Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Prevenire
Home > Afectiuni si boli > Cardiologie > Prevenire > Ingrijeste-ti inima alaturi de cei dragi!

Ingrijeste-ti inima alaturi de cei dragi!

Simti ca nu te descurci de una singura pentru a-ti stabili un regim echilibrat de viata? Atat timp cat planifici schimbari privind sanatatea ta, de ce nu ai incerca sa implici intreaga familie? Invatandu-i pe copii semnificatiile unei alimentatii corespunzatoare, unui sport practicat regulat, ii ajuti sa-si dezvolte obiceiuri sanatoase de-a lungul vietii.

Mareste imaginea
Cardiologie

In ce masura sunt influentate functiile organismului de Colesterol
Top Sanatate iti recomanda
·Inima si rolul ei
Caldura in exces face ca inima sa fie suprasolicitata, tot din acest motiv apar si emotiile negative respective, nerabdarea si ura.
Iata cateva sfaturi utile pentru a-ti ingriji inima alaturi de persoanele dragi:

  • Fii tu insati un bun exemplu pentru restul familiei! Adultii au o influenta decisiva in dezvoltarea comportamentala a copiilor si a adolescentilor - chiar daca acestia, atat adolescentii, cat si copiii nu admit aceste adevaruri. Daca iti insusesti un stil sanatos de viata, cei din jurul tau vor incepe sa-ti urmeze exemplul, procedand ca tine. Creeaza ocazii propice pentru ca ei sa te poata vedea mancand biscuiti nutritivi si savurand activitatile fizice. Invita-i sa ti se alature. Determina-i sa te insoteasca la plimbarile prin parcuri in timpul liber.

  • Invata-i pe copii avantajele unei alimentatii sanatoase! Arata-le copiilor cum sa spele fructele si legumele si cum sa-si dea frau liber imaginatiei pentru a le combina in diferite salate. Cand sunt suficient de mari, invata-i cum sa utilizeze intr-un mod corect cuptorul, ustensilele de gatit, aparatul de prajit paine si cuptorul cu microunde. Initiaza-ti copiii in prepararea hranei intr-un mod sanatos si rapid. Incepi cu retete simple precum pastele cu legume si peste sau pui fript la gratar. Copiii care detin cunostintele de baza pentru gatirea alimentelor vor aprecia alimentatia sanatoasa din ce in ce mai mult si se vor arata interesati si de modalitatea in care pregatesti mancarea.

  • Invata-ti copiii cu activitatile fizice! Incurajeaza-i pe copii sa faca exercitii in decursul zilei si mai ales in weekend. Scoate-i in parc si determina-i sa se implice in activitati precum ciclismul, jogging-ul, mersul pe role sau fa-le un abonament la un bazin de inot. Foloseste curtea din spatele casei sau du-te in parcurile publice pentru a exersa abilitatile copiilor privind baschetul, baseball-ul, fotbalul, badmintonul sau voleiul.

  • Newsletter-ul TopSanatate
    dinamism si energie de la prima ora!


    Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
    Medicina alternativaNutritie
    PsihologieRelatii
    SarcinaSanatate sexuala
    Sistemul imunitarSlabeste sanatos
    SportShopping
    CardiologieDermato - venerologie
    EndocrinologieGastroenterologie
    Ghid de prim ajutorGinecologie
    NefrologieOftalmologie
    OncologieOrtopedie
    PsihiatrieSanatatea spatelui
    Sanatate publicaStomatologie