Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Ingrijirea ochilor
Home > Afectiuni si boli > Oftalmologie > Ingrijirea ochilor > Lentile de contact versus ochelari

Lentile de contact versus ochelari

Lentile de contact sau ochelari- ce este mai bine? Lentilele de contact se perfectioneaza, dar nu sunt recomandate oricui. Anumite boli ale ochiului (ochiul uscat, ulcer corneean anterior sau corneea cu o scadere a sensibilitatii) contraindica lentilele de contact.
Aplicarea, indepartarea si intretinerea lentilelelor de contactt poate fi mai putin practica pentru persoane cu artrita a mainilor, tremor datorat bolii Parkinson si handicapuri fizice datorate altor afectiuni. Totusi, lentilele de contact sunt preferabile ochelarilor in anumite cazuri.

De exemplu, lentilele de contact ofera o imbunatatire marcata a vederii persoanelor care s-au nascut cu o malformatie de cornee. Lentilele de contact ofera, de asemenea, avantaje fata de ochelari, daca nu ai primit un cristalin artificial in momentul indepartarii cataractei.

Autoingrijire pentru purtatorii de lentile de contact

  • Mentine lentilele curate
  • Spala-te pe maini inainte de a manipula lentilele de contact
  • Foloseste numai solutii comerciale de umezire si de curatare a lentilelor de contact
  • Pastreaza o pereche de ochelari ca rezerva in cazul in care o problema solicita intreruperea folosirii lentilelor de contact pentru o vreme

  • Lentilele de utilizare prelungita si lentilele de contact noi de unica folosinta

    Daca ai lentile de uz prelungit, scoate-le si dezinfecteaza-le in fiecare seara. Daca porti lentile de unica folosinta, nu le utiliza peste timpul recomandat de oftalmolog. Daca porti lentile de contact prea mult timp fara sa le scoti, iti privezi corneea de oxigen. Lipsa oxigenului poate determina incetosarea vederii, durere, lacrimare, inorosire si sensibilitate la lumina.

    Scoate imediat lentilele daca apar oricare dintre aceste simptome. Solicita examinari regulate oculare pentru a evita probleme datorate folosirii prelungite a lentilelor de contact.

    Informatii preluate din cartea "Clinica Mayo: ghid de autoingrijire", aparuta la Editura ALL EDUCATIONAL, http://www.all.ro
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  18.02.2011 12:07 
SFAT-lentile de contact sau ochelari??
salut,am 18 ani si am hipermetropie +6 de cand aveam 5 ani.Pana la virsta de 16 ani nu prea am avut nevoie de ochelari,deci nu i-am purtat permanent ca aveau lentila prea groasa si marea ochiul.am inceput sa fiu dependent de ochelari seara sau cand e putina lumina,la scoala cand citesc.....asta ma facut sa apelez la lentila de contact,nu am nici o nemultumire in privinta asta ba din contra vad lumea mai clar,dar as vrea sa stiu daca lentilele sun daunatoare pentru ochi(respect igiena inainte de a folosi lentila)dar citeodata am iritatii la ochi.CE MA SFATUITI SA PORT OCHELARI SAU LENTILE DE CONTACT(am auzit de ochelari cu lentila +6 cu subtiere si tratament)MULTUMESC.ASTEPT RS....
Spune-ti parerea
* cod Greu de citit?
Regenerare cod

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie