Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Lentile de contact
Home > Afectiuni si boli > Oftalmologie > Lentile de contact > Lentilele de contact colorate

Lentilele de contact colorate

Exista trei tipuri de culori folosite pentru lentilele de contact: tente de vizibilitate, culori nuantatoare si culori opace. Multe din aceste lentile de contact colorate sunt disponibile atat in varianta fara dioptrie (plano) cat si in variante cu dioptrie.

De asemenea, exista lentile colorate cu inlocuire zilnica sau frecventa. Tenta de vizibilitate, de obicei bleu deschis sau verde deschis, este aplicata pe lentila doar pentru a te ajuta sa o recunosti mai usor in timpul aplicarii sau indepartarii ei. Deoarece are o nuanta foarte deschisa, culoarea ochilor tai nu va fi afectata.

Lentilele de contact nuantatoare au o culoare mai pregnanta decat lentilele cu tenta de vizibilitate si schimba culoarea ochiului. Dupa cum reiese din numele lor, aceste lentile au scopul de a nuanta culoarea naturala a ochilor tai. Lentilele de contact nuantatoare sunt recomandate persoanelor care doresc sa-si intensifice culoarea deschisa a ochilor.

Lentilele de contact opace prezinta culori mai profunde si pot schimba culoarea ochiului intr-un mod evident sau chiar total. Daca esti gelos pe o pereche de ochi albastri sau daca te-ai saturat de comentariile ironice la adresa ochilor tai caprui, atunci schimba-ti culoarea ochilor cu lentilele de contact opace. Acestea iti ofera o gama variata de culori, incluzand verde, albastru, violet, gri, honey, hazel.

Companiile care produc lentile de contact colorate au incercat sa imite culoarea naturala a irisului. Din moment ce irisul este format dintr-un ansamblu de tesuturi colorate, anumite lentile de contact sunt vernisate cu o serie de mici puncte colorate pentru a le face sa para mai naturale pe ochi. Centrul lentilei (partea care se suprapune pupilei) este transparent, pentru a facilita vederea normala.

de Adrian Badiu, Contact Lenses Department Manager Sover Optica

Inainte
Dezavantajele lentilelor de contact colorate

Este important sa fii constient/a de faptul ca, desi producatorii propun lentile de contact opace cu partea centrala transparenta de diferite marimi, exista si situatii (precum clipitul) cand partea colorata opaca a lentilei poate aluneca peste pupila.

De asemenea, marimea pupilei tale variaza constant pentru a se acomoda conditiilor de lumininozitate, asa ca uneori pupila poate fi mai mare decat centrul transparent al lentilei. In acest caz, vederea ta poate fi usor afectata.

In cazul anumitor lentile de contact colorate, pigmentul de culoare vine in contact direct cu structurile oculare. Acest fapt poate produce disconfort persoanelor cu o sensibilitate crescuta. Unii fabricanti au dezvoltat tehnologii de productie prin intermediul carora pigmentul de culoare este introdus in interiorul materialului pentru a evita acest disconfort.
  1 2  
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  01.12.2011 23:20 
vreau lentile verzi
lentile verzi si vreau sa stiu cat costa
Spune-ti parerea
* cod Greu de citit?
Regenerare cod

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie