza apetitul, "tragand" semnalul de satietate.
de Ioana Marosan
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  12.07.2009 14:28 
re:nu stiu ce medota sa aplic
incearca sa bei, atunci cand simti senzatia aceea de foame ,o cana de ceai caldut , de exemplu de tei de musetel,sunatoare, flori de soc etc. vai vedea k foamea este diminuata si de asemenea ar trebui sa te culci cat mai devreme itzi permite programul tau. Multa sanatate si succes la dieta!
Spune-ti parerea
* cod Greu de citit?
Regenerare cod

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie