Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Ingrijirea parului
Home > Stil de viata > Frumusete & ingrijire > Ingrijirea parului > Sfaturi pentru un par sanatos

Sfaturi pentru un par sanatos

O alimentatie echilibrata iti poate oferi placerea de a avea un par sanatos. Afla exact ce alimente trebuie sa consumi si pe care dintre ele sa le eviti pentru a avea un par stralucitor!
1. Consuma mai multe proteine daca buclele tale sunt lipsite de viata si firul de par este foarte moale. Cele mai bune surse de proteine sunt ouale, carnea fara grasimi, pestele, seminte si boabe de fasole, graul, produsele lactate degresate si cele din soia.

2. Consuma cat mai multe vitamine pentru sanatatea parului si a scalpului. Surse de vitamina A sunt fructele si legumele rosii, galbene si portocalii, spirulina, galbenusul de ou si verdeturile. Vitamina C poate fi obtinuta prin consumul de citrice, verdeturi, tomate, stafide, ananas, mere, curmale, cirese, ardei iuti, papaya si stafide. Necesarul zilnic de vitamina B se poate obtine, consumand carne slaba de vita, pui, galbenus de ou, ficat, lapte, grau, seminte, lucerna, produse din soia, verdeturi, spirulina, germeni de grau, fasole verde si boabe.

3. Renunta la cafeina, alcool, zahar si faina rafinate si la snacks-uri. Acestea epuizeaza toate resursele de vitamina B si C.

4. Include iod, sulf, zinc si siliciu in dieta ta. Aceste minerale sunt indispensabile pentru un par sanatos de la radacina. Cele mai bune resurse de iod se gasesc in carnea de peste, semintele de floarea-soarelui si sarea iodata. Surse de sulf sunt guliile, frunzele de papadie, ridichile, usturoiul, ceapa, varza, telina, napii, hreanul, pestele, carnea slaba, ouale si sparanghelul. Zincul poate fi asimilat prin consumul de spirulina, orz, lucerna, grau, seminte de dovleac, germeni de grau, lapte, oua, stridii, alune si fasole boabe. Necesarul zilnic de siliciu il poti obtine, consumand seminte de in, spirulina, coada-calului, urzica, radacini de papadie, lucerna, ovaz, orz, grau, mere, stafide, sfecla, ceapa, migdale, seminte de floarea-soarelui si struguri.
de Ioana Marosan
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  06.12.2011 21:50 
CONTRA CADERII PARULUI
mie imi cadea strasnic de tare parul,dar din spusele unei batrine am folosit 2ori pe saptamina o masca cu ulei de masline amestecat cu suc de ceapa,dupa folosirea acesteia parul meu e superb.Folositi aceasta masca si veti vedea imediat efecte mari.
Spune-ti parerea
* cod Greu de citit?
Regenerare cod

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie