Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Dezvoltare personala
Home > Stil de viata > Psihologie > Dezvoltare personala > Pentru cine te faci frumoasa de sarbatori?

Pentru cine te faci frumoasa de sarbatori?

Un subiect mult discutat in publicatiile de profil feminin, in special in perioada de sarbatorilor , este problema cosmetica a fetei si pregatirea imaginii de sarbatori.

Psihologie

Da dovada de un maxim de creativitate cu ajutorul metodei Six Thinking Hats
Top Sanatate iti recomanda
·Temerile si indoielile, o piedica in imaginarea unui viitor de succes
Pentru a realiza o schimbare stabila si pentru a obtine ceea ce vrem cu adevarat in viata este nevoie de o viziune sustinuta asupra viitorului.

 

Astazi, cu substante injectabile foarte performante se pot face schimbari pe loc, cu efecte vadite in 24 de ore: injectarea cu toxina Botulinica pentru corectarea ridurilor si augmentarea buzelor.

Nu doresc sa abordez problema din punct de vedere medical fiindca e epuizata deja de mass media.Vreau sa adaug aspecte de ordin psihologic despre nevoia doamnelor si domnisoarelor de schimbare a fetei sau, dupa terminologia anglicana des folosita la noi, "look-ul".

Personal prefer sa folosesc cuvantul infatisare, nu doar fiindca e un cuvant romanesc ci si pentru ca "infatisarea" imi spune mai multe, ca si continut.


De ce conteaza imaginea unei femei?

Substratul psihologic al schimbarii imaginii a femeilor este energia informationala a formelor. Se spune ca doamnele isi petrec o mare parte a timpului lor in fata oglinzii. In aceasta afirnatie mai important este motivul pentru care o fac decat faptul in sine.

 

Daca am medita putin asupra faptului ca " femeile se haranesc din priviriile admiratoare ale barbatiilor" (cartea Infantilismul barbatului si inteligenta femeiilor) acesta enigma capata o logica mult mai solida.

Prin urmare, aceste perfectionari ale formelor feminine au ca scop transmiterea semnalelor subtile pe care le receptioneaza barbatii. Cosmetizarea -chiar daca voi fi contrazis- nu face altceva decat sa atraga privirile. Care sunt mesajele care se transmit in mod subtil in acest context informational e o alta discutie care nu-si are locul aici.

Totusi doamnele, devenind atragatoare, sunt implicit multumite sufleteste, si starea lor contribuie, la bunastarea tuturor.

Studiul personal in legatura cu aceste forme informationale, cat si datele obtinute din literatura de specialitate sublinieaza importanta majora a infatisarii.

Fata oglindeste totul din noi, iar ochii se spune ca sunt oglinda sufletului. Se stie ca, chiar daca poti fi mintit cu vorbe, nu prea poti cu privirea, cale de acces extrasenzorial.

Ei bine, in aceasta formula, segmentele sau componentele compozitionale ale fetei care poate fi comparata cu o "simfonie", transmit o anume rezonanta, cu o semnificatie deosebita...Cum ar fi sa ne imaginam o frunte ridata si sprancene intens incruntate? Ce anume poate transmite celor din jur? O stare de fericire sau de bucurie? In mod normal raspunsul este nu. Sau de pilda santuri adancite intr-o parte sau alta al nasului...

Dr. Ardeshir Vahidi

Cabinetul de Chirurgie plastica "Psychoaesthetics"

Tel: 0740. 754.034Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  04.04.2009 21:39 
extraordniar de intresant
Spune-ti parerea
* cod Greu de citit?
Regenerare cod

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie