Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Sarcina
Home > Stil de viata > Sarcina > Jurnal de sarcina III - "Se pare ca e baietel!"

Jurnal de sarcina III - "Se pare ca e baietel!"

Mi-am dorit intotdeauna un baietel sanatos, frumos si neastamparat. Poate din cauza ca la noi in familie au fost numai fete: eu, mezina, si inca doua surori care, la randul lor, au fetite. Parintii mei si-au dorit foarte mult un baiat, dar m-am nascut eu, desi mama spera ca, totusi, voi fi baiat. N-a fost asa, dar dorinta aceasta de-a avea un baietel mi s-a transmis si mie.
Asadar, am fost astazi la medic, cu nerabdarea pe care o are fiecare mamica sa stie daca va avea baietel sau fetita. Acum, la patru luni si jumatate, se poate vedea la o ecografie sexul bebelusului. Aveam banuiala ca este un baietel, asa am simtit eu inca de la inceputul sarcinii. Parintii mei aveau acelasi sentiment, intrucat de fiecare data cand ne intalneam sau vorbeam la telefon ma intrebau ce mai face micutul. Sotul meu nu dorea in mod deosebit sa aiba un baietel, fiind de parere ca "nu conteaza ce-o fi, dar sa fie sanatos". Mi-am dat seama ca de fapt acesta este lucrul cel mai important pentru o mamica, sa aiba un copil sanatos. Dar totusi, daca ar fi baietel...

Astazi, cand m-am dus la medic, stiam c-o sa aflu daca bebelusul meu, cu care vorbesc in fiecare zi, este fetita sau baietel. Imi place sa-l alint, spunandu-i "puiutul meu, bebelusul meu frumos", mangaindu-mi burtica. Sunt convinsa ca o sa fie o frumusete de copil, dolofanel si istet, care o sa faca multe nazdravanii. Vorbesc cu el minute in sir, spunandu-i cat de mult il iubesc si cat de mult astept sa-l tin in brate. Stiu, din cate am citit, ca el simte inca de acum, cand este foarte mic, dragostea pe care o ai pentru el.

La ecografie m-a cuprins un sentiment de duiosie unic arunci cand medicul mi l-a aratat pe micut, sentiment pe care il am doar atunci cand imi vad bebelusul, iar daca ii aud si inimioara batand, ma simt cu adevarat mamica. Dupa ce m-a linistit, zicandu-mi ca s-a dezvoltat normal (cu toate ca eu aveam impresia ca burtica este prea mica pentru patru luni si jumatate), am pus intrebarea care ma preocupa de multa vreme: "Si este baietel sau fetita?".

Dupa cateva momente de tacere, in care medicul cerceta foarte concentrat monitorul ecografului, si care mie mi s-au parut atat de lungi, m-a privit intens: "Dupa cate imi dau eu seama, cu aparatura pe care o am, cred ca este - dar nu sunt sigur 100 la suta..." In sinea mea imi doream cu ardoare sa-mi spuna cuvantul pe care il asteptam. "Cred ca este baietel!".

Cand l-am auzit spunandu-mi ca voi avea un baietel m-am bucurat atat de mult, incat primul impuls a fost sa ma ridic si sa-l imbratisez pe medic. Ma gandeam deja ce nume o sa-i pun, cum o sa arate, ce hainute o sa-i cumpar... O sa aflu sigur peste doua saptamani, cand urmeaza sa fac o ecografie complexa, la Spitalul "Victor Babes".

Daca ma gandesc putin, imi dau seama ca daca mi-ar fi spus ca o sa am o fetita, m-as fi bucurat la fel de mult. Oricum imi iubesc bebelusul inca din prima clipa cand am aflat ca sunt insarcinata si mi s-a parut ca am realizat cel mai valoros lucru de pana acum.


de Monica Creteanu
foto de Vasile Camara/Vista
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  02.10.2011 19:52 
baietel
si eu imi doresc baietel, sotul ma tot streseaza si-mi spune ca primul copil va fi fetita....acuma sincer, important e sa fie sanatos, orice ar fi, vorba sotul. mi-a spus ca el va fi fericit cu siguranta, indiferent de sexul bebelului.important e ca eu si bebelul sa fim sanatosi, asa mi-a spus.sper ca toate femeile sa aiba asa sot iubitor
Spune-ti parerea
* cod Greu de citit?
Regenerare cod

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie