Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Flirt
Home > Stil de viata > Relatii > Flirt > Numaratoarea inversa spre increderea in sine

Numaratoarea inversa spre increderea in sine

Iata o veste cu adevarat excelenta: in numai 60 de secunde te poti transforma dintr-o persoana timida, intr-una care pare sigura pe sine. Iata cinci remedii in limbajul trupului care te vor face sa pari mai increzator (oare) intr-o clipita - si cu cat vei parea mai sigur (a) pe tine, cu atat mai favorabil va fi raspunsul pe care il vei primi de la ceilalti si vei incepe sa te simti cu adevarat mai increzator (oare). Este o situatie din care nu ai nimic de pierdut.

Mareste imaginea
Relatii

Afla mai multe informatii despre increderea in tine
Top Sanatate iti recomanda
·Putem spera la jumatatea perfecta?
Se spune ca pentru fiecare dintre noi exista jumatatea perfecta undeva prin lume - o persoana speciala care va fi unica pereche potrivita pentru tine.

Inainte de a intra in amanunte, as dori, totusi, sa fac o precizare. Timiditatea nu este o trasatura de care sa te rusinezi. In anumite situatii, fiecare dintre noi este timid, numai ca unii reusesc sa ascunda mai bine acest lucru. Asta-i tot.

Acum doua zile am participat la o sedinta cu stomacul dat peste cap, scotand niste sunete mai puternice decat participantii la un concurs de Yolere. Eram teribil de nervoasa si de stanjenita, dar n-am aratat-o. Si acesta este secretul: sa inveti sa-ti ascunzi timiditatea si sa ajungi la punctul in care fluturii par mai curand o colonie de lilieci dansand can-can.

Inceputul este cel mai greu - insa, daca avem timpul necesar, in cele din urma, aproape toti ajungem sa ne calmam si sa ne simtim bine - asa ca asupra acestui aspect ne vom concentra in acest capitol.

De ce unii oameni sunt timizi, iar altii nu? De regula, acest fapt este determinat de felul in care am fost crescuti si educati. Parintii siguri pe ei au copii la fel, din simplul motiv ca isi pun copiii in contact cu mai multa lume. Daca in casa ta se perinda vecini, prieteni si rude, iti dezvolti rapid abilitatile sociale si modul in care sa intri in vorba cu persoane necunoscute, sa-i faci si sa-i pastrezi prieteni fara sa te straduiesti prea mult. Daca nu ti-ai exersat abilitatile necesare pentru a transforma o cunostinta intr-un prieten, nici nu e de mirare ca o intalnire cu cineva necunoscut iti da o stare de angoasa.

Solutia de a-ti invinge timiditatea este sa parcurgi o terapie in doua etape: lucreaza la eradicarea subevaluarii propriei persoane (care merge de obicei mana in mana cu timiditatea) si interactioneaza, pe cat posibil, cu cat mai multi oameni. Daca nu te simti capabil (a) sa faci asta singur (a), atunci apeleaza la ajutor calificat.

Sunt pe piata numeroase carti de specialitate, se tin conferinte si se fac sedinte de consiliere care te-ar putea ajuta sa te dai putin cu lumea. Si in timp ce tu vei lucra in interior, lasa-ma pe mine sa ma ocup de exterior si sa-ti dau cateva sfaturi practice despre cum sa vorbesti cu persoane necunoscute. Da, da! Acum, hai sa revenim la cele cinci remedii instantanee.

Primul remediu este sa respiri

Stiu, ai mai auzit asta pana acum; "Trage aer in piept si bla, bla, bla." Ei bine, ce-ai zice sa o si faci? Deoarece primul lucru pe care il face o persoana timida sau nervoasa este sa-si tina respiratia. (Ce te da de gol: din cand in cand tragi foarte adanc aer in piept intr-o incercare disperata de a inspira cat mai repede si cat mai mult oxigen!). Daca iei o gura mare de aer inainte de a vorbi, nu numai ca te relaxeaza, dar castigi si timp ca sa te gandesti la ce vei spune. Si, mai mult: te ajuta sa ai o voce joasa.

Remediul numarul doi

Adopta pozitia unei persoane increzatoare in sine: suge-ti burta, impinge pieptul in afara si indreapta-ti umerii tragandu-i spre spate. Apoi, pune-ti mainile degajat pe solduri si asigura-te ca trupul tau este indreptat complet spre interlocutor. Mesajul transmis este: "Ai in fata cea mai frumoasa imagine a mea pur si simplu pentru ca sunt foarte multumit (a) de cum arat". (Stiu, in interior te-ai facut mic(a), dar tine minte ca acum este vorba numai despre exterior). Si o ultima corectie a felului in care stai: muta-ti greutatea astfel incat sa fie distribuita pe un singur picior.

Un studiu arata ca 75 la suta dintre managerii cei mai de succes adopta aceasta poza - cu mainile in solduri si cu greutatea pe un singur picior - cel putin o data in timpul intalnirii de o jumatate de ora pe care o ai cu ei. Exerseaza aceasta poza in fata oglinzii pana in momentul in care incepe sa "te prinda", adica sa devina fireasca, apoi fii atent (a) la remediul numarul trei care este cel mai important dintre toate.

Remediul numarul trei

Calea sigura, cea mai eficienta, de a-i determina pe ceilalti sa nu te mai considere o persoana timida este sa le cauti privirea. Sigur, usor de zis, greu de facut, nu? Incearca acest exercitiu: in loc sa privesti in jos sau spre podea, uita-te drept in fata. Este un prim pas in directia corecta. De aici, lucreaza pana cand ajungi sa privesti o secunda spre fetele oamenilor. Apoi, pana numeri la trei,priveste la crestetul capului interlocutorului - nu ii intalnesti inca privirea, dar te uiti imprecis intr-un punct situat chiar deasupra fruntii lui.

Pasul urmator: imagineaza-ti ca fata lui este un cerc si parcurge-l de jur imprejur cu privirea. Concentreaza-te apoi asupra trasaturilor lui (ei) - prima data asupra gurii, apoi a nasului, si in cele din urma, concentreaza-te asupra ochilor. In functie de cat de timid (a) esti, iti poate lua intre doua zile si doua luni, daca o iei chiar incet de tot.

Si iti mai vand inca un pont excelent pentru cei incredibil de timizi, ceva care te va ajuta sa nu fii nevoit (a) niciodata sa te uiti in ochii celuilalt. Da, pe bune. In loc de contact vizual, stabileste unul... nazal. Concentreaza-ti privirea asupra puntii nazale.

Locul ochilor interlocutorului: foarte putini oameni sunt in stare sa sesizeze diferenta

De indata ce esti capabil (a) sa te uiti in ochii oamenilor, exerseaza aceasta miscare pe cat mai multe persoane posibil - minimum trei necunoscuti pe zi. Asta sa fie tinta ta. Atunci cand ai reusit sa treci de trei persoane pe zi, trei zile la rand, ai ajuns in punctul in care trebuie sa te concentrezi asupra persoanelor pe care le consideri atragatoare.

Acum stabileste-ti ca scop sa te uiti in ochii a trei persoane pe care le consideri simpatice, de trei ori pe saptamana, iar apoi de trei ori pe zi. Nu uita ca nu trebuie sa vorbesti cu ele inca, asa ca nu fi prea stresat(a). Stabileste numai un contact vizual si, daca crezi ca te descurci, insoteste-l cu un zambet. Asta e mai mult decat suficient pentru a te aduce pe drumul cel bun, spre urmatoarea parte a programului tau: conversatia cu persoane necunoscute.

Remediul numarul patru

Comporta-te astfel incat sa para ca a avea o conversatie cu tine nu este un lucru periculos. Nu spun ca ar trebui sa pui jos securea si sa-ti scoti masca de calau, ci doar sa pari prietenos (oasa), abordabil (a) si multumit (a) de propria persoana. Asigura-te ca limbajul trupului tau este deschis. Nu tine nimic incrucisat. Nu sta cu umerii incovoiati. Nu te crispa. Tine-ti capul sus. Asa-i mai bine.

Remediul numarul cinci

Daca nu arati a persoana sigura pe tine in mod natural, atunci incearca sa-i imiti pe cei care chiar sunt. Imitandu-le felul de a vorbi, stilul si atitudinea, vei putea, literalmente, sa afli, direct, cum este sa te plimbi prin lume in papucii lor. Asta este o modalitate excelenta de a le descoperi secretele limbajului trupului, ajutandu-te sa castigi incredere in tine sau sa descoperi noi modalitati de comunicare cu ceilalti.

Atunci cand descoperi un gest care ti se potriveste, insuseste-ti-l. Singurele lucruri pe care nu ar trebui sa le imiti sunt gesturile negative din limbajul trupului, si, in mod special, cele ciudate. Daca cineva isi baga un deget in nas, ureche (sau in alta parte), atunci o face pe cont propriu.

Informatii preluate din cartea "Superflirt", de Tracey Cox, Editura Litera International, www.litera.ro


Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  08.12.2011 18:03 
Functioneaza
Am incercat aceste sfaturi si a mers :). Felicitari !
Spune-ti parerea
* cod Greu de citit?
Regenerare cod

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie