Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Sanatate dentara
Home > Afectiuni si boli > Stomatologie > Sanatate dentara > Mirosul neplacut al gurii - cauze si metode de prevenire si combatere

Mirosul neplacut al gurii - cauze si metode de prevenire si combatere

Mirosul neplacut al gurii (halena) este o problema des intalnita, disconfortand atat subiectul, cat si pe cei care vin in contact cu acesta. Acesta poate genera o atitudine de evitare, cu afectarea vietii sociale a persoanei in cauza.

Stomatologie

Cauta in site mai multe informatii despre regulile pentru ingrijirea dintilor
Top Sanatate iti recomanda
·Alimentatia si sanatatea dintilor tai
Dulciuri, fructe, legume, branzeturi... Stii sa mananci sanatos, astfel incat si gura ta sa fie sanatoasa?
Respiratia neplacuta se datoreaza unor compusi volatili ai sulfului, produsi prin descompunerea de catre flora microbiana a resturilor alimentare de pe suprafata dintilor, a limbii, precum si din alte locuri retentive aparute in urma patologiei dentare: cariile simple sau complicate, gingivale (pungile false din inflamatia gingivala) sau parodontale, ale osului de sustinere a dintelui (pungile parodontale adevarate, manifestate printr-o carie osoasa).

Halena mai apare si in gura uscata (xerostomie, adica o scadere a fluxului de saliva, mijlocul prin care sunt "spalate" resturile alimentare). Uscaciunea gurii apare consecutiv respiratiei cu gura deschisa din anumite anomalii dento-maxilare, obstructii nazale, precum si din cauza administrarii unor medicamente sau a unor afectiuni ale glandelor salivare

O alta cauza este lipsa igienei protezelor mobile - acestea trebuie spalate in fiecare seara cu peria de unghii si sapun. Mirosul neplacut al gurii poate trada o sinuzita, amigdalita,o inflamatie a gatului sau pulmonara, gastro-intestinala, deficit de vitamina C (hipovitaminoza C) sau o boala de sistem (diabetul, cu mirosul caracteristic de "mere verzi").

Halena apare si din cauza ingestiei unor alimente ca ceapa, usturoiul sau in urma consumului de alcool si a fumatului.


Cum combatem halena?

Cel mai la indemana mijloc este igiena orala riguroasa, aceasta implicand nu numai periajul dintilor dupa fiecare masa, dar si al limbii, care datorita morfologiei sale, retentioneaza resturi alimentare si bacteriene, in special pe fata sa dorsala, catre baza. Nu trebuie uitate ata dentara sau apa de gura.

Important: periajul inainte de culcare e obligatoriu, pentru a indeparta resturile alimentare ce vor fi descompuse in timpul noptii indeosebi de bacterii anaerobe. In timpul zilei se poate folosi guma de mestecat, care pe langa efectul mecanic de curatare a dintilor si de stimulare a fluxului salivar contine si substante aromate. Tot in scopul curatirii mecanice si a stimularii secretiei salivare se pot folosi lichide in cantitati mai mari sau alimente tari (paine uscata), fructe si legume crude.

Vizita la medicul stomatolog la cel putin 6 luni este esentiala. Numai medicul poate depista cariile interdentare, spatiile retentive rezultate in urma unor obturatii nefinisate sau a unor lucrari protetice incorecte, afectiunile parodontale care scapa ochiului pacientului. In aceste cazuri, desi exista o igiena riguroasa si cavitatea bucala pare sanatoasa, poate persista halena. Folosirea apelor de gura, a spray-urilor sau a gumelor aromate doar mascheaza mirosul neplacut pentru o perioada de timp, insa nu il si combat. Doar tratarea afectiunilor orale duce la combaterea halenei.

Daca medicul decide ca halena nu e o consecinta a problemelor de sanatate a cavitatii bucale, atunci se impune o vizita la un medic specialist generalist.
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  01.02.2012 20:41 
respiratie urit mirositoare
Oameni buni..mam comfruntat si eu cu aceasta problema..si cu greu am depistat care e totusi cauza..Analizati bine Amigdalele de acolo e toata problema.se formeaza niste bele galbene..sar putea sa nu sa vada..orikum va recomand sa faceti simple apasari me amegdale si veti vedea ce substanta va esi..Cazeum este o inflamatie streptokok .daca capatati o bilute cumva mirositi si veti vedea ce miros dizvolta..ucide calu..asaca dupa ce eliberat amegdalele cu o simpla apasare in fiecare zi..va disparea mirosul..desigur si egiena orala..nu uitati..si limba e nevoe de ingrijire..
  07.01.2012 10:48 
gura urat nirositoare
eu nu am nici o carie merg regulat la stomatolog..chiar lunar pt k am aparat dentar.dar tot am un miros oribil..chiar la cateva minute dupa ce ma spal pe dintii..parca vine din interiorul stomacului..nu stiu exact.as vrea sa stiu exact ce specialist trebuie sa consult
  05.01.2012 19:48 
D&G
CUM POT SA SCAP DE MIROSUL DIN GURA MA SPAL DUOPA FIECARE MASA SI DEGEABA CE POT SA FAC CA SA SCAP VA ROG AJUTATI-MA
  30.12.2011 19:53 
fuuu
Si eu am avut aceeasi problema si am ideea ! Umpli jumatate de pahar cu apa , pui 3-4 LINGURITE de otet si dupa aceea pui putina miere ! Daca faci chestia asta de 2 ori nu o sa mai ai probleme NICIOADATA
  30.12.2011 19:50 
fuuu
Si eu am avut aceeasi problema si am ideea ! Umpli jumatate de pahar cu apa , pui 3-4 LINGURITE de otet si dupa aceea pui putina miere ! Daca faci chestia asta de 2 ori nu o sa mai ai probleme NICIOADATA
  01.12.2011 22:25 
gura
mirosul neplacut poate fi si de la puroiul de la dinti mai demult bunicii nostrii puneu lipitori si le disparea puroiul singele ala putoarea aia de cadavru
  24.11.2011 12:53 
igiena
Faci cari gand mananci ciocolata si nu te speli pe dinti dimineata si seara mereu .
  22.11.2011 14:09 
tratament
Trimiteti-ne si noua va rugam reteta lui blank_erelgi pe id adiclau2008@yahoo.com.Multumim
  15.11.2011 14:15 
ewer
sdds dsd sdsd sdahg als l;;a asa
  15.11.2011 14:14 
1b1f
am 28 de ani si am aceasta problema din copilarie,am deja doi copii si am notat ca fiica are aceasta problema de 3 ani cum sa ma scap de aceasta situatie neplacuta....???? R: URGENT la analiza de giardia si helicobacter pylori
  08.11.2011 16:48 
nu functioneaza nimic din ce s-a scris
exista in farmacii pasta de dinti care are in componenta si sare si bicabonat si multe alte flori si plante, cu toate ca ma spal de doua ori pe zi dentitia este perfecta , gura tot miroase , am incercat sa tin regim alimentar fara cruditati si condimente si dulciuri, merge , nu mai miroase deloc dar mi se pare prea drasnic regimul, deci ce facem ? am incercat si perioajul in spatele limbii si tot ce s-a scris pe aici, nu merge nimic, din stomac spre gat ? doar daca nu sunt inchise suficient sfincterele sau exista diverticoli, vorba unuia care a scris inaintea mea, dar medicii ce fac? doar iau bani ? asa o chestie minora si n-au rezolvat-o , dar ce rezolva ei ?
  02.11.2011 20:59 
remediu foarte bun
Halena - patrunjelul verde mestecat indelung da un miros placut respiratiei, actioneaza ca un dezinfectant asupra cavitatii bucale, asupra cailor respiratorii medii si superioare. Mai mult, frunzele de patrunjel imbunatatesc digestia si normalizeaza flora digestiva, remediind aceasta afectiune in profunzime. Se recomanda ca tratament celor care sufera de halena mestecarea indelungata a 3-4 fire de patrunjel, inainte si dupa fiecare masa.
  01.11.2011 22:13 
blank_erelgi
Buna seara! as dori sa stiu cat trebuie tinut tratamentul pt halena dat de blank_erelgi !
  01.11.2011 22:08 
blank_erelgi
Buna seara! as dori sa stiu cat trebuie tinut tratamentul pt halena dat de blank_erelgi !
  07.10.2011 01:50 
avem de invatat.:D:D:D:D:
macar o data pe zi sa citim despre sanatatea noasta despre pericole ce le avem e bn de stiut foarte misto site ...papa
  05.10.2011 12:06 
igiena
sugeti si voi p..a si poate nu va mai miroase gura
  05.10.2011 11:58 
igiena
sugeti si voi p..a si poate nu va mai miroase gura
  02.10.2011 05:56 
miroase gura
eu cred ca am o rana in git. si sunt cam sigur ca de acolo vine mirosul
  28.09.2011 18:50 
???
E dureros sa vezi cum oameni fara probleme de acest gen pot sa-si bata joc de problemele altora.Asa cum cineva a scris inaintea mea, nu se stie cand se intoarce roata; tot ce spunem se poate intoarce impotriva noastra.Doamne ai mila de noi!
  14.09.2011 13:44 
Mai simplu
Practic tot ce mancam si contine zahar e o problema pentru dinti. In mod normal, e suficient sa te speli pe dinti dimineata si seara (daca o faci obsesiv dupa fiecare gustare nu e chiar in regula) si in rest sa mesteci o guma fara zahar, orbit sau care mai e, sau sa folosesti apa de gura. Daca ai grija de asta si nu ai o problema bucala serioasa, la gingii sau vreo masea stricata - de care iti dai seama automat - dentistul nu va avea ce sa-ti faca si cel mai bine e sa te duci direct la medicul de familie care te va orienta la doctorul la care trebuie.
  01.09.2011 12:12 
mirosul poate fi controlat
Treaba e ca cine are acest supliciu mai ales din copilarie trebuie sa se cunoasca ce-i face bine si ce nu organismului sau (ma refer si la alimentatie) pentru ca mirosul provine de pe limba care da semnale de la stomac atunci cand acesta nu are o functie normala. Mierea, polen sau produse apicole amelioreaza aceasta situatie dar nu exista nimeni care a scapat de acest miros specific , numai cei care zic ca au scapat ca au avut mirosuri trecatoare de la carii, streptococi, candida bucala etc. Nu mai incercati sa va scoateti amigdalele, sa urmati tot felul de incercari cu retede de pe internet chinuindu-va, sau sa dati bani aiurea pe produse minune ca nu functioneaza decat pe termen scurt si apoi recidiveaza mai urat. Nimeni nu stie remediul, nici macar doctorii americani. Dar nu disperati, ca gurita nu miroase tot timpul si evitati tot ce stiti ca anumite alimente dupa ce le consumati va afecteaza mirosul. Cel mai mult influenteaza cafeaua, ouale, branzeturi, mancaruri prajite cu ceapa dar nu se poate trai fara ele, dar si produsele cu conservanti. Acest miros poate fi o prima cauza cum am zis de la stomac pentru cei care atunci cand au fost mici au luat antibiotice pe cale orala la orice raceala si nu injectabil, fapt pentru care s-a modificat compozitia si toleranta sucului gastric si s-a slabit imunitatea organismului. In rest, fiti mereu pregatiti cu bomboane mentolate.
  17.08.2011 00:48 
miros neplacut din gura
am 28 de ani si am aceasta problema din copilarie,am deja doi copii si am notat ca fiica are aceasta problema de 3 ani cum sa ma scap de aceasta situatie neplacuta....????
  03.08.2011 20:02 
blank_erelgi
Buna seara! Cum pot face rost de aceasta reteta blank_erelgi in limba engleza? Ms anticipat
  03.08.2011 20:01 
blank_erelgi
Buna seara! Cum pot face rost de aceasta reteta blank_erelgi in limba engleza? Ms anticipat
  26.07.2011 13:05 
IMPRESIONANT
Marturisesc faptul ca sunt extrem de impresionat de strigatul oamenilor care posteaza durerea si deznadejdea ca poate nu-si vor vedea niciodata speranta implinita.Unii sunt solidari altii fac bascalie problema ca si unii si altii sunt oameni care daca nu se confrunta cu ceva similar au si ei alte probleme.Sunt oameni care zboara in cosmos altii fac realizari ce intrec imaginatia oricui iar oamenii de aici sufera.Cum in sec 21 oamenii cauta leacuri babesti in timp ce unii cred ca sunt invincibili?Avem un sistem de sanatate de tot rahatul cu doctori incompetenti atat de tare incat nu au gasit o varianta stiintifica de eradicare a acestei urgii?Eu zic ca sunt in sistemul sanitar Romanesc medici buni.Dar cei prosti ,slabi,cu ochii numai dupa bani sunt cu mult mai multi.DIAGNOSTICUL CORECT TINE DE DOCTOR RESTUL IL FACE MEDICAMENTUL.DAR NOI NU AVEM DOCTORI CI EXCROCI.N-am vazut aici postul niciunui doctor.Astia asteapta sa vina omul la usa lui suferind sa-l poata manipula si stoarce de bani.Ei nu mai studiaza nu mai cerceteaza nu mai cauta leacuri noi, metode noi fiecare in cabinetul lui, ei au o bruma de cunostinte de nota 5 si restul vorbarie birocratie si noi dam bani.Ce este de facut?Propun ca in prima faza sa fie facute publice numele cabinetul specialitate si problema intimpinata de fiecare in sistemul asta nemernic.Apoi cand mergem la doctor sa avem si-o bata nene sii rupem capul al gol si puturos.Nu va temeti de represalii din partea autoritatilor altfel nu se iau masuri decat cand ceva devine fenomen de masa ca bacalaureatul.Deci bata.Cand le intra cineva in cabinet sa-l intampine frumos in picioare sa aiba inclinatie spre a-l ajuta pe om maim intai si apoi sa-i ia banii iar daca ceva nu merge banii inapoi.Sa-i vezi apoi cum pun mana pe carte.CAND MERG CU MASINA LA SERVICE LE PLACE S-O IA PERFECTA AU PRETENTII DAR PE OAMENI NU-I RESPECTA.CE-I DE FACUT?BATA NENE.SI BANII INAPOI.
  26.06.2011 01:25 
FUNCTIONEAZA!!
Nu mai pierdeti timpul aiurea,duceti-va la o farmacie care prepara Apa Oxigenata 3%(peroxid de hidrogen, ATENTIE DOAR 3% CONCENTARTIE, pentru ca va ardeti cavitatea bucala daca este mai mare concentratia),apoi urmati reteta care se gaseste si mai jos.Eu o sa o scriu pe scurt cum o folosesc:Imi curat limba din spate in fata,apoi ma spal pe dinti normal.Dupa ce ma spal pe dinti Pasul 1)GARGARA CU 25ml peroxid de hidrogen+ 25ml apa curata-plata+un varf de sare-gargara cu capul lasat incet pe spate pana cand simtiti ca intra pana in spatele limbii,daca va vine sa inghititi reveniti la pozitia dreapta ,apoi repetati iar,MARE ATENTIE SA NU INGHITITI NICI UN STROP MACAR Pasul 2)2 LINGURITE BICARBONAT DE SODIU=UN VARF DE SARE+ 30-40 ML DE APA CURATA.iAR GARGARA TIMP DE 1-2.eu folosesc o singura data pe zi desi in reteta se specifica de 2 ori dar simt o mica iritatie a limbii si prefer sa o fac doar o data.Kiar da roade.Desi eu am aceeasi senzatie k inka ceva mai miroase,ei bine nu.Kiar nu mai miroase.DELOC!O sa urmez aceasta reteta timp de o saptamana zilnik.Dupa voi renunta,voi reveni cu precizari in caz k mirosul apare
  24.06.2011 23:07 
helicobacter pylori
Problema atunci cind ne miroase gura si nu avem carii, poate veni de la o bacterie din stomac ca se numeste helicobacter pylori. Nu o neglijati faceti analize si daca o aveti, pt ca peste 50 LA SUTA DIN POPULATIE O ARE, tratati=o. NU NEGLIJATI CA DUCE LA GASTRITA , ULCER SI CANCER GASTRIC.
  24.06.2011 23:02 
MARE ATENTIE
Daca nu exista carii, mirosul gurii poate veni de la stomac, mai exact de la o bacterie numita helicobacter pilori. Faceti analizele din sange vedeti daca nu aveti acesta bacterie care duce la gastrita si mai rau la ulcer si cancer gastric.
  23.06.2011 00:19 
nu conteaza
am inceput azi cu bicarbonat de sodiu si sare parti egale desi trebuia 2 parti bicarbonat si o parte sare doamne cum poate sa curete ramaneti uimiti mai bine decat ori ce pasta de dinti sau alte tampeni va spun peste 10 zile ce se intampla cred ca suntem pe calea cea buna pentru eliminarea orcarui miros fie el cat de urat mirositor va pup gimibv
  23.06.2011 00:18 
guma de mestecat face ravagi
oameni buni tineti minte petru voi pentru copii vostri nu mai cumparati guma in viata voastra in primul rad veti suferi toata viata cu stomacul careil punetila lucru sa digere ce saliva la nesfarsit nu intelegeti ca suntem pacaliti de masoni astia nenorociti cu industria lor farmaceutica etc.. observati cei care mestecati guma ca va pute gura si mai urat dupa vreo 3-4 ore de ce.. tocmai ca sa cumparati la nesfarsit remediu bicarbonat si sare gargara si spalat cu periuta ca si cu pasta de dinti succes si o sa fiti multumiti
  23.06.2011 00:11 
nu conteaza
am inceput azi cu bicarbonat de sodiu si sare parti egale desi trebuia 2 parti bicarbonat si o parte sare doamne cum poate sa curete ramaneti uimiti mai bine decat ori ce pasta de dinti sau alte tampeni va spun peste 10 zile ce se intampla cred ca suntem pe calea cea buna pentru eliminarea orcarui miros fie el cat de urat mirositor va pup gimibv
  17.06.2011 20:04 
DE O VIATA
Ma confrunt cu aceeasi probl.Gura imi mirose a caca all the time.Doar cand mananc mirosul dispare pe durata alimentatiei si pentru inca 15 de ora dupa. Sunt disperata...nu mai pot vorbi cu nimeni in ultimul timp...va rog dinuflet sa ma ajutati...P.S. am incercar reteta cu perhidrol, bicarbonat si sare si a mers, dar dupa ce am incetat tratamentul, mirosul a revenit.
  05.06.2011 00:53 
pfff
si eu am aceeasi problema...si am incercat retetz...blank_erelgy...si m-am simtit extraordinar de l aprima spalare...chiar am crezut ca mi-a trecut...insa dupa cateva zilele a aparut din nou...si acum mai fac gargara...si e ceva mai bine...da mirosul nu dispare de tot...doar se mai "diminueaza" ...daca mai stie cineva o alta varianta ...plm !! :|
  30.05.2011 17:35 
halena de la paraziti intestinali
MIROSUL GURII ESTE CAUZAT DE PARAZITI INTESTINALI !!!
  30.05.2011 10:36 
La mine a functionat reteta lui blank_erelgi ... chiar nu ma asteptam - e foarte usor de facut si parerea mea e ca merita incercat. Numai bine
  23.05.2011 14:52 
io aveam pesemne o candida pentru ca la endoscop. mi-au gasit "zeci de depozite galbui care nu se iau la spalare" pe esofag . + un HP . tratamentul pentru ciuperca a fost de 7 zile cu nistatin topit in gura . tratamentul pentru HP : amoxiciline , claritromicine , nexium ptr 14 zile . tratamentul ptr ciuperca l-am inceput imediat dupa endoscopie , rezultatele pentru HP au venit mai tarziu , deci cele 2 tratamente s-au suprapus doar pentr 1 zi . imediat cum am luat prima doza de antibiotice , limba era complet roz normala la doar cateva ore . a mai tinut 2 zile si a revenit la loc ( alba si incarcata ) . ori am facut iar ciuperca, ori a dezvoltat Hp-ul rezistenta. daca limba alba era ( este ) de la ciuperca , de ce cand am facut trat cu nistatin nu s-a vazut nimic ,ci doar cand am luat primele antibiotice ?!posibil sa fi dezvoltat Hp-ul rezistenta si limba incarcata sa fie de la el ?! acu iau iar tratamentul ala cu nistatin ptr 10 zile la recomandarea unui Orl-ist si se vede o imbunatatire in sensul ca limba nu este la fel de alba iar daca dau cu periuta pe limba se curata depozitele alea albe , dar nu complet . daca ma uit de aproape , atent , pe jum din fata a limbii se vad inca mici chestii ca niste pori albi , boabe de orez in miniatura si pe spatele limbii dupa "papilele alea gustative mari" de la baza , in jos pe gat tot asa niste chestii albe. inca am un gust amar dar poate sa fie de la nistatin + senzatie de arsura pe limba. sa fie inca ciuperca , sa fie de la stomac , o fi trecut Hp-ul ?! . ce pareri aveti ?!
  21.05.2011 15:15 
nu trateaza cauze reteta de mai jos ,dar totusi trateaza intr-o oarecare masura problema care ne sacaie . io am asa : gat rosu , nas uscat , chestie alba pe limba , gust amar in gura , + usoare eructatii . mi-au iesit "zeci de depozite alb-galbui" pe esofag la endoscopie + HP , niet reflux , niet hernie hiatala. am inceput tratamentul ptr ciuperci imediat , iar rezultatul HP a venit mai tarziu. pentru HP mi-au dat antibiotice : amoxicilina , claritromicine si nexium .Cum am luat tratamentul pentru HP APROAPE la cateva ore limba era PERFECTA , ROZ , nu mai era incarcata . n-am vazut-o niciodata asa . dupa cateva zile au aparut iar acele depozite . medicatia pentru ciuperca a fost ptr 7 zile , cea pentru HP 14 . medicatia pentru ciuperca am inceput-o imediat dupa endoscopie , cea pentru HP cand am primit rezultatul ( la cateva zile distanta ), cele 2 tratamente suprapunandu-se pentru 1 zi . pana in momentul cand s-au suprapus , nu se vedea nicio imbunanatatire . acu intrebarile sunt : o fi fost de la antibioticele care au actionat asupra HP-ului si l-au dat inapoi ?! o fi fost de la cumulul de medicamente ( nistatina pt ciuperca + antibioticele ) ?! daca imbunatatirea o fi fost doar de la antibiotice de ce a aparut chestia aia alba pe limba iar ? o fi dezv HP rezistenta , sau pur si simplu a ramas ciuperca de la antibiotice. chiar daca as fi asteptat sa incep tratamentul ptr ciuperca in aceeasi zi cu antibioticele, nu s-ar fi suprapus pe toata perioada tratamentului . sa repet iar endoscopia ?! o chestie ciudata este ca am avut destul de multe carii ( mici , dar multe ) si de multe ori am gura uscata sau saliva vascoasa + senzatie de arsura pe limba ( care este si un simptom al HP-ului sau ciupercii ) + alea cu gat rosu si nas uscat de mai sus ma duc cu gandul la xerostomie care la randul ei poate fi determinata de deshidratare ( dar nu prea e cazul ) , glande salivare sau aer uscat in casa . folosesc marimer si aerisesc bine camerele si nu prea foloseste la nimic . ce sa fac unde sa ma mai duc ?! cred ca trebuie sa repet cumva sa vad daca mai am HP + ciuperca , sa o rezolv definitiv. idei , opinii , recomandari ?! sper ca prin simptomele oferite ,poate va regasiti si voi si reusiti sa mai strangeti latul , cei care aveti problema . restul : sa nu va dea domnul. bine ca stau bine cu nervii...
  21.05.2011 15:12 
nu trateaza cauze reteta de mai jos ,dar totusi trateaza intr-o oarecare masura problema care ne sacaie. apropo dupa ce ati incetat sa mai folositi reteta , v-au revenit simptomele ?! pana una alta , io am asa : gat rosu , nas uscat , chestie alba pe limba , gust amar in gura , + usoare eructatii . mi-au iesit "zeci de depozite alb-galbui" pe esofag la endoscopie + HP , niet reflux , niet hernie hiatala. am inceput tratamentul ptr ciuperci imediat , iar rezultatul HP a venit mai tarziu. pentru HP mi-au dat antibiotice : amoxicilina , claritromicine si nexium .Cum am luat tratamentul pentru HP APROAPE la cateva ore limba era PERFECTA , ROZ , nu mai era incarcata . n-am vazut-o niciodata asa . dupa cateva zile au aparut iar acele depozite . medicatia pentru ciuperca a fost ptr 7 zile , cea pentru HP 14 . medicatia pentru ciuperca am inceput-o imediat dupa endoscopie , cea pentru HP cand am primit rezultatul ( la cateva zile distanta ), cele 2 tratamente suprapunandu-se pentru 1 zi . pana in momentul cand s-au suprapus , nu se vedea nicio imbunanatatire . acu intrebarile sunt : o fi fost de la antibioticele care au actionat asupra HP-ului si l-au dat inapoi ?! o fi fost de la cumulul de medicamente ( nistatina pt ciuperca + antibioticele ) ?! daca imbunatatirea o fi fost doar de la antibiotice de ce a aparut chestia aia alba pe limba iar ? o fi dezv HP rezistenta , sau pur si simplu a ramas ciuperca de la antibiotice. chiar daca as fi asteptat sa incep tratamentul ptr ciuperca in aceeasi zi cu antibioticele, nu s-ar fi suprapus pe toata perioada tratamentului . sa repet iar endoscopia ?! o chestie ciudata este ca am avut destul de multe carii ( mici , dar multe ) si de multe ori am gura uscata sau saliva vascoasa + senzatie de arsura pe limba ( care este si un simptom al HP-ului sau ciupercii ) + alea cu gat rosu si nas uscat de mai sus ma duc cu gandul la xerostomie care la randul ei poate fi determinata de deshidratare ( dar nu prea e cazul ) , glande salivare sau aer uscat in casa . folosesc marimer si aerisesc bine camerele si nu prea foloseste la nimic . ce sa fac unde sa ma mai duc ?! cred ca trebuie sa repet cumva sa vad daca mai am HP + ciuperca , sa o rezolv definitiv. idei , opinii , recomandari ?! sper ca prin simptomele oferite ,poate va regasiti si voi si reusiti sa mai strangeti latul , cei care aveti problema .
  15.05.2011 11:43 
mirosul urit
cel mai bun resultat am incercat si eu a functzionat,mmincati lamie dimineata si seara
  15.05.2011 11:43 
mirosul urit
cel mai bun resultat am incercat si eu a functzionat,mmincati lamie dimineata si seara
  10.05.2011 13:02 
SI EU AM ACEIASI PROBLEMA CA CEI MULTI .halena mi a distrus viata...desi am facut analize cu zecile rezultatele sunt toate diferite de la doctor la doctor .asa zisele retete ale unora nu trateaza cauza.cei care au aceasta problema ar trebui sa consulte un medic orl si unul de gastroenterologie preferabil din buc sau cluj
  02.05.2011 15:18 
gura amara
euam gura amara de 10 ani am intrebat la farmaci si azis ca e de la fiera miadat pastile naturiste 3 zile afost ok a revenit la a ceas problema
  28.04.2011 22:05 
remediu
baii va zic yo remediul .......este sigur a functionat cu bunicamea .....trebuie sa va bagati in fund un chiper si in acelasi timp sa beti un paharel de tuika cu miere de albine...........incercati si voi .....bunikamea are acum dinti mai sanatosi caa mei si nu mai are respiratia urt mirosituare..!!
  26.04.2011 19:04 
REGIM
Candida nu miroaseurat, apa de gura dupa ce nu o mai folosesti revine mirosul, tinctura de propolis nu este buna, ingalbeneste , ataca dentina, apalatul si clatitul n-are nicio importanta, REGIMUL ALIMENTAR ESTE CEL CARE VA SALVEAZA, ORGANISMUL TRANSFORMA ALIMENTELE GREU DIGERABILE IN TOXINE , CU COMPUSI SULFATI CARE DAU MIROSUL GURII, CARE VINE DIN STOMAC , COLON, INTESTINE.
  14.04.2011 16:17 
igiena
cum imi dau seama daca imi miroase gura?ast raspuns
  08.04.2011 19:51 
amalia
mirosul neplacut al gurii vine din stomac in cele mai multe cazuri. este o chestiune chiar foarte grava mirisul gurii..probabil dak amncati bine bine si sanatos intr-o parte a zilei..va spalati bine pe dinti si mai luati si o guma o sa va fie de folos pentru cateva ore, iar daca veti continua acest lucru in timp stomacul isi va reveni si la fel si gura.
  08.04.2011 19:25 
despre
au dreptate cei care spun ca trebuie sa consumam minim 2 l apa pe zi
  08.04.2011 19:22 
despre
au dreptate cei care spun ca trebuie sa consumam 2 l apa pe zi. se poate rezolva si prin miscare(sport) eliminarea toxinelor si a tot ce e rau.sportul face minuni!! Clatiti de cate ori aveti ocazia cu ceai de musetel,este f bun pt ingrijirea cavitatii bucale
  07.04.2011 17:29 
sal.am citit mai sus ce ar trebui sa fac sa pot scapa de mirosul urat al gurii sh vreau sa spun ca am incercat aproape toate metodele,de spalat pe dinti nici nu se pune problema,fac lucrul acesta de cand eram mica,carii nu am,am fost la orl am crazut ca e din cauza amigdalitelor,mi-a dat tratament am scapat pe timpl tratamentului de misosul urat ,dar dupa terminarea trat.a aparut din nou,ce sa fac ca nu pot sa stau toata viata luuand pastile sh spreiuri de gura tot timpul?????o sa incerc sh yo faza cu bicarbonatul,cu toate ca mi-a spus medicul,dar tot am uitat sa fac.va rog dati-mi un remediu care sa dureze.pls pls.
  05.04.2011 19:50 
HELENA
bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla APUCATIVA DE FUMAt KENT 8 SI TRECE !
  04.04.2011 14:34 
tigarea
pai am avut si io problemele voastere si de cand mam apucat de fumat KENT 8 am scapat bafta all !
  30.03.2011 10:16 
imi miroase gura foarte urat
daca stie cineva cum pot sa scap de acel miros urat din gura sa ma contacteze pe adresa leonora_nusa@yahoo.com
  26.03.2011 01:54 
@MIROS NEPLACUT
In cazul tau, cred ca cel mai bine este sa consulti un specialist si apoi sa ceri mai multe pareri unor medici orl-isti pt a avea convingerea ca in cazul tau, problema se datoreaza acelor acumulari de resturi de mancare in cripte. La un moment dat si eu am crezut ca problema se datoreaza acelor resturi adapostite in criptele amigdalelor, insa n-a fost asa. Mai rau de atat e faptul ca mie mi-au confirmat 2 medici ca halena provine tocmai din acele cripte, ca voi scapa de problema, insa n-a fost asa desi am ajuns la operatie...Asadar, depinde de organismul fiecaruia.
  24.03.2011 17:52 
?
Oameni buni, tocmai am incercat si eu reteta cu apa oxigentata si confirm cele spuse anterior de catre ceilalti. Functioneaza!!!Si spun asta in conditiile in care am incercat-o doar o data si nici macar n-am reusit sa fac gargara timp de 2 minute, dar chiar si asa halena aceea insuporbatila aproape ca a disparut definitiv. Acum am o alta nelamurire si o intrebare pt cei care au apelat la aceasta reteta: ati simtit cumva ca a fost prea mare concentratia de apa oxigenata? Eu, de ex am obtinut cam 30 ml solutie, sau altfel spus, cam 5 lingurite de apa oxigenata si 5 de apa si am simtit pur si simplu ca mi se arde limba...si din cauza aceasta n-am reusit sa fac gargara decat 1 minut. Asadar, ati avut si voi parte de senzatia aceea de arsura??Va intreb pt ca sincer, m-am cam speriat...
  23.03.2011 04:35 
MIROS NEPLACUT
Stie cineva cum se poate scapa de resturile de mancare care se depun in criptele de la amigdale?...avand dantura sanatoasa,mirosul care vine din gat si care de multe ori credem ca vine din stomac se pare ca este cauzat de resturile de mancare care raman in acele buzunare numite cripte care le au amigdalele,de multe ori le scoatem cu degetele si de obicei se curata de la sine dar daca sunt prea adanci resturi mancarea raman acolo si putrezesc provocand astfel bacterii si o respiratie f urat mirositoare ....se pare ca in acest caz trebue sa scoti de tot amigdalele sau sa faci amigdalotomia.. adica sa le taie partial.. Stie cineva cum se poate scapa de resturile de mancare care se depun in criptele prea adanci de la amigdale fara a se ajunge la operatie ???
  16.03.2011 17:13 
recomand
Seara dupa igiena....Un mar!!! Dimineata o lingurita ulei de masline iara ziua de consumat minim 2 litri de apa!
  14.03.2011 22:41 
RETETA ERELGI-MIROSUL DISPARE DIN PRIMA!!
CU METODA BLANK_ERELGI ,MIROSUL DISPARE DIN PRIMA!!!! SI EU AM INCERCAT DIFERITE METODE,NICIUNA N-A FUNCTIONAT. SPALATUL BINE PE DINTI+PEROXIDUL(APA OXIGENATA)+BICARBONATUL DE SODIU= PUTOAREA DISPARE DE LA PRIMA SPALARE!!!! ALTE EXPLICATII SINT BALIVERNE!! BACTERIA CARE PROVOACA ACEST MIROS ORIBIL SE AFLA SI SE INMULTESTE PE PARTEA DIN SPATE A LIMBII ,SI IN GIT. CA SI PASTA DE DINTI RECOMAND -PARODONTAX-ESTE CEA MAI BUNA PASTA DE DINTI FIINDCA CONTINE SARE + BICARBONAT DE SODIU.
  03.03.2011 23:38 
am 14 ani si am o respiratie urat mirositoare as dori sa stiu daca tratamentul cu tinctura de propolis este bun, cum se aplica si cat timp trebuie aplicat astept rasp urgent ms
  27.02.2011 15:34 
mirosuk gura
va rog sa ma ajutati imi mirose gura urat si dupa ce ma spal pe dinti...simit ca am cv in gat si de akolo vine mirosul....va rogggggg ajutatima...
  26.02.2011 15:16 
mirosul urat al gurii
Inainte de orice tratament, verificati daca nu aveti candidoza in gura sau/si esofag. Daca aveti, cel mai bun tratament este cu fluoconazol.
  26.02.2011 15:02 
onu
verificati, inainte de orice tratament, daca nu aveti candidoza in gura sau pe esofag. Daca aveti, cel mai bun medicament este co fluoconazol.
  24.02.2011 12:32 
miros neplacut al gurii
fiti amabili am 21ani si dimineata cel mai mult am ub miros neplacut al gurii si in timpul zilei.mi-se usuca gura foarte repede si devine un miros fff neplacut.oare de ce si ce asi putea folosi..va rog mult spuneti-mi ceva ce va da randament.va multumesc si va pop...
  23.02.2011 21:26 
pt halena
cel mai bun remediu este tinctura de propolis.se gaseste in farmaciile naturiste sub forma de picaturi.se pun 5 picaturi in 250 ml de apa, se clateste gura de 2 ori pe zi.succes la mine a functionat.
  22.02.2011 14:54 
cauzele halenei
halena poate fi cauzata de la: intestine, stomac, fierea (in cazu cind se revarsa in stomac) plamini (in cazu fumatorilor) glandele (din git) bacteria hlicobacter si bacteria bad breath.
  13.02.2011 22:49 
halena
vreau si eu reteta blank_elergi
  05.02.2011 20:49 
imi pute gura
imi miroase gura de cand ma stiu ma spal pe dinti dimineata si seara si degeaba. Simt un gust ciudat in gura ca si cum as fi deshidratat, cred ca e de la limba e o substanta alba pe limba care miroase ingrozitor,e rusinos sa sti ca iti miroase gura si sa nu poti face nimic,doar guma mai combate mirosul doar pt. cateva min. ce sa fac ? sa consum mai multa apa? VA ROG AJUTATIMA.
  05.02.2011 13:51 
Traducere la reteta lui blank_erelgi
Documentul este mult mai lung si cu lectii de stiinta, dar eu am luat doar textul care era mai important.Precizez ca mi s-a parut un text cu o exprimare cam incompleta si incorecta. "Trebuie să subliniez aici că respiraţia urât mirositoare, nu este de obicei cauzată de igienă dentară săraca, în ciuda a ceea ce dentistul ar putea spune. Aveţi posibilitatea să va spalati pe dinti toată ziua şi, probabil, încă sa mai aveti o respiratie urat mirositoare. După cum am menţionat mai devreme, bacteria BB(bad breath- respiratie urata) este "anaeroba", ceea ce înseamnă că ea prospera într-un scăzut mediu de oxigen. Singura modalitate de a asigura că puteţi elimina permanent rău respiratia este de a schimba mediul in gura de la unul care acceptă creşterea VSC (compusi volatili de sulf)-producătoare de bacterii la una care nu va fi. Cum realizati acest lucru? Prin a introduce o mare cantitate de oxigen, în locul unde bacteria "atarna". Aceasta este ceea ce aveti nevoie: 1.Perie de dinţi şi pasta de dinti (eu personal as dori Colgate Total, dar este o chestiune de preferinţă) 2.Ata dentara sau bandă dentara (eu prefer sa folosesc banda dentara. Face o treaba mai bună, şi nu este atat de dura pt. gingiile mele) 3.Curatator de limba (dacă nu aveţi unul, puteţi utiliza peria dvs. de dinti deocamdata). 4. Peroxid de hidrogen de 3% concentratie (nu mai mare de 3%) 5.Bicarbonat de sodiu 6.Sare 7.Doua pahare curate Tu ar trebui să îndeplinesti următorii paşi 1-5 de două ori pe zi. O dată dimineaţa, şi o dată la noapte (excepţie de Pasul 1, unde ar trebui să fie făcut doar o dată pe zi) sau înainte de a ieşi ”sarging”(nu stiu ce inseamna) Pasul 1: Ata dentara Stiu, este o durere în fund şi mie personal nu-mi place s-o fac. Dar este important să o faceti. Încercaţi sa o faceti o dată pe zi. Dacă nu se poate face o dată pe zi, cel puţin la fiecare a doua zi. Daca nu s-au curatat in mod regulat înainte, atunci este posibil să observaţi ca gingiile pot să sângereze. Asta e normal, şi nu-i nimic să vă faceţi griji. Motivul pentru aparitia hemoragiei este pentru că aveti gingii de săptămâni cauzate de bacterii. Păstraţi folosirea atei dentare. Gingiile dvs. vor deveni mai puternice şi în cele din urmă se va opri sângerarea. Utilizarea benzii dentare în loc de ata dentara periodice va fi mult mai gentila pe gingii, iar în opinia mea, va face o muncă mai buna. Pasul 2: Periatul pe dinţi Chestii de bază. Cei mai mulţi oameni aici ştiu cum să-si perie dinţii. Doar asiguraţi-vă că aţi periat dinţii bine. Foloseste 1-2 minute de periaj pe toate zonele din gura. Sus, jos, părţi, spate şi partea din faţă a dintilor. Nu se lasă nici o zonă neperiata (cu excepţia limbii despre care vom discuta în pasul trei). Pasul 3: Curăţatul limbii Cele mai multe cauze ale bacteriei “respiratie rea”, traiesc pe limba ta si la partea din spate a gatului, astfel că este foarte important să vă asiguraţi că vă curăţaţi limba bine. Ar trebui să dai in special atenţie la partea din spate a limbii. Există două metode in care puteţi face acest lucru. Unul, este sa folositi o “curatatoare” de limba. Acestea sunt ieftine (doar cativa $ $) pentru a o cumpăra. Magazinul dvs. local de droguri(farmacia) ar trebui să aibă unul. Dacă nu, fa o căutare online pentru a găsi-o. A doua modalitate este folosirea pur şi simplu a periei dvs. de dinti. Indiferent de ce fel de curatator de limba folosesti, utilizeaza-l uşor, dar ferm. Pentru această explicaţie, presupun ca folositi o perie de dinti (chiar dacă aveţi o curatatoare de limba, utilizaţi-o în acelaşi mod). Motivul pentru care doriţi să curatati limba este de a scoate mucoasele şi alte materiale de la suprafaţa limbii tale, precum şi pentru a expune bacteria “respiratie urata” la pasul patru. Modul corect de a scoate resturile de pe limba ta, este printr-o miscare DIN SPATE CATRE INAINTE. Nu curata din faţă spre spate. Ia peria de dinţi, mergi atât de departe înapoi pe limba ta cat mai mult posibil, fără a te sufoca, şi uşor, dar ferm periaza limba ta printr-o miscare din spate catre fata. Aproximativ cateva curatari ar trebui să fie suficiente. (Notă: O “curatatoare de limba va face o treabă mai bună decât peria de dinti. Ar trebui să cumperi una cat mai curând posibil. Multe companii vor pretinde că o curatatoare de limba în sine, va fi suficienta pentru a elimina bacteria BB(respiratie urata). Greşit! Nu si in acest caz. Pasul 4: Omoara bacteria BB (respiratie urata) Până acum, toate etapele au fost in cea mai mare parte de bun simţ. Pasul 4 este pentru uciderea bacteriei Bad Breath! Ce ai nevoie este peroxidul de hidrogen (voi numi HP deocamdata). HP sau H2O2 este un lichid care este format din doi atomi de hidrogen şi a doi atomi de oxigen. Arata la fel ca formula apei, numai ca are o molecula suplimentara de oxigen ceea ce face sa fie un oxidant mai puternic. Puteţi cumpăra în concentraţii mai multe diferite de la 3% - 99%. Trebuie să utilizaţi doar de 3%. Orice mai mare este prea puternic. Poti cumpara asta la orice magazin de droguri (farmacie), şi costa aproximativ numai 1 $ - 3 $ pentru un flacon de 500ml. Aceasta este ceea ce faci. Ia un pahar cu o parte de apă curată (pentru acest exemplu, voi folosi ca 25ml o parte de apă) Adauga sare la apa. (sarea este folosita ca un abraziv) Adauga o parte HP(25ml pentru acest exemplu) în mixul de apa sarata. Ia soluţia, şi pur şi simplu fa gargara si misco în jurul gurii dumneavoastră pentru 1 minut minimum. Două minute este ideal, totuşi. Foloseste un ceas daca trebuie. Asigura-te ca faci gargara foarte bine pentru a ajunge la partea cat mai din spate a gatului acolo unde o mulţime de bacterii BB stau. Apoi, Scuip-o şi clăteste cu apă curată. Tu nu trebuie să o înghiti combinatia HP. Pasul 5: Schimbarea de Mediu Ia nişte bicarbonat de sodiu. Nu-l lua pe cel care sta în spatele frigiderului care absoarbe toate mirosurile rele lol .... Bicarbonatul de sodiu este foarte alcalin (opus celui acid) şi ca atare, va scădea aciditatea ta din gură, care va crea un mediu opus celei in care bacteria BB prospera. Se amestecă 3 părţi de bicarbonat de sodiu si o parte de sare. Ia un pahar curat. Amestecă combinatia bicarbonat de sodiu/sare cu o parte de apa. Lafel ca la pasul patru. Fa gargara şi plimb-o în jurul gurii dvs. pentru cel puţin un minut, două minute este ideal. Din nou, foloseste un ceas dacă trebuie. Scuip-o afara dupa ce ai terminat, şi clăteste cu apă apoi. Sfat: Când "gargaruiesti", în Pasul 4 - 5 pentru a ajunge la regiunile de departe din spatele gatului, înclina capul înapoi, deschide gura larg, şi scoate limba cat mai mult in exterior. Asta face posibil sa se deschida partea din spate a gatului, şi să vă curăţaţi partea din spate a gatului pe care în mod normal, nu ar fi capabil să le atingi. Pentru mine, acest lucru este foarte usor de facut, dar când încerci pt. prima oara, unele persoane pot avea probleme şi pot găsi că asta le face sa se sufoce. Fa uşor atunci când incerci pentru prima oara. Inclina capul pe spate, începe gargara. Apoi, încet deschide gura până când te simţi confortabil. Apoi, încet scoate limba până când te simţi confortabil. Trebuie să fie uşor pentru cei mai mulţi oameni să facă. Efectuaţi paşii 1-5 de două ori pe zi, (cu excepţia folosirii atei dentare care ar trebui să se facă o dată pe zi) sau chiar înainte de a ieşi afara “gaming” (la joaca?!). Asta e! Ar trebui să ia doar aproximativ 5 min. Un lucru de retinut, asta nu este o voi face o dată, şi BB va disparea. Scopul aici este de a schimba mediul gurii tale, astfel încât bacteriile BB nu pot supravieţui. Este posibil să dureze câteva zile, sau în cazul în care aveti respiraţia severă rău, poate dura o săptămână. Dar utilizarea de două ori pe zi, de zi cu zi, şi tu VEI ELIMINA respiratia ta rea pentru totdeauna, şi practic sa eliminezi orice carie viitoare şi boala de arma(?!)." Asta a fost.Sper sa va fie de ajutor
  05.02.2011 00:00 
EXISTA SOLUTII
Deci am citit toate postarile...mmmm o vizita la un stomatolog in primul rand nu ar strica,o curatire dentara plus schimbarea plombelor in cazul in care exista ,detartraj,apoi pe locul doi spalarea pe dinti cel putin dimineata si seara macar dar atunci cand va spalati pe dinti fiti siguri ca o faceti indeajuns de bine ,ce v-as recomanda ar fi periuta de dinti oral b care are destule rotatii si curata foarte bine dantura in doar cateva minutele stiu ca este scumpa intr-adevar dar se merita,plus folosirea atei dentare,spalati-va limba este foarte important faceti un test dati cu limba pe mana cateva secunde si mirositi apoi faceti toate etapele care le-am precizat mai sus si faceti din nou acest test o sa vedeti k nu mai simtiti nici un miros deci spalati limba foarte bine acolo se depun cele mai multe bacterii in cazul in care nu stiati,apoi revin cu modul alimentatiei,conteaza foarte mult si ce mancati mai ales daca suferiti de respiratie urat mirositoare ,mancati mult peste,pui evitati prajelile apoi urmeaza legumele si fructele crae trebuie incluse in fiecare zi nu trebuie sa lipseasca si pe parcurul unei zile incercati pe cat puteti sa consumati 2 l de apa pe zi si nu deodata ci pe parcurs va puteti pune in 4 sticlute mici nici nu veti observa ca ati consumat cei 2 l de apa necesar organismului pentru a elimina toxinele si bacteriile din corp.Cam atat as putea spune si ar fi cazul sa aveti tot timpul la indemana in buzunar ,in geanta in portofel unde va vine mai bine un pachet de gume sau bomboane mentolate ...este destul de important atunci cand comunici cu persoanele de langa tine sa stii ca nu iti miroase gura ingrozitooor precum va plangeti.Mult succes in continuare si respectati pe cat puteti ceea ce v-am zis :)
  04.02.2011 21:06 
blank_erelgy
oameni buni ...toti vretzi retzeta lui blank_erelgy...si suntetzi disperatzi sa facetzi rost de ea...vedetzi ca e postata pe la jumatatea paginii si e in limba romana !!!
  03.02.2011 13:57 
regim
nu am paraziti, nu am helycobacter pilory , nu am carii, ma spal de 2 ori pe dinti , am citit undeva ca ar exista un diverticol in gat, mai studiez, cert este ca am sesizat, daca mananc ceva pe care ficatul sau stomacul (cred ca amandoua ) le digera greu, apare mirosul , daca mananc lucruri fara condimente sau afumate, tocate, ceapa, ardei , este totul ock, deci solutia este regimul alimentar , organismul ne spune ca ceva nu este in regula si noi trebuie sa-l ascultam, proba digestiei (analiza) sau simplu, va miroase gura, inseamna ca ati consumat ce organismul vostru nu poate digera , clar.
  02.02.2011 13:53 
blank_erlgi
va rog sa-mi trimita cineva si mie acesta reteta blank_erelgi pe berbecatus@yahoo.com
  25.01.2011 00:09 
Aceiasi problema si eu,am toti dintii noi nouti, ma spal pe dinti si dupa imi miroase gura....,as vrea si eu reteta aia blank_erelgi pe adresa raffaelleio@yahoo.it
  15.01.2011 11:18 
reteta blank_erelgi
sunt si eu interesata de aceasta reteta blank_erelgi pe adresa costea_liv@yaoo.es
  15.01.2011 11:14 
am nevoie de reteta miraculoasa
va rog sa-mi trimita cineva si mie acesta reteta blank_erelgi pe adera costea_liv@yahoo.es multumesc
  14.01.2011 22:24 
blank_elergi
toata lumea vb de reteta aceasta dar nu este de gasit ,cineva care o are este rugat sa o posteze pe un forum ceva sau chiar aici ... sau sa imi trim si mie pe mail va multumesc uywgaby19@yahoo.com
  13.01.2011 20:34 
va rog
va rog frumos trimeteti-mi si mie aceasta reteta pe email, alina_karima@yahoo.com
  13.01.2011 17:47 
Afisati si aici reteta !
Afisati si aici reteta sa o aibe toata lumea ca nici eu nu o gasesc, dati-o si la altii !
  07.01.2011 21:18 
reteta lui blank_erelgi
Ar trebui sa incercati reteta lui blank_erelgi!La mine a functionat!O folosesc de 4 zile,dimineata si seara si nu mai am nicio problema.Sper ca mirosul sa nu reapara dupa ce n-o sa mai folosesc..totusi incercati ca nu aveti nimic de pierdut! Ii multumesc mult lui blank_erelgi!!
  05.01.2011 02:02 
reteta blank_erelgi
Va rog mult sa imi trimiteti si mie reteta blank_erelgi la adresa: tattoo4beauty@yahoo.com Multumesc!
  04.01.2011 15:27 
reteta lui blank_erlgi
VA ROG CINE ARE reteta lui blank_erlgi SA MI-O TRIMITA SI MIE PE marinaivanciu@yahoo.com. multumesc f.f.f mult!
  01.01.2011 18:45 
miros
AM FOLOSIT SI EU ACEA RETETA CU PEROXID. A FUNCTIONAT 4 ZILE PERFECT APOI A INCEPUT DIN NOU CALVARUL.ACUM DUPA CE FAC GARGARA SI MA CLATESC CU APA MIROASE MAI RAU CA LA INCEPUT SI NU STIU DE CE.
  29.12.2010 21:13 
halena
de unde fac rost si eu de reteta lui blank_erlgi? am si eu probleme cu halena
  25.12.2010 14:02 
Scapati de halena 100%
Da, asa este!!!.....reteta lui blank_erlgi chiar functioneaza. S-a schimbat total situatia dupa PRIMA folosire. Va recomand sa incercati! Mi-am facut gargara seara si a 2a zi dimin cand m-am trezit nu mai miroseam a nimic, nu mai era acea amaraciune in gura. Daca vreti sa scapati, incercati-o!
  10.12.2010 19:41 
vindecare
Pt. toti cei care au probleme cu respiratzia...incercatzi reteta lui blank_erelgi!!!este postata pe pagina asta in lb. romana!!!si eu am avut problema asta...si dupa ce am incercat retzeta...ma simt mulat mai bine...in numai 1 zi.si aveam pb asta de catziva ani...ii multumesc din suflet celui care a tradus aici reteta lui blank_erelgi!incercati-o si nu o sa va para rau !!!
  08.12.2010 19:50 
probleme cu respiratia
Am si eu o problema mare.... ma trezesc dimineata si incep sa scuip flegma de culoare maro si am o respiratie urat mirositoare. Ma spal pe dinti de 3 ori pe zi.... ce pot sa fac?????
  07.12.2010 00:10 
miros urat
si io am aceeasi problema ...cu care m-a confruct de ani buni...si fara rezultat.am trecut si prin operatzii ....si am facut zeci de teste urmate de zeci de tratamente...si fara rezultat.ce a postat o domnisoara in data de01.11.2010 17:49 este exact exact...in situatzi in care sunt si io...doar ca io am facut deja testu de helicobacteri si fara rezultat.totusi daca stie cineva o alta solutie sper sa o posteze aici...cu toate ca ...sincer nu mai am nici o sperantza !!!:(
  06.12.2010 13:23 
halena
si eu am aceias pb care ma macina de 7 ani in urma unei interventii chirurgicale la san mii s-a dat tratamentele specifice cancerului care mi-au distrus stomacul 'As dorii un tratm' pt HALENA
  03.12.2010 16:10 
incercati si reusiti
incercati reteta blank_erelgi si o sa va convingeti de rezultat dak cu adevarat doriti folositi o 6-7 zile ;) succes
  23.11.2010 22:19 
gura im miroase
im miroase gura si rog sa mi se zica cum au scapat de problema asta
  18.11.2010 17:13 
Halena
si eu ma confrut cu acceiasi problema de cam 5 ani dar intr-o forma mai putin grava recunosc,dar de cand ma spal pe dinti foarte insistent cu bicarbonad de sodiu,beau apa cam 1,5 -2 litri de si dimineata pe stomacul gol iau o lingurita de ulei extra virgin de masline(de culoare verde strident)si nu beau sau mananc nimic 30 minute,am notat o ameliorare semnificativa.ivan paraunmundolimpio@yahoo.com
  18.11.2010 00:34 
miros urat
buna seara. va rog sa imi trimite-ti si mie pe mail mylove21kissyou@yahoo.com reteta lui blank_erelgi. multumesc
  13.11.2010 20:29 
..........
sunt unii foarte saraci care nu se spala deloc pe dinti, mananca ce apuc, fumeaza, beau,au carii si nu le miroase gura deloc.
  10.11.2010 11:30 
miros
adresa de e mail pt. cine vrea sa discutam de aceasta neplacuta problema :donfanelu@yahoo.com
  03.11.2010 20:59 
G
KETOCONAZOL ESTE BUN DACA ITI MIROASE PIELEA URAT
  03.11.2010 20:27 
miros neplacut
daca iti miroase pielea urat,cumpara-ti ketoconazol este bun si pt respiratia uat mirositoare.Daca cauza mirosului neplacut al gurii este candidoza fa clisme 21 d zile una p zi dimineata si intareste-ti sistemul imunitar cu tinctura d aloe.
  01.11.2010 17:49 
@ miros
@miros: Daca nici macar psihoterapeutul nu te ajuta, lasa-mi adresa ta de e-mail pentru ca si eu vreau sa vorbesc cu cineva care are aceasta problema, mai ales pentru ca-mi este foarte greu sa vorbesc despre ea atunci cand ma duc la medici si-mi spun ca sunt sanatoasa. Si eu ma confrunt de foarte mult cu aceasta problema. Am consultat toti medicii posibili, am trecut mai intai pe la dentist, apoi pe la ORL si in cele din urma la un gastroenterolog. La un moment dat, credeam ca problema se datoreaza amigdalelor, chiar medicul ORL-ist mi-a confirmat asta pentru ca in criptele amigdalelor se aduna mancare...care odata ramasa acolo putrezea, aparand astfel mirosul. Timp de 2 zile dupa operatie am crezut ca am scapat de problema, insa am fost disperata in momentul in care mi-am dat seama ca halena a reaparut. Momentan, mai trebuie sa fac niste analize, teste si tot felul de investigatii pentru a afla daca nu cumva am o candida extinsa in tot corpul,paraziti sau tot felul de bacterii cum ar fi helicobacter pylori. Daca n-o sa fie nici asta, nu stiu ce o sa fac pentru ca deja nu mai suport problema, mi-a distrus viata, cu toate ca de cativa ani incerc sa gasesc o rezolvare, am incercat chiar si tratamente naturiste, printre care cel cu miere si scortisoara, insa fara niciun rezultat. Totusi, credeti ca exista alte cauze care produc halena si de care medicii nostri inca n-au habar?
  01.11.2010 02:58 
Alte cauze ale halenei?
Si eu ma confrunt de foarte mult timp cu aceasta problema. Mai grav de atat e ca simt ca nu mai suport nici eu pentru ca pur si simplu imi distrug viata. Am consultat toti medicii posibili, am trecut pe la dentist, mai multi ORL-isti si am ajuns pana la gastroenterolog. Periajul pe dinti de 3 ori pe zi, ata dentara, apa de gura, guma de mestecat si bomboanele mentolate aproape ca n-au niciun efect. Tot informandu-ma am aflat ca problema s-ar datora unor acumulari de mancare in criptele amigdalelor, insa chiar si dupa ce mi-am scos amigdalele, problema n-a disparut. Am facut tot felul de tratamente naturiste, printre care cel cu scortisoara si miere, insa fara niciun efect. Momentan, trebuie sa fac niste analize pentru a afla daca am cine stie ce bacterii sau chiar candida, astea fiind ultimele cauze posibile. Credeti ca mai exista alte cauze despre care medicii nostri n-au habar? @miros: La ce psihoterapeut mergi? Te intreb pentru ca si eu am mare nevoie de un psihoterapeut, mai ales pentru ca-mi este foarte greu sa vorbesc despre problema asta...
  26.10.2010 14:59 
miros
AM ACEASTA PROBLEMA DE PESTE 10 ANI.AM FACUT TOT FELUL DE TRATAMENTE AM FOST LA TOTI DOCTORII POSIBILI FARA NICI UN REZULTAT.AM AJUNS SA FAC SEDINTE DE PSIHOTERAPIE PT. CA SIMT CA NU MAI POT.AS DORI SA POT DISCUTA PE ACEASTA TEMA CU CINEVA CARE SE CONFRUNTA CU ACELEASI PROBLEME .M-AM SATURAT DE PERSOANE CARE NU FAC DECAT SA SE AMUZE DE ACESTA PROBLEMA A MEA, CARE PT.MINE A DEVENIT UN ADEVARAT HANDICAP.
  26.10.2010 11:12 
la bebe
dar la un copil de 1 an si 11 luni, care il spalpe dinti de 2 ori pe zi, nu are nicio carie...de ce ii miroase gura? viermisori nu are, i-am facut analizele...
  22.10.2010 22:08 
Frumoasa Din Padure Adormita
problema se rezolva foarte usor :cumperi 2 grame de heroina si te freci cu praful pe limba .apoi il inghiti...ca sa fi sigur ca mirosul nu vine de la flegme,trage pe nas niste magic sau pure .daca iti amorteste dupa limba,baga un joint care sa contina intre 3 si 4 grame de iarba pura .Daca nu merge,SPALA-TE IN PULA MEA PE DINTI !
  14.10.2010 16:07 
salut
cum poti sa afli cum daca iti miroase gura si cand:)
  13.10.2010 15:51 
dezamagita
Se poate avea incredere in cieva?
  01.10.2010 22:56 
halena
Buna! Am si eu o problema...de 7 luni am un miros foarte urat al gurii si ma simt foarte jenant. Cand nu sunt acasa,nu pot sta fara guma pentru ca mi-e frica de reactiile celor din jur. Ma spal de 2 ori pe zi pe dinti...mirosul dispare pt 15 min dar apare din nou....de 7 luni sunt terorizata..mi-e rusine sa vorbesc cu cineva fara sa mestec guma...guma nu mai poate acoperi mirosul. Ma simt atat de jenant...va rog frumos sa ma ajutati cu cateva remedii. Va rog mult! Multumesc!
  29.09.2010 22:49 
urit urit
mie imi miroase gura fara incetare de 15 ani si am ajuns asa de tare ce ii deranjeaza pe aproape toti oameni din jurul meu cind intru intro camera in 2 mim toata lumea isi duce mina la nas ce pot avea
  21.09.2010 23:34 
mirosul gurii
poate fi si alta cauza in afara de igena dintilor aceasta halena,poate veni mirosul urit si din stomac?
  20.09.2010 21:29 
la ce doctor trebuie sa merg?
Buna ziua!As vrea sa stiu la ce doctor ar trebuii sa merg pt analizele si consultatiile necesare depistarii acestui miros!Acum cativa ani dr de familie mi-a dat trimitere si am facut ecografii si cica am fierea ff mica..tot dr de familie mi-a prescris un tratament dar nu a dat rezultate..as vrea sa merg la alt dr..cine ma poate ajuta?Mentionez ca nu am carii!
  17.09.2010 00:37 
pot fi glandele
am aceiasi problema dar eu cred ca mirosul vine din git deoarece citeodata mi se rup niste margelute galbene de puroi din glande presupun, desi mirosul se accentuiaza si de la cafea etc..
  04.09.2010 10:37 
da este
apa minerala mult iaurt si bineinteles o dieta echilibrata uleiul de masline si apa de gura de la listerine si mentos bineinteles sa nu fumezi succes
  09.08.2010 13:23 
halena
decia am aceasta problema de aproape un an ma spal de de 2-3 ori pe zi imi curat limba si nu inteleg de ce am aceasta halena dinti mei sunt albi si nu vine din gura ci vine din gat si asta e problema daca aveti un tratament cv va rog sa imi lasati pe sit voi citi mereu;)
  08.08.2010 19:56 
respiratia urat mirositoare
2 litri de apa zilnic.Poti alege sa cumperi toate prostiile de medicamente crezand ca problema ta trebuie sa fie una mare, sau sa-ti speli microorganismele din sistemul tau digestiv cu apa si fibre(tarate de grau) sau fibre care le gasesti sub forma de pastile in farmacii.(taratele de grau se iau 5 lingurite intr-un pahar de iaurt dimineata pe stomacu gol).Taritele impreuna cu apa multa si zilnica spala aparatul digestiv, si iaurtul regenereaza flora intestinala. (flora intestinala este acei microbi "domestici" care distrug microbii daunatori
  22.07.2010 11:23 
Urat mirositor!
Salut,am 15 ani si am si eu aceeasi problema , gura urat miroasitoare.Mirosul nu vine din gura ci din stomac..carii nu am , ma spal zilnic pe dinti de 2 ori , nu fumez si nu beau cafea! si la scoala colegii mi-au atras atentia spunandu-mi "Mai spalate pe dinti ca puti!" si va dati seama cum ma simt :| Va rog din suflet spuneti-mi ce sa fac. Multumesc
  21.07.2010 12:11 
aceeasi problema
o sa incep de astazi si eu reteta aia miraculoasa a lui blank_erelgi, pentru ca altceva nu mai stiu ce pot sa fac. O sa revin dupa o saptamana sa va spun daca a dat rezultate, pentru ca vada ca se spune ca dupa o saptamana se rezolva. bafta
  15.07.2010 16:22 
halena-helicobacter pilorii
orice tratament am incercat pentru halena, nic=mic nu a dat rezultate. am aflat intr-un final ca aveam bacteria asta nenorocita, helicobacter pylori si am facut tratamentul cu antibiorice, dar nu mi-a trecut, dupa un timp am inercat la un naturist si mi-a dat o combinatie de broccoli sprouts cu colostrum si mastic gum, acum dupa 3 luni de tratament sunt bine, sper sa nu mai trec prin ce am trecut pana sa dau de tratamentul asta. se gaseste si pe internet pe olx. ro sau pe okazii.ro si e mai ieftin decat in magazine
  13.07.2010 19:17 
miros neplacut...REZOLVAT
Mirosul neplacut ce-l aveam de atata timp a disparut... Povestea e lunga si asemenetoare cu majoritatea oamenilor ce au postat aici. Am fost la stomatologie...CURAT CA LACRIMA! si ma trimite d-na la analoze de sange pt helicobacter pylori (20 RON). Rezultataul a fost pozitiv. Dupa prima zi de tratament s-a simtit diferenta. A disparut mirosul de kkt si multe alte probleme digestive au disparut. Nu mai ragai ca porcul, nu mai am arsuri..Recomand sa mergeti la analize mai ales ca helicobacter pylori este principala cauza a ulcerului.BAFTA!!!
  05.07.2010 19:33 
anonimul18
imi miroase gura extrem de urat ma spal pe dinti de cel putin 1 data pe zi nush ce sa fac ......nu pot sta nici 5 min fara o guma in gura sau ceva mentolat care sa imi mai acopere mirosul.....imi puteti da un sfat va rog frumos..:((
  30.06.2010 12:57 
mirosul gurii
Am aceasta problema de 15 ani .In decursul acestor ani am incercat toate tratamentele posibile inclusiv thera breath (destul de costisitor),am fost la o clinica di Italia specializata tot in aceasta problema si nimic.E inutil sa mentionez ca ma spal de 4-5 ori pe zi pe dinti , folosesc ata dentara,apa de gura,disp. pt. limba fara rezultat.Recent am inceput sedinte la un psiholog pt. ca simt ca clachez.Tot timpul ma gandesc la aceata problema a mea ,a de venit i corvoada sa mai ies din casa.La serviciu toti se uita si zambesc cu subanteles si se feresc sa se apropie prea mult de mine.Nu stiu unde o sa ajung si ce as mai putea face.
  27.06.2010 15:50 
halena
exista niste produse din strainatate ..BreathRX sau TetroBreath. nu a incercat nimeni ? eu as fi tentata sa incerc, tinand cont ca aveam probleme mari si cu transpiratia si tot asa am comandat un antiperspirant de pe net si mi-am rezolvat problema.
  26.06.2010 12:15 
salut
cum ai descoperit ca iti miroase gura? Ai pus mana si ai simtit, daca punem mana la gura si suflam si nu simtim niciun miros neplacut, inseamna ca nu ne miroase gura?
  24.06.2010 16:28 
gura urat mirosituoare
nu mai stiu ce sa mai zic dupa tot ce am vazut m_am descurajat de tot si io sufar de aceleasi problema ami miroase gura rau de tot am ancercat cu toate dar nimic io cred ca este din cauza dintilor falsi am dinti toti pusi ajutatima va rog din suflet alina 28 ani ciao
  15.06.2010 13:55 
am facut si am scapat
am luat pastile de tot felul si nimic. dar am luat perogen. problema se rezolva in felul urmator spalat pe dinti si limba,scurtati parul de la o periuta si dati pe limba din spate catre in fata,apoi am pus o pastila perogen in 40grame apa putina sare dupa ce se dizolva perogenul am facut gargara de 2 ori cate 2 minute din pahar apoi am pus in alt pahar bicarbonat de sodiu putina sare si din nou gargara de 2 ori 2 minute,apoi clatesti cu apa si gata. trebuie de 2 ori pe zi cam 6-7zile succes garantat 100%
  13.06.2010 17:40 
miros urat
Ca sa-ti dai seama daca iti miroase gura, da cu limba la incheietura mainii si o sa simti.
  06.06.2010 13:22 
help!
E vreun "truc" cu care sa descoperi ca iti miroase gura? Pui mana la gura si..daca nu simti nimic inseamna ca nu miroase?
  26.05.2010 12:42 
imi miroase foarte frumos gura, am gura toata cariata, da beau parfum in fiecare dimineata :))))))))))))))))))))))))=)))))))))))
  25.05.2010 18:55 
8A12
Si eu am avut probleme dar le-am tratat consumand 2 litri de apa pe zi.Inainte miroseam de ziceai ca sunt nespalata pe dinti de nu stiu cand.dar ma spalam si de 4 ori pe zi eram disperata.Nu aveam absolut nici o carie nici gingivita nimik.Am fost la control si medicu a zis ca sunt ok la dantura ca n-am nici o problema.Cauza consta din lipsa de hidratare beam cafea ceaiuri si mai rau accentuam problema.Sa incercati cum v-am zis sa vedeti ce respiratie fresh aveti.nu mai consumati cafea deloc beti apa multa 2 litri.totul vine de la stomac.BAFTA
  25.05.2010 15:56 
REMEDIUL 10%
IN PRIMUL RAND TIN SA VAD ZIC CA NU E VB NEAPARAT DE IGIENA ORALA NECORESPUNZATOARE ! CE VA ZIC EU AICI ESTE UN TRATAMENT PE CARE SA IL URMATI SI REZULTATELE LE VE-TI CULEGE IN 12 ORE MAXIM ... APA OXIGENATA + APA PLATA IN CANTITATI EGALE + BICARBONAT SI UN PRAF DE SARE . SE FACE GARGARA TIMP DE 2-3 MINUTE 2 CICLURI DIMINEATA SI SEARA SI INCEPETI TRATAMENTUL CU MIERE DE MANUKA ... ASTA DISTRUGE GERMENII DIN STOMAC CARE GENEREAZA MIROSURILE INSUPORTABILE . HELICOBACTER PYLORI ESTE UNUL DIN PRINCIPALII FACTORI PLUS ALTI GERMENI . DE INDICAT AR FI SA VA COMANDATIO ACEASTA MIERE CARE SE PRODUCE DOAR IN NOUA ZEELANDA, DIN AFARA TARII PENTRU CA LA NOI NU PREA SE GASESTE ASA CEVA . O SA SCAPATI DEFINITIV DE PROBLEMA ASTA STANJENITOARE PT TOTDEAUNA. CINE VREA SA MA MAI INTREBE CEVA MA POATE CONTACTA PE ID-UL petre_adrian20012002 PE YAHOO (MESSENGER NU MAIL)
  23.05.2010 09:10 
Prietenului meu ii miroase gura extrem de urat! Are carii si nu se spala pe dinti, nu foloseste apa de gura nici ata dentara! Ce remediu exista pentru el???? RASPUNS : MITRALIERA
  21.05.2010 20:23 
Pentru cei ce fac misto!
Aici este expusa o problema care e foarte des intalnita intre oameni, apreciez mult cei care au curajul sa faca asta, sa se deschida si sa-si expuna aceasta problema care este destul de stanjenitoare. Cu parere de rau spun, faptul ca observ printre postari, glume de post gust. Doar atat vreau sa spun celor care isi gasesc un motiv de ras din aceasta problema, ca poate roata asta se intoarce si pentru ei si atunci,va fi destul de neplacut pentru ei. Faceti glume si rostiti niste lucruri de care nu prea sunteti constienti, ma refer la faptul ca, facand misto...ex:" imi miroase gura a cacat" singuri rostiti peste voi lucruri care se pot intampla la un moment dat. Oricum, atitudini destul de egoiste in glumele voastre. Maturizati-va!
  12.05.2010 23:55 
anti bere sau vin
cum sa fac sa nu scap de miros dupa ce beau bere sau vin??HELP! ovi_boy7@yahoo.com
  11.05.2010 00:03 
AM SI EU O PROBBLEMA
Va rog ajutatima! Imi miroase si mie gaura curului ce trebuie sa fac?
  07.05.2010 15:02 
FARA SPERANTA
VA SPUN SINCER CA M-AM SPALAT PE DINTI SI PE LIMBA DUPA FIECARE MASA SI DACA PLECAM UNDEVA IAR REPETAM PERIAJUL. NU CONTEAZA , ORICAT TE-AI SPALA SAU CAT AI MESTECA GUMA. MIROSUL NU TRECE.HALENA MI-A DISTRUS VIATA , AM 22 DE ANI SI NICI IN PREZENT NU AM IUBITA NU AM REUSIT SA TERMIN LICEUL FIINDCA MI-ERA JENA SA MAI MERG LA SCOALA. NU MAI AM NICI UN GRAM DE SPERANTA. DACA SE POATE FACE CEVA CRED CA NE-AR BUCURA FOARTE MULT PE TOTI CEI CU ACEASTA PROBLEMA.
  28.04.2010 11:31 
Este extraordinar articolul lui blank-erelgi,folositi reteta pentru ca e valabila pentru 99% din cazurile de halena.M-a chinuit oroarea asta 20 de ani,pana am gasit explicatia acestui doctor american minunat.
  15.04.2010 17:22 
sfaturi utile
Detartraj de 2 ori pe an, ata dentara, carii tratate, plombe vechi inlocuite, spalat pe dinti dupa fiecare, curatirea dintilor dupa consumul oricarui aliment indiferent de cantitate, apa de gura, consum de apa cel putin 2l/zi= o respiratie care nu-i pune pe fuga pe cei din jur. Succes!
  06.04.2010 13:59 
halena
nu mai stiu ce sa spun si eu eu ma confrunt cu aceasi boala ami miroase limba urat cand vorbesc persoanele ami spun mie jena nu mai stiu ce sa fac am vazut ca multi au aceias problema dar nici un raspuns va pup alina_pino34@yahoo.com astept raspuns se aflati ceva va roc din tot sufletu
  30.03.2010 22:46 
la mine a mers
Probiotics - se gaseste la farmacie - iau dupa fiecare masa cite o pastila. A disparut complet mirosul, in conditiile in care devenisem dependenta de tic tac.
  27.03.2010 22:43 
aceeasi problema
Am si eu aceeasi problema. Merg la dentist de 2-3 ori/an pentru detartraj si periaj. Folosesc apa de gura, ma spal de 3 ori/zi (dimineata, pranz si seara) in fiecare zi, dar degeaba. De cate ori dorm ma trezesc cu o respiratie urat mirositoare. Si ziua daca dorm 2-4 ore ma patesc acelasi lucru. Am fost la 2 ORL-isti, 3 dentisti, un dotctor de interne si sapt viitoare ma duc la alt doctor de interne (e posibil sa am probleme cu stomacul)... Nu imi explic de la ce poate fi... daca stie ceva sa posteze aici
  12.03.2010 07:52 
greudeucis
sa stiti ca mai e si de la tigari cei care fumez.....
  12.03.2010 07:50 
greudeucis
sa stiti ca mai e si de la tigari cei care fumez..;)
  01.03.2010 09:30 
Urgent
De ce ii miroase gurita copilului meu de 11 ani, desi se spala des pe dinti. Dimineata, la prinz, seara si dupa fiecare gustare... Dati-mi detalii daca sufera de vreo boala si unde trebuie sa merg cu ea.
  09.02.2010 23:11 
pula
pulasgdsgsdgsgsdsgsdgfbsxghsfg
  09.02.2010 23:10 
pute gura a cacat
buna ziua ma numesc felicia am o problema grava imi pute gurita a cacat cand trec pe strada parca cerul se inegreste si florile ofileste chiar dak spal cu colgate gura pute tot mai tare a esenta de picioare:|ce sa ma fac ieri vorbeam cu mama si cand am deschis gurita mea suava mama sa epilat instantaneu de la acel miros greu in gura mea este ceva minunat sunt tone intregi de cacat si am compus si un vers sa ma mai inveselesc doamne cu duhoarea sa a imputit toata casa asta e prietenii mei isi bat joc de mine si este viata foarte greu:(si de final ca sa ma mai inveselesc rima rima imi pute gura a basina,pacat pacat cami pute gura a cacat si stau cateodata in oglinda si spun doamne am eu vreo vina ca imi pute gura a basina?:(ajutatima va rog cheta sa strang bani de maxam
  25.01.2010 20:36 
igiena guri
fratilor care aveti remediu datimil si mie pe e-meil mrc_danciulescu@yahoo.com
  22.01.2010 21:23 
Detartraj + periaj profesional
miros neplacut = Detartraj + periaj profesional odata pe an, orice ai folosii tot trebuie sa faci det+periaj odata pe an
  22.01.2010 21:17 
Detartraj + periaj profesional
Detartraj + periaj profesional, degeaba cumparati toate porcariile
  09.01.2010 09:22 
halena
Andreea (corintei_atena) spune-ne aici sfaturile tale (nu te putem conecta la msn), multumim!
  07.01.2010 11:27 
respiratia urit mirositoare
CE-AS PUTE FACE SA NU-MI MIROASE GURA?
  05.01.2010 21:06 
halena
Andreea (corintei_atena), de ce nu scrii aici sfaturile tale? pentru toti cei interesati
  02.01.2010 16:59 
halena
Andreea (corintei_atena) te rugam sa postezi aici sfaturile tale, pt toti cei interesati. multumim!
  02.01.2010 14:21 
halena
pt mesajul dat de Andreea pe 30.10.09: de ce nu scrii aici despre ce crezi tu ca e vorba? si eu am facut diverse investigatii si n-am gasit rezolvare si nici cu reteta cu apa oxigenata n-a mers (adica este o curatire de suprafata, dar problema trebuie tratata din interior, acolo unde-i cauza); tind sa cred ca in mare parte mirosul vine de la fiere si de la intestine - fermentare alimente - gaze
  24.12.2009 00:48 
igiena gurii
ma numesc brandusa si am si eu o problema care ma deranjeaza ff tare in viata de zi cu zi....am in gura un miros ff nepalcut si acest lucru ma face sa ma simt ff prost mai ales fata de prietenul meu....vreau sa va zic ca ma spal pe dinti des,am folosit si apa de gura si nu mai zic ca guma mestec non-stop....am impresia ca nu pot sta fara guma....as vrea sa ma ajutati si pe mn va rog in privinta acestei probleme.....va multumesc si astept un rasuns
  24.12.2009 00:30 
cum pot rez.aceasta situatie?
Buna ziua....am si eu o problema in ceea ce priveste mirosul gurii...ma spal pe dinti,ls dentis am mers,am folosit apa de gura degeaba,folosesc guma de mestecat ff.des si nici un rezulat....ati putea sa ma ajutai va rog si sa-mi spuneti care ar fi solutia?
  18.12.2009 13:53 
halena
buna am 18 ani si am probleme cu mirosul guri ...am fost la dentist miam rep dinti si nimic totul e la fel ...nu stiu ce sa fac ma trezesc dimineata cu un miros neplacut in gura ...mai greu va fi cand am sa prim si reprosuri va rog ajutatima sa scap de aceasta prob.va multumesc....
  14.12.2009 00:19 
OMG!
Gura amara maipoate fi si de la plombele deteriorate din cauza materialelor dentare romanesti! Celputin la mine asta a fost ...aveam o masea plombata de vreo 10 ani si plomba se degradase ...am scos maseaua am pus implant si totul e ok
  15.11.2009 02:18 
halena
Si eu am aceasta problema De la o vreme folosesc Paradontax si este o pasta de dinti mult mai buna decat Colgate in ceea ce priveste halena.Problema este ca te tine 2 sap un tup si e cam 20 ron.Nu este prea mult darde patru ori mai mult decat o pasta de dinti normala.De aceea recomand folosirea bicarbonatului de sodiu si a apei de gura pt ca Paradontax cam asta este.Oricum este o problema temporara,nu am gasit una definitiva insa am si sinuzita iar din cate am inteles este si aceasta o posibila cauza.Dupa ce o rezolv mai vad.Faza cu mestecatul de gume toata ziua nu ajuta pt ca iti distrugi stomacul mai ales ca eu am probleme cu el(probabil tot o gastrita).As fi vrut sa va dau solutia miraculoasa la aceasta problema dar eu nu am gasit-o pana acum.In concluzie:Spala-te cu Paradontax de trei ori pe zi sau ori de cate ori simti ca iti miroase gura si foloseste si o apa de gura(eu folosesc de la Colgate)Bafta!
  14.11.2009 22:39 
am o problema
Problema cu respiratia urat mirositoare mi a distrus viata. andreea,te rog contacteaza ma la adresa mariussskid@yahoo.com,deoarece eu nu am resusit sa iau legatura cu tine oe adresa pe care ai lasat o tu...te rog foarte mult...am mar enevoie de ajutor..multumesc mult
  10.11.2009 14:25 
halena
si eu am acasta problema de vreo 4 ani , ma deranjeaza foarte tare reactia celor din jur, am fost la cativa medici si mi s-a spus ca am gastrita. cine poate sa ma ajute, este o problema destul de grava care iti afecteaza viata sociala.multumesc.
  09.11.2009 12:44 
ceau
andreea nu pot sa te contactez daca ai putea sa ma contactez pe adresa adi_petronela@yahoo.com mersi
  06.11.2009 13:24 
andreea,nu reusesc sa-ti trimit mesaj.M-as bucura daca m-ai contacta tu pe shacal_2006@yahoo.com.
  06.11.2009 13:18 
catre corintei
amincercat sa va trimit mesaj pe mail,dar nu reusesc,corintei_atena....m-as bucura daca m-ati putea contacta pe shacal_2006@yahoo.com
  03.11.2009 23:32 
Multumesc
Multumesc tuturor pt sfaturile voastre sincere si mai ales pt traducerea retetei americanului in detaliu!Va tin pumnii tuturor in orice incercati pt ca stiu prin ce treceti!
  30.10.2009 21:09 
halena
Buna la toata lumea,cine e interesat de halena poate sa-mi scrie la corintei_atena@msn.com.Pentru NECUNOSCATORI mirosul guri poate fi doar 15,20% de la dantura.In rest de la stomac,rinichi,plamani,sinuzita,diabet,constipatie...Doctorii romani n-au habar de problema asta.Am 29 de ani si ma confrunt cu problema asta de ani de zile dar multumesc lui Dumnezeu am gasit problema si cum pot s-o rezolv.Scrieti pe mss meu si am sa va explic. Andreea
  09.10.2009 17:00 
igiena
copilului meu gurita i miroase ai tot timpu are 5ani si l doare burtica i am facut test geardia a iesit pozitiv a luat zentel 5zile nu mai are nimic dar gurita i tot miroase e de la stomac
  01.10.2009 11:42 
Guma ?
ma duceti`va dracu si cumparati si voi un pachet de gume din cand in cand ca e insuportabil sa stai langa cineva caruia ii pute trusa.mai ales ca e si foarte greu sa zici : taci ma ca iti pute gura in fata .
  27.09.2009 16:39 
gura urat mirositoare
Am si eu aceeasi problema cu gura urat mirositoare.....dimineata knd ma scol scuip MARO nu stiu din ce cauza am ca o flegma in gat.....ajutati-ma va rog....
  22.09.2009 14:04 
Traducere la reteta lui blank_erelgi
Documentul este mult mai lung si cu lectii de stiinta, dar eu am luat doar textul care era mai important.Precizez ca mi s-a parut un text cu o exprimare cam incompleta si incorecta. "Trebuie să subliniez aici că respiraţia urât mirositoare, nu este de obicei cauzată de igienă dentară săraca, în ciuda a ceea ce dentistul ar putea spune. Aveţi posibilitatea să va spalati pe dinti toată ziua şi, probabil, încă sa mai aveti o respiratie urat mirositoare. După cum am menţionat mai devreme, bacteria BB(bad breath- respiratie urata) este "anaeroba", ceea ce înseamnă că ea prospera într-un scăzut mediu de oxigen. Singura modalitate de a asigura că puteţi elimina permanent rău respiratia este de a schimba mediul in gura de la unul care acceptă creşterea VSC (compusi volatili de sulf)-producătoare de bacterii la una care nu va fi. Cum realizati acest lucru? Prin a introduce o mare cantitate de oxigen, în locul unde bacteria "atarna". Aceasta este ceea ce aveti nevoie: 1.Perie de dinţi şi pasta de dinti (eu personal as dori Colgate Total, dar este o chestiune de preferinţă) 2.Ata dentara sau bandă dentara (eu prefer sa folosesc banda dentara. Face o treaba mai bună, şi nu este atat de dura pt. gingiile mele) 3.Curatator de limba (dacă nu aveţi unul, puteţi utiliza peria dvs. de dinti deocamdata). 4. Peroxid de hidrogen de 3% concentratie (nu mai mare de 3%) 5.Bicarbonat de sodiu 6.Sare 7.Doua pahare curate Tu ar trebui să îndeplinesti următorii paşi 1-5 de două ori pe zi. O dată dimineaţa, şi o dată la noapte (excepţie de Pasul 1, unde ar trebui să fie făcut doar o dată pe zi) sau înainte de a ieşi ”sarging”(nu stiu ce inseamna) Pasul 1: Ata dentara Stiu, este o durere în fund şi mie personal nu-mi place s-o fac. Dar este important să o faceti. Încercaţi sa o faceti o dată pe zi. Dacă nu se poate face o dată pe zi, cel puţin la fiecare a doua zi. Daca nu s-au curatat in mod regulat înainte, atunci este posibil să observaţi ca gingiile pot să sângereze. Asta e normal, şi nu-i nimic să vă faceţi griji. Motivul pentru aparitia hemoragiei este pentru că aveti gingii de săptămâni cauzate de bacterii. Păstraţi folosirea atei dentare. Gingiile dvs. vor deveni mai puternice şi în cele din urmă se va opri sângerarea. Utilizarea benzii dentare în loc de ata dentara periodice va fi mult mai gentila pe gingii, iar în opinia mea, va face o muncă mai buna. Pasul 2: Periatul pe dinţi Chestii de bază. Cei mai mulţi oameni aici ştiu cum să-si perie dinţii. Doar asiguraţi-vă că aţi periat dinţii bine. Foloseste 1-2 minute de periaj pe toate zonele din gura. Sus, jos, părţi, spate şi partea din faţă a dintilor. Nu se lasă nici o zonă neperiata (cu excepţia limbii despre care vom discuta în pasul trei). Pasul 3: Curăţatul limbii Cele mai multe cauze ale bacteriei “respiratie rea”, traiesc pe limba ta si la partea din spate a gatului, astfel că este foarte important să vă asiguraţi că vă curăţaţi limba bine. Ar trebui să dai in special atenţie la partea din spate a limbii. Există două metode in care puteţi face acest lucru. Unul, este sa folositi o “curatatoare” de limba. Acestea sunt ieftine (doar cativa $ $) pentru a o cumpăra. Magazinul dvs. local de droguri(farmacia) ar trebui să aibă unul. Dacă nu, fa o căutare online pentru a găsi-o. A doua modalitate este folosirea pur şi simplu a periei dvs. de dinti. Indiferent de ce fel de curatator de limba folosesti, utilizeaza-l uşor, dar ferm. Pentru această explicaţie, presupun ca folositi o perie de dinti (chiar dacă aveţi o curatatoare de limba, utilizaţi-o în acelaşi mod). Motivul pentru care doriţi să curatati limba este de a scoate mucoasele şi alte materiale de la suprafaţa limbii tale, precum şi pentru a expune bacteria “respiratie urata” la pasul patru. Modul corect de a scoate resturile de pe limba ta, este printr-o miscare DIN SPATE CATRE INAINTE. Nu curata din faţă spre spate. Ia peria de dinţi, mergi atât de departe înapoi pe limba ta cat mai mult posibil, fără a te sufoca, şi uşor, dar ferm periaza limba ta printr-o miscare din spate catre fata. Aproximativ cateva curatari ar trebui să fie suficiente. (Notă: O “curatatoare de limba va face o treabă mai bună decât peria de dinti. Ar trebui să cumperi una cat mai curând posibil. Multe companii vor pretinde că o curatatoare de limba în sine, va fi suficienta pentru a elimina bacteria BB(respiratie urata). Greşit! Nu si in acest caz. Pasul 4: Omoara bacteria BB (respiratie urata) Până acum, toate etapele au fost in cea mai mare parte de bun simţ. Pasul 4 este pentru uciderea bacteriei Bad Breath! Ce ai nevoie este peroxidul de hidrogen (voi numi HP deocamdata). HP sau H2O2 este un lichid care este format din doi atomi de hidrogen şi a doi atomi de oxigen. Arata la fel ca formula apei, numai ca are o molecula suplimentara de oxigen ceea ce face sa fie un oxidant mai puternic. Puteţi cumpăra în concentraţii mai multe diferite de la 3% - 99%. Trebuie să utilizaţi doar de 3%. Orice mai mare este prea puternic. Poti cumpara asta la orice magazin de droguri (farmacie), şi costa aproximativ numai 1 $ - 3 $ pentru un flacon de 500ml. Aceasta este ceea ce faci. Ia un pahar cu o parte de apă curată (pentru acest exemplu, voi folosi ca 25ml o parte de apă) Adauga sare la apa. (sarea este folosita ca un abraziv) Adauga o parte HP(25ml pentru acest exemplu) în mixul de apa sarata. Ia soluţia, şi pur şi simplu fa gargara si misco în jurul gurii dumneavoastră pentru 1 minut minimum. Două minute este ideal, totuşi. Foloseste un ceas daca trebuie. Asigura-te ca faci gargara foarte bine pentru a ajunge la partea cat mai din spate a gatului acolo unde o mulţime de bacterii BB stau. Apoi, Scuip-o şi clăteste cu apă curată. Tu nu trebuie să o înghiti combinatia HP. Pasul 5: Schimbarea de Mediu Ia nişte bicarbonat de sodiu. Nu-l lua pe cel care sta în spatele frigiderului care absoarbe toate mirosurile rele lol .... Bicarbonatul de sodiu este foarte alcalin (opus celui acid) şi ca atare, va scădea aciditatea ta din gură, care va crea un mediu opus celei in care bacteria BB prospera. Se amestecă 3 părţi de bicarbonat de sodiu si o parte de sare. Ia un pahar curat. Amestecă combinatia bicarbonat de sodiu/sare cu o parte de apa. Lafel ca la pasul patru. Fa gargara şi plimb-o în jurul gurii dvs. pentru cel puţin un minut, două minute este ideal. Din nou, foloseste un ceas dacă trebuie. Scuip-o afara dupa ce ai terminat, şi clăteste cu apă apoi. Sfat: Când "gargaruiesti", în Pasul 4 - 5 pentru a ajunge la regiunile de departe din spatele gatului, înclina capul înapoi, deschide gura larg, şi scoate limba cat mai mult in exterior. Asta face posibil sa se deschida partea din spate a gatului, şi să vă curăţaţi partea din spate a gatului pe care în mod normal, nu ar fi capabil să le atingi. Pentru mine, acest lucru este foarte usor de facut, dar când încerci pt. prima oara, unele persoane pot avea probleme şi pot găsi că asta le face sa se sufoce. Fa uşor atunci când incerci pentru prima oara. Inclina capul pe spate, începe gargara. Apoi, încet deschide gura până când te simţi confortabil. Apoi, încet scoate limba până când te simţi confortabil. Trebuie să fie uşor pentru cei mai mulţi oameni să facă. Efectuaţi paşii 1-5 de două ori pe zi, (cu excepţia folosirii atei dentare care ar trebui să se facă o dată pe zi) sau chiar înainte de a ieşi afara “gaming” (la joaca?!). Asta e! Ar trebui să ia doar aproximativ 5 min. Un lucru de retinut, asta nu este o voi face o dată, şi BB va disparea. Scopul aici este de a schimba mediul gurii tale, astfel încât bacteriile BB nu pot supravieţui. Este posibil să dureze câteva zile, sau în cazul în care aveti respiraţia severă rău, poate dura o săptămână. Dar utilizarea de două ori pe zi, de zi cu zi, şi tu VEI ELIMINA respiratia ta rea pentru totdeauna, şi practic sa eliminezi orice carie viitoare şi boala de arma(?!)." Asta a fost.Sper sa va fie de ajutor.
  20.09.2009 23:01 
blank_erelgi
trimiteti-mi si mie va rog reteta lui blank_erelgi pe adresa aceasta:yubita_ta23@yahoo.com.multumesc anticipat
  19.09.2009 10:26 
mori de ras
In viata mea nu am ras asa de bine. Unele comentarii sunt mortale.
  18.09.2009 01:46 
blank_erelgi
Daca retela lui blank_erelgi e miraculoasa nu o poate posta pe site-ul acesta? ar fi mai simplu pentru toti cei interesati...
  15.09.2009 12:16 
mirosul urat al guri
dimineata cand ma trezesc am gura amara si imi vine sa scuip numai sarat ma spal pe dinti si dimineata si seara dar degeaba .ce pot face ce tratament sa fac ce analize trebuiesc facute?
  13.09.2009 19:38 
MIROSUL URAT AL GURII
VREAU SI EU UN TRATAMENT CARE AJUTA OARE BOALA ASTA NU SE TRATESZA DELOC?ASTEPT SI EU RASPUNS DACA SE POATE DE LA CINEVA CARE S-A TRATAT
  18.08.2009 18:00 
P.s.
ma numesc Onciu Razvan... si fak asta pt "ANGELU" meu
  18.08.2009 17:55 
Imi pute gura a cancer:|
Fratilor :X mie imi pute guraaaaa si imi place tareeee mult dau femeile pe spate:)) cu ea=)) pt mn cad din cer angel chiar dak e din cauza mirosului nu conteaza:)) eu ma simt bine in pielea mea:)) put deci exist
  12.08.2009 01:07 
salut. lasati un ID de messenger(yahoo) va voi contacta ... (daca va este jena ... ceea ce n-ar trebui, va puteti face un alt ID, sa-l folositi doar in acest caz ... (jena va fi aceeasi)
  11.08.2009 16:25 
halena
Citind eceste articole ma simt si mai rau.Am 22 de ani si pana acum nu am avut niciun prieten.Familia ma tot intreaba de ce nu am inca pe cineva si mi-e atat de rusine sa le spun care e problema;in plus(un necaz nu vine niciodata singur)am si un miros al pielii neplacut de vreo 6 ani.Am fost pe la diferiti medici care,unii,mi au spus ca doar mi se pare,insa am primit niste remarce care imi certifica faptul ca nu e numai in capul meu.Nu stiu ce sa mai fac,parca sunt blestemata si-mi pare rau sa vad ca sunt multe persoane care sufera din acest motiv,iar cand am vazut ca multe persoane nu au reusit sa-si rezolve problema in niciun fel m-am simtit de-a dreptul deznadajduita.Multe persoane imi spun ca sunt o fata foarte frumoasa,insa daca ar fi sa aleg as da toata frumusetea doar ca sa nu mai am problemele astea.As ruga un medic stomatolog adevarat sa intre si sa dea sfaturi in acest sens si o adresa pt contactare
  10.08.2009 12:19 
uratul miros al guriiiii
as vrea sa aflu si yo tratamentul ala cu bicarbonat, sare de lamaie....alyn_raparu@yahoo.com
  08.08.2009 11:16 
Miroase
imi miraose gura de ceva timp catva anii buni si mie si lu taicameu insa in schimb lu frat si mamei mele nu ii miroase mai ales cand sunt usacat in gura miroase de morii imi spun toti din jur nush ce poate fi si ce as putea lua, am incercat apa de gura spalat am fost la detartaraj nu mia gasit nimik la analize cred k digstia nu se face cum trebuie ies foarte rar, sau nush am nevoie de ajutor de un remediu cv.mc anticipat !
  07.08.2009 12:05 
scapa de mirosul neplacut al gurii!!
Foarte bun tratamentul dat de "blank_erelgi"!!Trebuie sa incercati!Va garantez ca o sa scapati de mirosul neplacut al gurii!!
  01.08.2009 18:46 
mirosul gurii
fetita mea are 11anisori si de bebelus ia mirosit gurita am tratat-o pt.viermisori credeam k de acolo e, dar degeaba.si tatal ei are aceeasi problema.cred k e de la stomac.
  22.07.2009 17:37 
salut. lasati un ID de messenger(yahoo) va voi contacta ... (daca va este jena ... ceea ce n-ar trebui, va puteti face un alt ID, sa-l folositi doar in acest caz ... (jena va fi aceeasi) marius855@yahoo.com, nu exista reteta. pe scurt ... ata dentara ... curata limba ... intereseaza-te de CAZEUM ... maselele - verifica-le (daca ai o carie/gaurica, chiar daca-i foarte mica ... ce bagi in gura, poate intra in masea, ramne acolo si de acolo provine mirosul ... verifica dintii f. bine, te-ai putea insela ... ar fi mai bine sa mergi la un dentist. in funcite de situatie, mirosurile difera ... daca nu rezolvi nimic, incearca sa te connectezi ... lasa-mi un mesaj ... ziua/ora cand te pot contacta pe YM ... nu are dc sa-ti fie jena ... cel mai bine este sa mergi la un dentist, sunt sigur ca iti poate rezolva problema ...
  21.07.2009 21:42 
remediu halena
vreusascapdehalena@yahoo.com este ID-ul meu. Vrea cineva sa-mi trimita si mie reteta lui blank_erelgi? Am o rugaminte pentru persoana care a lasat mesaj pentru marius855 in 20.07.2009: mi-am facut ID-ul acesta special pentru a primi ajutor de la d-voastra, problema mea e ca nu am cum sa stau pe mess, nu am calculatorul meu. Se poate sa-mi trimiteti un mail? Va rog din suflet.
  21.07.2009 14:10 
imi miroase gura :|
rosuandrei89@yahoo.com
  20.07.2009 00:41 
salut. lasati un ID de messenger(yahoo) va voi contacta ... (daca va este jena ... ceea ce n-ar trebui, va puteti face un alt ID, sa-l folositi doar in acest caz ... (jena va fi aceeasi) --- marius855@yahoo.com, daca tot mi-ai lasat ID-ul, incearca sa te connectezi la el ...
  16.07.2009 15:19 
tinctura de propolis
  16.07.2009 10:42 
vreau si eu reteta
dati-mi si mie pls acesta reteta naturista: nicole_danut@yahoo.com.Multumesc anticipat.
  11.07.2009 14:48 
imi pute gura...............................
CRED K AM CANCER LA LIMBA
  30.06.2009 14:36 
geutzu2600@gmail.com
  29.06.2009 23:04 
ID de Mess
marius855@yahoo.com
  29.06.2009 17:30 
a
salut. lasati un ID de messenger(yahoo) va voi contacta ... (daca va este jena ... ceea ce n-ar trebui, va puteti face un alt ID, sa-l folositi doar in acest caz ... (jena va fi aceeasi)
  26.06.2009 16:30 
replica
si eu sufar de aceeasi problema de mai mult de 10 ani,am 25...mi-a distrus o mare parte din viata si continua..voi siti despre ce vb. eu.....problemele grave nu vin din stomac pt ca sunt sigura k atunci cand ragushiti,va vine de fapt un miros placut,ca si la mine,..nu e nici de la carii,nici plombe nu am....deci are legatura in cele mai grave cazuri cu reactiile substantelor...va urez succes tuturor cu aceasta problema si sa va informati in continuare despre subiect,sunteti pe calea cea buna cautand soultii,...am auzit candva de o clinica canadiana care se ocupa numai cu problema aceasta..voi lua in considerare bineinteles si niste sfaturi de aici..va multumesc mutlsi din nou SUCCES!
  16.06.2009 23:35 
in legatura cu traducerea
daca are cineva traducere de la mailul cu atasamentul erelgi va rog frumos trimiteti si mie va rog frumos (marius855@gmail.com) Va multumesc Frumos
  06.06.2009 17:31 
erelgi are dreptate
am incercat tratamentul pe care persoana cu emailul blank_erelgi@yahoo.com il ofera gratuit. intr-adevar functioneaza, este pe baza de apa oxigenata, sare si bicarbonat de sodiu si omoara bacteriile din gura si gat de la prima curatare. intr-adevar am scapat de halena. si o aveam de aproape 20 de ani!!! multumesc, erelgi!
  16.05.2009 21:16 
ce cred eu
si eu cred la fel. cat despre faptul ca halena provine de la carii, hai sa fim seriosi. mirosul exista si dupa ce tocmai ti-ai plombat toate gaurile. este de la stomac. am observat ca daca nu beau cafea, mirosul neplacut se diminueaza foarte mult. dar nu prea am cum sa renunt la cafea, poate dupa ce ma pensionez.
  11.05.2009 14:56 
mirosul gurii
fratiilor parerea mea este ca nu se poate scapa de asa ceva .poate se mascheaza mirosul pe perioade scurte insa nu mai mult.daca era un tratament adevarat am fi stiut de mult.foarte multi oameni au aceasta problema si fiecare a incercat la randul lui sa scape de ea prin metode diferite auzite si invatate de la alti dar dupa cum se vede problema persista.asa ca obisnuititva....sorry.
  22.04.2009 13:51 
helocobacter pylori
PENTRU HELICOBACTER PYLORI SE FOLOSESTE UN CUMUL DE TREI ANTIBIOTICE: DIMUNEATA PE STOMACUL GOL-OMERAN TIMP DE 45 ZILE; KLACID SI OSPAMOX LA 12 ORE TIMP DE 7 ZILE. SE FAC ANALIZELE SI APOI PENTRU PROTECTIE MASTIC DE LA PLAFAR. VA DAU SI MOBILUL MEU PENTRU LAMURIRI SUPLIMENTARE 0788 056 234. DOAMNE AJUTA!
  16.04.2009 11:09 
miros ingrozitor
parerea mea este ca degeaba ma spal f des parca mirosul este tot mai puternic dupa spalare am facut toate analizele , totul o k nu gasesc nici un raspuns totusi ar putea fi din cauza constipatiei cronice de care sufar din totdeauna?
  15.04.2009 18:29 
Remediu simplu si 100% eficient
Am dat despre un remediu dat de un medic american, acum vreun an, pe cand aveam probleme serioase cu respiratia. Nimic nu m-a ajutat sa scap definitiv de respiratia urat mirositoare insa exista un tratament foarte putin costisitor si cat se poate de natural care iti lasa in gura gustul natural, usor dulce, ca de bebelus al salivei. Garantez ca in maxim 4 zile, si cea mai sever afecata persoana va scapa si imi va multumi mult timp de acum inainte. Pentru detalii, dati-mi un email si va trimit retzeta originala (in engleza) blank_erelgi@yahoo.com
  16.03.2009 20:36 
mama imi spune mai tot timpu ca imi miroase gura. ce as putea sa fac sa nu mai am aceasta halena?care chiar deranjeaza?
  11.03.2009 12:40 
"U" CLUJ
Si eu am aceasi problema cu mirosul gurii. Azi am fost la doctor si mi-a spus ca am rnita cronica. Mi-a dat timp de 5 zile sa iau picaturi de raceala si apoi HEXORAL. SUCCES!
  28.02.2009 12:41 
HALENA
FACETI TOATE ANALIZELE CERUTE DE MEDICI SI EI SA DEA SOLUTIA. CA DOAR SUNT MEDICI NU BABE!!!!
  17.02.2009 09:28 
telina face minuni
Spalati-va gura (dintii, limba si obrajii) dupa ce mancati. De fiecare data! Daca nu sunteti acasa, incheiati masa cu un mar,apoi clatiti gura cu apa, de preferat minerala. Seara, dupa igiena riguroasa a gurii mancati un mar, fara a mai clati gura dupa; restutile ramase in gura se transforma pe timpul noptii in alcool dezinfectant. Incepeti ziua cu igiena riguroasa a intregii guri, dupa care rontaiti tri feliute de telina cruda. Face minuni! Daca respectati aceste reguli mereu, atat timp cat tineti sa aveti o sanatate buna si o respiratie proaspata,veti fi multumiti. Cu respect!
  16.02.2009 15:52 
Miros neplacut
Este adevarata ipoteza ca daca sunt scosi prea multi nervi ai dintilor/maselelor, apare un miros neplacut al gurii de care nu mai poti scapa?
  13.02.2009 18:37 
imi miroase gura
Am si eu probleme cu mirosul urat al gurii,am 22 ani iar de ceva timp imi miroase gura ingrozitor,mai sunt si fumatoare.am impresia k mirosul vine din stomac sau din gat si mai am si gura foarte amara in acelasi timp.ce se fac?va rog frumos,ajutati-ma!multumesc
  30.01.2009 06:33 
toate la un loc
Am si eu o intrebare. Ce faci daca ai toate problemele la un loc si stomac si probleme cu vezica biliara si cu tiroida si cu H Pylori si de toate...... Ce ma fac? ca putere sa mai lupt cu asta nu mai am? Nu tre sa consumi un produs pu ca ranesti stomacul, altul nu e bun pu vezica si tot asa nu mai am ce manca... Unde e scaparea???????
  24.01.2009 18:36 
miros urat al gurii
Eu cred ca mirosul greu al gurii vine si de la dintii pusi si candida. Cel mai bine cred, ar trebui un frotiu lingual, eventual si cu o antibiograma. Asta vreau sa fac si eu in zilele urmatoare. Imi pare rau ca mi-am facut parerea asta de-a lungul timpului,pas cu pas,desi ar trebui un medic de familie sa-ti dea din start o trimitere la laborator.
  18.01.2009 20:37 
miros
imi miroase gura ajutorrrrrrrr dati mi un medicament pllllsss
  11.01.2009 16:21 
tuica de cazan
Incearca "tuica de cazan" pune intr'un capacel de sticla tuica si foloseste-o pe post de apa dentara. Da rezultate imediate si de durata! Este demonstrat! Scapi de duhoare automat! Bafta (cel putin la mine a functionat)!
  06.01.2009 17:55 
poa
FRATILOR ce ma fac imi pute gura ingrozitor,mam desparit de prietena me. A venit la mine si a zis daniel iti pute gura si numai vreau sa stau cu tn ce ma fac? Am un miros asa oribil de naftalina toti oamenii se feresc de mn ce sa fac sa numai imi puta gura?
  01.01.2009 15:32 
medic stomatolog
Pentru nelamuriri si solutii terapeutice individualizate, va stau la dispozitie telefonic sau in cadrul unei consultatii amanuntite la cabinet! Toate detaliile pentru contact le gasiti pe site: http://bestsmile.ro/
  28.12.2008 16:01 
Raspuns
Aveti in articol sfaturi care va pot fi de folos in situatia dumneavoastra. Insa, cel mai inportant lucru este vizita la stomatolog si tratarea problemelor pe care le aveti cu dantura si care ar putea fi o cauza a halenei (respiratia urat mirositoare).
  26.12.2008 11:01 
intrebare
sa ma ajute careva sa scap de mirosul neolacut al gurii.ce imi recomandati
  08.12.2008 20:49 
Ceaiuri
Buna, la inceputul anului imi sangerau gingiile cand ma spalam pe dinti si am scapat de aceasta problema cu ajutorul dentistului meu care mi-a recomandat un tratament pe baza de ceaiuri cu sare; sincer, mi-a fost jena sa-i spun si de mirosul neplacut al gurii, stiu ca am facut o prostie dar asta e, suport consecintele; cauza cred ca o reprezinta plombele mele, va rog daca aveti habar de vreun tratament naturist scrieti reteta. Zile frumoase la toata lumea!
  04.12.2008 15:23 
Miros neplacut al gurii
Am aceasta problema de multi ani, foarte multi. Problema e de la h.pylori, eu am scos si colecistul si tot degeaba, am si dureri abdominale si miros neplacut al guri cu toata dieta zilnica etc,etc
  24.11.2008 16:34 
...
Remediul ar fi o capsula minune care odata luata ucide toate cauzele posibile. Sau mai simplu, spune-i in fata sa puna mana pe peria de dinti.
  18.11.2008 14:59 
Intrebare
Prietenului meu ii miroase gura extrem de urat! Are carii si nu se spala pe dinti, nu foloseste apa de gura nici ata dentara! Ce remediu exista pentru el????
  17.11.2008 20:16 
Comentariu
De la H.pylori nu e sigur. Sotia mea a avut pilory si nu ii mirosea gura. Cred ca nu s-a gandit niciun medic cu cap sa faca studii pe tema asta, eu cred ca in multe cazuri este vorba de o bacterie dar intrebarea este care e aia....?
  29.10.2008 22:13 
O intrebare
Am si eu o problema, de la un timp cam de o saptamana a inceput sa imi miroasa gura si nu inteleg de ce, ca ma spal pe dinti dar la cateva ore miroase din nou sau la o ora fara sa fi mancat nimic. Nu ma spal chiar de 3-4 ori pe zii dar nici deloc... stie cineva ce ar putea fi? multumesc
  24.10.2008 14:06 
HALENĂ
Locuitorii din America de Sud: Primul lucru dimineaţa, fac gargară cu o linguriţă de miere şi scorţişoară pudră amestecate în apă fierbinte. Astfel, respiraţia lor îşi păstrează prospeţimea pe durata întregii zile.
  22.10.2008 19:15 
Respiratie proaspata
Am scapat de mirosul gurii, de cand folosesc Zilopop. Este practic si eficient. Am observat asta de cand interlocutorii nu mai au grimase de neplacere cand vorbesc cu mine.
  04.10.2008 12:58 
Aceeasi problema
Am 17 ani si am aceasta problema. Prietenii mei deja au inceput sa-mi simpta acest miros neplacut al gurii. Am fost la doctorul de familie si mi-a zis sa fac gargara cu ceai de musetel si sa incerc si o apa de gura. Eu i-am zis ca acest miros imi vine ori din stomac ori din gat. M-a controlat in gat si a zis ca e perfect curat, m-a intrebat si daca am arsuri si i-am raspuns ca nu. Va intreb pe voi care mai cititi acest articol daca plombele ar putea sa degaje acest miros. Sunt foarte atent cu igiena mea orala. Astept un raspuns.
  21.09.2008 17:48 
Fara iesire
Am aceasta problema de la 17 ani acum am 28 eu am inceput sa cred ca exista o solutie de a scapa de asta daca voi stiti spuneti. Eu nu mai am putere am incercat aproape orice si nimic.
  14.09.2008 00:29 
carii
buna ziua! numele meu este viuerel usnt in clasa a 7 si am intalnit o problema cu mirosul urat al guri si cu cariile.va rog un sfat...
  12.09.2008 12:11 
si eu nu pot sa scap de mirosul din gura....chiar daca eu nu simt , persoanele din jurul meu da....si mi-e rusiane si poate are cineva un sfat ...va rog frumos...
  05.08.2008 09:44 
Mirosul neplacut
Cand am fost mica... nu m-am spalat pe dinti si acuma imi miroase gura foarte neplacut. Ce sa fac??? Dati-mi un sfat... va rog!!!
  25.07.2008 21:20 
Mere
Incercati sa consumati inainte de culcare un mar. Dupa ce ati facut igiena cavitatii orale. Resturile se transforma peste noapte in alcool (fermentatie) care poate ajuta la inlaturarea mirosului (alcoolul distruge bacteriile) Bafta! Este sfatul unui medic de medicina dentara.
  08.07.2008 12:00 
MIROS URAT
CUM POT SCAPA DE MIROSUL GURI,DE MULT TIMP SIMT CEVA AMAR IN GURA SI URAT MIROSITORE,,,,VA ROG DATI-MI UN SFAT
  26.06.2008 23:10 
Limbrici
Problema mea este ca de cateva zile am limbrici, acesti viermisori foarte mici albi, care i-am vazut dupa ce am fost la toaleta, si am observat ca se inmultesc as vrea sa-mi spuneti ce sa fac exista remediu ?
  17.06.2008 11:20 
mirosul gurii
Si eu am gura foarte urat mirositoare si nu stiu ce sa fac. Poate imi dati un sfat.
  09.05.2008 19:43 
Aici
http://www.sanatateata.com/produse/AC-Zimes.htm
  16.04.2008 20:18 
Igiena
Ce pot sa fac imi miroase gura rau?
  10.04.2008 19:23 
Sfirsitul halenei
Normal ca trebuie respectata igiena bucala, dar cred ca este o problema a digestiei defectuase, mai bine zis lipsa de enzime.
  31.03.2008 09:31 
Nu stiu
Buna ziua toti oamenii, cer sfaturi in aceasta problema dar fiecare isi da numai cu parerea ar trebui sa primeasca un raspuns mai sigur.
  26.03.2008 18:35 
MIROSUL URAT AL CAVITATII BUCALE
AM UN MIROS INGROZITOR AL CAVITATII BUCALE NU AM CARII INSA AM DIABET DE TIP2 DE 6 ANI DAR MIROSUL A APARUT DUPA CE M-AM LASAT DE FUMAT (3 LUNI) NU MAI TIN NICI REGIMUL SERIOS ASTA AR FI CAUZA?
  28.02.2008 10:29 
Pentru a scapa de aceasta probleme trebuie sa fii atenta in special la ceea ce mananci seara (incearca fara prajeli, carnea de porc, cu grasime sau alte mancaruri greu de digerat), apoi un detartraj la fiecare 5-6 luni ajuta mult, ca pasta de dinti iti recomand Paradontax (dimineata si seara) si o apa de gura (Corsodyl este cea mai indicata). Apoi daca nu bei mukte lichide incearca ca in timpul zilei sa respiri adanc de cateva ori cu gura larg deschisa. Incearca si aceste trucuri sper sa te ajuta. Numai bine
  28.02.2008 10:23 
Miros neplacut al gurii
De cateva saptamani am inceput sa am o problema cu mirosul neplacut al gurii. Nu am probleme stomatologice, dar in urma cu 2 ani la analize mi-a iesit H Pylori, am limba incarcata (de culoare alb-galbuie) si uscaciune in gura. Am fost la ORL-ist si mi-a spus ca este din cauza ca nu consum suficiente lichide. Am citit pe site ca o cauza ar fi si tiroida. Mentionez ca sunt operata de tiroida. Ce trebuie sa fac pentru ca am inceput sa ma izolez de cei din jurul meu pentru ca imi este tare rusine. Va rog sa ma ajutati.
  20.02.2008 14:00 
Mirosul oribil al gurii
Tatal meu are de ceva vreme un miros ingrozitor in gura, nu pot sa stau aproape de el, mentionez ca fumeaza mult, are si probleme dentare. Nu carii; tartru dentar vechi de zeci de ani, nu vrea sa se duca la detartraj ca zice el doar piatra ii mai tine dintii in gura. Se mai spala cateodata pe dinti dar degeaba. Cum putem indeparta mirosul daca nu vrea la dentist? Va multumesc.
  07.02.2008 11:44 
Stomacul trebuie sa fie de vina, nu cred ca digera cat trebuie mancarurile. Acum sa va mai spun un secret tineti seama si ce alimente mananca fetita seara... sa nu aibe un metabolism lenes care lasa lucrurile neterminate.
  06.02.2008 17:38 
Miros neplacut
Fetita mea dupa ce se trezeste dimineata are un miros neplacut in gurita daca mananca ceva ii dispare imediat, sa fie de la stomac?
  04.02.2008 16:29 
Una din cauzele halenei
Si eu am aceasta problema. Am descoperit cauza cand in urma unei endoscopii mi-a iesit helicobacter p.pozitiv. Sunt sigura ca asta e cauza deoarece atat timp cat fac tratament cu antibiotice mirosul dispare complet dar dupa o saptamana sau doua reapare de aici deduc eu ca bacteria mai persista. Am luat atatea combinatii de antibiotice pentru a o elimina dar de moment continuu la fel.
  01.02.2008 15:22 
Halena ingrozitoare
Am si eu halena de 5 ani. Nu stiu ce sa fac, am limba incarcata chiar daca o spal; imi miroase gura zi si noapte am incercat cu bicarbonat de sodiu dar degeaba; ma spal zilnic pe dinti.
  25.01.2008 08:55 
Halena
Am si eu o problema cu halena de la o rinita cronica pe care nu reusesc sa o tratez, niciun tratament nu da rezultate daca stie cineva mai multe sa-mi spuna si mie. Nu mai suport acest miros care imi face sila mie dar celorlalti din jur.
  15.01.2008 05:18 
Mirosul gurii
Pentru postul anterior: se recomanda analiza pentru paraziti intestinali (limbrici, etc.).
  01.01.2008 22:38 
Mirosul gurii
Am un baietel de 1,5 ani si am observat un miros foarte ciudat din gurita lui (parca tocmai a vomitat). Nu stiu ce sa fac!
  21.12.2007 00:33 
Infectie
Am si eu o fetita de 5 ani si acum 2 saptamani mi-a facut infectie la stomac de la niste mici la gratar. A stat la perfuzii 2 zile si vad ca acum sa facut bine dar prin cate a trecut micuta numai ia stie (stare de voma, dureri de burtica febra frisoane si barem nu vomita sa-i elimine, nici la toaleta nu mergea. Dar acum multumesc lui D-zeu si doctorilor sa facut bine acum nu o sa-i mai dau mici niciodata. Multumesc.
  17.11.2007 19:38 
halena
De doi ani ma confrunt cu mirosul neplacut al gurii.Am fost la 5 cabinete de stoma,la orl,mi-am facut exudat lingual,ecografie abdominala,am fost la gastroenterolog si tot nu i-am dat de capat pana saptamana trecuta,cand mi-a recomandat cineva sa-mi fac o endoscopie digestiva superioara.Asa am descoperit ca am gastrita,helicobacter pylori si reflux biliar.Acum am doar doua zile de cand am inceput tratamentul cu antibiotice si sunt foarte multumita pt ca nu mai simt mirosul acela neplacut.Sunt convinsa ca o sa-mi treaca dupa ce termin tratamentul,dar mi-e frica sa nu reapara pt ca medicul mi-a zis ca in majoritatea cazurilor reapare.Sunt curioasa daca sunt pers care au avut aceeasi problema si s-au vindecat complet si definitiv.Va rog sa-mi raspundeti.
  10.11.2007 10:03 
oare
oare exista remediu cu adevarat? Daca are cineva reteta sa nu fie egoist
  24.10.2007 02:24 
halena
eu din cauza halenei m-am despartit de persoana iubita.:(
  25.09.2007 21:09 
HALENA
ACEEASI PROBLEMA AM SI EU SI IMI ESTE FOARTE RUSINE. AM INCERCAT SI GUMA DE MESTECAT, SI IMI PROVOACA DURERI DE STOMAC. OARE DE LA CE SA FIE?
  07.09.2007 22:42 
problema mare
Cred ca e o problema cu care se confrunta toata lumea.Am observat ca mirosul gurii este frecvent intalnit la mai toate persoanele cu care intru in contact.Copii mei au varste mici,de 5,respectiv 7 .Le miroase gurita dimineata,de nu poti sta langa ei.Am mers la stomatolog,le-am facut analize.Nu au nimic.Am incercat toate metodele posibile.Am cumparat AC-ZYMES.Nici un rezultat.Am intrebat medici,stomatologi...diverse pareri.Am facut ce au spus ei,si rezultate nu s-au vazut in nici un fel.cum va puteti explica, ca unui bebelus de un anisor ii miroase gurita urat?
  29.08.2007 17:38 
HALENA
PAREREA MEA HALENA PROVINE DE LA PROBLEMELE DE STOMAC,EU AM GASTRITA SI DUPA TRATAMENT MIROSUL URIT AL GURII DISPARUSE,DAR DUPA O VREME A REAPARUT LA FEL SI DURERILE DE STOMAC
  02.08.2007 18:33 
halena
tratamente naturiste exista .unde si c am ce produse ar fi necesare...:(
  23.05.2007 20:33 
bitter
eu am gasit un bitter, facut aici de cineva, care poate fi o solutie, dar nu pot sa spun ca e eficient 100%. daca vreti sa aflati mai multe: valnec11@yahoo.com
  03.05.2007 10:33 
ingrozitor de neplacut
Am 29ani si ma confrunt cu aceasta problema de 6ani,m-am tratat de carii dar incontinuare m-am confruntat cu respingerea din partea oamenilor din cauza mirosului neplacut al gurii,asa ca m-am decis si mi-am facut analize dupa analize si am descoperi ca am H Pylori am facut tratament timp de 3luni dar mirosul persista asa ca medicul meu mi-a recomandat sa-mi fac o gastroscopie din care mi-au spus ca gura stomacului nu se inchide bine.Nu exista tratament pt aceasta problema si sunt obligata sa traiesc cu aceasata problema,medicii mi-au spus ca nu-mi ramane decat sa mananc guma si bomboane de menta.Eu nu cred nimic din ce mi-au spus tinand cont cum medici Romani isi fac treaba(dar sunt obosita sa ma duc la medicii fara nici un fel de rezultate)daca se afla cineva in situatia mea si a gasit vreun remediu va rog sa-l impartasiti cu noi.Multa bafta si sanatate!
  25.03.2007 00:40 
cavitatea bucala
ma confrunt si eu cu aceasta problema si anume cu mirosul urat al gurii.am fost la stomatolog mi-am reparat cariile si mirosul persista inca .ce sa fac sa scap de aceasta povara?
  08.03.2007 15:12 
Helicobacter Pylori
Ma surprinde ca nu am vazut nici un mesaj care sa spuna ceva despre acesti "viermi" cauzatori de ulcer gastric. Comunitatea romaneasca sufera in mod deosebit prezenta acestor bacterii care traiesc in tractul digestiv si care se raspandesc pare-se cu ajutorul apei infestate sau alimentelor infestate, uneori chiar prin saliva direct. S-a constatat ca gazele provenite de la aceste bacterii cauzeaza acel miros atat de neplacut. Exista tratament pentru tratarea H Pylori. Simptomele de H Pylori, pe langa mirosul urat din gura sunt, senzatie de foame la scurt timp dupa mese, senzatie de balonare permanenta, slabiciune, ameteli si greturi(in unele cazuri), dureri de stomac care merg pana la extreme in cazul in care deja ulcerul s-a produs si in final sange in "scaun". "Scaunul" poate fi diareic in general. Daca aveti aceste simptome ar fi bine sa va adresati medicului si sa ii cereti sa va testeze pt Helicobacter Pylori. Se poate sa obtineti un rezultat acurat in urma unui simplu test de sange. Multa sanatate !
  17.01.2007 11:19 
halena
am o halena insuportabila de multi an i si nustiu cum sa scap de ea.am vazut pe net ca exista un medicament ac-zymes pe care daca il ei dispare mirosul neplacut.vreau sa mi spune ti daca ati luat acest medicament sau cunoasteti pe cineva care a luat.si mi e frica sa l iau sa nu fie cine stie ce medicament si sa nu fie ptr ce mi trebuie mi e .
  28.12.2006 20:10 
miros neplacut al gurii
Poate fi combatut cu lamaie tocata cu tot cu coaja, amestecata cu miere de albine. Problema este ca multe persoane care au aceasta problema cred ca nu sunt constienti de ea. Ca sa le atragi atentia e destul de neplacut desi poti fi direct afectat de problema lor. Pe mine ma inversuneaza acest lucru ca sa pastrez o igiena cat de cat aproape de perfectiune
  16.12.2006 18:20 
mirosul neplacut al gurii
AM 26 DE ANI SI AM ACEEASI PROBLEMA CU HALENA DE LA VIRSTA DE 13 ANI.AM INCERCAT TOT FELUL DE TRATAMENTE DAR DEGEABA.TOATE ANALIZELE IMI IES BUNE MEREU SI NUSTIU CE SA FAC UNDE SA MA DUC.POATE CINEVA SA MA AJUTE?
  16.12.2006 18:19 
mirosul neplacut al gurii
AM 26 DE ANI SI AM ACEEASI PROBLEMA CU HALENA DE LA VIRSTA DE 13 ANI.AM INCERCAT TOT FELUL DE TRATAMENTE DAR DEGEABA.TOATE ANALIZELE IMI IES BUNE MEREU SI NUSTIU CE SA FAC UNDE SA MA DUC.POATE CINEVA SA MA AJUTE?
  02.12.2006 17:07 
halena
Apa de gura si pasta de dinti Closys sunt cele mai efective in combaterea mirosului nelpacut al gurii. Aceste produse se pot cumpara pe internet, nu stiu daca se gasesc in farmacii.
  01.12.2006 21:25 
tratarea mirosului gurii
Este foarte indicat sa consumati zilnic cate putin patrunjel verde dimineata si seara. Se mesteca bine si se inghite astfel disparand orice miros neplacut
  23.09.2006 13:22 
Foarte Neplacut
Am si eu aceasta problema de ceva timp si nu stiu cum sa o rezolv. Dimineata e un aer inchis in camera si care nici pana seara nu dispare in totalitate. Mai grav e ca nu stiu de la ce provine pentru ca nu dorm cu gura deschisa ci mirosul vine de la plamani sau sistemul respirator. Daca are cineva vreo solutie sa dea un raspuns...
  28.08.2006 16:11 
Sint multe cauze:candidoza, deschinezia biliara,atunci cind bila se elimina cu greu.Se va administra alohol inainte de masa si ceaiuri hepatice.
  28.08.2006 16:02 
Halena
Candida poate fi o cauza a mirosului urit al gurii.
  25.08.2006 12:55 
halena
Timp de un an, am consultat atat medicul de familie stomatolog, medicul dermatolog si altii pentru a-mi spune din ce cauza limba prezinta o depunere si respiratia a devenit apasatoare. Imi dau seama de consecintele mai ales sociale si as face orice sa pot urma un tratament eficient. Probleme stomatologice nu sunt, dermatologul nu se poate pronunta asupra cauzei, ramane consultarea unui internist? Nu am simptome pentru o afectiune interna... Ce ma sfatuiti? Mai ales ca in munca mea trebuie sa stau de vorba cu oamenii...e o mare problema pentru mine.
  06.04.2006 11:21 
halena
pe langa igiena, un remediu eficient este gargara cu apa in care s-a dizolvat sare.
  09.03.2006 20:37 
exudat
uneori poate fi vorba si de prezenta in gat a unui stafilococ; este indicat sa se realizeze si acest examen dupa ce s-a stabilit ca halena nu este determinata de probleme stomatologice
  08.03.2006 13:15 
Despre halena
am si eu probleme cu mirosul neplacut al gurii,dar mai grav este ca si fetita mea de 5 ani si 3 luni se pare ca are aceiasi problema dar la ea nici vorba de carii ce se intampla? ce credeti ca ar trebui sa fac se spala si pe dinti, o curat si cu ata dentara si din cand in cand foloseste si apa de gura
  08.03.2006 10:50 
la medic
de cand sunt studenta la stomatologie mi-am dat seama cat de important este controlul la meicul stomatologic,am avut aceasta problema a mirosului neplacum si am rezolvat-o prin indepartarea unor carii f mici.
  06.03.2006 23:39 
intrebare
Cine a avut si a tratat-o ar fi bine si frumos sa spuna ce a folosit sa scape de aceasta boala ce apare din ce in ce mai des.
  06.03.2006 18:38 
halena
nu ai ce i face trebuie sa fii atent la ce mananci este f importatnt acest lucru...
  14.02.2006 22:07 
ce sa mai faci ?
Ce ciudat este ca citeam acum despre femeia care are 35 de ani si a spus ca de la 11 ani are halena si ca nu are probleme. Cred ca totusi doctorul stomatolog ar putea sa-ti spuna ce sa maninci ca si asta conteaza mult. Am o prietena care este in aceasi situatie. Ea de mica de cand avea 7 ani a inceput sa aibe halena, i s-au schimbat si dintii si tot a ramas cu halena. A incercat tot felul de ape de gura, foloseste ata dentara, nu are carii si totusi are halena. Nu stiu daca pot sa-ti spun ce sa faci importiva halenei, dar daca afli ceva te rog sa spui si la alti. Este foarte rusinos atit pentru persoana care are dar si aceea persoana care sta de vb cu ea. Ai incercat sa maninci guma de mestecat? Dar ai grija ca si guma nu este buna pt stomac, ti se face foame.Succes!
  30.01.2006 09:19 
halena
am 35ani si de la 11 ani imi miroase gura.am fost la dentist mi-am reparat toate masele totul e ok.mi-am facut toate analizele am fost si la ORL mi-am facut si anlizele la secretiile de pe limba si nu am nimic din pct de vedere medical.si totusi ce am?am aflat de la cineva ca ar fii vorba de viermii intestinali care la analize nu mi-au iesit.stie cineva ceva real despre ce e vorba?multumesc.astept raspuns.
  19.01.2006 17:48 
respiratie proaspata
ceaiul de romanita combate mirosul neplacut din gura
  19.01.2006 17:48 
intrebare
Ce produse imi recomandati pentru oigiena cat mai buna a gurii
  19.01.2006 17:48 
putoarea
i foarti importanta si rusinoasa, mai ales dak iti pute gura si ceilalti observa asta
  19.01.2006 17:48 
igiena guri
e bine venit acest articol deoarece aflimai multe noutati
  19.01.2006 17:48 
Higena
Higena guri este foarte necesara pentru sanatate,dar trebuie sa fim atenti ce pasta folosim.Am cumparat o data ,,Acuafres in trei culori",si mi-a stricat radacina la doi dinti.De atunci nu am mai folosit-o.
  19.01.2006 17:48 
do it
desi sunt lucruri arhicunoscute e bine sa ni le reaminteasca cineva din cand in cand
 

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie