Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Sfaturi utile
Home > Stil de viata > Sarcina > Sfaturi utile > Se apropie momentul nasterii - ce trebuie sa contina bagajul pentru spital?

Se apropie momentul nasterii - ce trebuie sa contina bagajul pentru spital?

Cele noua luni de sarcina pareau ca nu se mai sfarsesc si, pe masura ce burtica ta creste iar bebelusul se misca tot mai vioi, simti ca nu mai ai rabdare pana in clipa in care vei putea, in sfarsit, sa-l imbratisezi. Dar timpul "tace si trece", iar tu ai ajuns pe ultima suta de metri. Medicul tau obstetrician iti spune sa fii pregatita in orice moment pentru marea intalnire, asa incat ar trebui sa-ti pui la punct bagajul de care vei avea nevoie in perioada spitalizarii. Iata care sunt principalele articole care nu trebuie sa-ti lipseasca.
Pentru internare si perioada de travaliu

BIFE
- Actele (buletinul de identitate, asigurarea medicala, eventual adeverinta de salariu).
- Ochelarii, daca ai nevoie de ei pentru citit. In cazul in care obisnuiesti sa porti lentile de contact, este recomandabil sa le eviti de data aceasta, pentru ca iti va fi destul de incomod sa le pui si sa le scoti la spital, cand numai de asa ceva nu vei mai avea, probabil, chef...
- Un gloss - nu ocupa spatiu in poseta si, in cazul in care ti se usuca buzele, iti vei fi recunoscatoare tie insati pentru ca l-ai luat.
- Halat, camasa de noapte, papuci de casa si o pereche de sosete. De la spital vei primi pijama, dar probabil ca te vei simti mai bine cu hainele tale. Alege imbracaminte cat mai lejera si comoda, preferabil din bumbac.
- O carte sau cateva reviste, pentru a-ti trece timpul mai usor. Recomandabila este o lectura usoara, accesibila si amuzanta - nu este chiar momentul optim pentru un Dostoievski sau Joyce!
- Un walkman sau un MP3 player - timpul trece mai usor si mai placut daca poti sa asculti muzica ta preferata, care te relaxeaza.
- O iconita, fotografia persoanei iubite sau, extrapoland, orice obiect care te ajuta sa te simti mai linistita si calma.

Dupa ce bebelusul a venit pe lume...

BIFE
- O alta pijama, la fel de confortabila, in care sa te schimbi.
- Ceva bun de rontait! Dupa epuizanta perioada de travaliu, probabil ca-ti va fi foame si, daca nu-ti place mancarea oferita de la spital, ar trebui sa ai la indemana altceva. Exceptie face situatia in care ti s-a facut cezariana - in cazul acesta, medicul tau va decide cand ai voie sa mananci si care sunt alimentele recomandate.
- Obiecte de toaleta: sapun, prosop, periuta si pasta de dinti, pieptene, deodorant si chiar cateva produse de machiaj, daca tii la acest aspect.
- Telefonul mobil - vei avea de anuntat atatea rude si prieteni despre minunea care tocmai a aparut in viata ta!
- Imbracaminte pentru mult asteptatul moment in care tu si bebelusul veti parasi maternitatea. Nu te amagi cu ideea ca, imediat dupa nastere, iti vei recapata silueta pe care o aveai inainte. Vor trece macar patru-cinci luni pana atunci, asa incat alege vestimentatie larga si lejera. Ultimul lucru care ar trebui sa te preocupe in clipa aceasta este daca esti sau nu moderna...

Micutul are si el nevoie de bagaj!

BIFE
- Pampers si hainute pentru a-l imbraca inainte de plecare.
- O paturica in care sa-l infasori (alege una cat mai groasa, daca vremea este friguroasa).
- Sosete si caciulita.

Si ce ar trebui sa lasi acasa...

BIFE
- Bijuterii - nu este cazul sa epatezi si se poate dovedi chiar riscant.
- Prea multi bani gheata, carti de credit sau alte valori.
- Sper ca nu ti-a trecut prin minte ca acum ar fi momentul sa solutionezi dosarul acela de care nu ai mai avut timp sa te ocupi sau sa finalizezi nu stiu ce proiect care, in opinia ta, nu mai suporta amanare. Ba suporta, pentru ca, incepand din clipa in care ai auzit primul tipat al bebelusului, prioritatile tale s-au schimbat din temelii. Nastere usoara!
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  18.01.2011 19:36 
luzy
ce trebuie mai exact pt nastere
Spune-ti parerea
* cod Greu de citit?
Regenerare cod

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie