Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Frumusete & ingrijire
Home > Stil de viata > Frumusete & ingrijire > Intretinerea tipurilor de ten

Intretinerea tipurilor de ten

O data ce ti-ai determinat tipul de ten, trebuie sa inveti cum sa-l ingrijesti. Ca este vorba despre un ten uscat sau gras, hidratarea constituie cheia catre o piele supla, catifelata si elastica. Asadar, o piele normal hidratata va contine mai multa apa, care ii va conferi tonicitate si elasticitate.
Intr-un sondaj efectuat de site-ul www.eva.ro s-a dovedit ca 55% dintre femei prefera sa-si ingrijeasca singure tenul, in vreme ce doar 29% considera obligatorie o programare la un salon de cosmetica o data pe luna, iar 16% apeleaza la un salon de cosmetica foarte rar. Rezultatele acestui studiu fac cu atat mai importanta cunosterea regulilor de baza pentru ingrijirea tenului acasa.


Ingrijirea tenului uscat presupune luarea unor masuri corespunzatoare pentru a evita confruntarea cu ridurile si liniile fine. Demachierea reprezinta primul pas din rutina noastra zilnica de intretinere a tenului. Curatarea pielii de 2-3 ori pe zi este benefica pentru tenul normal, insa in cazul tenului uscat trebuie sa evitati spalarile prea dese si sa utilizati o crema demachianta in loc de sapun, care are tendinta de a usca fata.
  • Faceti o infuzie cu lavanda, cimbru sau rozmarin pentru a stimula circulatia sanguina si a deschide porii;
  • Folositi numai vata imbibata in apa sau demanchiant pentru a preveni absorbtia umezelii in piele;
  • Masati-va fata cu blandete si insistati asupra zonelor cu ten gras (nasul, barbia, gatul si lobii urechilor).

  • Al doilea pas important este tonifierea, care inlatura ultimele impuritati lasate in urma curatarii, inchide porii si confera pielii un aspect placut.
  • Evitati utilizarea lotiunilor tonice putenice si astringente pentru ca usuca fata foarte tare;
  • Este indicat sa folositi apa de trandafiri.

  • Al treilea pas in ingrijirea tenului uscat este hidratarea, care protejeaza pielea de efectele nocive ale mediului inconjurator, cum ar fi razele solare, frigul si caldura.
  • Utilizati zilnic creme hidratante foarte grase si care contin vitamina E;
  • Folositi apa calduta pentru a face baie si sapunurile delicate;
  • Aplicati crema imediat dupa baie pentru a impiedica deshidratarea pielii;
  • Ingredientele naturale precum mierea de albine, laptele, aloe vera, avocado, iaurtul si ouale sunt foarte hranitoare pentru ten.


  • Ingrijirea tenului gras presupune o curatare mai atenta decat in cazul celorlalte tipuri de ten. Si asta pentru ca are tendinta de a strange tot praful din atmosfera care intra apoi in pori si produce punctele negre. Cea mai potrivita metoda de curatare a acestui tip de ten este ingrijirea preventiva. Urmati cativa pasi si veti preveni ingrasarea tenului:
  • Praful si grasimea de la suprafata pielii trebuie curatate cu un sapun medicinal si cu apa calduta. Sapunurile lichide non-alcaline si sub forma de crema sunt foarte eficiente in cazul tenului afectat de acnee.
  • Elibereaza porii de grasimea acumulata, astfel incat punctele negre sa nu mai apara. Maseaza delicat fata cu o mixtura din boabe de grau si o lotiune tonica pentru a indeparta celulele moarte. 
  • Aplicarea unei lotiuni tonice, imediat dupa curatarea in profunzime a tenului, are un efect calmant si ajuta la inchiderea porilor si revitalizarea fetei.
  • Hidrateaza-ti fata cu o crema sau lotiune pe baza de hormoni, produse care contin vitamine si crema antirid. De asemenea, mierea este un bun hidratant natural pentru tenul gras.
  • Consulta un dermatolog inainte de a folosi orice produs care crezi ca ti se potriveste tipului de ten. Sau testeaza produsul respectiv pe o alta parte a corpului mai putin expusa.


  • Ingrijirea tenului mixt
    solicita destul de mult timp deoarece implica o atentie sporita in curatarea ambelor tipuri de ten incluse. Efortul tau se va concentra asupra incercarii de a reduce aspectul uleios al partilor cu ten gras si lubrifierea zonelor uscate. Bineinteles ca vei incepe tot cu etapa de curatare a tenului, care cuprinde cativa pasi simpli si usor de urmat:
  • Zonele uscate trebuie sterse cu un gel hidratant usor, cu ajutorul unui tampon de vata umeda;
  • Zonele cu ten gras trebuie spalate cu sapun medicinal;
  • Maseaza partile predispuse la puncte negre (nasul si barbia) cu o mixtura din boabe de grau cu lotiune tonica;
  • Sterge toata fata cu un tampon de vata imbibat cu lotiune tonica;
  • Incearca sa aplici acest ritual de doua ori pe zi pentru a obtine rezultate vizibile;
  • Hidrateaza fata cu o crema hranitoare pentru ten uscat, masand usor si dupa 20 de minute indeparteaz-o cu ajutorul unui tampon de vata;
  • Daca observi o pata sau o eruptie pe zonele cu ten gras, aplica o lotiune anti-cosuri;
  • Lotiunea tonica pe baza de apa de trandafiri este perfecta pentru tenul mixt;
  • Aplica de 2 ori  pe saptamana o masca medicinala;
  • Camforul, ceapa, usturoiul, laptele batut, drojdia si sucurile de legume sunt indicate in tratarea unui ten cu acnee.

  • de Ioana Marosan
    Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
      11.07.2011 07:16 
    pete maronii (pete solare)
    Inca de la inceput vreau sa precizez ca reteta despre care va voi vorbi se aplica numai pt petele maronii solare care de obicei apar pe pometi si pe frunte. Aveti nevoie de cateva scoici albe ( cele din care se fac colierele) si zeama de lamaie. Se lasa scoicile la macerat in zeama de lamaie ( la inceput dureaza cam 3 zile pana cand incep sa se dizolve si incet incet se formeaza ca o pasta de consistenta varului.Se aplica pe zonele cu probleme( eu de obicei fac asta seara). Tratamentul este lent( eu il urmez cam de 1an) insa mult mai rapid decat orice crema ( eu am folosit diferite creme scumpe care nu au avut nici un efect )nu apar efecte secundare ( de ex. nu se usuca pielea din cauza lamaiei). Incet incet petele incep sa se diminueze ,tenul se curata, efectul este vizibil si nu mi-au mai aparut altele noi.
      29.01.2011 15:31 
    ingrijirea tipurilor de ten
    asi vrea sa stiu si eu ce sa fak pt a avea un ten mai kurat si nu uskat ,,,dak stiti ceva despre maska sa aplik ,,,
      03.01.2011 23:28 
    sfaturi-ten
    Buna!si eu am cosuri si mai ales pete ramase de la acnee...dar am descoperit in ultima vreme un remediu naturist ce da roade si chiar vi-l recomand celor cu aceasta problema.credeti-ma,nu aveti ce pierde pt k este doar usturoi pisat cu care iti masezi fata in fiecare zi(cu cat stai mai mult cu el pe fata,cu atat mai bine).deci,e natural,nu creeaza probleme cum fac majoritatea produselor comerciale dupa urma carora nu m-am ales decat cu si mai multe cosuri. a trecut doar o saptamana si jum de cand ma dau cu usturoi si e o f mare diferenta;nu-mi mai apar cosuri,se estompeaza porii deschisi,doar petele mai raman,care sper sa se duca si ele cu timpul..:D succes!sper sa incercati.
      08.09.2010 13:04 
    buna! m`ati putea ajuta si pe mine cu ceva sfaturi legate de ingrijirea tenului ? eu am tenul mai gras:| si mereu imi ies cosulete...folosesc masti,produse anti acneice(garnier,clearskin etc..) ..dar...ft putine rezultate...mie imi raman mereu urmele de cosi si nu mai imi dispar din piele...de regula zona cea mai afectata este barbia...si fruntea..in rest am fata curata ca sa zik asa...HEEEELLLLP !ps: m`am lasat si de fondul de ten de cateva luni bune...cu greu:| ca sa imi las pielea sa respire...dar macar cu acel fond de ten nu mi se vedeau imperfectiunile. astept rasp dak ma puteti ajuta.va multumesc
      30.08.2010 09:42 
    ce crema sa folosesc
    Am 47 de ani si mi-au aparut riduri fine in jurul ochilor si gurii,cu tote ca folosesc crema de zi si de noapte.Ce crema imi recomandati?
      28.04.2010 18:30 
    pete maronii
    am tenul foarte uscat si primavara imi apare pete maronii,ajutatima si pe mine sa scap definitiv de ele,anul trecut am folosit o crema de la avon si mia trecut,dar as vrea ceva ca sa scap definitiv
      16.04.2010 21:37 
    Vreau un ten foarte fin!
    am grija de asta!-as putea spune- Dar am o intrebare...am auzit ca data dupa ce te-ai spalat bine pe fata cu apa calduta si te freci cu faina de malai timp de 1min. jumate-2min. ...as putea obtine rezultate pentru ceea ce imi doresc? nu as vrea sa folosesc creme asa ca aceasta solutie imi pare ok...E intr`adevar?
      06.03.2010 13:26 
    pete maronii
    vreau si eu o crema.
      24.02.2010 20:03 
    PETE MARONII
    NU STIU CE CREMA SA MAI FOLOSESC PT ACESTE PETE VA ROG AJUTATI MA
      24.02.2010 20:00 
    pete maronii
    VREAU SI EU O CREMA BUNA PT ACESTE PETE CA DEJA AM INCERCAT F MULTE DAR FARA REZULTAT ,VA ROG AJUTATI MA!!!
      16.12.2009 23:33 
    puncte negre
    eu am f.multe puncte negre pe fata cel mai mult in zona barbiei si pe nas.cum scap cel mai usor de ele?am incercat sa la storc dar imi raman f.multe semne,astept raspuns,multumesc f.mult.
      13.06.2009 12:01 
    Ten cu probleme
    Buna!Intr-adevar un ten patat ne ceeaza multe complexe.Eu folosesc crema Whitening Cream pt albirea petelor si un demi make-up Sunbrela de la Holy Land Cosmectics.Sunt produse de o calitate superioara, putin mai scumpe, dar merita investitia.Acel demi make-up are si un factor de protectie SPF 36.Crema de albire este absorbita imediat de piele.Merita. Am incercat atatea creme profesionale, dar fara rezultate de durata si pe masura asteptarilor.Incercati si voi... Sunt saloane de cosmetica care-ti dau si mostre gratuite din produse ca ulterior sa ai posibilitatea sa le comanzi.BAFTA !!!
      26.04.2009 18:24 
    multumesc fff mult sper sa ma ajute
      16.04.2009 10:29 
    sfaturi
    Eu reteta aceasta o stiu si a avut mare efect asupra tenului meu: Dadeam prin razatoare o jumatate de cartof crud,amestecam cu 2 picaturi de ulei de masline si cateva lingurite de tarate. Face minuni :)
      05.04.2009 12:16 
    pete maroni
    vreau si eu o crema
      04.04.2009 16:02 
    tema
    NUJ..CE SA VA ZIK..EU NU AM COSURI ASA DE MULTE..DEKT PE FRUNTE DA SUNT BROBONITE ASA..CE SFAT IMI DATI?MULTUMESC
      16.03.2009 12:36 
    de convins
    parerea mea despre cosuri este ca nu trebue sa le scurgi deoarece infectia se raspindeste din ce in ce mai tare,ungeyile cu vreun unguent shi lasatile asa ca o sa treaca
      10.03.2009 23:20 
    ten mixt - ingrijire cosuri
    Pentru problema cosurilor pe un ten de tip mixt este foarte buna o masca de fata pe care o poti prepara acasa si care contine o lingurita de scortisoara pudra si 3 lingurite de miere. Se tine 30 de minute pe fata si se inlatura cu apa calduta. E foarte buna si pentru hidratare. Numai bine!
      09.02.2009 20:26 
    cum pot scata de pete maronii?
    M-AM SATURAT DE ATATEA CREME LA CARE SE TOT FACE RECLAMA SI NU DAU NICI UN REZULTAT.AM FOLOSIT CREMA VELFROM NEW TODAY CARE CHIPURILE E CEA MAI BUNA SI SCOATE PETELE ...DAR CE SA VA SPUN NU A DAT NICI UN REZULTAT.PETELE NU AU DISPARUT SI PENTRU MINE ASTA E O MARE PROBLEMA.AJUTATI-MA DACA STITI UN TRATAMENT NATURAL SA IL URMEZ .VA MULTUMESC
      18.01.2009 12:03 
    COSURI
    PT. COSURI ESTE FOARTE BUN CEAIUL VERDE, TAMPONATI PE FATA
      13.12.2008 20:16 
    Pete maronii
    SUNTETI DE MARE AJUTOR CU ACESTE SFATURI SI EU PERSONAL TIN SA VA MULTUMESC. EU MA CONFRUNT CU DESTULE PROBLEME CARE AU APARUT DE CURAND MAI BINE ZIS DE APROXIMATIV 5 ANI DE CAND LOCUIESC IN ITALIA MIA APARUT O PATA NARONIE PE BUZA NU ESTE FOARTE MARE DAR DESTUL DE VIZIBILA AM CONSULTAT UN DERMATOLOG SI AM AFLAT CA AR FI VORBA DESPRE UN FEL DE ALUNITA DAR EU NU MA CAM INPAC CU ACEASTA IDEE DEOARECE ARE O FOTMA DIFORMA SI SUNT PUTIN CAM SPERIATA POATE CINEVA SA-MI SPUNA CEVA IN LEGATURA CU ACEASTA? O ALTA PROBLEMA ESTE ZONA DIN JURUL OCHILOR CARE MA CAM INGRIJOREAZA ESTE ADEVARAT CA AM 47 DE ANI DAR ASTA NU INSEAMNA CA NU TREBUE SA LUPT PUTIN PENTRU ASPECTUL MEU NU?CHIAR DACA IN ROMANIA LA ACEASTA VARSTA ESTI CONSIDERATA BATRANA MA BUCUR CA AICI INCA MAI PRIMESTI ATENTIE MA REFER LA FAPTUL CA MAI GASESTI UN LOC DE MUNCA SI CA ESTI TRATATA CU RESPECT,VA MULTUMESC PENTU TIMPUL ACORDAT SARBATORI FERICITE!
      21.07.2008 11:43 
    Pete maronii
    DE SUPARAREA ASTA SUFAR SI EU, AM INCERCAT TOT CEEA CE AM INTALNIT IN COMERT PENTRU PETE MARONII... SI NIMIC... ACUM AM CITIT DESPRE CARTOFUL CRUD (MASAJ 10 MINUTE PE FATA, CU O FELII DE CARTOF CRUD) ASTEPT SA VAD DACA APAR REZULTATE...
      15.06.2008 19:34 
    pete maronii !!!!!!!!!!!!!
    NU MAI SUPORT, VA ROG DIN SUFLET, O CREMA SAU UN TRATAMENT PT PETE MARONII. ASTEPT SFATUL DVS. MULTUMESC
      23.05.2008 14:32 
    INTREBARE....?!
    foarte bun ...am inceput sa urmez aceasta "reteta"...as avea o mica problema..am cateva semne lasate in urma unor cosuri..sunt putine ..dar cam in zone..vizibile..exista ceva sa le pot face sa dispara..in afara de timp...un tratament ceva?:D
      15.05.2008 12:02 
    PROBLEME
    Cred ca e usor de spus dar mai greu de facut avand in vedere munca si copii. As vrea ceva simplu de facut ptr piele mixta si care sa nu necesite mult timp?
      06.05.2008 15:13 
    Cele de la Dardia, care se gasesc in farmacii... cica dau cele mai bune rezultate. Acum nu stiu incearca si tu.
      05.05.2008 21:55 
    Tenul uscat
    RECOMANDATI-MI O CREMA ANUME SAU O MASCA PT TENUL USCAT
      23.04.2008 10:25 
    Ten uscat si patat
    Buna! Vreau sa stiu cat e perioada in care incep sa se vada rezultatele dupa incepi sa folosesti asfel de creme?
      14.03.2008 18:58 
    Ten patat
    si eu ma confrunta cu aceeasi problema a tenului patat de cativa ani mi s-a patat tenul, si in timpul ierini si in timpul verii il am la fel, am folosit tot felul de creme recomandate de medicul dermatolog, dar degeaba nu au niciun efect. Am folosit si crema minune unitone cu UFS dar degeaba. Zice-ti-mi si mie ce tre sa fac, cu ce tre sa ma dau ca sa-mi treaca. Ms mult
      13.03.2008 16:13 
    Nelamurire
    Buna! As dori sa aflu cate ceva despre cum se pot corecta porii dilatati si daca exista un remediu naturist pentru aceasta afectiune. De asemenea ce tratament se recomanda pentru exoftalmie si cearcane. Va multumesc!
      04.02.2008 11:58 
    Ceai
    Bea ceai de trei frati patati si rezultatele nu vor intarzia sa apara!
      30.01.2008 19:22 
    Am tenul gras, desi am incercat o multime de tratamente nu da nimic rezultate. ce sa fac?
      12.12.2007 00:44 
    Hello
    Nu stiu cum sa scap de acnee am incercat tot dar nimic nu a iesit. Help!!
      29.11.2007 20:40 
    pistruiii
    Vreau sa scap si eu de pistruii. Am incercat foarte multe creme, dar nu au dat niciun rezultat. Vreau si eu sa stiu o crema sa dea rezultat sigur.
      05.10.2007 00:49 
    ten mixt
    nu stiu ce sa mai imi fac.am u tem mixt si imi apar cosuri periodic .nu stiu cum sa mi-l curat si ce tratamente sa folosesc..........am doar 17 ani si ...
      03.10.2007 21:22 
    acneea
    aveam un ten curat,dar in urma unui tratament indelungat m_am trezit cu un ten gras si cu acnee.toata vara am avut probleme,insa acum problema mea a disparut.am incercat orice shi mia trecut stiti cu ce?cu nidoflor.
      07.09.2007 22:58 
    patrunjelu te scapa de pistrui
    stiu sigur ca patrunjelul te scapa d pistrui trebuie doar sa fierbi patrunjel proaspat vreo 5 min si te speli pe fata de mai multe ori pe zi dar de fiecare data se face din nou ca patrunjelul sa fie proaspat. intro sapt scapi de pistrui sigur.
      07.09.2007 22:53 
    buna
    eu am 15 ani si cosmeticiana mea zice ca e indicat sa folosesti fond de ten dar oare nu e prea devreme.eu deja mam obisnuit k fondul de ten si nu ies nici pan la colt fara el si zilnic imi curat fata si o ingrijesc dar devin obsedata de fond de ten
      04.08.2007 18:27 
    pistruii
    Am auzit ca pistruii sunt la mare cautare dar eu vreau sa scap de ei si nu stiu cum,am incercat si cu zeama de castrveti si nu a dat nici un rezultat as dori un sfat care sa dea rezultate.Va multumesc
      25.06.2007 12:35 
    pete maronii
    Articolul este foarte bun ,dar as dori sa stiu si eu cum pot scapa de petele maronii de pe fata ,sunt inestetice si greu de estompat.
      16.06.2007 11:11 
    intrebare
    cum imi dau seama ce tip de ten am?
      06.05.2007 15:36 
    Este un articol extrem de interesant mai ales ca multe dintre femei nu stiu cum sa-si ingrijeasca tenul, ce produse ar trebui folosite, cat de des trebuie acestea folosite. Ar fi binevenita si realizarea unui top al celor mai bune produse pt.ingrijire.
      06.04.2007 11:46 
    e adevarat
    e adevarat k ar trebui sa ne ingrijim sa fim mai atente cu noi .K DAK NU AVEM NOI GRIJA DE NOI NU ARE NIMENI. sper sa se mai dea articole de genu asta ks interesanta
      11.03.2007 22:51 
    riduri
    e mult prea devreme,hidrateaza pielea din interior,multe fructe si legume.stresul....la o parte
      26.01.2007 21:03 
    ingrijirea tenului
    am 24 de ani ,insa in jurul ochilor am riduri,de expresie,zic eu,dar sunt vizibile si cred ca e cam devreme pt ele,nu?ce pot folosi pt a le elimina
      11.12.2006 01:39 
    Unde este tenul normal?
      06.12.2006 14:46 
    Tenul gras
    eu ma spal de 3 ori pe zi cu dove si ma dau cu crema niveea de fiecare data cand ies afara si am un ten super
      06.11.2006 13:46 
    CREMA
    VA ROG FRUMOS SPUNETI-MI SI MIE O CREMA PENTRU PETE MARONI DE PE FATA.O ZI BUNA
      17.10.2006 09:59 
    nu stiu ce tip de ten am
    tenul meu este uscat, insa imi ies f multe cosuri.nu inteleg de ce fiindca nu-mi ies doar in zona t,imi ies pe toata fata iar daca nu ma dau cu creme pt ten uscat il simt f uscat.
      14.09.2006 18:04 
    ten gras,puncte negre
    am citit articolul si am si eu niste lamuriri va rog ajutatima cu ceva am puncte negre pe fata si imi iescosuri mici dar dureroase si dupa ce am nascut am si pe gat asa in general am si pe piept si spate dar nu imi place pe fata si gat si nici eu nu ma pot da cu fond de ten ca il simt uscat va rog ajutatima cu un sfat
      01.09.2006 13:10 
    buna ziua am citit articolul d-vostra si am o nelamurire in ceea ce ma priveste eu inca nu imi dau seama ce fel de tip de ten am...cand este cald am tenul cam gras cand este frig foarte uscat sau dupa ce folosesc fond de ten de orice fel am tenul foarte uscat asa si lipsit de stralucire parca as fii mumie...va rog ajutati-ma pt a gasi un remediu
      24.08.2006 20:47 
    pori dilatati
    sunt curioasa ce as putea folosi pt a-mi inchide porii...
      18.04.2006 14:49 
    cosuri
    miau iesit cosuri pe fatza si nu stiu cum sa scap de ele
      14.03.2006 13:15 
    poti sa nu-ti mai rupi cosurile..nu le mai stoarce..:D..e cel mai simplu..
      13.03.2006 10:58 
    ten cu pete maronii
    Chiar nu exista nici un tratament pt petele astea maronii? Mie mi-au ramas petele astea de la niste cosi si de citiva ani nu mai scap de ele cu nici un tratament cosmetic pe care l-am incercat(special pt pete) Cumpar si creme scumpe de pina la i milion si tot nu pot scapa de aceste nesuferite de pete! Poate imi puteti spune ce pot sa mai fac!
      21.02.2006 19:29 
    Ten cu pete maroni
    Un articol bun,sper sa primesc un tratament
      25.01.2006 00:24 
    Cuperoza
    Am tenul gras, dar cuperozic. Ce recomandati pentru ingrijire? Nu suport lotiunile tonice cu alcool (irita f tare) si nici scrub-urile.
      19.01.2006 17:48 
    pistruii
    am pistrui pe fata, spate si decolteu.Vreau sa scap de ei.Ajutor.Vb f. serios
      19.01.2006 17:48 
    top al produselor? :D
    Productorii dau bani grei ca s figureze pe primele locuri n astfel de topuri n revistele publicitare... i de multe ori produsele asta conin tot felul de ingrediente iritante care ajung pn i n snge. Cele mai bune produse sunt tot cele din ...frigider. Japonezele au cel mai frumos ten, i l obin doar cu tre de orez, ulei de camelii, alge, miere i arpaca...
      19.01.2006 17:48 
    pentru ten obosit si pentru restul
    nimeni nu se naste cu ten obosit...tenul obosit e provocat de noi..deci trebuie sa-i dam un pic de relazare si sa-l dezmierda-mi cu lociuni naturale...de exemplu cu lotiune de patrunjel: maruntiti bine citeva fire de patrunjel ,asa ca sa acopere cel putin 1 cm din pahar,turnati apa clocotita deasupra,si lasati infuzia 20 de min,apoi inmuiati un tampon de vata in acea infuzie si stergeti fata,nu destul ca curata bine,improspateaza,imbunatateste culoarea tenului,iar tenul devine uniform..se recomanda si pentru cei care au pete pe fata. Efectul vine imediat...aceasta infuzie o puteti folosi de 3-4 ori pe zi.pentru toate tipurile de ten. Si inca un sfat pentru tenul obosit: daca va makiati in fiecare zi ,facetii ternului o vacanta,el oboseste de atitea cosmetice...1-2 zile lasati tenul fara makiaj..ca sa poate sa mai respire si el.
      19.01.2006 17:48 
    Buna
    Este un articol care iti ofera informatii utile in ceea ce priveste ingrijirea tenului.Cand ne privim in oglinda si observam ca avem un ten luminos si frumos parca si ziua noastra merge mai bine.Ar fi interesat daca ati prezenta si cateva remedii in ceea ce priveste un ten obosit.
      19.01.2006 17:48 
    buna
    acest articol este ok dar am cautat fara rezultat un top al celor mai bune produse cosmetice nu din romania ci din lume cara au cele mai bune rezultate pt orice tip de piele.Ar fi interesent sa se faca un asemenea top
      19.01.2006 17:48 
    Hello!!
    A fost un articol intereant , si cred ca informatiile despre ingrijirea tenului nu sunt niciodata suficiente . Fata reprezinta cartea nostra de vizita chiar daca ne place sau nu , si de aceea trebuie sa-i acordam o atentie deosebita
     

    Newsletter-ul TopSanatate
    dinamism si energie de la prima ora!


    Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
    Medicina alternativaNutritie
    PsihologieRelatii
    SarcinaSanatate sexuala
    Sistemul imunitarSlabeste sanatos
    SportShopping
    CardiologieDermato - venerologie
    EndocrinologieGastroenterologie
    Ghid de prim ajutorGinecologie
    NefrologieOftalmologie
    OncologieOrtopedie
    PsihiatrieSanatatea spatelui
    Sanatate publicaStomatologie