Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Ingrijirea tenului

Lupta cu ridurile

Femeile folosesc cremele de fata pentru a impiedica deshidratarea tenului, care este din ce in ce mai vizibila odata cu trecerea anilor. Dupa instalarea menopauzei, hidratarea devine foarte dificila din cauza reducerii hormonilor care asigura productia de ulei in glandele sebacee.

Frumusete & ingrijire

Pentru un par sanatos si plin de vitalitate consuma vitamine si minerale.
Top Sanatate iti recomanda
·Ce am invatat despre machiaj din "Totul despre sex"
Protagonistele serialului "Totul despre sex" au avut mare priza la public, mai ales la cel feminin, fiind apreciate pentru normalitatea lor.
Hraneste-ti constant tenul

Majoritatea cremelor de fata din comert sunt pe baza de uleiuri si actioneaza prin blocarea umezelii / apei in piele pentru a mentine tenul hidratat. Aceste produse pot fi foarte eficiente in cazul tenului tanar, insa pe masura ce pielea imbatraneste isi pierde pana si capacitatea de a a atrage umezeala. Astfel ca, tenul matur are nevoie de o reimprospatare pe cale naturala care sa-i asigure si sa-i mentina umezeala in interior. Capacitatea de a retine umezeala este asigurata de umectantii naturali (substante care atrag si mentin umezeala) din piele. Insa, tenul matur este sarac in umectantii atat de necesari pentru retinerea apei in piele.

Acidul hialuronic este un element natural al pielii sanatoase si joaca un rol important in hidratarea si vascoelasticitatea ei. Tesuturile cu colagen (proteina care intra in componenta tesutului conjunctiv din derm si asigura emolienta cremelor hidratante) din interiorul pielii sunt umplute cu o compozitie formata din apa, proteine complexe si acid hialuronic. Acest amestec gelatinos este folositor in transportul nutrientilor esentiali din sange catre celulele pielii. Acidul hialuronic este prezent in cantitati mari in pielea tanara, insa cu timpul actiunea radicalilor liberi (molecule chimice rezultate din agenti poluanti care patrund in organism, afectand celulele sanatoase) distrug rezervele de acid hialuronic. Astfel ca, pana la varsta de 50 de ani se pierde aproape jumatate din cantitatea de acid hialuronic detinuta in tinerete.

Reimprospatarea pielii cu acid hialuronic ii poate reda capacitatea de vindecare rapida, de refacere si protejare impotriva semnelor de imbatranire. Fara ajutorul unui hidratant eficient, nutrientii nu vor fi transportati in piele si, prin urmare, intregul proces de regenerare va fi compromis. Ceraphyl NGA este un hidratant produs din uleiul de soia si are un efect puternic in reducerea uscarii straturilor superioare ale pielii. De asemenea, intensifica eficacitatea antioxidantilor, in special a vitaminei A, C si E, asigurand absorbtia nutrientilor si inceperea procesul de regenerare.

Protectia optima impotriva deshidratarii tenului matur este cel mai bine obtinuta prin improspatarea lui cu ajutorul unor substante hidratante care se potrivesc texturii si actioneaza eficient. O crema hidratanta de noapte trebuie sa actioneze atat asupra texturii tenului, cat si asupra aspectului exterior.


Un plan de lupta cuprinzator

Pielea este un organ sofisticat, special conceput pentru protectia noastra impotriva factorilor externi, precum bacteriile si alte elemente nocive din mediul inconjurator. Gandeste-te la ea ca si cum ar fi o "armura" de protectie a organelor interne. Daca vrei ca o crema sau o lotiune sa treaca de aceasta bariera pentru a hrani straturile profunde ale pielii, trebuie sa aiba o formula compatibila cu textura pielii. O crema pentru a avea efectul scontat, trebuie sa ne castige in primul rand increderea. Pentru a reusi acest lucru trebuie sa lucreze eficient asupra aspectului fizic pentru a se observa efectele ei.


Alimentatia si efectele ei asupra tenului

Expertii recomanda o dieta bogata in fructe si legume pentru un ten sanatos si frumos. Legumele cu frunze verzi, precum si altele in culori variate (rosiile, morcovii) contin antioxidanti care stabilizeaza actiunea distructiva a radicalilor liberi asupra structurii celulare. Nutritionistii recomanda un consum ridicat de apa, antioxidanti si evitarea fumatului si a alcoolului pentru a-ti mentine sanatatea pielii. Si, bineinteles expunerea la soare care are efectele cele mai nocive asupra pielii noastre.


Ingredientele pe care trebuie sa le cauti in fiecare crema de fata
  • Vitamina A - diminueaza ridurile adanci datorita actiunii antiinflamatoare;
  • Vitamina C - are un efect de a mari productia de colagen;
  • Alfa-hidroxi acizii - imbunatatesc aspectul tenului prin inlaturarea celulelor moarte de la suprafata pielii;
  • Retinoid - chimicali care stimuleaza producerea unor noi celule care face pielea mai compacta. Dupa o luna sau doua, pielea devine mai fina si ridurile de expresie sunt vizibil reduse.


Ce sunt cremele pe baza de alfa-hidroxi acizii (AHA)?

Sunt numiti adesea si "acizi din fructe", deoarece sunt derivati din fructe. Acizii glicolic si lactic sunt cei mai intalniti in aceste creme. Cremele cu AHA sunt foarte benefice, deoarece stimuleaza regenerarea celulelor, prin inlaturare blanda a straturilor superficiale ale celulelor pielii. Prin aceasta actiune, textura si culoarea sunt imbunatatite, iar cremele hidratante sunt bine absorbite, asigurandu-se elasticitatea pielii. La inceput iti vei simti fata uscata si solzoasa, din cauza procesului de indepartare a celulelor moarte, dar dupa cateva saptamani vei avea un ten catifelat.

de Ioana Marosan
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  15.01.2012 00:47 
TEN TINAR
FOLOSESC CREME DIN GAMA NIVEEA ,DE FOARTE MULT TIMP...SI SUNT MULTUMITA,AM 39 ANI.
  22.08.2011 00:39 
Turmenic, Ulei de masline si... O crema foarte buna!
Am 50 de ani si nici un rid! Imi prepar singura o masca din 1/ 2 lingutita de turmenic, condiment galben inchis ce sa foloseste la mancare, jumatate lingurita de miere de albine si o lingurita de iaurt. ATENTIE PATEAZA! Rugati pe cineva sa va ajute sau stati deasupra chiuvetei cand o intindeti pe fata. Lasati 10 minute si spalati fata cu multa apa si sapun de 2 , 3 ori. Apoi masati fata cu cateva picaturi de ulei extravirgin de masline. Dimineata spalati fata, folositi o crema buna hidratanta( eu folosesc Lancome) si apoi puneti un fond de ten ( eu folosesc Guerlain- Extreme Parure) Folositi putin, este fluid si uniformizeaza pielea protejand o de praf si impuritati. Masca de 2 sau 3 ori pe saptamana, de obicei in week end, iar ulei in fiecare seara. Pentru cearcane folositi comprese cu lapte foarte rece dimineata si seara cam 15 minute, asezati compresa pe tot ochilul si stati in pat, si masaj delicat cu ulei rece de masline ( eu tin uleiul in frigider) Cei ce ma vad nu mi dau mai mult de 30 de ani, dar imi petrec de vreo 15 ani incoace cam o ora dimineata si una seara " fetzuindu ma" Succes!
  25.01.2011 05:06 
vitamine
Pot sa folosesc solutiile de mai sus,precum vitamina a,vitamina c etc,direct aplicate pe ten,in loc sa le caut in creme?
  23.01.2011 19:49 
riduri
am 57 ani cand ma uit in oglinda i-mi dau seama cum au trecut anii riduri cu duiumul . cum sa atenuez trecerea anilor? stie cineva sa ma invete si pe mine? multumesc
  09.10.2010 00:01 
frumos
dati sfaturi foarte folositoare si usor de utilizat
  15.03.2008 00:02 
Despre riduri
Ma intereseaza cartea lui Jean Carper, unde o putem gasi?
  25.02.2008 23:12 
Am 29 de ani si am riduri prea multe. Am incercat tot felul de creme dar fara efecte. Este ceva ereditar?
  23.02.2008 13:50 
Rezultat ten matur
Pentru ten matur sunt excelente cremele de la Energetix. Am 40 ani, un ten matur, o alimentatie aproximativ sanatoasa. Dupa multe alte incercari abia de creme Energetix sunt multumita. Telefonul meu: 0741101300
  05.02.2008 14:51 
riduri
ridurile sint groaznice dar fac parte din viata nu avem ce face
  27.01.2008 20:01 
Imbatranire
Imi pare rau ca trec anii si imbatranesc dar sunt fericita alaturi de familia mea si stiu ca nu am trait degeaba.
  08.06.2007 09:22 
sfat
trebuie sa recurgi la tratamente naturiste , inclusiv u regim alimentar bogat in vitamine si uleiuri
  01.04.2007 13:44 
help
am 35 ani si ma lupt cu ridurile de la 220 ani aacum incepe sa mi-se lase si muschii ce-as putea sa fac
  24.02.2007 20:16 
Ajutor
An varsta de 21 de ani si am riduri pe frunte si in jurul ochilor..ce crema imi recomandati?va tog ajutati`ma
  24.02.2007 20:14 
intrebare
Ce crema antirid este cea mai indicata pentru un ten tanar?
  18.03.2006 06:45 
question
De la ce varsta ar trebui sa incepem folosirea cremelor antirid : fata si conturul ochilor????
  18.03.2006 06:43 
help!!!!!!!!!!!!!
Am 25 de ani, problema mea cea mai MARE sunt cearcanele cu care ma lupt ince de la o varsta f frageda , iar acum au inceput sa apara si ridurile!!! Imi puteti recomanda niste remedii: creme , masti... eu am incercat f multe creme , destul de scumpe de altfel, (clarins , lancome , neutrogena,etc) dar fara nici un rezultat miraculos! O alta problema pt care as avea nevoie de ajutor ar fi tenul tern, uscat, deshidratat!!! Va multumesc!!!!!
  19.01.2006 17:48 
sfat de la o prietena
am 20 de ani si consider ca e foarte important sa ai grija de tine de la o varsta frageda pt ca mai tarziu sa te uiti in oglinda si sa te vezi mult mai tanara decat esti.Conteaza sa te alimentezi sanatos, sa folosesti creme de calitate(de ce sa cheltuiesti bani doar pt altii?),si sa incerci sa ai o stare de spirit cat mai buna, sa nu permiti stresului si problemelor cotidiene sa te afecteze prea mult. Rezultatele nu vor trece neobservate.
  19.01.2006 17:48 
nelamurire
se cunoaste din cele mai vechi timpuri efectul miraculos al uleiului de masline ,folosit atit intern cit si extern.Nelamurirea mea este urmatoarea:are totusi acest ulei efect hidratant asupra pielii,in special al tenului?multumesc,sinteti de un real folos,corina
  19.01.2006 17:48 
sfat
de curand am implinit 30 ani si am inceput sa am cearcane mai pronuntate si nu mai am aceeasi elasticitate a pielii.ce as putea face?
  19.01.2006 17:48 
Si Totusi Conteaza
Eu folosesc tot ce este nou . Am folosit tot timpul creme evoluate si nu-mi pare rau. Sunt multumita cum arat la 43 ani. Pentru o crema eficienta trebuie sa platesti .
  19.01.2006 17:48 
un sfat
am cearcane, nu stiu cum sa scap de ele ,vreau sa stiu ce pot face
  19.01.2006 17:48 
pentru ochi
Any, foloseste crema de galbenele pentru ochi. Nu crede in creme miraculoase si f scumpe
  19.01.2006 17:48 
ce folosesc eu
eu am inceput sa folosesc o crema pentru ten gras, potrivita oricarei varste., "mattifyingn moisturising day care" de la nivea.imi simt pielea foarte hidratata si nu imi mai luceste pielea.inainte de aceasta crema, am folosit una de la garnier, era buna dar era pentru ten uscat.am facut prostia de a mi-o cumpara, iar tenul meu parea "uns cu ulei"...acum sunt extrem de multumita.sfatul meu este sa o cumparati.se gasesc in 3 variante:pt ten uscat/sensibil, ten normal, ten gras.
  19.01.2006 17:48 
help
vreau sa stiu si eu ce crema se poate folosi in jurul ochilor la 16-17 anishori, daca nu prea ma fardez, dar zona incepe sa se rideze in special in coltul ochilor, nu e luminoasa (cearcane) si am vinisoare care au devenit vizibile! PLS
  19.01.2006 17:48 
dupa 55 ani
Oare ce miracol ne va ajuta sa ramanem mereu tinere?am tenul gras ,barbie si nas si in rest normal cu porii dilatati,folosesc Helena Rubinstein -Collagenist-ultima aparitie in materie de creme anti-rid dar am senzatia ca nu este foarte bine absorbita de piele.
  19.01.2006 17:48 
Raspuns Ioanei
Dintre cremele romanesti iti recomand pe cele din gama "Gerovital" sint foarte bune, eu folosesc "Gerovital H" si cremele cu laptisor de matca cum ar fi "Apidermin". Eu am un ten foarte uscat si mie imi priesc.Tu trebuie sa iei pentru tipul de ten pe care-l ai.
  19.01.2006 17:48 
Exista scapare?
Am 28 de ani si cine nu ma cunoaste spune ca am 18-20, dar totusi ridurile incep sa apara. Oare exista scapare? Eu cred ca pana la urma tot ne alegem cu ele.
  19.01.2006 17:48 
riduri
as dori daca se poate sa spuneti exact ce CREME ROMANESTI putem folosi dupa 35 de ani Multumesc
  19.01.2006 17:48 
Intrebare
De la ce varsta ra trebui folosite cremele antirid?
  19.01.2006 17:48 
nu e de ajuns
Daca ati putea sa scrieti mai multe remedii pentru prevenirea ridurilor si pt. ingrijirea a toate tipurilor de ten - in special acnee.
  19.01.2006 17:48 
pistruii
daca ati avea si dumneavoastra ati fi putut observa ce urat e sa nu ai o fata frumoasa,alba ci una plina cu pistruii.
  19.01.2006 17:48 
pistruii
de ce pistruii nu au remediu?
  19.01.2006 17:48 
parerea mea
concret ce poate minuni se pot face la varsta de 38 ani doar prin creme
 

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie