Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Jurnal de sarcina
Home > Stil de viata > Sarcina > Jurnal de sarcina > Jurnal de sarcina XI - "De Sarbatori m-am simtit ca o regina!"

Jurnal de sarcina XI - "De Sarbatori m-am simtit ca o regina!"

Iata ca au trecut si sarbatorile de iarna, iar perioada ramasa pana la nastere se scurteaza tot mai mult. Mai am aproximativ o luna si jumatate pana vine micutul, dupa cum spun medicii - mai exact pe 23 februarie, dupa calculele lor. Doar daca el vrea intr-adevar sa iasa atunci din burtica!
Am ales nasterea naturala, pentru ca toate mamicile pe care le-am consultat mi-au recomandat aceasta varianta. O colega de serviciu care a facut cezariana acum sase ani, cand a nascut-o pe fetita ei, mi-a zis ca regreta si acum acea decizie, pentru ca operatia a durut-o mult timp dupa aceea, si ca nasterea naturala este mult mai sanatoasa pentru mama, chiar daca in momentele acelea ai face orice ca travaliul sa se termine mai repede.  

Ca sa ma conving inca o data, l-am intrebat pe medicul care mi-a urmarit sarcina de la inceput. Mi-a raspuns foarte  categoric: "Nastere normala, bineinteles! Ce, dumneavoastra v-ati nascut prin cezariana?". Neavand posibilitatea sa-i programez venirea pe lume, bebelusul isi va alege singur momentul propice, poate sfidand data de 23 februarie, pe care au previzionat-o medicii.

Dar, treptat, imi iau toate masurile de precautie, ca sa nu fiu luata prin surprindere de aparitia micutului, oricand va fi aceasta. In primul rand, am inceput sa-mi pregatesc bagajul pentru maternitate, apoi am stabilit cu sotul meu sa ramanem acasa de Sarbatori, mai bine zis sa nu plecam din Bucuresti, ca sa fiu mai aproape de spital, pentru orice eventualitate. Oricum, pentru mine Sarbatorile acestea au avut o semnificatie aparte fata de anii trecuti, pentru ca mi s-a acordat atat de multa atentie!

Fara sa exagerez - si poate ca ma repet - imi dau seama ca este cea mai frumoasa perioada din viata mea, egalata doar de cea in care eram indragostita pana peste cap de sotul meu, acum sase ani si jumatate, cand l-am cunoscut! Lucru valabil si acum, dar la un nivel sa-i zicem, mult mai "calm".

Cert este ca o femeie insarcinat este privita cu mai multa duiosie si rasfatata de toata lumea, asadar profitati, fetelor! Si, drept dovada, sotul meu s-a dovedit neasteptat de iubitor si darnic de Craciun, oferindu-mi mai multe cadouri ca in oricare dintre anii trecuti. Rudele noastre, de asemenea, fie ca au venit la noi in vizita sau ne-am dus noi la ele, au fost deosebit de afectuoase: "Uite, Monica, paturica asta este pentru bebelus, o sa-ti fie folositoare cand se va naste!". Sau matusa mea,care a fost intotdeana o femeie foarte eleganta, si pe care o invidiez de fiecare data cand ma duc in vizita, pentru ca are un sertar plin de minunatii: cercei lungi (preferatii mei), de argint sau cu pietre pretioase, coliere, margele, inele diverse, mi-a facut enorma placere, (pe care mi-a  refuzat-o pana acum) de a-mi oferi un superb set de colier si cercei din cutia magica. "Acesta este cadoul meu de Craciun pentru tine!". Gest care m-a surprins, stiind faptul ca tine foarte mult la "comoara" ei.

Darul sublim, tot de la ea, a fost o superba rochie neagra din catifea, usor elastica, pe care a purtat-o in tinerete si care imi venea ca turnata : "Uite, cred ca asta iti vine bine pe burtica, si in plus se asorteaza de minune cu bijuteriile!". Imediat mi-am imaginat ca este toaleta ideala si pentru noaptea de Revelion, pe care am petrecut-o la niste prieteni. Poate ca rochia, focurile de artificii de afara, atentia de care am beneficiat din plin toata seara, dat fiindca eram singura viitoare mamica din grupul de prieteni, m-au facut sa ma simt ca o regina!

de Monica Creteanu
foto: Vasile Camara / Vista

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie