Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Sanatate dentara
Home > Afectiuni si boli > Stomatologie > Sanatate dentara > Metoda corecta de spalare a dintilor

Metoda corecta de spalare a dintilor

O periere corecta este esentiala pentru curatirea eficienta a dintilor si a gingiei. Cumpara o periuta al carei cap sa fie din nylon moale si rotunjit, care nu zgarie si nu provoaca iritatii. Apoi urmeaza pasii de mai jos.

Mareste imaginea
Stomatologie

Cauta in site mai multe informatii despre regulile pentru ingrijirea dintilor
Top Sanatate iti recomanda
·Alimentatia si sanatatea dintilor tai
Dulciuri, fructe, legume, branzeturi... Stii sa mananci sanatos, astfel incat si gura ta sa fie sanatoasa?
1. Pozitioneaza periuta de-a lungul gingiei, intr-un unghi de 45 de grade. Perii ar trebui sa atinga atat gingia, cat si suprafata dintilor.

2. Periaza usor exteriorul a doi sau trei dinti odata, utilizand o miscare de vibratie circulara. Muta periuta pe grupul urmator de doi-trei dinti si repeta miscarea.

3. Mentine periuta la 45 de grade, cu perii atingand atat gingia, cat si dintii. Utilizeaza miscari usoare, de sus in jos si circulare pentru a curata partea interioara a dintilor.

4. Pozitioneaza periuta vertical in spatele dintilor frontali. Executa cateva miscari de sus in jos cu jumatatea din fata a periutei.

5. Plaseaza apoi periuta pe zona cu care se efectueaza masticatia si curata suprafata cu miscari usoare inainte-inapoi. La final, periaza limba dinspre spate spre varf, pentru a indeparta bacteriile ce cauzeaza mirosuri neplacute. Mai nou, au aparut pe piata periute de ultima generatie, dotate cu un dispozitiv special de curatare a limbii. 

Aminteste-ti sa schimbi periuta de dinti la fiecare trei sau patru luni. Cercetarile au dovedit ca perii ascund milioane de microbi. Desi multi sunt inofensivi, exista unii ce pot cauza raceli sau, in cazuri mai grave, herpes ori infectii bucale.
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  10.05.2011 16:53 
dantura sanatoasa
foarte utile sfaturile. eu cred ca pentru o dantura sanatoasa este bine sa te speli de doua ori pe zi, bineinteles corect si poti sa mesteci guma dupa masa, cand nu ai periuta la tine. la mine functioneaza si am o dantura sanatoasa
Spune-ti parerea
* cod Greu de citit?
Regenerare cod

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie